Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,489
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,673
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,469
More...
Showing results 1 to 25 of 445
Search took 0.22 seconds.
Search: Posts Made By: xgang
The search index was updated 2 minutes ago.
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 28-06-2014, 01:15 PM
Replies: 30,892
Views: 1,388,711
Posted By xgang
Aku peduli apa Johor ke Johor FC. Realitinya...

Aku peduli apa Johor ke Johor FC. Realitinya kedua2 tu team dari Johor. Dan untuk pengetahuan ko JDT dan JDTII status kedua-duanya sekarang adalah pasukan kelab milik negeri Johor. Takde lagi dah...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 22-06-2014, 10:58 PM
Replies: 30,892
Views: 1,388,711
Posted By xgang
Dua dai kiri Michael Urukalo tu Annuar Abu Bakar....

Dua dai kiri Michael Urukalo tu Annuar Abu Bakar. Anak Johor dan coach PKNS sekarang kalau tak silap. :)cgrock
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:34 PM
Replies: 94
Views: 3,315
Posted By xgang
Buatlah dulu kereta yang setaraf dengan kualiti...

Buatlah dulu kereta yang setaraf dengan kualiti vios atau city dulu baru boleh sembang nak buat kereta mahal. Vios dan city tu kalau tak kerana nak melindungi proton harga keduanya adalah lebih...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:20 PM
Replies: 176
Views: 8,530
Posted By xgang
Kalau ikutkan dulu, Sultan Johor memang tak nak...

Kalau ikutkan dulu, Sultan Johor memang tak nak join federation of Malaya pun sebab Johor sememangnya negeri yang berdaulat. Johor tidak pernah dijajah dan Sultan masih terlibat dlm pentadbiran...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:01 PM
Replies: 176
Views: 8,530
Posted By xgang
Takyahlah sembang lebat kalau apa yang ko tahu...

Takyahlah sembang lebat kalau apa yang ko tahu pun hanya buah mulut orang. Dan pengetahuan ko pun tak mendalam dalam sesuatu isu.

Isu jual tanah bukan bermaksud gadai tanah. Dalam Undang2 Tubuh...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 01:27 PM
Replies: 19
Views: 794
Posted By xgang
Sedara dalam hukum Islam, pendapat tanpa...

Sedara dalam hukum Islam, pendapat tanpa disertakan dalil dari Al-quran dan hadith maka pendapat itu hanya sekadar pendapat sahaja dan tidak boleh dijadikan hukum.

Sedangkan melalui hadith Nabi...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 01:20 PM
Replies: 19
Views: 794
Posted By xgang
Sedara, sila huraikan hadith Abu Daud yang...

Sedara, sila huraikan hadith Abu Daud yang meriwayatkan bahawa Nabi SAW melarang memproses dan merubah arak menjadi cuka walaupun cuka itu milik anak yatim.

Dalam hadith Anas bin Malik r.a...
Forum: Consumer Info, Discussion 10-06-2014, 10:54 AM
Replies: 72
Views: 2,794
Posted By xgang
itu bukan cop halal jakim tu. Macam cop halal...

itu bukan cop halal jakim tu. Macam cop halal buat sendiri je
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 07-06-2014, 11:07 AM
Replies: 30,892
Views: 1,388,711
Posted By xgang
Ada jugak yang sentap rupanya :)) Eloklah tu...

Ada jugak yang sentap rupanya :))
Eloklah tu dah dua hari aku tengok rumah ni mcm berhantu je.
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 07-06-2014, 03:03 AM
Replies: 30,892
Views: 1,388,711
Posted By xgang
Bosan pulak lama takde game ni. Dahlah liga...

Bosan pulak lama takde game ni.

Dahlah liga memang tak menarik. Asik nak harapkan JDT je yang jadi daya tarikan. :))
(Haters sila sentap. Boring tengok thread ni sunyi je)
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-06-2014, 02:45 AM
Replies: 176
Views: 8,530
Posted By xgang
Baguslah kalau Sultan diberi kuasa terlibat dalam...

Baguslah kalau Sultan diberi kuasa terlibat dalam pentadbiran. Sebab Sultan Ibrahim pun memang seorang yang business minded dan berfikiran jauh. Dan yang paling penting we need someone impartial in...
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-06-2014, 02:28 AM
Replies: 365
Views: 12,910
Posted By xgang
Memanglah orang buat business nak dapat untung....

Memanglah orang buat business nak dapat untung. And these GLC's should be profitable because they get all the assets and capital for free and their businesses are protected by the constitution and/or...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 12:04 PM
Replies: 365
Views: 12,910
Posted By xgang
Bro, bayar cukai ni bukan GLC je yang bayar....

Bro, bayar cukai ni bukan GLC je yang bayar. Semua syarikat swasta pun kena bayar tax. Malah banyak je syarikat swasta yang kena bayar max tax 26% tapi apa pun tak dapat. So, apa beza GLC bayar cukai...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 02:03 AM
Replies: 60
Views: 3,899
Posted By xgang
Ko ada bukti ke wang rakyat digunakan? Ko ingat...

Ko ada bukti ke wang rakyat digunakan? Ko ingat dia ni sengkek sangat ke nak guna duit rakyat? Dia beli kereta import mahal2 pun still kena bayar tax 200-300% bukannya dapat subsidi.

Kalau...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 01:40 AM
Replies: 60
Views: 3,899
Posted By xgang
Dah ada ke yang tergadai? Setahu aku seluruh...

Dah ada ke yang tergadai? Setahu aku seluruh tanah di Johor ni masih lagi di bawah naungan dan pemerintahan Sultan dan kerajaan negeri. Tak tahulah pulak ada tempat yang dah jadi negara baru kat...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 01:36 AM
Replies: 365
Views: 12,910
Posted By xgang
Kadang2 aku pelik dengan situasi kat Malaysia ni....

Kadang2 aku pelik dengan situasi kat Malaysia ni. Banyak GLC ditubuhkan untuk mnguruskan sumber dan harta awam. Tapi orang awam tak dapat benefit langsung pun daripada GLC tu. Unless kalau orang awam...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 01:12 AM
Replies: 60
Views: 3,899
Posted By xgang
Kat Perlis tu mungkin dia pergi sorang kot. ...

Kat Perlis tu mungkin dia pergi sorang kot.

Kat Johor ni bukan Sultan je yang turun, seluruh anggota exco dan pegawai kerajaan pun turun. So, memang akan dapat perhatian medialah benda macam ni. ...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 11:53 PM
Replies: 365
Views: 12,910
Posted By xgang
Setahu aku benda ni tak confirm lagi. Tapi...

Setahu aku benda ni tak confirm lagi.

Tapi kemungkinan besar cadangan ni akan dijadikan basis untuk perancangan selanjutnya.

Apa yang aku kurang setuju ialah kenapa perlu dihukum golongan...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 11:41 PM
Replies: 60
Views: 3,899
Posted By xgang
Tak semua pun orang JB yang membesar di JB tahu...

Tak semua pun orang JB yang membesar di JB tahu bro. Kebanyakannya hanya dengar hearsay je. Dan boleh kata daripada hearsay tu hanya 20% je yang betul. Bukannya diorang mengalami sendiri pun. Lainlah...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 11:33 PM
Replies: 181
Views: 5,328
Posted By xgang
Memang pun ko pukul rata semua sekali. Even dalam...

Memang pun ko pukul rata semua sekali. Even dalam komen ni pun ko pukul rata. Seolah-olah semua orang Islam yang bising2 pasal dna barbi dalam cekelat tu tak kisah bab halal haram yang lain. Mana ko...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 11:11 PM
Replies: 60
Views: 3,899
Posted By xgang
Idea je dari si Kamal Hisham tu. Tapi hanya...

Idea je dari si Kamal Hisham tu.

Tapi hanya orang Johor terutamanya businessmen yang tahu siapa sebenar mamat scam Kamal Hisham ni.
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 01:10 PM
Replies: 181
Views: 5,328
Posted By xgang
Aku rasa ko ni over generalize the whole muslim...

Aku rasa ko ni over generalize the whole muslim community.
Ko nak samakan haram makan barbi, minum arak, tinggal solat dan bla.. bla.. tu aku setuju dengan ko. Semua tu haram.

Tapi dalam...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 12:50 PM
Replies: 74
Views: 1,775
Posted By xgang
Biar aku teka. Aku rasa sebab ko follow...

Biar aku teka. Aku rasa sebab ko follow international football sejak 90-an.
Time tu jerman menang world cup 1990 dan euro 1996.
Betul tak? :)paid
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 12:45 PM
Replies: 126
Views: 5,885
Posted By xgang
Apa yang aku boleh katakan ialah pasaran hartanah...

Apa yang aku boleh katakan ialah pasaran hartanah akan mengalami slowdown. But whether it will crash or not, we'll need to see how effective the cooling measure taken by gomen through Bank Negara by...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-06-2014, 12:30 PM
Replies: 126
Views: 5,885
Posted By xgang
Sempit betul pemikiran ko. Itulah kalau dah 24...

Sempit betul pemikiran ko. Itulah kalau dah 24 jam berpolitik je inilah jadinya. Semua benda nak dipolitikkan. Kalau mcm ni baik kita tak payah ada professional dan economist mcm ni biar semua jadi...
Showing results 1 to 25 of 445

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 09:52 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE