Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 17,934
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 17,655
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 51,617
More...
Showing results 1 to 25 of 460
Search took 0.21 seconds.
Search: Posts Made By: sajul
The search index was updated 8 minutes ago.
Forum: Santai, Others 29-06-2016, 10:25 AM
Replies: 125
Views: 4,662
Posted By sajul
ya bro..that the point, selain dari kes...

ya bro..that the point, selain dari kes budak2..lain2 hikmah ada lagi pasal bulan puasa ni

ramai duk nampak puasa xleh makan nga minum ja..tu yg jadi kuar isu hak2 bagai ni

dari hasil...
Forum: Santai, Others 29-06-2016, 09:38 AM
Replies: 125
Views: 4,662
Posted By sajul
tak perlu rasanya nak tegakkan hak2 bagai ni,...

tak perlu rasanya nak tegakkan hak2 bagai ni, cuma respect setahun skali ja ramadhan dimana semua umat islam diwajibkan berpuasa,

bukan masalah tergugat iman org yg berpuasa ka apa..just jaga adab...
Forum: Official News, Current Issues 27-06-2016, 09:17 AM
Replies: 211
Views: 10,516
Posted By sajul
suka baca komen2 tuan, sentiasa husnudzon...

suka baca komen2 tuan, sentiasa husnudzon :)cgrock:)cgrock

teruskan memberi komen2 dan pendapat tuan

sy pun berpendapat mcm tuan, klu jumpa nga asnaf depan mata, bagi ja sebagai tanda sedekah...
Forum: Religious Talk 14-06-2016, 09:35 AM
Replies: 25
Views: 1,827
Posted By sajul
ada terbaca dekat satu blog aritu, dalam jemaah...

ada terbaca dekat satu blog aritu, dalam jemaah ramai, tak digalakkan kanak2 berada di saf dewasa( tapi ikut kefahaman aku saf hadapan sekali) sebab alasan, jika imam salah baca atau solat iman...
Forum: Debate & Mature Discussion 07-06-2016, 02:39 PM
Replies: 236
Views: 11,606
Posted By sajul
basah lantai smpai air bertakung ka? ke just nmpk...

basah lantai smpai air bertakung ka? ke just nmpk basah ja?

klu just nmpk basah ja rasa xde masalah kot..klu smpai air bertakung tu yg problem

beristinjak lebih afdal guna air, jika tiada air...
Forum: Official News, Current Issues 02-06-2016, 01:49 PM
Replies: 73
Views: 5,004
Posted By sajul
buat 20rakaat, lepas 8 rakaat, masuk rakaat ke-9...

buat 20rakaat, lepas 8 rakaat, masuk rakaat ke-9 dah tinggal satu saf ja :">:">
Forum: Religious Talk 25-05-2016, 03:41 PM
Replies: 3
Views: 482
Posted By sajul
sama je kot..cuma presentation die ja beza

sama je kot..cuma presentation die ja beza
Forum: Religious Talk 25-05-2016, 03:35 PM
Replies: 3
Views: 482
Posted By sajul
alhamdulillah..jumpa gak solution kat youtube...

alhamdulillah..jumpa gak solution kat youtube pasal persoalan sy kat atas tu, kat mana nk berhenti masa ayat pjg, dan mcm mana cara nk sambung baca

baru tahu ari ni pasal huruf Al-Harfu,klu yg...
Forum: Religious Talk 25-05-2016, 11:47 AM
Replies: 3
Views: 482
Posted By sajul
Ask: Al-Quran wakaf dan ibtida

Salam warga CG

saya nak tanya pasal wakaf(Tanda berhenti) dan ibtida(memulai bacaan),
mengikut 6 tanda yg asas wakaf selalu kita jumpa mcm image bawah ni
...
Forum: Official News, Current Issues 24-05-2016, 10:46 AM
Replies: 263
Views: 16,664
Posted By sajul
jpj or pdrm leh r amek tindakan ni, kalau xmau...

jpj or pdrm leh r amek tindakan ni, kalau xmau saman pun, send gambar2 ni kat tempat kerja diorg ni

biar bos2 diorg buang kerja sampah2 xde otak ni, agensi swasta n gomen dua2 amek tindakan tegas...
Forum: Religious Talk 20-05-2016, 05:13 PM
Replies: 43
Views: 5,390
Posted By sajul
bagus gak soklan ni, buat kita terpikir, tapi yg...

bagus gak soklan ni, buat kita terpikir, tapi yg confirm mesti berada di alam barzakh

hasil carian google, jumpa blog ni ...
Forum: Official News, Current Issues 17-05-2016, 04:08 PM
Replies: 9
Views: 394
Posted By sajul
OOOPS! THE APPLICATION IS GONE… padia..xkan...

OOOPS! THE APPLICATION IS GONE…

padia..xkan dah delete plak, terlampau byk dpt aduan dh ka
Forum: Official News, Current Issues 16-05-2016, 10:00 AM
Replies: 56
Views: 4,773
Posted By sajul
tula org ckp, hidayah tu milik mutlak Allah, jgn...

tula org ckp, hidayah tu milik mutlak Allah, jgn kita duk hina, kutuk, caci org yg buat salah/ jahil dalam agama

mana tau di pnghujung hayat die, jadi beriman dan bertaqwa kepada Allah

selalu...
Forum: Consumer Info, Discussion 22-04-2016, 09:55 AM
Replies: 179
Views: 11,334
Posted By sajul
baru dpt bil letrik bulan ni, nasib baik sama mcm...

baru dpt bil letrik bulan ni, nasib baik sama mcm nga bulan lepas

tapi masih tinggi dari sebelum el nino nina nano ni la
Forum: Consumer Info, Discussion 21-04-2016, 12:58 PM
Replies: 179
Views: 11,334
Posted By sajul
oo patut la die lepak kat peti surat terus smpai2...

oo patut la die lepak kat peti surat terus smpai2 tu

nasib baik dulu bil duk maintain ja
Forum: Consumer Info, Discussion 21-04-2016, 10:36 AM
Replies: 179
Views: 11,334
Posted By sajul
bro duk umah apartment ke teres? dulu masa...

bro duk umah apartment ke teres?

dulu masa duk umah apartment, tgk org yg baca meter tu die duk lepak bawah kat peti surat ja print bil byk2, mcm tak p tgk pun bacaan meter

ke die pakai assume...
Forum: Consumer Info, Discussion 21-04-2016, 10:24 AM
Replies: 179
Views: 11,334
Posted By sajul
tgk post ni, xtau betul ke tak statement die ni...

tgk post ni, xtau betul ke tak statement die ni bil smpai beribu
Forum: Consumer Info, Discussion 21-04-2016, 10:21 AM
Replies: 179
Views: 11,334
Posted By sajul
haa..sebijik sama nga masta tomie ni, biasa duk...

haa..sebijik sama nga masta tomie ni, biasa duk area 60 ja..ni naik cokeng bantai SL dah ni masta..

signal satu masta :">
Forum: Consumer Info, Discussion 21-04-2016, 10:16 AM
Replies: 179
Views: 11,334
Posted By sajul
aku pun nk kena tgk balik bil bulan2 sebelum ni...

aku pun nk kena tgk balik bil bulan2 sebelum ni tgk kegunaan brapa byk, duk dlm block mana

dah jadi gini baru nk tgk bil betul2..sebelum ni pakai bayar ja dpt brapa2 pun..haha
Forum: Consumer Info, Discussion 21-04-2016, 10:09 AM
Replies: 179
Views: 11,334
Posted By sajul
TNB Careline kena serbu, bil korang cmne?

Salam geng

duk usya dlm page TNB careline ramai duk complain bil lektrik naik mendadak smpai 2 ke 5 kali ganda dari biasa

ramai duk cakap alasan TNB bagi sebab El nino

bil umah aku bulan...
Forum: Official News, Current Issues 21-04-2016, 09:17 AM
Replies: 98
Views: 7,651
Posted By sajul
https://www.instagram.com/cattaleeyamirror/ ...

https://www.instagram.com/cattaleeyamirror/
https://www.instagram.com/sairamirror/
https://www.instagram.com/ruksanamirror/
https://www.instagram.com/nasreenmirror/...
Forum: Official News, Current Issues 20-04-2016, 04:47 PM
Replies: 174
Views: 23,469
Posted By sajul
oic..2 pertuduhan berbeza..makesih2..termiss yg...

oic..2 pertuduhan berbeza..makesih2..termiss yg kat atas tu masa guna nama gelaran
Forum: Official News, Current Issues 20-04-2016, 04:29 PM
Replies: 174
Views: 23,469
Posted By sajul
ni je hukuman die yg terang2 dah membunuh?? biar...

ni je hukuman die yg terang2 dah membunuh?? biar betul

yg pertahankan diri bunuh pencuri tu siap berdepan dengan hukuman mati lagi
Forum: Official News, Current Issues 15-04-2016, 11:57 AM
Replies: 86
Views: 7,017
Posted By sajul
harap Bini MB ganu ni dapat sarungkan tudung kat...

harap Bini MB ganu ni dapat sarungkan tudung kat bini najib yg dah lebih 60tahun islam tu :">:">
Forum: Official News, Current Issues 08-04-2016, 09:44 AM
Replies: 48
Views: 3,725
Posted By sajul
bos die pun muda lagi ni..baru umur 23

bos die pun muda lagi ni..baru umur 23
Showing results 1 to 25 of 460

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:18 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE