Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 6,084
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 30,197
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,603
More...
Showing results 1 to 25 of 444
Search took 0.19 seconds.
Search: Posts Made By: gunungemas
The search index was updated 6 minutes ago.
Forum: News, Current Issues, Rumours 22-04-2014, 08:24 PM
Replies: 14
Views: 368
Posted By gunungemas
bila dah tukar status rumah sewa kerajaan, swasta...

bila dah tukar status rumah sewa kerajaan, swasta pun kena reserved 30% tau. mereka juga rakyat.
Forum: News, Current Issues, Rumours 22-04-2014, 08:21 PM
Replies: 14
Views: 368
Posted By gunungemas
kalau nak cepat sakit giller tinggallah di...

kalau nak cepat sakit giller tinggallah di kuarters
Forum: Religious Talk 22-04-2014, 02:56 PM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
... BETUL. Saya setuju orang tua-tua dahulu ada...

... BETUL. Saya setuju orang tua-tua dahulu ada kitab tajul muluk segala. Tetapi, soalannya adakah semua tahu???? Secara umumnya. UMUM.... demikianlah persoalan yang sama timbul kepada masyarakat...
Forum: Religious Talk 19-04-2014, 12:24 PM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Saya kembalikan soalan tersebut kepada...

Saya kembalikan soalan tersebut kepada saudara...... cuba bertanya atuk, nenek atau jiran-miran awak, adakah semua tahu cara bersetubuh yang dibincangkan??? Jawab!!!
Forum: Religious Talk 17-04-2014, 09:15 AM
Replies: 53
Views: 2,627
Posted By gunungemas
Bukanlah saya ingin bermain sentimen politik...

Bukanlah saya ingin bermain sentimen politik malah jauh tidak menghormati keluarga mendiang yang sedang bersedih........... tetapi untuk melaksanakan hudud sebagai suatu perjuangan Umat Islam...
Forum: Religious Talk 17-04-2014, 09:01 AM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Baik, saya jawab. Ada pon halnya kenyataan yang...

Baik, saya jawab. Ada pon halnya kenyataan yang Manusia Tanpa Nama singgung di atas adalah berkenaan pertanyaan sahabat akan halnya orang yahudi menggauli istri mereka lewat dari arah belakang....
Forum: Religious Talk 17-04-2014, 08:44 AM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Saya setuju benar dengan kenyataan hukum tidak...

Saya setuju benar dengan kenyataan hukum tidak pantas bersandarkan aqal, 100% setuju kerana ianya asas agama. TETAPI jangan lupa bahawa aqal itu temanannya hati (qalb), busuk hati rosaklah aqal, bila...
Forum: News, Current Issues, Rumours 16-04-2014, 10:53 AM
Replies: 90
Views: 4,231
Posted By gunungemas
Pentingnya khidmat Pegawai Kaunseling/Psikologi...

Pentingnya khidmat Pegawai Kaunseling/Psikologi diwajib ke atas individu tertentu dengan skala lebih luas.
Forum: Religious Talk 15-04-2014, 09:44 PM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Saya sememangnya aneh bak kata rasul akhirul...

Saya sememangnya aneh bak kata rasul akhirul zaman.... Islam itu asing (aneh) dan akan tiba suatu masa nanti Islam asing (aneh)...

Ada pon kenyataan Manusia Tanpa Nama dari golongan syiah itu akan...
Forum: Santai, Others 14-04-2014, 08:31 AM
Replies: 218
Views: 7,023
Posted By gunungemas
mana boleh............ perlembagaan adalah...

mana boleh............ perlembagaan adalah undang-undang tertinggi di Malaysia mengatasi undang-undang termaktub dalam al-Quran sekali pon. Kenapa?

Perlembagaan Persekutuan Malaysia mengatakan...
Forum: News, Current Issues, Rumours 14-04-2014, 08:17 AM
Replies: 34
Views: 2,117
Posted By gunungemas
ada vegetarian tak??? kang macam kat vietnam...

ada vegetarian tak??? kang macam kat vietnam hirup soup badbi
Forum: Religious Talk 12-04-2014, 02:13 AM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Lihat wajah anda dicermin dan wajaran apakah...

Lihat wajah anda dicermin dan wajaran apakah untuk kamu meliwat? Tergamak penganut syiah menggesel-geselkan kemaluannya ke atas bayi perempuan berumur 2 tahun, buruk perangai bak binatang... setahu...
Forum: Religious Talk 12-04-2014, 02:05 AM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Mana DALIL karut awak...??? Dari kitab mana...???...

Mana DALIL karut awak...??? Dari kitab mana...??? Imam 12..... berkata sekata.... sebutkan setiap Imam bermula dari Ali, Hassan, Hussien....... ke-12, sebut satu persatu kenyataan mereka "membenarkan...
Forum: Religious Talk 12-04-2014, 01:58 AM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Tak perlu hujjah untuk "orang telanjang enggan...

Tak perlu hujjah untuk "orang telanjang enggan memakai pakaian" panca indera dah cukup :eek:
Forum: Religious Talk 12-04-2014, 01:19 AM
Replies: 526
Views: 22,341
Posted By gunungemas
Kamu JAHIL... apakah selepas kamu sedar bahawa...

Kamu JAHIL... apakah selepas kamu sedar bahawa kamu berjalan di khalayak ramai dalam keadaan telanjang lalu kamu berdiam diri sahaja tanpa merasa aib... sungguh jika itu keadaan kamu, kamu termasuk...
Forum: Info, Debate 10-04-2014, 09:57 PM
Replies: 12
Views: 600
Posted By gunungemas
Persembahan ini adalah wajar. Kenapa nak...

Persembahan ini adalah wajar. Kenapa nak pertikai?

Bukankah ramai anak-anak yatim di kota kuala lumpur meminta sedekah? jika mereka tidak berbuat demikian, adakah masayarakat sedar kehadiran...
Forum: Prepaids, Dealers, Agents 05-04-2014, 10:06 AM
Replies: 93
Views: 3,605
Posted By gunungemas
Saya pelanggan celcom, kalau nak tukar sim...

Saya pelanggan celcom, kalau nak tukar sim jer.... tapi guna line acc sedia ada... speed boleh naik jugak ker........... atau kena amik pakej baru juga
Forum: Info, Debate 05-04-2014, 09:06 AM
Replies: 50
Views: 1,307
Posted By gunungemas
Saya tahu penyata kewangan ni benda serius, tapi...

Saya tahu penyata kewangan ni benda serius, tapi beri kerani tu peluang belajar dari kesilapan
Forum: News, Current Issues, Rumours 03-04-2014, 08:44 PM
Replies: 108
Views: 4,464
Posted By gunungemas
sefaham akulah, "dalam kes berasingan" cerita ni...

sefaham akulah, "dalam kes berasingan" cerita ni diambil dalam mahkamah, pada telaahan saya akibat dirogol 7 bulan lepas wanita tersebut yang hadir ke mahkamah didapati telah mengandung akibat...
Forum: Ask To Buy Items, Services 03-04-2014, 08:10 PM
Replies: 43
Views: 870
Posted By gunungemas
siapa nak??? harap TT berjaya jual

siapa nak??? harap TT berjaya jual
Forum: Mobile, Smartphone, PDA, Tablet 03-04-2014, 08:06 PM
Replies: 720
Views: 30,658
Posted By gunungemas
PC fair dekat 1B hari tu dah jatuh harga 1399.......

PC fair dekat 1B hari tu dah jatuh harga 1399.... siap demo rendam dalam air lagi
Forum: Ask To Buy Items, Services 03-04-2014, 07:33 PM
Replies: 43
Views: 870
Posted By gunungemas
saya tak nak.

saya tak nak.
Forum: Forex Signals 03-04-2014, 06:38 PM
Replies: 35
Views: 1,181
Posted By gunungemas
Salam, Isyarat hari ini ialah SELL...

Salam,

Isyarat hari ini ialah

SELL TP1: 172.300 (Level 5); TP2:171.790

Selamat mencuba.
Forum: News, Current Issues, Rumours 31-03-2014, 06:16 PM
Replies: 85
Views: 2,864
Posted By gunungemas
perlu ada satu polisi baru agar syarikat...

perlu ada satu polisi baru agar syarikat penerbangan tidak terbeban dan duit rakyat negara terbabit tidak dibazirkan atas alasan kemanusiaan. kenapa perlu melayan tuntutan yang agak ekstrim sehingga...
Forum: News, Current Issues, Rumours 29-03-2014, 12:42 AM
Replies: 26,752
Views: 2,855,816
Posted By gunungemas
Yang color merah tu saya tak berapa nak setuju,...

Yang color merah tu saya tak berapa nak setuju, SEBAB kau kena kena penampar boyo dahulu baru boleh buat press release........:eek::eek::eek:
Showing results 1 to 25 of 444

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:46 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE