Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 1,042
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,143
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,351
More...
Showing results 1 to 25 of 65
Search took 0.14 seconds.
Search: Posts Made By: riv
The search index was updated 3 minutes ago.
Forum: Santai, Others 02-01-2015, 01:30 AM
Replies: 47
Views: 3,339
Posted By riv
Betul dah bro CH4 tu cuma kurang detail Lancer...

Betul dah bro CH4 tu cuma kurang detail
Lancer CBU import tax 30% sales tax 10%,
Inspira CKD import tax 0% sales tax 10%

lepas tolak tax tu dapatlah harga mcm TT tunjuk tu
Forum: Prepaids, Dealers, Agents 18-06-2014, 12:13 AM
Replies: 78
Views: 2,442
Posted By riv
terima kasih abg notepad :)cgrock

terima kasih abg notepad :)cgrock
Forum: Prepaids, Dealers, Agents 17-06-2014, 11:58 PM
Replies: 78
Views: 2,442
Posted By riv
RM34 up bid

RM34 up bid
Forum: Prepaids, Dealers, Agents 17-06-2014, 11:33 PM
Replies: 78
Views: 2,442
Posted By riv
up bid RM32

up bid RM32
Forum: Investor Discussion 05-04-2012, 11:41 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Aku nampak langau2 ni aktif waktu siang je, ...

Aku nampak langau2 ni aktif waktu siang je,
waktu kita membanting tulang mencari rezeki halal..
Kalau langau2 ni keje siang hari nampak sangat la kejenye makan gaji buta,
Lepas tu cakap orang lain...
Forum: Investor Discussion 04-04-2012, 08:55 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Up updated IGNORE LIST EONE BINA kewangan ...

Up updated IGNORE LIST
EONE BINA
kewangan
mat jenin
ilyushin-stritzhy-17
jackstan
questcom
dr_filsuf
Forum: Investor Discussion 04-04-2012, 07:32 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
selagi sume x ignore langau2 ni aku nak spam...

selagi sume x ignore langau2 ni
aku nak spam post sama hari2
kalau xnak ignore xpe, janji jgn reply atau quote..
xyah layan, bia dorg fed-up berforum sorg2

IGNORE LIST
EONE BINA
kewangan
mat...
Forum: Investor Discussion 04-04-2012, 12:13 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
selagi sume x ignore langau2 ni aku nak spam...

selagi sume x ignore langau2 ni
aku nak spam post sama hari2
kalau xnak ignore xpe, janji jgn reply atau quote..
xyah layan, bia dorg fed-up berforum sorg2

IGNORE LIST
Eone-Bina
kewangan...
Forum: Investor Discussion 03-04-2012, 11:55 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
jom share ignore list langau2 kt siggy

jom share ignore list langau2 kt siggy
Forum: Investor Discussion 02-04-2012, 12:25 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Kalau news ni betul >...

Kalau news ni betul > http://www.iraq-businessnews.com/2012/04/01/worldwide-celebrations-as-iraqi-dinar-revalues-11000/2/

tu la RV value

setakat takde lagi pengesahan atau berita rasmi,
pegang...
Forum: Investor Discussion 01-04-2012, 05:53 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
tahun lepas jadi mcm ni gak ke? :(scam :(scam

tahun lepas jadi mcm ni gak ke?
:(scam :(scam
Forum: Investor Discussion 01-04-2012, 05:11 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Semua tukar kepada mode menunggu berita rasmi dan...

Semua tukar kepada mode menunggu berita rasmi dan pengesahan..

RV hari Ahad pun cantik sebab permulaan hari dalam minggu dalam islam..

GO RV GO! GO RESIGN GO! HAHAHA
Forum: Investor Discussion 01-04-2012, 05:08 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
betul cakap masta tomie tu, proses delete 3...

betul cakap masta tomie tu,
proses delete 3 zero secara matematiknya adalah anjak titik perpuluhan ke depan tiga tempat..

kenapa disebut 1000x ganda?

0.00085 x 1000 = 0.85 USD

siapa nak...
Forum: Investor Discussion 01-04-2012, 04:35 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
evo 8 120-130k je ke? ingatkan 300k mode :...

evo 8 120-130k je ke? ingatkan 300k

mode : tunggu kesahihan news
Forum: Investor Discussion 01-04-2012, 03:17 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
25k x RM2.58 = RM64500 profit!!!

25k x RM2.58 = RM64500

profit!!!
Forum: Investor Discussion 31-03-2012, 05:53 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Translate Smurties punya link Ok ... rata2...

Translate Smurties punya link

Ok ... rata2 tahu, saya dah berulang kali menyatakan bahawa 'Saya tidak mempunyai apa-apa sumber'. tapi, ia dah berubah dalam beberapa bulan yang lalu. Saya tak tahu...
Forum: Investor Discussion 31-03-2012, 05:42 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Earth hour ni propaganda je lebih, macam...

Earth hour ni propaganda je lebih,
macam company besar buat majlis konon2 untuk donation..
rilek sume, Iraq cuti ari ni..
esok ada kot info berdarah baru
Forum: Investor Discussion 30-03-2012, 12:46 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
mcm biasa, mlm jumaat sunyi sikit.. yg bujang...

mcm biasa, mlm jumaat sunyi sikit..
yg bujang bole berangan sebelum tido kot2 bole RV dlm mimpi..
Forum: Investor Discussion 29-03-2012, 05:11 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
anneh teh tarik satu.. :))

anneh teh tarik satu.. :))
Forum: Investor Discussion 29-03-2012, 01:29 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Guest2 dijemput mendaftar dan undi kat poll tu, ...

Guest2 dijemput mendaftar dan undi kat poll tu,
aku yakin majoriti sudah faham risiko..
kes2 lain sume panic buy
Forum: Investor Discussion 26-03-2012, 01:30 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
menoreh pun lumayan jugak skrg.. Kalau pandai...

menoreh pun lumayan jugak skrg..
Kalau pandai urus duit tu insyaallah cukup simpan nak buat rumah, tolong mak bapak, bagi adik2 belajar..
kalau RV tu rezeki lebih
Forum: Investor Discussion 16-03-2012, 01:38 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Seperti biasa malam jumaat mesti sunyi, masing2...

Seperti biasa malam jumaat mesti sunyi, masing2 sibuk ngn urusan RV..
yang bujang sume dok bayang moloko :eek:
Forum: Investor Discussion 15-03-2012, 08:28 PM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Buang masa aku je baca berpuluh2 page, lepas ni...

Buang masa aku je baca berpuluh2 page,
lepas ni ignore je dr tu..
Cakap da kaji habis2, tapi dok bangkit perkara2 basic..
debat2 pergi thread sebelah, sini balai menunggu RV..
Kamon intel, lama...
Forum: Investor Discussion 12-03-2012, 11:33 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Duit Iraq sekarang x di iktiraf secara rasmi oleh...

Duit Iraq sekarang x di iktiraf secara rasmi oleh BNM,
duit yang masuk semua bukan masuk melalui pengedar/pengimport wang asing..
Tapi dah RV nanti BNM iktiraf la..
MC jual sebab nak untung je,...
Forum: Investor Discussion 10-03-2012, 11:53 AM
Replies: 39,283
Views: 5,248,481
Posted By riv
Aku simpulkan yg penting; sebarang rate melebihi...

Aku simpulkan yg penting; sebarang rate melebihi $3 USD x munasabah..
Dia lebih berat kepada rate $1 USD sebab rakyat Iraq dah terbiasa dgn USD..
dan, bila2 masa sehingga September berkemungkinan...
Showing results 1 to 25 of 65

 

All times are GMT +8. The time now is 08:13 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you