Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,593
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,651
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,019
More...
Showing results 1 to 25 of 399
Search took 0.21 seconds.
Search: Posts Made By: xgang
The search index was updated 8 minutes ago.
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:36 AM
Replies: 349
Views: 10,377
Posted By xgang
Sebab tula perlu ada rundingan. Soal...

Sebab tula perlu ada rundingan.

Soal tawaran melalui media tu bukan isunya. Sebab N9 pun bukannya terhegeh-hegeh atau desperate sangat nak jual air kepada Selangor.

Dalam hal ini Selangor...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:21 AM
Replies: 349
Views: 10,377
Posted By xgang
Sudah2lah berpolitik bro. BN pun bukan baik mana...

Sudah2lah berpolitik bro. BN pun bukan baik mana pun.
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:19 AM
Replies: 349
Views: 10,377
Posted By xgang
Terpulang pada ko lah kalau ko dah kata itu hasil...

Terpulang pada ko lah kalau ko dah kata itu hasil penyelesaian ko. Aku tak persoalkan pun pasal ko beli tong air atau mandi kat ofis. Aku persoalkan pasal pendapat ko yang menyentuh tentang harga...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 11:08 AM
Replies: 349
Views: 10,377
Posted By xgang
Ko ni dah terlebih berpolitik. Kajian dah...

Ko ni dah terlebih berpolitik.

Kajian dah dibuat sebelum 2008 lagi yang meramalkan krisis air di Selangor. Sebab tu projek Langat 2 dirancang. Ini kajian dijalankan oleh professional bukannya...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-04-2014, 10:52 AM
Replies: 349
Views: 10,377
Posted By xgang
Tak payahlah nak buat teori ko sendiri. Dalam hal...

Tak payahlah nak buat teori ko sendiri. Dalam hal ni yang patut difikirkan ialah hal rakyat bukan hal parti.

Tentang hal harga air yang tak dinyatakan tu aku rasa itu bukan isunya. Sebab harga...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 17-04-2014, 06:39 PM
Replies: 142
Views: 5,295
Posted By xgang
Bola sepak ni atau sukan secara amnya...

Bola sepak ni atau sukan secara amnya dikomersialkan oleh yahudi memang untuk melalaikan umat Islam.

Tapi yang menjadikan bola sebagai penyebab perpecahan umat Islam kat Malaysia ni ialah yahudi2...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 16-03-2014, 04:11 PM
Replies: 26,041
Views: 1,127,971
Posted By xgang
amri dan mahali dah bolehlah direhatkan. Diorang...

amri dan mahali dah bolehlah direhatkan. Diorang ni main non-stop takde rehat. Aku tengok diorang main pun macam berat je.

Mlm tadi aku tengok first half after 10 min tu memang ke laut bahagian...
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-03-2014, 11:23 PM
Replies: 43
Views: 2,203
Posted By xgang
Apa bendalah ko ni. Orang yang nak beli rumah tu...

Apa bendalah ko ni. Orang yang nak beli rumah tu bukan semuanya b0d0hla. Aku dah cakap waktu aku nak jual tu market value rumah aku baru 400k++. Tapi aku nak jual lebih sebab aku ada target ROI yang...
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-03-2014, 10:50 PM
Replies: 38
Views: 1,357
Posted By xgang
Ada je pilihan nak makan yang murah kat situ...

Ada je pilihan nak makan yang murah kat situ bukannya takde.

Kalau rasa nak makan bawah RM20 pun ada cumanya janganlah pilih ikan kelah atau patin buah.
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-03-2014, 10:48 PM
Replies: 38
Views: 1,357
Posted By xgang
Mak ai. Restoran Cina lagilah mahal. Kalau...

Mak ai. Restoran Cina lagilah mahal.

Kalau nak makan seafood, dia letak harga ikan bukan kira kg tapi kira per 100g. Kedai IMA ni kira oklah RM350 per kg. Restoran seafood Cina RM250-RM300 per...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 11:35 PM
Replies: 52
Views: 1,135
Posted By xgang
Kalau ko pakai postpaid semaklah bil yang ko...

Kalau ko pakai postpaid semaklah bil yang ko dapat tu apasal ko kena caj sampai RM105. Kalau ko rasa betul ko kena tipu. Apalagi pergi report polislah or skmmlah.

Macam aku pula aku pakai plan 99...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 11:10 PM
Replies: 43
Views: 2,203
Posted By xgang
Apa yang sembelihnya bro? Aku setuju harga yang...

Apa yang sembelihnya bro? Aku setuju harga yang dia jual dan buyer juga setuju. So, apa masalahnya? Buyer takde hak nak persoalkan berapa harga aku bagi pada dia. Dan aku pun tak berhak persoalkan...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 05:10 PM
Replies: 43
Views: 2,203
Posted By xgang
huh. Lawyer pun sama juga ada yang kaki pow jadi...

huh. Lawyer pun sama juga ada yang kaki pow jadi agen tak berdaftar a.k.a broker juga. Ingat semua lawyer tu suci ke? Lawyer lagi kuat rembat especially kalau membabitkan hartanah juta2. Aku...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 01:01 PM
Replies: 56
Views: 2,362
Posted By xgang
Adakah ini punca semakin banyak nyamuk sekarang?

Adakah ini punca semakin banyak nyamuk sekarang?
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:52 PM
Replies: 46
Views: 2,114
Posted By xgang
Adat berniagalah penjual dan pembeli dah setuju...

Adat berniagalah penjual dan pembeli dah setuju harga so apa nak kecohkan?

Yang tak berkenaan je yang kecoh ni aku tengok.
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:48 PM
Replies: 52
Views: 1,135
Posted By xgang
Yang aku maksudkan ok ialah overall servis dia...

Yang aku maksudkan ok ialah overall servis dia termasuk call servis, broadband servis and etc.

Duit topup hilang tu stended mana2 telco kat Malaysia ni pun ada brader :))
Wife aku pernah guna...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:40 PM
Replies: 43
Views: 2,203
Posted By xgang
Setahu aku agen ni pun amek list lelong dari...

Setahu aku agen ni pun amek list lelong dari pelelong dan harga rezab apa semua based on POS yang diperolehi dari pelelong. So macam mana agen tu boleh suka2 tetapkan harga rezab lelong sebab dalam...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 12:17 PM
Replies: 52
Views: 1,135
Posted By xgang
Ini jela telco yang servis ok kat Malaysia ni....

Ini jela telco yang servis ok kat Malaysia ni. Yang lain semua macam harem je lebih2 lagi maxis yg memang penipu besar.

Dah untung tu naikkanlah quota internet celcom tanpa peningkatan bil. :D
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 11:28 AM
Replies: 43
Views: 2,203
Posted By xgang
Pelik aku. Macam mana agen boleh tetapkan harga...

Pelik aku. Macam mana agen boleh tetapkan harga lelong rumah? Bukanke bank yang tetapkan harga rezab lelong? Mana boleh agen suka2 nak letak harga lelong. Sebab deposit lelong nanti nak berdasarkan...
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 05-03-2014, 08:47 AM
Replies: 36
Views: 1,586
Posted By xgang
Takde benda nak dedahkan pun sebenarnya. Lebih...

Takde benda nak dedahkan pun sebenarnya. Lebih kepada nak saman je. Kalau dah surat doktor pun suruh taip sendiri. Apa cerita tu?
Forum: Sports Talk : Soccer (Locals) 05-03-2014, 08:45 AM
Replies: 36
Views: 1,586
Posted By xgang
Punyala lama nak keluar surat pertuduhan. ...

Punyala lama nak keluar surat pertuduhan.

Surat doktor dari T-Team pun ambik masa berminggu-minggu. Dah lepas tu boleh pulak FAM suruh pihak T-Team taip sendiri surat doktor. Ntah apa-apa ntah. ...
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 08:38 AM
Replies: 52
Views: 1,722
Posted By xgang
Ni hiway lain. Yang ni dari KB ke Machang. ...

Ni hiway lain. Yang ni dari KB ke Machang.

Yang pungut derma tu projek kerajaan negeri dari Machang ke Kuala Kerai. Projek yang ni yang kerajaan negeri kena saman 230 juta tu.
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-03-2014, 08:28 AM
Replies: 52
Views: 1,722
Posted By xgang
Aku rasa memang harga dia macam tu kot. Yang ni...

Aku rasa memang harga dia macam tu kot. Yang ni RM168.5 juta untuk 7km so roughly about RM24 juta /km

Hiway yang kerajaan negeri nak buat berharga RM1.8 billion untuk 68km so roughly about RM26...
Forum: News, Current Issues, Rumours 03-03-2014, 02:47 PM
Replies: 104
Views: 5,112
Posted By xgang
Jet pack ni dah dicipta oleh sainitis US dalam...

Jet pack ni dah dicipta oleh sainitis US dalam tahun 60-an lagi. Mulanya US military dah sponsor untuk kajian ni untuk military purpose atau untuk tujuan komersial tapi device ni ada banyak...
Forum: Religious Talk 01-03-2014, 02:16 PM
Replies: 41
Views: 1,832
Posted By xgang
Ahli kitab ialah golongan yahudi dan kristian...

Ahli kitab ialah golongan yahudi dan kristian yang masih percaya kepada kepercayaan monotheism iaitu Allah itu Maha Esa. Tapi mereka tidak mahu beriman dengan kerasulan Nabi Muhammad SAW. Sebab tu...
Showing results 1 to 25 of 399

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 06:48 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE