Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,804
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,433
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,908
More...
Showing results 1 to 25 of 461
Search took 0.21 seconds.
Search: Posts Made By: gunungemas
The search index was updated 17 minutes ago.
Forum: Religious Talk 29-08-2014, 02:55 AM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Saya mohon saudara jelaskan jalannya syiah adalah...

Saya mohon saudara jelaskan jalannya syiah adalah yahudi.
Forum: News, Current Issues, Rumours 26-08-2014, 12:47 PM
Replies: 35
Views: 1,100
Posted By gunungemas
Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada...

Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada tuntutan ad-Diin.
Forum: News, Current Issues, Rumours 26-08-2014, 12:46 PM
Replies: 35
Views: 1,100
Posted By gunungemas
Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada...

Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada tuntutan ad-Diin.
Forum: Religious Talk 14-08-2014, 05:08 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Selamat datang tuan.

Selamat datang tuan.
Forum: Religious Talk 14-08-2014, 11:17 AM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Apakah asas-asas yang digunakan oleh Mazhab Syiah...

Apakah asas-asas yang digunakan oleh Mazhab Syiah untuk menghalalkan nikah mut'ah yang berlaku di Malaysia ketika ini? Boleh sesiapa terangkan kepada saya.

Dan,

Apakah pula peranan yang...
Forum: Bank, ATM, Internet Banking 13-08-2014, 12:29 PM
Replies: 120
Views: 3,501
Posted By gunungemas
Bagus3... ayah yang soleh. Amiin....

Bagus3... ayah yang soleh. Amiin....
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 03:20 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Ayat 24, Surah an-Nisaa' masih dalam kajian saya....

Ayat 24, Surah an-Nisaa' masih dalam kajian saya.

Cuba renung kembali kebenaran mut'ah, suasana perang bukan? Adakah menjadi kebiasaan tentera membawa isteri ke tempat perang?

Zaman moden...
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 02:27 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Belom cukup kuat saudaraku. Menurut...

Belom cukup kuat saudaraku.

Menurut kefahaman saya, hadith merujuk kepada Umar berbentuk sanjungan atau "pengesahan" dan bukan cop setaraf Nabi kerana mustahil ada Nabi selepas Muhammad SAW tapi...
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 02:18 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Tak baik cakap macam tu saudara, semoga Allah...

Tak baik cakap macam tu saudara, semoga Allah terus memberikan kita berdua rezeki yang halal lagi barokah yang melimpah ruah. Amin.
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 12:39 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Kenapa syiah menolak Umar al-Khattab? dan, ...

Kenapa syiah menolak Umar al-Khattab?

dan,

Bukankah beliau sahabat Rasulullah SAW yang diumpamakan seandainya ada lagi Nabi selepas Rasulullah SAW pasti ianya Umar.

Ada yang nak berhujjah.
Forum: Religious Talk 11-08-2014, 05:30 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Kebenaran itu sentiasa didampingi hidayah Allah....

Kebenaran itu sentiasa didampingi hidayah Allah. Tak pernah putus hingga hari kiamat atau sakaratulmaut jadi penentu.

Betapa manusia tidak mahu berfikir... sehingga al-quran sering mengajak...
Forum: Religious Talk 11-08-2014, 05:25 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Nama insan tersebut Talhah

Nama insan tersebut Talhah
Forum: Jenaka, Lawak, Kelakar 10-08-2014, 05:41 AM
Replies: 12
Views: 8,577
Posted By gunungemas
Memula "monyet" lepas tu jadi...

Memula "monyet" lepas tu jadi "anjing"
Forum: Religious Talk 09-08-2014, 03:14 AM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Saya suka untuk tuan berikan rujukan kitab...

Saya suka untuk tuan berikan rujukan kitab berkenaan pengakuan Saidina Ali kmj.ini. Ianya amat menarik bagi saya.
Forum: Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik 09-08-2014, 03:06 AM
Replies: 52
Views: 4,212
Posted By gunungemas
rnr maran ade ker??? belah mane yer?

rnr maran ade ker??? belah mane yer?
Forum: Religious Talk 08-08-2014, 12:16 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Pencernaan tuan begitu baik sekali. Tapi biarlah...

Pencernaan tuan begitu baik sekali. Tapi biarlah kita "simpan" dahulu manalah tahu ada lagi info selanjutnya...
Forum: Religious Talk 08-08-2014, 08:46 AM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Kita kena banyak berhati-hati bila bercakap...

Kita kena banyak berhati-hati bila bercakap berkenaan Keluarga Nabi. Rugi kalau tak dapat syafaat mereka.

Sedangkan apa yang saya cuba bawa bincangkan ialah "dah ada orang yang membincangkannya...
Forum: Religious Talk 07-08-2014, 10:07 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Kedudukan Hadits Tujuh Puluh Tiga Golongan Umat...

Kedudukan Hadits Tujuh Puluh Tiga Golongan Umat Islam
Kamis, 11 Maret 2004 22:59:34 WIB
KEDUDUKAN HADITS “TUJUH PULUH TIGA GOLONGAN UMMAT ISLAM”

Oleh
Al-Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas

...
Forum: Religious Talk 07-08-2014, 04:28 PM
Replies: 93
Views: 2,880
Posted By gunungemas
Ada 2 jawapan Ya dan Tidak. Ya kalau rumah...

Ada 2 jawapan Ya dan Tidak.

Ya kalau rumah 2nd. hand

Tidak kalau rumah baru.
Forum: Religious Talk 07-08-2014, 02:41 PM
Replies: 93
Views: 2,880
Posted By gunungemas
Sefaham saya ialah Islamic Financial ni ialah...

Sefaham saya ialah Islamic Financial ni ialah lebih kurang:

Bab Akad Jual-Beli mesti jelas semasa perjanjian dibuat.



Rumah:

Harga rumah ialah RM100,00.00
Deposit ialah RM10,000.00
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-08-2014, 12:43 PM
Replies: 117
Views: 6,751
Posted By gunungemas
Ada tak tentera Islam zaman kegemilangan Islam...

Ada tak tentera Islam zaman kegemilangan Islam dilatih macam ni???

Maksud saya diuji ketahanan mental dengan berendam dalam najis dsbnya.
Forum: Religious Talk 07-08-2014, 08:09 AM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Sudah sampai masanya untuk saya membuat...

Sudah sampai masanya untuk saya membuat keputusan.

Apa yang saya nampak saudara bukanlah rakan berbincang yang serasi dengan saya.

Sebagai TT saya merayu kepada saudara agar tidak perlulah...
Forum: Religious Talk 06-08-2014, 05:55 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Sudilah kiranya tuan yang budiman menyenaraikan...

Sudilah kiranya tuan yang budiman menyenaraikan semula soalan -soalan yang belum dijawab untuk memudahkan saya membuat penilaian semula. Terima kasih.
Forum: Religious Talk 06-08-2014, 05:30 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Yahudi sendiri pon berpecah 71 puak. Yang...

Yahudi sendiri pon berpecah 71 puak.

Yang menonjol laa ni, Yahudi (Zionis) dan Ortodok (Yang topi tinggi kot)
Forum: Religious Talk 06-08-2014, 05:24 PM
Replies: 553
Views: 17,007
Posted By gunungemas
Saya ni orang Timur, sopan-santunnya kadang...

Saya ni orang Timur, sopan-santunnya kadang menyakitkan hati orang. Tapi kalau nak "ROCK" pon boleh juga.
Showing results 1 to 25 of 461

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 05:07 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE