Bonus terbesar 250% di Forex! Dapatkan welcome bonus daripada broker forex yang terkemuka!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 8,961
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 10,700
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 34,995
More...
Showing results 1 to 25 of 464
Search took 0.25 seconds.
Search: Posts Made By: gunungemas
The search index was updated 9 minutes ago.
Forum: Official News, Current Issues Today, 04:48 AM
Replies: 367
Views: 18,701
Posted By gunungemas
Ada bau2 paya bakau strategi ni....

Ada bau2 paya bakau strategi ni....
Forum: Santai, Others 29-07-2015, 09:34 AM
Replies: 32
Views: 945
Posted By gunungemas
Buat report keta kena curik dulu....

Buat report keta kena curik dulu....
Forum: Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik 26-07-2015, 11:57 AM
Replies: 118
Views: 6,989
Posted By gunungemas
Setan...setan...setan....

Setan...setan...setan....
Forum: Official News, Current Issues 16-07-2015, 08:11 AM
Replies: 185
Views: 11,216
Posted By gunungemas
Aku kira speed dapat yang ini bro.... 58,737...

Aku kira speed dapat yang ini bro....

58,737 km/j

9 tahun 4 bulan = (9X365)+(4X30)=3285+120= 3405 hari

3405 hari = 3405X24=81720j

Kelajuan= Jarak (km) / masa (j)= 4,800,000,000 / 81,720=...
Forum: General Stuffs & Products 15-07-2015, 11:54 AM
Replies: 234
Views: 10,237
Posted By gunungemas
Rasanya lepas Tobacco Act 2015 diwartakan, dah...

Rasanya lepas Tobacco Act 2015 diwartakan, dah tak boleh benda ni
Forum: Religious Talk 15-07-2015, 11:36 AM
Replies: 23
Views: 2,861
Posted By gunungemas
Teman bawakan area yang ada gunung batu kapor,...

Teman bawakan area yang ada gunung batu kapor, tak ingatlah bro... tapi memang area Pekan Baling masa tu, sekarang dah jadi Bandar besaq kot tu Masta tak yakin ada lagi rega macam tu.........
...
Forum: Religious Talk 15-07-2015, 11:24 AM
Replies: 23
Views: 2,861
Posted By gunungemas
Aku tetap berkeyakinan tinggi bro..............

Aku tetap berkeyakinan tinggi bro........... baling masih boleh dapat kat pasar malam RM0.30 secocok............... aku yakin, Baling Boleh.
Forum: Religious Talk 15-07-2015, 11:15 AM
Replies: 23
Views: 2,861
Posted By gunungemas
Bukan ape, aku terkonang2 sate RM0.10 secucuk...

Bukan ape, aku terkonang2 sate RM0.10 secucuk ............... murah giler........... (1997)
Forum: Santai, Others 15-07-2015, 10:56 AM
Replies: 26
Views: 1,031
Posted By gunungemas
Aku Jumaat lepas tukaq kat Hong Leong Bank dalam...

Aku Jumaat lepas tukaq kat Hong Leong Bank dalam RM600..............

RM5 takdak notes baru, kalau nak RM10, aku bedal jer note RM5 lama tapi masih cantik kalau lepas iron............ yang...
Forum: Historical, Myth, Legend 15-07-2015, 10:51 AM
Replies: 55
Views: 4,155
Posted By gunungemas
semua yang ada keta dlm gambar tu, orang kaya...

semua yang ada keta dlm gambar tu, orang kaya zaman tu.... nak bezakan senang jer jenis samping yang dikenakan kalau yang ada benang emas tu kira berduit ape:D
Forum: Religious Talk 15-07-2015, 10:48 AM
Replies: 23
Views: 2,861
Posted By gunungemas
Sate Baling berapa rega sekarang ni???

Sate Baling berapa rega sekarang ni???
Forum: Info, Debate 15-07-2015, 10:44 AM
Replies: 25
Views: 1,349
Posted By gunungemas
Diesel domestik masih ada subsidi meh??? ...

Diesel domestik masih ada subsidi meh???

Setahu saya gomen dah tarik balik subsidi diesel dan apungkan harga menikut pasaran atau saya tertinggal ketapi letrik???

Kalau era 90-an, harga diesel...
Forum: Historical, Myth, Legend 15-07-2015, 10:26 AM
Replies: 55
Views: 4,155
Posted By gunungemas
rasanya iron arang ni era sebelom jepung........

rasanya iron arang ni era sebelom jepung..... masa 50-an dah ade kan iron steam...
Forum: Historical, Myth, Legend 15-07-2015, 10:24 AM
Replies: 55
Views: 4,155
Posted By gunungemas
group prisma coding

group prisma coding
Forum: Religious Talk 15-07-2015, 10:21 AM
Replies: 23
Views: 2,861
Posted By gunungemas
Selamat AidilFitri bro Tomie............... ID...

Selamat AidilFitri bro Tomie............... ID dah tak bold ker.... kot dah berhenti memorex
Forum: Religious Talk 15-07-2015, 10:02 AM
Replies: 23
Views: 2,861
Posted By gunungemas
Dulu, ayah ingat masa kamu sekolah dulu elok...

Dulu, ayah ingat masa kamu sekolah dulu elok saja. Ni dah kenapa tergagap-gagap semacam? Rupanya dah berhenti solat. Patutlah tiap kali balik kampung, kamu pergi ke masjid solat. Takut kena jadi imam...
Forum: Historical, Myth, Legend 15-07-2015, 09:11 AM
Replies: 55
Views: 4,155
Posted By gunungemas
baju raya kusut jer............ takde iron ker...

baju raya kusut jer............ takde iron ker masa tu?
Forum: Official News, Current Issues 14-07-2015, 03:41 PM
Replies: 712
Views: 45,346
Posted By gunungemas
Kalau betol seperti yang didakwa sebelah pihak...

Kalau betol seperti yang didakwa sebelah pihak budak ni, dia mintak tukar ori malah diherdik, kemudian dia amik ori punya yang tak ori pulak letak balik kat kedai.... then semuanya dapat dilihat dlm...
Forum: Official News, Current Issues 14-07-2015, 03:24 PM
Replies: 12
Views: 1,505
Posted By gunungemas
Usaha tu yang penting..... kalau duduk diam...

Usaha tu yang penting..... kalau duduk diam jer............... yang patut tak bahye jadik bahye
Forum: Health, Fitness 14-07-2015, 07:36 AM
Replies: 91
Views: 3,311
Posted By gunungemas
Kalau masih boleh tertidur tyme khutbah Jumaat tu...

Kalau masih boleh tertidur tyme khutbah Jumaat tu kira masih normal penyakit TT.

Tapi kalau lepas main 2 minit masih tak rasa nak tidur tu memang ada masalah besar....
Forum: Consumer Info, Discussion 13-07-2015, 05:42 PM
Replies: 68
Views: 5,357
Posted By gunungemas
Saya rasa dah tiba masanya Malaysia mengamalkan...

Saya rasa dah tiba masanya Malaysia mengamalkan hanya yang ori sahaja boleh berada di pasaran.

Tak mampu takyah beli.
Forum: Consumer Info, Discussion 13-07-2015, 05:40 PM
Replies: 68
Views: 5,357
Posted By gunungemas
Bahaya ap set ialah parts dlm mekanik kedai yg...

Bahaya ap set ialah parts dlm mekanik kedai yg psg. Betul tak?

Kalau murah kilang jual dln conditions pecah berderai.... Tu warranty kedai jer...
Forum: Official News, Current Issues 13-07-2015, 08:55 AM
Replies: 2,234
Views: 193,467
Posted By gunungemas
cencorot marah bebenor nampak...................

cencorot marah bebenor nampak................ ceritalah pengalaman tu!!!
Forum: Official News, Current Issues 13-07-2015, 03:43 AM
Replies: 2,234
Views: 193,467
Posted By gunungemas
update lagi ler....................... tgh nak...

update lagi ler....................... tgh nak bersahur ni
Forum: Info, Debate 02-07-2015, 03:54 PM
Replies: 161
Views: 9,170
Posted By gunungemas
BUKALAH minda.... trend menjemput "orang luar"...

BUKALAH minda.... trend menjemput "orang luar" untuk setakat mengimami solat tarawih itu sebenarnya satu perlanggaran amanah yang diberikan oleh penyumbang tabung masjid.

Kalau mereka ditaja oleh...
Showing results 1 to 25 of 464

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 07:29 AM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE