Bonus terbesar 250% di Forex! Dapatkan welcome bonus daripada broker forex yang terkemuka!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 5,786
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 8,715
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 32,805
More...
Showing results 1 to 25 of 469
Search took 0.23 seconds.
Search: Posts Made By: gunungemas
The search index was updated 12 minutes ago.
Forum: Official News, Current Issues Yesterday, 02:20 PM
Replies: 10
Views: 474
Posted By gunungemas
Celik minda.............. kipidap

Celik minda.............. kipidap
Forum: Info, Debate Yesterday, 12:47 PM
Replies: 41
Views: 2,486
Posted By gunungemas
Ini bacaan yang sempat saya kongsikan: Topik...

Ini bacaan yang sempat saya kongsikan:

Topik 1...
Forum: Info, Debate Yesterday, 12:08 PM
Replies: 41
Views: 2,486
Posted By gunungemas
Tu lah pasal aku pon terkejut baca artikel...

Tu lah pasal aku pon terkejut baca artikel ni............. googel jer bro....... entah betul entah tidak, kita tunggu dan lihat jer............

dorang ni masuk kategori nomad juga dalam kajian...
Forum: Info, Debate 24-05-2015, 08:31 AM
Replies: 41
Views: 2,486
Posted By gunungemas
Duli Sultan Brunei pernah bertitah (mungkin...

Duli Sultan Brunei pernah bertitah (mungkin kerana kecewa apa bila kekuasaan Baginda mula pudar): Siapa yang dapat menyatukan suku Bajau dialah yang akan berkuasa.

Inilah satu-satunya suku yang...
Forum: Info, Debate 24-05-2015, 08:24 AM
Replies: 41
Views: 2,486
Posted By gunungemas
Adakah mereka itu yakni suku Bajau sesat di...

Adakah mereka itu yakni suku Bajau sesat di lautan? atau mungkin terdampar? atau mungkin melarikan diri?

Ahli sejarah masih bingung.

Merekalah satu-satunya bangsa bercerita pasal manusia...
Forum: Info, Debate 24-05-2015, 08:18 AM
Replies: 41
Views: 2,486
Posted By gunungemas
Hang tak baca ker satu artikel dari Sabah, nak...

Hang tak baca ker satu artikel dari Sabah, nak menentukan corak pentadbiran dan kekuasaan di Wilayah Nusantara ini ditentukan oleh Suku Bajau.....

Diam mereka boleh jadi setuju dan boleh jadi juga...
Forum: Official News, Current Issues 22-05-2015, 04:58 PM
Replies: 119
Views: 7,583
Posted By gunungemas
Terima kasih.

Terima kasih.
Forum: Official News, Current Issues 22-05-2015, 01:58 PM
Replies: 119
Views: 7,583
Posted By gunungemas
SOALANNYA, kenapa tiba-tiba lebih 7,000 orang...

SOALANNYA, kenapa tiba-tiba lebih 7,000 orang melarikan diri dari negara asal menaiki kapal yang penuh sesak???
Forum: Electrics, Electronics, DIY 22-05-2015, 11:26 AM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
kipidap:eek: tak salah bertanya, cuma soalan...

kipidap:eek:

tak salah bertanya, cuma soalan tahap dewa saya pon surrender:)paid
Forum: Electrics, Electronics, DIY 21-05-2015, 03:19 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
:eek::eek::eek: yang tu kena tanya engineer...

:eek::eek::eek: yang tu kena tanya engineer bro..............
Forum: Electrics, Electronics, DIY 21-05-2015, 03:01 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Janji ko beli set solat ni daripada provider yang...

Janji ko beli set solat ni daripada provider yang sungguh-sungguh nak tolong dapatkan FiA.... lesen jual tenaga
Forum: Electrics, Electronics, DIY 21-05-2015, 02:54 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Return of Investment kata lainnya balik...

Return of Investment kata lainnya balik modal:D:)paid
Forum: Electrics, Electronics, DIY 21-05-2015, 02:20 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Secara basicnya kalau tuan memilih setup 4kWH...

Secara basicnya kalau tuan memilih setup 4kWH dengan kos RM33,000.00, jualan 100% kepada TNB adalah sesuai.

ROI dalam 5 tahun.
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 11:17 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Lepas 5 tahun puaslah menuainya.............. 21...

Lepas 5 tahun puaslah menuainya.............. 21 tahun wei.........

Oh ya jangan lupa janaan berkurangan sehingga 20% dari mula dipasang hingga tahun ke 21.

Kiraan jika usia solar anda ialah 21...
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 11:06 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
:)cgrock TT patut dapat share

:)cgrock TT patut dapat share
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 11:05 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Betul saudara...... Jangan rumahnya...

Betul saudara......


Jangan rumahnya hanyut dek banjir sudah, nangis tak berlagu jadinya. Tak pasti benda ni boleh insurance ker tak
Forum: Official News, Current Issues 20-05-2015, 10:47 PM
Replies: 27
Views: 2,465
Posted By gunungemas
Engkau naik JUARA selamat............:eek:

Engkau naik JUARA selamat............:eek:
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 10:45 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Cuma itulah kalau kat KL faktor jerebu, asap,...

Cuma itulah kalau kat KL faktor jerebu, asap, bangunan tinggi kena ambil kira juga............

semua tu boleh mempengaruhi pendapatan bulanan.......... huhu
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 10:43 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Sebenarnya semasa panas terik musim kemarau yang...

Sebenarnya semasa panas terik musim kemarau yang lepas....

janaan tenaga ialah antara 600kWH hingga 800kWH sebulan, cuba bayangkan betapa untungnya.

Kalau musim tengkujuh, janaan minimum adalah...
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 10:43 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Sebenarnya semasa panas terik musim kemarau yang...

Sebenarnya semasa panas terik musim kemarau yang lepas....

janaan tenaga ialah antara 600kWH hingga 800kWH sebulan, cuba bayangkan betapa untungnya.

Kalau musim tengkujuh, janaan minimum adalah...
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 10:35 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Takde cuma sebijik inverter jer, saiz sebesar CPU...

Takde cuma sebijik inverter jer, saiz sebesar CPU desktop:D dan sebijik meter export.


Jadi kat rumah ada dua jenis meter:

1) Meter biasa
2) Meter export
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 10:33 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Jawapan tu sebenarnya ada dalam website salah...

Jawapan tu sebenarnya ada dalam website salah satu provider yang saya sisipkan.

Penjelasan mudah. Kat rumah kita dikategorikan pengguna domestik. Kadar domestik adalah murah.

Apabila kita...
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 04:13 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Janji masih dalam unit rumah ko. Takde masalah....

Janji masih dalam unit rumah ko. Takde masalah. Dia nak tahu S&P jer bukti rumah tu milik awak.

Kalau rumah jauh dari bukit atau kawasan redup, sesuai sangat boleh jana pendapat 10% tinggi...
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 04:09 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
a'ah betul kejap sangat habis............ mata...

a'ah betul kejap sangat habis............ mata sepet yang ramai tempat aku...........

aku nak pasang juga tapi, sabar dahulu............:D
Forum: Electrics, Electronics, DIY 20-05-2015, 04:07 PM
Replies: 84
Views: 3,119
Posted By gunungemas
Kalau dah dapat FiA (Feed-in Approval) drp...

Kalau dah dapat FiA (Feed-in Approval) drp seda/TNB baru boleh jual, biasa company yang uruskan A-Z kita tahu bayar sahaja.

Kalau record bagus, certain bank boleh buat pembiayaan..... maknanya tak...
Showing results 1 to 25 of 469

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 05:42 AM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE