Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 31,435
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 30,436
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 54,114
More...
Showing results 1 to 25 of 466
Search took 0.27 seconds.
Search: Posts Made By: gunungemas
The search index was updated 4 minutes ago.
Forum: Others Interest 31-12-2015, 03:52 PM
Replies: 191
Views: 21,018
Posted By gunungemas
Dekat area aku ni ada jual package, Jenama B.E.E....

Dekat area aku ni ada jual package, Jenama B.E.E. korea mari

Frame

RM58
RM98
RM148

Lense
Forum: Santai, Others 31-12-2015, 01:00 PM
Replies: 32
Views: 1,369
Posted By gunungemas
Satu perkara jer TT belom buat, nanti hujung...

Satu perkara jer TT belom buat, nanti hujung minggu ni TT habaq kat jiran tu tolong larang kawan deme dari parking kat depan pagar awak dan ucap terima kasih kerana faham.
Forum: Religious Talk 28-12-2015, 05:01 PM
Replies: 55
Views: 3,815
Posted By gunungemas
Sebagai tambahan lagi.... ada kes isteri tak jaga...

Sebagai tambahan lagi.... ada kes isteri tak jaga solat atau lebih tepat tak solat langsung kecuali aidilfitri dan aidiladha.... sungguh pun isteri dah dinasihat sang suami.

Dah perangai macam tu,...
Forum: Religious Talk 28-12-2015, 04:44 PM
Replies: 55
Views: 3,815
Posted By gunungemas
OK lah contoh ragu, tapi kita pegang: ...

OK lah contoh ragu, tapi kita pegang:

Pendapat tentang suci daripada haid.

Bilakah hukum membenarkan pasangan suami isteri berjimak selepas isteri suci daripada haid dalam kes ini yang...
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 15-12-2015, 04:44 PM
Replies: 58
Views: 3,558
Posted By gunungemas
itu banyak.................................:D

itu banyak.................................:D
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 15-12-2015, 03:49 PM
Replies: 58
Views: 3,558
Posted By gunungemas
Panjat gunung tak dapatlah bro............

Panjat gunung tak dapatlah bro............
Forum: Official News, Current Issues 11-12-2015, 08:23 PM
Replies: 138
Views: 6,885
Posted By gunungemas
Miskin betul ker jawatan PM ni sehingga perlu...

Miskin betul ker jawatan PM ni sehingga perlu diberi DERMA....


TT tolong betulkan "PENDERMA-PENDERMA...." tajuknya
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 10-12-2015, 12:02 PM
Replies: 58
Views: 3,558
Posted By gunungemas
Banyak sangat: Pusat Bandar Raya Kota...

Banyak sangat:

Pusat Bandar Raya Kota Kinabalu

Pulau Memutik

Pantai, Snorkling, chalet, seafood

Naik bot laju 15 minit dari Jeti Kota Kinabalu
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 09-12-2015, 12:10 PM
Replies: 58
Views: 3,558
Posted By gunungemas
Kalau berminat datang Sabah lagi best...

Kalau berminat datang Sabah lagi best TT........... cuti tahun depan lagi elok
Forum: Santai, Others 26-11-2015, 09:41 AM
Replies: 184
Views: 10,050
Posted By gunungemas
AGIHAN ZAKAT TERTINGGI UNTUK TAHUN 2013 ...

AGIHAN ZAKAT TERTINGGI UNTUK TAHUN 2013
(BAITULMAL MAIWP) IALAH:


19. Bantuan Kepada Agensi-Agensi Kebajikan (NGO) & Institusi Pendidikan yakni sebanyak

RM90,579,369.78


MENGATASI
Forum: Vehicles Sale/Rent 25-11-2015, 02:02 PM
Replies: 58
Views: 4,650
Posted By gunungemas
TT tlg PM grade G (auto) ada tak atau yang setara...

TT tlg PM grade G (auto) ada tak atau yang setara

Price=
Monthly for 9 years=

Deposit=

If in Kuala Lumpur and in Kota Kinabalu........... both calcs
Forum: Gossip, Celebrities 23-11-2015, 04:58 PM
Replies: 71
Views: 6,292
Posted By gunungemas
Natural beauty............

Natural beauty............
Forum: Santai, Others 17-11-2015, 05:47 PM
Replies: 42
Views: 2,495
Posted By gunungemas
Boleh je buat penjadualan semula bayaran. ...

Boleh je buat penjadualan semula bayaran.

Pergi bank sendiri. Bawa surat cuti tanpa gaji. Lain2 dokumen yg sesuai. Minta pertimbangan utk penjadualan dgn surat rasmi dikarang sendiri.

Tunggu...
Forum: Santai, Others 12-11-2015, 08:05 AM
Replies: 55
Views: 2,711
Posted By gunungemas
Kalau masa pulas kunci, tp keta senyap jerrr.. ...

Kalau masa pulas kunci, tp keta senyap jerrr..
Itu tanda sistem alarm active....

Cabut kunci, tekan remote control status buka pintu.

Kemudian cuba hidupkan enjin semula...
Forum: Jenaka, Lawak, Kelakar 19-10-2015, 06:30 PM
Replies: 15
Views: 1,438
Posted By gunungemas
Tunggu pengesahan drp geng jawa

Tunggu pengesahan drp geng jawa
Forum: Official News, Current Issues 17-10-2015, 06:51 AM
Replies: 39
Views: 2,833
Posted By gunungemas
tak boleh ker bro...............:D

tak boleh ker bro...............:D
Forum: Official News, Current Issues 02-10-2015, 02:57 PM
Replies: 105
Views: 4,584
Posted By gunungemas
Kalau azan tu OK jer bro............ yang...

Kalau azan tu OK jer bro............ yang rosakkan agama ialah orang yang dok gatai tangan UBAH setting volume sampai ada bunyi arming.........

Mau tak khusyuk masa sembahyang kalau sound system...
Forum: Official News, Current Issues 02-10-2015, 02:50 PM
Replies: 105
Views: 4,584
Posted By gunungemas
Kita hadkan penggunaan speaker dan kawal kekuatan...

Kita hadkan penggunaan speaker dan kawal kekuatan bunyi bukan kerana menghormati agama lain mahupun desakan mereka. Tapi melaksanakan tuntutan agama.

Kalau nak juga buka hati mana-mana manusia,...
Forum: Official News, Current Issues 02-10-2015, 09:30 AM
Replies: 105
Views: 4,584
Posted By gunungemas
Agama itu ikut Rasulullah............. bukan ikut...

Agama itu ikut Rasulullah............. bukan ikut pendapat nenek moyang orang Melayu.......

Kemudian, pembesar suara itu tidak wujud zaman Nabi, tapi azan di"besar"kan dengan kaedah naik menara...
Forum: Religious Talk 01-10-2015, 01:43 PM
Replies: 83
Views: 6,289
Posted By gunungemas
kalau haji......... haji ifrad atau qiran atau...

kalau haji......... haji ifrad atau qiran atau tamattuk???

Nak sapi jantan atau betina............ gemuk atau kurus................ warna hitam putih, cokelat, atau ungu?:D
Forum: Official News, Current Issues 30-09-2015, 03:02 PM
Replies: 51
Views: 3,402
Posted By gunungemas
dah! dah! dah!............... cukup

dah! dah! dah!............... cukup
Forum: Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles 30-09-2015, 08:46 AM
Replies: 79
Views: 6,643
Posted By gunungemas
sELAMAT MENCUBA................

sELAMAT MENCUBA................
Forum: Official News, Current Issues 29-09-2015, 04:23 PM
Replies: 278
Views: 16,847
Posted By gunungemas
Teringat kisah tempe

Teringat kisah tempe
Forum: Official News, Current Issues 28-09-2015, 02:42 PM
Replies: 80
Views: 3,474
Posted By gunungemas
Ramai mat romeo rupanya kat sini....

Ramai mat romeo rupanya kat sini....
Forum: Official News, Current Issues 25-09-2015, 06:07 PM
Replies: 64
Views: 4,025
Posted By gunungemas
Setiap org yg masuk islam itu umpama bayi yg baru...

Setiap org yg masuk islam itu umpama bayi yg baru lahir dari perut ibunya....

Sekarang nak pilih mana, peraturan islam atau saki baki penjajah....

Even Abdullah Bin Ubbay yg munafiq itu pon dpt...
Showing results 1 to 25 of 466

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 01:14 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE