Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 17,837
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 17,575
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 51,532
More...
Showing results 1 to 25 of 330
Search took 0.20 seconds.
Search: Posts Made By: KingSiong
The search index was updated 7 minutes ago.
Forum: Religious Talk 18-04-2016, 03:43 PM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Nko memang best lah kawan. Isu ni tak melibatkan...

Nko memang best lah kawan. Isu ni tak melibatkan nko rasanya..

Isu ni akan jadi bila pakaian banyak ; suami isteri kerja dan tiada orang gaji. Itu yang main longgok ja dalam mesin tuu.Contohnya...
Forum: Religious Talk 18-04-2016, 12:49 PM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Bro. Kalau najis tu nyata dan banyak ; elok nko...

Bro. Kalau najis tu nyata dan banyak ; elok nko basuh kat luar dulu pakaian tu sebelum campur dengan pakaian lain.

Yang dibincang kat sini( setakat aku faham ) ; pakaian yang najis skit - skit ,...
Forum: Religious Talk 18-04-2016, 11:55 AM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
kes pelik ?????? apa tu

kes pelik ?????? apa tu
Forum: Religious Talk 18-04-2016, 11:53 AM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Penutup tu ada 2 keping kan ( ada sendi antara...

Penutup tu ada 2 keping kan ( ada sendi antara dua tu )? Nko buang yang bahagian hujung tu. Jgn buang yang pangkal plak. Mesin basuh panasonic kat rumah ; aku buat macam tu lahhh. Waktu rinse @ waktu...
Forum: Religious Talk 18-04-2016, 10:08 AM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Tuan WNB ; nko punya soalan astrok rupanya. 1)...

Tuan WNB ; nko punya soalan astrok rupanya.
1) aku punya pakai method - 2 mesin basuh.
2) nko kalau ada satu ja mesin basuh auto ; waktu ' rinse ' yang ke dua atau ketiga ; ketika mesin keluarkan...
Forum: Religious Talk 13-04-2016, 03:23 PM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Kalau najis cuci dulu ; isu selesai:D

Kalau najis cuci dulu ; isu selesai:D
Forum: Religious Talk 13-04-2016, 03:12 PM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Asalnya tak boleh. Kemudian aku modi bagi jadi...

Asalnya tak boleh. Kemudian aku modi bagi jadi boleh.
Forum: Religious Talk 12-04-2016, 04:32 PM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Tambahan penjelasan 1) Aku anggap basuh...

Tambahan penjelasan

1) Aku anggap basuh pakaian
2) Aku anggap bilas dan perah sekali gus

mohon komen yea
Forum: Religious Talk 12-04-2016, 04:29 PM
Replies: 52
Views: 3,834
Posted By KingSiong
Salam. aku pulak pakai 2 mesin basuh: 1)...

Salam. aku pulak pakai 2 mesin basuh:

1) Mesin Basuh automatik Panasonic 13 kg . masukkan segala jenis pakaian tanpa pengasingan yg bernajis @ tidak. Basuh , bilas dan spin.

2) Mesin basuh...
Forum: Santai, Others 08-03-2015, 03:46 PM
Replies: 7
Others : D-Max or Ranger
Views: 530
Posted By KingSiong
Aku baru dapat Ranger 4 x 4 XL , Rona hitam ,...

Aku baru dapat Ranger 4 x 4 XL , Rona hitam , Khamis 5 Mac 2015 & TAHNIAH untuk aku.
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 24-11-2013, 01:29 PM
Replies: 1,268
Views: 96,478
Posted By KingSiong
Assalamualaikum otai ketutu semua. Yang dok area...

Assalamualaikum otai ketutu semua. Yang dok area KL tu , boleh cari market yang tinggi sikit. Hamba penternak marhaen dari utara boleh tumpang supply kat Tuan2 otai semua.

Ada berani ?????
Forum: Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles 02-09-2013, 03:16 PM
Replies: 1,758
Views: 88,666
Posted By KingSiong
Salam. Dah bangun tidoqka. Saya minat 3310 -...

Salam. Dah bangun tidoqka.
Saya minat 3310 - masih ada stok ?
Forum: Health, Fitness 27-01-2013, 12:32 PM
Replies: 82
Views: 8,349
Posted By KingSiong
Tuan ada jual prune extract ??? diberitakan...

Tuan ada jual prune extract ???
diberitakan bagus untuk buang - membuang niih
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 04:19 PM
Replies: 1,268
Views: 96,478
Posted By KingSiong
Cheagill ; Ada sorang supplier bangsa india kat...

Cheagill ; Ada sorang supplier bangsa india kat Teluk Intan. & Ada sorang supplier Melayu dari Kg Gajah. Hang kenai depa tak.

Biasanya suplier ketutu kat perak ni Mat Lombong. Hang pun Mat Lombong...
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 12:27 PM
Replies: 1,268
Views: 96,478
Posted By KingSiong
kalau hang bukan orang perak , aku habaq dekat...

kalau hang bukan orang perak , aku habaq dekat Teluk Intan.
kalau sememangnya orang perak ; kat area simpang 4 ; yang menghala ke Bagan Datuk , Hutan melintang , Teluk Intan & Sabak bernam.
:D
...
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 12:20 PM
Replies: 1,268
Views: 96,478
Posted By KingSiong
Hang orang sana ka cheagil. Keluarga aku asal...

Hang orang sana ka cheagil.
Keluarga aku asal dari parit 11 , bagan datuk. selalu gak balik sana:D
Forum: Offline Business, Entrepreneur Discussion 18-12-2012, 12:18 PM
Replies: 1,268
Views: 96,478
Posted By KingSiong
I'll be back:)cgrock

I'll be back:)cgrock
Forum: Automotive 18-06-2012, 03:00 PM
Replies: 291
Views: 35,606
Posted By KingSiong
salam. exora bold cps manual rm 0.19 per km (ron...

salam. exora bold cps manual rm 0.19 per km (ron 95)
aku baru ambil. rm 65k.

trade in dgn avanza. avanza boleh guna heavy duty , Exora soft skit. baru gasak skit , dah bunyi uk uikk ukikkk (...
Forum: Gossip, Celebrities 22-05-2012, 02:58 PM
Replies: 127
Views: 10,122
Posted By KingSiong
Masing - masing dengan pendekatan masing2. nko...

Masing - masing dengan pendekatan masing2. nko tok sah lah banding - bandingkan dengan ustaz lain dan tak sepatutnya memperlekeh ustaz21 lain. Semua nya nak bawa ke jalan agama. kalau nko selesa ngan...
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 18-03-2012, 12:49 PM
Replies: 15
Views: 997
Posted By KingSiong
Hang tidoq usm la senang. 1) Rumah...

Hang tidoq usm la senang.

1) Rumah penginapan
2) Masjid Usm ( ada penginapan. dulu rm 80 ). aku suka dok tepi masjid ni.
Forum: Religious Talk 06-03-2012, 05:02 PM
Replies: 273
Views: 15,763
Posted By KingSiong
hmmmmmm... Islam , Iman , Ihsan...... perlu...

hmmmmmm... Islam , Iman , Ihsan......
perlu keseimbangan ketiganya..dalam semua gerak geri..:)cgrock
Forum: Religious Talk 06-03-2012, 03:11 PM
Replies: 273
Views: 15,763
Posted By KingSiong
Tawaf sunat antara amalan yang afdhal kat sana ....

Tawaf sunat antara amalan yang afdhal kat sana . tq
Forum: Religious Talk 06-03-2012, 03:05 PM
Replies: 273
Views: 15,763
Posted By KingSiong
Kota Mekah tempat berhimpun semua aliran fikiran...

Kota Mekah tempat berhimpun semua aliran fikiran Islam ( mazhab) terutama ketika musim haji. Boleh diandaikan semua yang datang itu dengan tujuan ibadat berdasarkan pemahaman mazhab masing2. Jadi...
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 22-02-2012, 11:30 AM
Replies: 121
Views: 8,100
Posted By KingSiong
Advantage pi muda ; 1) Boleh panjat Jabal...

Advantage pi muda ;

1) Boleh panjat Jabal Nur ( Gua Hirak ) ;
2) Boleh panjat Jabal Tsur ( Gua Tsur ) - waktu aku panjat kedua gua ni , ramai orang sebelah pakistan tua dan muda yang turut...
Forum: Travel, Vacation, Tour, Adventure 14-02-2012, 12:59 PM
Replies: 121
Views: 8,100
Posted By KingSiong
Aku baru mengerjakan haji 1432 / 2011. Masih...

Aku baru mengerjakan haji 1432 / 2011. Masih merindu Mekah & Medinah hingga kini. Tengah kumpul duit nak buat umrah . Dah tak tahan merindu. Waktu pulang Malaysia , tiap malam selama 2 minggu , aku...
Showing results 1 to 25 of 330

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:07 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE