Bonus terbesar 250% di Forex! Dapatkan welcome bonus daripada broker forex yang terkemuka!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 4,045
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 7,412
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 31,679
More...
Showing results 1 to 25 of 455
Search took 0.35 seconds.
Search: Posts Made By: gunungemas
The search index was updated 2 minutes ago.
Forum: News, Current Issues, Rumours Today, 11:17 AM
Replies: 63
Views: 1,999
Posted By gunungemas
tarik telinga tu perlu pencerahan lanjut

tarik telinga tu perlu pencerahan lanjut
Forum: News, Current Issues, Rumours 05-04-2015, 09:33 PM
Replies: 58
Views: 1,858
Posted By gunungemas
Bagaimana benda ni jadi harus, apa jalan hukumnya?

Bagaimana benda ni jadi harus, apa jalan hukumnya?
Forum: News, Current Issues, Rumours 16-03-2015, 02:47 PM
Replies: 80
Views: 5,834
Posted By gunungemas
berapa kos jet ni? Siapa yang layak...

berapa kos jet ni? Siapa yang layak menggunakannya? Semasa pegawai kerajaan yang layak menggunakannya terbang, siapa lagi yang dibenarkan terbang bersama selain juruterbang, pembantu juruterbang dan...
Forum: News, Current Issues, Rumours 22-02-2015, 11:21 PM
Replies: 13
Views: 1,645
Posted By gunungemas
USA ni terdiri drp beberapa states atau negara...

USA ni terdiri drp beberapa states atau negara dlm negara. Nak mudah faham, mcm Malaysia yg dibentuk daripada Negara Malaya, Negara Sabah, Negara Sarawak.

Latarbelakang setiap negara anggota...
Forum: News, Current Issues, Rumours 18-02-2015, 09:13 PM
Replies: 62
Views: 3,982
Posted By gunungemas
Saya tidak buduh En. Khalid

Saya tidak buduh En. Khalid
Forum: News, Current Issues, Rumours 22-01-2015, 11:53 AM
Replies: 43
Views: 2,785
Posted By gunungemas
Umum sangat, tak sentuh pon forex online..... ini...

Umum sangat, tak sentuh pon forex online..... ini lebih kepada pengurup wang asing
Forum: News, Current Issues, Rumours 20-01-2015, 12:41 PM
Replies: 55
Views: 2,866
Posted By gunungemas
baru cek suhu badan tadi mujur 37.4 darjah celcius

baru cek suhu badan tadi mujur 37.4 darjah celcius
Forum: Automotive 10-01-2015, 11:53 AM
Replies: 29
Views: 10,010
Posted By gunungemas
Fakta berkenaan bateri. Bateri hanya terdapat...

Fakta berkenaan bateri. Bateri hanya terdapat dua jenis iaitu :
1. Sel kering
2. Sel basah

Contoh sel kering ialah bateri remote, AA,AAA, semua lithium bateri, kiub bateri dsbgnya.

Contoh...
Forum: News, Current Issues, Rumours 29-12-2014, 07:12 PM
Replies: 1,388
Views: 173,813
Posted By gunungemas
Kebanyakan penumpang warga Indonesia yang bercuti...

Kebanyakan penumpang warga Indonesia yang bercuti ke Singapore adalah dari keturunan Tionghua

Scroll image family members QZ8501 di google
Forum: Religious Talk 17-11-2014, 08:13 AM
Replies: 72
Views: 5,717
Posted By gunungemas
Habis tu aku nak ikut siapa sekarang...

Habis tu aku nak ikut siapa sekarang ni????................ baik kita p keluar 40 hari.....
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-10-2014, 01:29 PM
Replies: 76
Views: 4,902
Posted By gunungemas
semua pon betul..... buat tempat sendiri boleh,...

semua pon betul..... buat tempat sendiri boleh, buat tempat negara luar pon boleh....

kalau nak adil..... usahakan berselang-seli.... utamakan tempat sendiri... kalau penerima agihan pada pendapat...
Forum: News, Current Issues, Rumours 03-10-2014, 07:30 AM
Replies: 32
Views: 1,305
Posted By gunungemas
taklah.... kan dah cakap 70k.... note 100...

taklah.... kan dah cakap 70k....

note 100 memang sikit jer........... sejuta dala sampul A4 pon muat dengan selesa.
Forum: News, Current Issues, Rumours 25-09-2014, 06:37 PM
Replies: 145
Views: 6,205
Posted By gunungemas
Kalau betul pihak yang teraniaya tak dapat...

Kalau betul pihak yang teraniaya tak dapat pembelaan sewajarnya kenapa tak bersatu untuk buat saman pemula.

Semua masalah ada jalan keluar. Tinggal sahaja sikap orang kita yang baik sangat.
Forum: News, Current Issues, Rumours 23-09-2014, 03:03 PM
Replies: 57
Views: 1,933
Posted By gunungemas
Hehe.... saya tengah carik madu.

Hehe.... saya tengah carik madu.
Forum: News, Current Issues, Rumours 21-09-2014, 03:18 PM
Replies: 4
Views: 404
Posted By gunungemas
Kawan aku kecik jerr... tapi besaq sikit dari...

Kawan aku kecik jerr... tapi besaq sikit dari Arwahnya Ibrahim Pendek, dijerkah dek 2 orang budak samseng badan berketul-ketul tinggi pulak tu...

Puncanya silap tergesel kerusi jerr....

Wah...
Forum: Religious Talk 10-09-2014, 09:03 AM
Replies: 569
Views: 21,083
Posted By gunungemas
Video slowlah saudara... boleh beri view sedikit.

Video slowlah saudara... boleh beri view sedikit.
Forum: Religious Talk 29-08-2014, 02:55 AM
Replies: 569
Views: 21,083
Posted By gunungemas
Saya mohon saudara jelaskan jalannya syiah adalah...

Saya mohon saudara jelaskan jalannya syiah adalah yahudi.
Forum: News, Current Issues, Rumours 26-08-2014, 12:47 PM
Replies: 35
Views: 1,407
Posted By gunungemas
Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada...

Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada tuntutan ad-Diin.
Forum: News, Current Issues, Rumours 26-08-2014, 12:46 PM
Replies: 35
Views: 1,407
Posted By gunungemas
Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada...

Syukurlah UMNO berusaha juga untuk berubah kepada tuntutan ad-Diin.
Forum: Religious Talk 14-08-2014, 05:08 PM
Replies: 569
Views: 21,083
Posted By gunungemas
Selamat datang tuan.

Selamat datang tuan.
Forum: Religious Talk 14-08-2014, 11:17 AM
Replies: 569
Views: 21,083
Posted By gunungemas
Apakah asas-asas yang digunakan oleh Mazhab Syiah...

Apakah asas-asas yang digunakan oleh Mazhab Syiah untuk menghalalkan nikah mut'ah yang berlaku di Malaysia ketika ini? Boleh sesiapa terangkan kepada saya.

Dan,

Apakah pula peranan yang...
Forum: Bank, ATM, Internet Banking 13-08-2014, 12:29 PM
Replies: 121
Views: 4,660
Posted By gunungemas
Bagus3... ayah yang soleh. Amiin....

Bagus3... ayah yang soleh. Amiin....
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 03:20 PM
Replies: 569
Views: 21,083
Posted By gunungemas
Ayat 24, Surah an-Nisaa' masih dalam kajian saya....

Ayat 24, Surah an-Nisaa' masih dalam kajian saya.

Cuba renung kembali kebenaran mut'ah, suasana perang bukan? Adakah menjadi kebiasaan tentera membawa isteri ke tempat perang?

Zaman moden...
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 02:27 PM
Replies: 569
Views: 21,083
Posted By gunungemas
Belom cukup kuat saudaraku. Menurut...

Belom cukup kuat saudaraku.

Menurut kefahaman saya, hadith merujuk kepada Umar berbentuk sanjungan atau "pengesahan" dan bukan cop setaraf Nabi kerana mustahil ada Nabi selepas Muhammad SAW tapi...
Forum: Religious Talk 12-08-2014, 02:18 PM
Replies: 569
Views: 21,083
Posted By gunungemas
Tak baik cakap macam tu saudara, semoga Allah...

Tak baik cakap macam tu saudara, semoga Allah terus memberikan kita berdua rezeki yang halal lagi barokah yang melimpah ruah. Amin.
Showing results 1 to 25 of 455

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 11:12 PM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE