Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,080
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,635
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,209
More...
Showing results 1 to 25 of 375
Search took 0.22 seconds.
Search: Posts Made By: xgang
The search index was updated 2 minutes ago.
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 10:39 AM
Replies: 38
Views: 1,428
Posted By xgang
Yang lagi musykil apa hukum sekat orang yang...

Yang lagi musykil apa hukum sekat orang yang mampu pergi haji dengan mengenakan syarat visa, quota dan lain2?

Apa jadi kalau orang yang mampu tu meninggal dulu sebelum sempat dapat quota pergi...
Forum: News, Current Issues, Rumours 12-08-2014, 09:25 AM
Replies: 120
Views: 4,775
Posted By xgang
Apa nak kesah? Ini free market. Diorang nak...

Apa nak kesah?
Ini free market.
Diorang nak datang ke tak nak ada aku kesah?
Takde siapa paksa pun :))
Forum: Investor Discussion 12-08-2014, 09:13 AM
Replies: 38,747
Views: 4,441,938
Posted By xgang
Boleh caya ke info ni? Ko tak tahu ke banyak...

Boleh caya ke info ni?
Ko tak tahu ke banyak kawsan minyak dah dikuasai ISIS?
Tak payahlah nak tunggu Iraq-Kuwait Mou konon. Bullshit je semua tu.
Aramco dan Texaco dah kebas awal2 dah minyak...
Forum: News, Current Issues, Rumours 09-08-2014, 01:55 PM
Replies: 34
Views: 2,527
Posted By xgang
Kemungkinan karpal sendiri yang arahkan driver...

Kemungkinan karpal sendiri yang arahkan driver dia bawa laju macam pelesit pun ada juga.

Dah tentu waktu tu karpal otw ke penang utk early morning meeting kalau tak silap?

So takleh nak...
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 07:20 PM
Replies: 24
Views: 1,646
Posted By xgang
hmmm itu je? .. masih menghampakan.

hmmm itu je? .. masih menghampakan.
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 12:27 PM
Replies: 24
Views: 1,646
Posted By xgang
Itu je ko mampu reply? Nothing else? Menghampakan...

Itu je ko mampu reply? Nothing else? Menghampakan sungguh
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 10:37 AM
Replies: 24
Views: 1,646
Posted By xgang
Brader, laporan mana kata air lombong selamat...

Brader, laporan mana kata air lombong selamat digunakan kalau ikut prosedur? Bak mai kawan nak baca. Pakar hydro cakap loji rawatan air di Malaysia ni tak mampu untuk merawat air yang tercemar oleh...
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 09:06 AM
Replies: 11
Views: 232
Posted By xgang
Sampai kering air lombong dipam. :o Memang...

Sampai kering air lombong dipam. :o
Memang selamatlah kita semua minum/makan air yang tercemar dengan logam berat. :(scam
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 09:02 AM
Replies: 24
Views: 1,646
Posted By xgang
Cakap ajelah air lombong. Apa nak dimalukan? Lagi...

Cakap ajelah air lombong. Apa nak dimalukan? Lagi mahu cover cakap air kolam alternatif.

Oh lupa pulak, isu kandungan logam berat dalam air lombong masih tak berjawab lagi kan? :))

Di canada...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 28-06-2014, 01:15 PM
Replies: 31,265
Views: 1,437,970
Posted By xgang
Aku peduli apa Johor ke Johor FC. Realitinya...

Aku peduli apa Johor ke Johor FC. Realitinya kedua2 tu team dari Johor. Dan untuk pengetahuan ko JDT dan JDTII status kedua-duanya sekarang adalah pasukan kelab milik negeri Johor. Takde lagi dah...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 22-06-2014, 10:58 PM
Replies: 31,265
Views: 1,437,970
Posted By xgang
Dua dai kiri Michael Urukalo tu Annuar Abu Bakar....

Dua dai kiri Michael Urukalo tu Annuar Abu Bakar. Anak Johor dan coach PKNS sekarang kalau tak silap. :)cgrock
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:34 PM
Replies: 94
Views: 3,451
Posted By xgang
Buatlah dulu kereta yang setaraf dengan kualiti...

Buatlah dulu kereta yang setaraf dengan kualiti vios atau city dulu baru boleh sembang nak buat kereta mahal. Vios dan city tu kalau tak kerana nak melindungi proton harga keduanya adalah lebih...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:20 PM
Replies: 176
Views: 8,820
Posted By xgang
Kalau ikutkan dulu, Sultan Johor memang tak nak...

Kalau ikutkan dulu, Sultan Johor memang tak nak join federation of Malaya pun sebab Johor sememangnya negeri yang berdaulat. Johor tidak pernah dijajah dan Sultan masih terlibat dlm pentadbiran...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:01 PM
Replies: 176
Views: 8,820
Posted By xgang
Takyahlah sembang lebat kalau apa yang ko tahu...

Takyahlah sembang lebat kalau apa yang ko tahu pun hanya buah mulut orang. Dan pengetahuan ko pun tak mendalam dalam sesuatu isu.

Isu jual tanah bukan bermaksud gadai tanah. Dalam Undang2 Tubuh...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 01:27 PM
Replies: 19
Views: 824
Posted By xgang
Sedara dalam hukum Islam, pendapat tanpa...

Sedara dalam hukum Islam, pendapat tanpa disertakan dalil dari Al-quran dan hadith maka pendapat itu hanya sekadar pendapat sahaja dan tidak boleh dijadikan hukum.

Sedangkan melalui hadith Nabi...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 01:20 PM
Replies: 19
Views: 824
Posted By xgang
Sedara, sila huraikan hadith Abu Daud yang...

Sedara, sila huraikan hadith Abu Daud yang meriwayatkan bahawa Nabi SAW melarang memproses dan merubah arak menjadi cuka walaupun cuka itu milik anak yatim.

Dalam hadith Anas bin Malik r.a...
Forum: Consumer Info, Discussion 10-06-2014, 10:54 AM
Replies: 72
Views: 2,996
Posted By xgang
itu bukan cop halal jakim tu. Macam cop halal...

itu bukan cop halal jakim tu. Macam cop halal buat sendiri je
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 07-06-2014, 11:07 AM
Replies: 31,265
Views: 1,437,970
Posted By xgang
Ada jugak yang sentap rupanya :)) Eloklah tu...

Ada jugak yang sentap rupanya :))
Eloklah tu dah dua hari aku tengok rumah ni mcm berhantu je.
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 07-06-2014, 03:03 AM
Replies: 31,265
Views: 1,437,970
Posted By xgang
Bosan pulak lama takde game ni. Dahlah liga...

Bosan pulak lama takde game ni.

Dahlah liga memang tak menarik. Asik nak harapkan JDT je yang jadi daya tarikan. :))
(Haters sila sentap. Boring tengok thread ni sunyi je)
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-06-2014, 02:45 AM
Replies: 176
Views: 8,820
Posted By xgang
Baguslah kalau Sultan diberi kuasa terlibat dalam...

Baguslah kalau Sultan diberi kuasa terlibat dalam pentadbiran. Sebab Sultan Ibrahim pun memang seorang yang business minded dan berfikiran jauh. Dan yang paling penting we need someone impartial in...
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-06-2014, 02:28 AM
Replies: 365
Views: 13,313
Posted By xgang
Memanglah orang buat business nak dapat untung....

Memanglah orang buat business nak dapat untung. And these GLC's should be profitable because they get all the assets and capital for free and their businesses are protected by the constitution and/or...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 12:04 PM
Replies: 365
Views: 13,313
Posted By xgang
Bro, bayar cukai ni bukan GLC je yang bayar....

Bro, bayar cukai ni bukan GLC je yang bayar. Semua syarikat swasta pun kena bayar tax. Malah banyak je syarikat swasta yang kena bayar max tax 26% tapi apa pun tak dapat. So, apa beza GLC bayar cukai...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 02:03 AM
Replies: 60
Views: 4,031
Posted By xgang
Ko ada bukti ke wang rakyat digunakan? Ko ingat...

Ko ada bukti ke wang rakyat digunakan? Ko ingat dia ni sengkek sangat ke nak guna duit rakyat? Dia beli kereta import mahal2 pun still kena bayar tax 200-300% bukannya dapat subsidi.

Kalau...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 01:40 AM
Replies: 60
Views: 4,031
Posted By xgang
Dah ada ke yang tergadai? Setahu aku seluruh...

Dah ada ke yang tergadai? Setahu aku seluruh tanah di Johor ni masih lagi di bawah naungan dan pemerintahan Sultan dan kerajaan negeri. Tak tahulah pulak ada tempat yang dah jadi negara baru kat...
Forum: News, Current Issues, Rumours 06-06-2014, 01:36 AM
Replies: 365
Views: 13,313
Posted By xgang
Kadang2 aku pelik dengan situasi kat Malaysia ni....

Kadang2 aku pelik dengan situasi kat Malaysia ni. Banyak GLC ditubuhkan untuk mnguruskan sumber dan harta awam. Tapi orang awam tak dapat benefit langsung pun daripada GLC tu. Unless kalau orang awam...
Showing results 1 to 25 of 375

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 02:02 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE