Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,374
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,097
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,257
More...
Showing results 1 to 25 of 324
Search took 0.20 seconds.
Search: Posts Made By: KingSiong
The search index was updated 14 minutes ago.
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 24-11-2013, 01:29 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
Assalamualaikum otai ketutu semua. Yang dok area...

Assalamualaikum otai ketutu semua. Yang dok area KL tu , boleh cari market yang tinggi sikit. Hamba penternak marhaen dari utara boleh tumpang supply kat Tuan2 otai semua.

Ada berani ?????
Forum: Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles 02-09-2013, 03:16 PM
Replies: 1,500
Views: 56,273
Posted By KingSiong
Salam. Dah bangun tidoqka. Saya minat 3310 -...

Salam. Dah bangun tidoqka.
Saya minat 3310 - masih ada stok ?
Forum: Health, Fitness 27-01-2013, 12:32 PM
Replies: 82
Views: 7,447
Posted By KingSiong
Tuan ada jual prune extract ??? diberitakan...

Tuan ada jual prune extract ???
diberitakan bagus untuk buang - membuang niih
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 04:19 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
Cheagill ; Ada sorang supplier bangsa india kat...

Cheagill ; Ada sorang supplier bangsa india kat Teluk Intan. & Ada sorang supplier Melayu dari Kg Gajah. Hang kenai depa tak.

Biasanya suplier ketutu kat perak ni Mat Lombong. Hang pun Mat Lombong...
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 12:27 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
kalau hang bukan orang perak , aku habaq dekat...

kalau hang bukan orang perak , aku habaq dekat Teluk Intan.
kalau sememangnya orang perak ; kat area simpang 4 ; yang menghala ke Bagan Datuk , Hutan melintang , Teluk Intan & Sabak bernam.
:D
...
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 12:20 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
Hang orang sana ka cheagil. Keluarga aku asal...

Hang orang sana ka cheagil.
Keluarga aku asal dari parit 11 , bagan datuk. selalu gak balik sana:D
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 12:18 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
I'll be back:)cgrock

I'll be back:)cgrock
Forum: Automotive 18-06-2012, 03:00 PM
Replies: 291
Views: 32,157
Posted By KingSiong
salam. exora bold cps manual rm 0.19 per km (ron...

salam. exora bold cps manual rm 0.19 per km (ron 95)
aku baru ambil. rm 65k.

trade in dgn avanza. avanza boleh guna heavy duty , Exora soft skit. baru gasak skit , dah bunyi uk uikk ukikkk (...
Forum: Gossip, Celebrities 22-05-2012, 02:58 PM
Replies: 127
Views: 9,380
Posted By KingSiong
Masing - masing dengan pendekatan masing2. nko...

Masing - masing dengan pendekatan masing2. nko tok sah lah banding - bandingkan dengan ustaz lain dan tak sepatutnya memperlekeh ustaz21 lain. Semua nya nak bawa ke jalan agama. kalau nko selesa ngan...
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 18-03-2012, 12:49 PM
Replies: 15
Views: 836
Posted By KingSiong
Hang tidoq usm la senang. 1) Rumah...

Hang tidoq usm la senang.

1) Rumah penginapan
2) Masjid Usm ( ada penginapan. dulu rm 80 ). aku suka dok tepi masjid ni.
Forum: Religious Talk 06-03-2012, 05:02 PM
Replies: 273
Views: 14,497
Posted By KingSiong
hmmmmmm... Islam , Iman , Ihsan...... perlu...

hmmmmmm... Islam , Iman , Ihsan......
perlu keseimbangan ketiganya..dalam semua gerak geri..:)cgrock
Forum: Religious Talk 06-03-2012, 03:11 PM
Replies: 273
Views: 14,497
Posted By KingSiong
Tawaf sunat antara amalan yang afdhal kat sana ....

Tawaf sunat antara amalan yang afdhal kat sana . tq
Forum: Religious Talk 06-03-2012, 03:05 PM
Replies: 273
Views: 14,497
Posted By KingSiong
Kota Mekah tempat berhimpun semua aliran fikiran...

Kota Mekah tempat berhimpun semua aliran fikiran Islam ( mazhab) terutama ketika musim haji. Boleh diandaikan semua yang datang itu dengan tujuan ibadat berdasarkan pemahaman mazhab masing2. Jadi...
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 22-02-2012, 11:30 AM
Replies: 121
Views: 7,322
Posted By KingSiong
Advantage pi muda ; 1) Boleh panjat Jabal...

Advantage pi muda ;

1) Boleh panjat Jabal Nur ( Gua Hirak ) ;
2) Boleh panjat Jabal Tsur ( Gua Tsur ) - waktu aku panjat kedua gua ni , ramai orang sebelah pakistan tua dan muda yang turut...
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 14-02-2012, 12:59 PM
Replies: 121
Views: 7,322
Posted By KingSiong
Aku baru mengerjakan haji 1432 / 2011. Masih...

Aku baru mengerjakan haji 1432 / 2011. Masih merindu Mekah & Medinah hingga kini. Tengah kumpul duit nak buat umrah . Dah tak tahan merindu. Waktu pulang Malaysia , tiap malam selama 2 minggu , aku...
Forum: Historical, Myth, Legend 13-07-2011, 04:05 PM
Replies: 185
Views: 22,604
Posted By KingSiong
Aku pun nak tehgakkan panji hitam. Harap tuan ...

Aku pun nak tehgakkan panji hitam. Harap tuan boleh advice camana caranya ??
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 27-06-2011, 12:19 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
Semua K22 aku dah jual . Kolam kosong ja; baru...

Semua K22 aku dah jual . Kolam kosong ja; baru nak isi benih baru. sapa ada benih baik punya , boleh pm quotation kat aku.
Wassalam
Forum: Religious Talk 13-06-2011, 12:30 PM
Replies: 200
Views: 10,116
Posted By KingSiong
Aku pun sama dengan hang. anak 2 aku , aku...

Aku pun sama dengan hang. anak 2 aku , aku ajarkan makan kuih tradisional sebagai alternatif jajan2 keluaran bukan islam.

baulu , peneram , kuih bakaq dah jadi feveret depa .
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 24-05-2011, 12:51 PM
Replies: 11
Views: 2,259
Posted By KingSiong
Boleh ko guide aku ke bekas lombong atas bukit...

Boleh ko guide aku ke bekas lombong atas bukit tu:D:D
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 22-05-2011, 09:18 AM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
Tak baik projek sensorang . Keselamatan kena...

Tak baik projek sensorang . Keselamatan kena jaga.Ancaman dari warga asing juga perlu dititikberatkan. Pasni kalau nak pi lagi , aku dengan tulus hati sudi menemankan hang...:">:">:">
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 19-05-2011, 05:27 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
aku nampak hensem jaa:D:D

aku nampak hensem jaa:D:D
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 19-05-2011, 05:26 PM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
Ikan k22 banyak lagi dak situ . Ada sapa2 dok...

Ikan k22 banyak lagi dak situ . Ada sapa2 dok bubu kat lombong tu..=P~=P~=P~ tangah berahi nii.

Keluarga aku asal dari Teluk Intan.biasanya kalau ke teluk intan aku lalu Changkat jering - bruas...
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 19-05-2011, 11:29 AM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
Hang pancing tang mana ? :D ok la tu ; RM...

Hang pancing tang mana ? :D

ok la tu ; RM 57.5 / kg = RM 23/400g:)cgrock
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 19-05-2011, 11:27 AM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
weii ; nomot ada kat bawah tuu. :mad:

weii ; nomot ada kat bawah tuu. :mad:
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 19-05-2011, 11:25 AM
Replies: 1,268
Views: 88,998
Posted By KingSiong
update harga pa ? ingat emas ka ? sebenaqnya...

update harga pa ? ingat emas ka ? sebenaqnya harga tak standard , bergantung pada musim perayaan , lokasi , orang tengah & jenis restoran bapa bintang .. . dengan kata lain harga ikut skill marketing...
Showing results 1 to 25 of 324

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:29 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE