Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 6,083
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 30,194
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,601
More...
Showing results 1 to 25 of 401
Search took 0.21 seconds.
Search: Posts Made By: xgang
The search index was updated 9 minutes ago.
Forum: News, Current Issues, Rumours Today, 12:11 PM
Replies: 19
Views: 704
Posted By xgang
Nak buat empangan ni bukan kat semua sungai...

Nak buat empangan ni bukan kat semua sungai sesuai di empang. Selalunya empangan dibuat di sungai2 besar yang mana ia adalah cantuman daripada sungai2 yang kecil. Aku tak tahu pulak Selangor ni...
Forum: News, Current Issues, Rumours 23-04-2014, 01:08 PM
Replies: 66
Views: 4,251
Posted By xgang
Come onlah. Tak payah nak spin kenyataan aku....

Come onlah. Tak payah nak spin kenyataan aku. Bila masa aku kata memerangi rasuah tu idealistic?

Like I said be real and don't be idealistic. If it is a spade then call it a spade.

Dan lagi...
Forum: News, Current Issues, Rumours 23-04-2014, 11:44 AM
Replies: 26
Views: 1,112
Posted By xgang
Air lombong ni walaupun nampak jernih tapi...

Air lombong ni walaupun nampak jernih tapi kandungan logam dalam air tu mungkin tinggi. Tapi dah desperate apa2 pun belasah jelah.
Forum: News, Current Issues, Rumours 23-04-2014, 11:27 AM
Replies: 66
Views: 4,251
Posted By xgang
Invoke sesuat akta tu bukanlah bermaksud...

Invoke sesuat akta tu bukanlah bermaksud menggunakan kuasa veto.

Kuasa veto ni bermaksud kuasa mutlak yang tak boleh dicabar di mana-mana institusi perundangan.

Manakala bila invoke sesuatu...
Forum: Religious Talk 23-04-2014, 11:05 AM
Replies: 59
Views: 1,876
Posted By xgang
Pada pendapat aku lawak dengan ilmu ni adalah dua...

Pada pendapat aku lawak dengan ilmu ni adalah dua benda yang totally different ibarat minyak dan air Yang mana minyak ni akan menjadi penghalang kepada kemasukan air. Begitulah juga lawak ni menjadi...
Forum: Religious Talk 23-04-2014, 10:57 AM
Replies: 105
Views: 5,316
Posted By xgang
Betullah tu kalau salah kita tegurkan. Tapi...

Betullah tu kalau salah kita tegurkan.

Tapi cara nak tegur tu kenalah berhikmah. Untuk golongan ilmuwan macam Ustaz Don ni kalau nak menegur dia kenalah berdepan dengan dia dan berbincang. Itu...
Forum: News, Current Issues, Rumours 22-04-2014, 10:09 AM
Replies: 66
Views: 4,251
Posted By xgang
Brader lain kali banyakkan membaca sebelum...

Brader lain kali banyakkan membaca sebelum bercakap. Membaca pula biarlah dari pelbagai sumber jangan pilih bulu sebab kalau tidak ko akan berisiko bersalah sangka. Dah lepas baca segala info dari...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:36 AM
Replies: 349
Views: 11,037
Posted By xgang
Sebab tula perlu ada rundingan. Soal...

Sebab tula perlu ada rundingan.

Soal tawaran melalui media tu bukan isunya. Sebab N9 pun bukannya terhegeh-hegeh atau desperate sangat nak jual air kepada Selangor.

Dalam hal ini Selangor...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:21 AM
Replies: 349
Views: 11,037
Posted By xgang
Sudah2lah berpolitik bro. BN pun bukan baik mana...

Sudah2lah berpolitik bro. BN pun bukan baik mana pun.
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:19 AM
Replies: 349
Views: 11,037
Posted By xgang
Terpulang pada ko lah kalau ko dah kata itu hasil...

Terpulang pada ko lah kalau ko dah kata itu hasil penyelesaian ko. Aku tak persoalkan pun pasal ko beli tong air atau mandi kat ofis. Aku persoalkan pasal pendapat ko yang menyentuh tentang harga...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:08 AM
Replies: 349
Views: 11,037
Posted By xgang
Ko ni dah terlebih berpolitik. Kajian dah...

Ko ni dah terlebih berpolitik.

Kajian dah dibuat sebelum 2008 lagi yang meramalkan krisis air di Selangor. Sebab tu projek Langat 2 dirancang. Ini kajian dijalankan oleh professional bukannya...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 10:52 AM
Replies: 349
Views: 11,037
Posted By xgang
Tak payahlah nak buat teori ko sendiri. Dalam hal...

Tak payahlah nak buat teori ko sendiri. Dalam hal ni yang patut difikirkan ialah hal rakyat bukan hal parti.

Tentang hal harga air yang tak dinyatakan tu aku rasa itu bukan isunya. Sebab harga...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 17-04-2014, 06:39 PM
Replies: 142
Views: 5,355
Posted By xgang
Bola sepak ni atau sukan secara amnya...

Bola sepak ni atau sukan secara amnya dikomersialkan oleh yahudi memang untuk melalaikan umat Islam.

Tapi yang menjadikan bola sebagai penyebab perpecahan umat Islam kat Malaysia ni ialah yahudi2...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 16-03-2014, 04:11 PM
Replies: 26,266
Views: 1,143,710
Posted By xgang
amri dan mahali dah bolehlah direhatkan. Diorang...

amri dan mahali dah bolehlah direhatkan. Diorang ni main non-stop takde rehat. Aku tengok diorang main pun macam berat je.

Mlm tadi aku tengok first half after 10 min tu memang ke laut bahagian...
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-03-2014, 11:23 PM
Replies: 43
Views: 2,213
Posted By xgang
Apa bendalah ko ni. Orang yang nak beli rumah tu...

Apa bendalah ko ni. Orang yang nak beli rumah tu bukan semuanya b0d0hla. Aku dah cakap waktu aku nak jual tu market value rumah aku baru 400k++. Tapi aku nak jual lebih sebab aku ada target ROI yang...
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-03-2014, 10:50 PM
Replies: 38
Views: 1,364
Posted By xgang
Ada je pilihan nak makan yang murah kat situ...

Ada je pilihan nak makan yang murah kat situ bukannya takde.

Kalau rasa nak makan bawah RM20 pun ada cumanya janganlah pilih ikan kelah atau patin buah.
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-03-2014, 10:48 PM
Replies: 38
Views: 1,364
Posted By xgang
Mak ai. Restoran Cina lagilah mahal. Kalau...

Mak ai. Restoran Cina lagilah mahal.

Kalau nak makan seafood, dia letak harga ikan bukan kira kg tapi kira per 100g. Kedai IMA ni kira oklah RM350 per kg. Restoran seafood Cina RM250-RM300 per...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 11:35 PM
Replies: 52
Views: 1,138
Posted By xgang
Kalau ko pakai postpaid semaklah bil yang ko...

Kalau ko pakai postpaid semaklah bil yang ko dapat tu apasal ko kena caj sampai RM105. Kalau ko rasa betul ko kena tipu. Apalagi pergi report polislah or skmmlah.

Macam aku pula aku pakai plan 99...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 11:10 PM
Replies: 43
Views: 2,213
Posted By xgang
Apa yang sembelihnya bro? Aku setuju harga yang...

Apa yang sembelihnya bro? Aku setuju harga yang dia jual dan buyer juga setuju. So, apa masalahnya? Buyer takde hak nak persoalkan berapa harga aku bagi pada dia. Dan aku pun tak berhak persoalkan...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 05:10 PM
Replies: 43
Views: 2,213
Posted By xgang
huh. Lawyer pun sama juga ada yang kaki pow jadi...

huh. Lawyer pun sama juga ada yang kaki pow jadi agen tak berdaftar a.k.a broker juga. Ingat semua lawyer tu suci ke? Lawyer lagi kuat rembat especially kalau membabitkan hartanah juta2. Aku...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 01:01 PM
Replies: 56
Views: 2,376
Posted By xgang
Adakah ini punca semakin banyak nyamuk sekarang?

Adakah ini punca semakin banyak nyamuk sekarang?
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:52 PM
Replies: 46
Views: 2,120
Posted By xgang
Adat berniagalah penjual dan pembeli dah setuju...

Adat berniagalah penjual dan pembeli dah setuju harga so apa nak kecohkan?

Yang tak berkenaan je yang kecoh ni aku tengok.
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:48 PM
Replies: 52
Views: 1,138
Posted By xgang
Yang aku maksudkan ok ialah overall servis dia...

Yang aku maksudkan ok ialah overall servis dia termasuk call servis, broadband servis and etc.

Duit topup hilang tu stended mana2 telco kat Malaysia ni pun ada brader :))
Wife aku pernah guna...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:40 PM
Replies: 43
Views: 2,213
Posted By xgang
Setahu aku agen ni pun amek list lelong dari...

Setahu aku agen ni pun amek list lelong dari pelelong dan harga rezab apa semua based on POS yang diperolehi dari pelelong. So macam mana agen tu boleh suka2 tetapkan harga rezab lelong sebab dalam...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:17 PM
Replies: 52
Views: 1,138
Posted By xgang
Ini jela telco yang servis ok kat Malaysia ni....

Ini jela telco yang servis ok kat Malaysia ni. Yang lain semua macam harem je lebih2 lagi maxis yg memang penipu besar.

Dah untung tu naikkanlah quota internet celcom tanpa peningkatan bil. :D
Showing results 1 to 25 of 401

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 02:59 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE