Bonus terbesar 250% di Forex! Dapatkan welcome bonus daripada broker forex yang terkemuka!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 8,858
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 10,627
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 34,927
More...
Showing results 1 to 25 of 360
Search took 0.25 seconds.
Search: Posts Made By: Abdullah
The search index was updated 7 minutes ago.
Forum: Non-MLM Local Registered Companies 24-07-2015, 01:08 PM
Replies: 2,135
Views: 143,571
Posted By Abdullah
uppp , mana tokmat nih :eek::eek::eek::eek::eek:

uppp , mana tokmat nih :eek::eek::eek::eek::eek:
Forum: Non-MLM Local Registered Companies 24-07-2015, 01:04 PM
Replies: 2,135
Views: 143,571
Posted By Abdullah
ko salah tembak ni derr

ko salah tembak ni derr
Forum: Non-MLM Local Registered Companies 03-07-2015, 03:34 PM
Replies: 2,135
Views: 143,571
Posted By Abdullah
up thread, dengar nya nak rename ke Multi Nasco...

up thread, dengar nya nak rename ke Multi Nasco ... tok mattttt
Forum: Non-MLM Local Registered Companies 23-06-2015, 12:05 AM
Replies: 2,135
Views: 143,571
Posted By Abdullah
up .... mana tok mat nih

up .... mana tok mat nih
Forum: Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik 19-02-2015, 07:50 PM
Replies: 322
Views: 37,956
Posted By Abdullah
asalkan bukan saka , jin asyik masih ok

asalkan bukan saka , jin asyik masih ok
Forum: Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik 19-02-2015, 07:49 PM
Replies: 322
Views: 37,956
Posted By Abdullah
i loikkkee these thread ......

i loikkkee these thread ......
Forum: Official News, Current Issues 08-02-2015, 08:33 PM
Replies: 362
Views: 24,982
Posted By Abdullah
IS perasan :eek::eek::eek::eek: , padahal bukan...

IS perasan :eek::eek::eek::eek: , padahal bukan IS yg berperang ngn bassyar , kenapa ekk IS jual perkhidmatan elektrik kepada bassyar? meniaga ngn musuh tu , kenapa IS bunuh orang tempatan Sunni?...
Forum: Official News, Current Issues 07-02-2015, 08:25 PM
Replies: 92
Views: 4,271
Posted By Abdullah
result dlm lab x sama dengan kat luar , ats jalan...

result dlm lab x sama dengan kat luar , ats jalan raya, dlm lab variable boleh diselaras, kat luar x boleh .

x hairan pun, memang ada satu tech yg menjadikan 1 liter minyak diesel = 150km pada...
Forum: Religious Talk 03-02-2015, 08:08 PM
Replies: 144
Views: 14,086
Posted By Abdullah
tidak berpolitik demokrasi dan khilafah

tidak berpolitik demokrasi dan khilafah
Forum: Religious Talk 03-02-2015, 04:10 PM
Replies: 144
Views: 14,086
Posted By Abdullah
memang wujud pesen satu kaum yg suka menukar2...

memang wujud pesen satu kaum yg suka menukar2 agama, di sabah sarawak banyak , bila mubaligh kristian dtg masuk kristian , bila jemaah datang masuk islam , bila jemaah x da kembali kepada agama nenek...
Forum: Religious Talk 03-02-2015, 11:03 AM
Replies: 144
Views: 14,086
Posted By Abdullah
Baha'i adalah agama baru , muncul tahun 18xx dari...

Baha'i adalah agama baru , muncul tahun 18xx dari iran, bermula dari pecahan syiah , yg menggunakan konsep kesatuan kepada semua agama major di dunia .
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 11:34 PM
Replies: 144
Views: 14,086
Posted By Abdullah
masa ni ak kat alam barzakh lg pakcik , mesti dah...

masa ni ak kat alam barzakh lg pakcik , mesti dah tua nih :D:">:">:">:">
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 11:32 PM
Replies: 144
Views: 14,086
Posted By Abdullah
bahai bukan islam bro

bahai bukan islam bro
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 08:43 PM
Replies: 144
Views: 14,086
Posted By Abdullah
Parameters lokasi bukan ikut logik semata, banyak...

Parameters lokasi bukan ikut logik semata, banyak lg parameters yg lain . Ni bukan pasal banyak skolah pondok atau x , kalau x , x sampai lah jemaah ke arab saudi , yaman, indonesia (tempat2...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 07:24 PM
Replies: 222
Views: 8,194
Posted By Abdullah
sheikh albani yer TT :p

sheikh albani yer TT :p
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 07:16 PM
Replies: 144
Views: 14,086
Posted By Abdullah
ada jer pergi , tahu ngn x tahu jer, bukan ada...

ada jer pergi , tahu ngn x tahu jer, bukan ada bulletin rasmi pun hahahaha . kat dlm ni pun ramai jer biasa pergi jauh2, kenapa ckp ngn orang yg dah tahu agama? jawabnya “Berilah peringatan,...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 06:44 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
tuan x dapt terima perbezaan pendapat, tu masalah...

tuan x dapt terima perbezaan pendapat, tu masalah tuan, nanti tuan gak yg keliru nak buat ibadah cara yg mana , sebab nabi x buat dengan 1 cara . tp dengan pelbagai rupa yg berlainan . Tu pasal sy...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:57 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
bukan ulama ja berbeza pendapat, para sahabat yg...

bukan ulama ja berbeza pendapat, para sahabat yg nabi khabarkan dijamin syurga pun berbeza pendapat, gi lah tengok sejarah islam, Saiyidina Ali dan Saiyidina Muawiyah pun berperang angkat senjata ....
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:44 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
“Allah yang menghidupkan dan mematikan, Dialah...

“Allah yang menghidupkan dan mematikan, Dialah Allah yang Maha Hidup. Ya Allah, limpahkanlah ampunan-Mu kepada ibuku , lapangkanlah kuburnya dengan demi Nabi-Mu (yakni beliau saw. sendiri) dan demi...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:37 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
hadis2 yg sy bg tu, sapa nak jawab? tuan kusut...

hadis2 yg sy bg tu, sapa nak jawab? tuan kusut dengan satu pendapat yg tuan rasa btol, boleh sy tahu dah bper ribu hadis tuan hafal berserta sanad dan penghurainnya? sy bukan orang alim , kalau tuan...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:34 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
Contoh, tp hang x faham bahasa, selective, ak...

Contoh, tp hang x faham bahasa, selective, ak tanya blik kepada perkara asal , kenapa para ulama silam membenarkan tawassul? adakah mereka tidak mengikut al-quraan dan sunnah?...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:33 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
para ulama meletakkan pelbagai definisi utk...

para ulama meletakkan pelbagai definisi utk khilaf, yg masyhur adalah "sesuatu yang tidak disepakati"

Kenapa perlu bahas suatu perkara yg tidak disepakati oleh para ulama silam? alquraan dan...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:29 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
upp tolong jawab , ni bukan sunnah ker? ada...

upp tolong jawab , ni bukan sunnah ker? ada perkataan DOA kat situ
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:27 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
up , tolong jawabbbbbbbbbbb

up , tolong jawabbbbbbbbbbb
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:27 PM
Replies: 156
Views: 7,751
Posted By Abdullah
ni bukan sunnah ker bro? selective lah bro, ak...

ni bukan sunnah ker bro? selective lah bro, ak boleh jer jawab semer soklan ko tp ko selective, ko x jawab soklan ak , putar alam .

عَنْ عَائِشَةَ: أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ...
Showing results 1 to 25 of 360

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 11:57 PM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE