Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,054
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,656
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,089
More...
Showing results 1 to 25 of 371
Search took 0.21 seconds.
Search: Posts Made By: xgang
The search index was updated 6 minutes ago.
Forum: News, Current Issues, Rumours 28-08-2014, 11:49 AM
Replies: 36
Views: 1,968
Posted By xgang
Jangan fitnah. Rasulullah SAW tak pernah...

Jangan fitnah. Rasulullah SAW tak pernah mengarahkan mana2 kepala musuh dipenggal di bawa kehadapan baginda. Malah baginda SAW melarang melakukannya. Dan Khalifah Abu Bakar r.a pun pernah memarahi...
Forum: News, Current Issues, Rumours 28-08-2014, 11:45 AM
Replies: 36
Views: 1,968
Posted By xgang
Pendedahan Sheikh Nabeel Naim tentang kaitan...

Pendedahan Sheikh Nabeel Naim tentang kaitan Al-Qaeda, Isis, Al-zawahiri dan Al-baghdadi dengan Cia.. Dan mengenai perancangan besar "Ops Clean Break" mereka mewujudkan perang saudara 100 tahun in...
Forum: News, Current Issues, Rumours 26-08-2014, 01:55 PM
Replies: 13
Views: 499
Posted By xgang
yang sebetulnya MAS kena singkirkan dulu mole dan...

yang sebetulnya MAS kena singkirkan dulu mole dan parasit dalm syarikat
Forum: Gossip, Celebrities 26-08-2014, 01:47 PM
Replies: 26
Views: 1,863
Posted By xgang
Ending yang sungguh anti klimaks kalau betul jadi...

Ending yang sungguh anti klimaks kalau betul jadi pendrive.
Kalau jadi barbie doll barulah optimum klimaks :))
Forum: Properties Discussions 26-08-2014, 01:44 PM
Replies: 83
Views: 6,589
Posted By xgang
Bawak pergi report tuntutan tribunal KPDNKK je...

Bawak pergi report tuntutan tribunal KPDNKK je bro.
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 26-08-2014, 01:40 PM
Replies: 31,706
Views: 1,486,433
Posted By xgang
Kalau ikutkan tahun lepas pun kempen Piala...

Kalau ikutkan tahun lepas pun kempen Piala Malaysia tak berapa meriah kat Johor berbanding Liga Super dgn Piala FA.

Aku pun tak tahu kenapa, takde rasa excited nak follow Piala Malaysia ni. Rasa...
Forum: News, Current Issues, Rumours 26-08-2014, 12:54 AM
Replies: 62
Views: 3,403
Posted By xgang
Kebaikannya ialah rakyat kerap dapat gula2 sebab...

Kebaikannya ialah rakyat kerap dapat gula2 sebab kerap ada pilihanraya. :))
Forum: Love, Relationships 26-08-2014, 12:53 AM
Replies: 21
Views: 3,520
Posted By xgang
Maaf cakaplah, sedari ni dah terlampau ekstrem...

Maaf cakaplah, sedari ni dah terlampau ekstrem menghukum lelaki.
Ini dah termasuk melampau batas. Ingat Allah tidak suka golongan yang melampaui batas.
Sekadar teguran, jangan suka membuat...
Forum: Love, Relationships 26-08-2014, 12:49 AM
Replies: 21
Views: 3,520
Posted By xgang
Kalau dah tak jadi tu tak jadilah. Just move...

Kalau dah tak jadi tu tak jadilah.
Just move on. Redha..
Kembali semula kepada Allah sebab yang menjumpakan kamu berdua pun Dia dan yang memisahkan pun Dia.
Forum: News, Current Issues, Rumours 26-08-2014, 12:42 AM
Replies: 40
Views: 2,416
Posted By xgang
Sedap je ko sound diorang ni manja. Diorang tu...

Sedap je ko sound diorang ni manja.
Diorang tu mencari rezeki bukannya mintak sedekah.

Kalau nak bersaing kenalah on the level playing field and play by the same rules.
Tak bolehlah sebelah...
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 10:39 AM
Replies: 38
Views: 1,473
Posted By xgang
Yang lagi musykil apa hukum sekat orang yang...

Yang lagi musykil apa hukum sekat orang yang mampu pergi haji dengan mengenakan syarat visa, quota dan lain2?

Apa jadi kalau orang yang mampu tu meninggal dulu sebelum sempat dapat quota pergi...
Forum: News, Current Issues, Rumours 12-08-2014, 09:25 AM
Replies: 120
Views: 4,910
Posted By xgang
Apa nak kesah? Ini free market. Diorang nak...

Apa nak kesah?
Ini free market.
Diorang nak datang ke tak nak ada aku kesah?
Takde siapa paksa pun :))
Forum: Investor Discussion 12-08-2014, 09:13 AM
Replies: 38,849
Views: 4,502,731
Posted By xgang
Boleh caya ke info ni? Ko tak tahu ke banyak...

Boleh caya ke info ni?
Ko tak tahu ke banyak kawsan minyak dah dikuasai ISIS?
Tak payahlah nak tunggu Iraq-Kuwait Mou konon. Bullshit je semua tu.
Aramco dan Texaco dah kebas awal2 dah minyak...
Forum: News, Current Issues, Rumours 09-08-2014, 01:55 PM
Replies: 34
Views: 2,587
Posted By xgang
Kemungkinan karpal sendiri yang arahkan driver...

Kemungkinan karpal sendiri yang arahkan driver dia bawa laju macam pelesit pun ada juga.

Dah tentu waktu tu karpal otw ke penang utk early morning meeting kalau tak silap?

So takleh nak...
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 07:20 PM
Replies: 24
Views: 1,747
Posted By xgang
hmmm itu je? .. masih menghampakan.

hmmm itu je? .. masih menghampakan.
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 12:27 PM
Replies: 24
Views: 1,747
Posted By xgang
Itu je ko mampu reply? Nothing else? Menghampakan...

Itu je ko mampu reply? Nothing else? Menghampakan sungguh
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 10:37 AM
Replies: 24
Views: 1,747
Posted By xgang
Brader, laporan mana kata air lombong selamat...

Brader, laporan mana kata air lombong selamat digunakan kalau ikut prosedur? Bak mai kawan nak baca. Pakar hydro cakap loji rawatan air di Malaysia ni tak mampu untuk merawat air yang tercemar oleh...
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 09:06 AM
Replies: 11
Views: 305
Posted By xgang
Sampai kering air lombong dipam. :o Memang...

Sampai kering air lombong dipam. :o
Memang selamatlah kita semua minum/makan air yang tercemar dengan logam berat. :(scam
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-08-2014, 09:02 AM
Replies: 24
Views: 1,747
Posted By xgang
Cakap ajelah air lombong. Apa nak dimalukan? Lagi...

Cakap ajelah air lombong. Apa nak dimalukan? Lagi mahu cover cakap air kolam alternatif.

Oh lupa pulak, isu kandungan logam berat dalam air lombong masih tak berjawab lagi kan? :))

Di canada...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 28-06-2014, 01:15 PM
Replies: 31,706
Views: 1,486,433
Posted By xgang
Aku peduli apa Johor ke Johor FC. Realitinya...

Aku peduli apa Johor ke Johor FC. Realitinya kedua2 tu team dari Johor. Dan untuk pengetahuan ko JDT dan JDTII status kedua-duanya sekarang adalah pasukan kelab milik negeri Johor. Takde lagi dah...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 22-06-2014, 10:58 PM
Replies: 31,706
Views: 1,486,433
Posted By xgang
Dua dai kiri Michael Urukalo tu Annuar Abu Bakar....

Dua dai kiri Michael Urukalo tu Annuar Abu Bakar. Anak Johor dan coach PKNS sekarang kalau tak silap. :)cgrock
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:34 PM
Replies: 94
Views: 3,524
Posted By xgang
Buatlah dulu kereta yang setaraf dengan kualiti...

Buatlah dulu kereta yang setaraf dengan kualiti vios atau city dulu baru boleh sembang nak buat kereta mahal. Vios dan city tu kalau tak kerana nak melindungi proton harga keduanya adalah lebih...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:20 PM
Replies: 176
Views: 9,017
Posted By xgang
Kalau ikutkan dulu, Sultan Johor memang tak nak...

Kalau ikutkan dulu, Sultan Johor memang tak nak join federation of Malaya pun sebab Johor sememangnya negeri yang berdaulat. Johor tidak pernah dijajah dan Sultan masih terlibat dlm pentadbiran...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 03:01 PM
Replies: 176
Views: 9,017
Posted By xgang
Takyahlah sembang lebat kalau apa yang ko tahu...

Takyahlah sembang lebat kalau apa yang ko tahu pun hanya buah mulut orang. Dan pengetahuan ko pun tak mendalam dalam sesuatu isu.

Isu jual tanah bukan bermaksud gadai tanah. Dalam Undang2 Tubuh...
Forum: News, Current Issues, Rumours 10-06-2014, 01:27 PM
Replies: 19
Views: 842
Posted By xgang
Sedara dalam hukum Islam, pendapat tanpa...

Sedara dalam hukum Islam, pendapat tanpa disertakan dalil dari Al-quran dan hadith maka pendapat itu hanya sekadar pendapat sahaja dan tidak boleh dijadikan hukum.

Sedangkan melalui hadith Nabi...
Showing results 1 to 25 of 371

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 07:36 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE