Bonus terbesar 250% di Forex! Dapatkan welcome bonus daripada broker forex yang terkemuka!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 4,366
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 7,672
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 31,919
More...
Showing results 1 to 25 of 357
Search took 0.22 seconds.
Search: Posts Made By: Abdullah
The search index was updated 5 minutes ago.
Forum: Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik 19-02-2015, 07:50 PM
Replies: 320
Views: 35,665
Posted By Abdullah
asalkan bukan saka , jin asyik masih ok

asalkan bukan saka , jin asyik masih ok
Forum: Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik 19-02-2015, 07:49 PM
Replies: 320
Views: 35,665
Posted By Abdullah
i loikkkee these thread ......

i loikkkee these thread ......
Forum: News, Current Issues, Rumours 08-02-2015, 08:33 PM
Replies: 352
Views: 21,578
Posted By Abdullah
IS perasan :eek::eek::eek::eek: , padahal bukan...

IS perasan :eek::eek::eek::eek: , padahal bukan IS yg berperang ngn bassyar , kenapa ekk IS jual perkhidmatan elektrik kepada bassyar? meniaga ngn musuh tu , kenapa IS bunuh orang tempatan Sunni?...
Forum: News, Current Issues, Rumours 07-02-2015, 08:25 PM
Replies: 92
Views: 4,007
Posted By Abdullah
result dlm lab x sama dengan kat luar , ats jalan...

result dlm lab x sama dengan kat luar , ats jalan raya, dlm lab variable boleh diselaras, kat luar x boleh .

x hairan pun, memang ada satu tech yg menjadikan 1 liter minyak diesel = 150km pada...
Forum: Religious Talk 03-02-2015, 08:08 PM
Replies: 142
Views: 12,134
Posted By Abdullah
tidak berpolitik demokrasi dan khilafah

tidak berpolitik demokrasi dan khilafah
Forum: Religious Talk 03-02-2015, 04:10 PM
Replies: 142
Views: 12,134
Posted By Abdullah
memang wujud pesen satu kaum yg suka menukar2...

memang wujud pesen satu kaum yg suka menukar2 agama, di sabah sarawak banyak , bila mubaligh kristian dtg masuk kristian , bila jemaah datang masuk islam , bila jemaah x da kembali kepada agama nenek...
Forum: Religious Talk 03-02-2015, 11:03 AM
Replies: 142
Views: 12,134
Posted By Abdullah
Baha'i adalah agama baru , muncul tahun 18xx dari...

Baha'i adalah agama baru , muncul tahun 18xx dari iran, bermula dari pecahan syiah , yg menggunakan konsep kesatuan kepada semua agama major di dunia .
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 11:34 PM
Replies: 142
Views: 12,134
Posted By Abdullah
masa ni ak kat alam barzakh lg pakcik , mesti dah...

masa ni ak kat alam barzakh lg pakcik , mesti dah tua nih :D:">:">:">:">
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 11:32 PM
Replies: 142
Views: 12,134
Posted By Abdullah
bahai bukan islam bro

bahai bukan islam bro
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 08:43 PM
Replies: 142
Views: 12,134
Posted By Abdullah
Parameters lokasi bukan ikut logik semata, banyak...

Parameters lokasi bukan ikut logik semata, banyak lg parameters yg lain . Ni bukan pasal banyak skolah pondok atau x , kalau x , x sampai lah jemaah ke arab saudi , yaman, indonesia (tempat2...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 07:24 PM
Replies: 222
Views: 7,412
Posted By Abdullah
sheikh albani yer TT :p

sheikh albani yer TT :p
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 07:16 PM
Replies: 142
Views: 12,134
Posted By Abdullah
ada jer pergi , tahu ngn x tahu jer, bukan ada...

ada jer pergi , tahu ngn x tahu jer, bukan ada bulletin rasmi pun hahahaha . kat dlm ni pun ramai jer biasa pergi jauh2, kenapa ckp ngn orang yg dah tahu agama? jawabnya “Berilah peringatan,...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 06:44 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
tuan x dapt terima perbezaan pendapat, tu masalah...

tuan x dapt terima perbezaan pendapat, tu masalah tuan, nanti tuan gak yg keliru nak buat ibadah cara yg mana , sebab nabi x buat dengan 1 cara . tp dengan pelbagai rupa yg berlainan . Tu pasal sy...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:57 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
bukan ulama ja berbeza pendapat, para sahabat yg...

bukan ulama ja berbeza pendapat, para sahabat yg nabi khabarkan dijamin syurga pun berbeza pendapat, gi lah tengok sejarah islam, Saiyidina Ali dan Saiyidina Muawiyah pun berperang angkat senjata ....
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:44 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
“Allah yang menghidupkan dan mematikan, Dialah...

“Allah yang menghidupkan dan mematikan, Dialah Allah yang Maha Hidup. Ya Allah, limpahkanlah ampunan-Mu kepada ibuku , lapangkanlah kuburnya dengan demi Nabi-Mu (yakni beliau saw. sendiri) dan demi...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:37 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
hadis2 yg sy bg tu, sapa nak jawab? tuan kusut...

hadis2 yg sy bg tu, sapa nak jawab? tuan kusut dengan satu pendapat yg tuan rasa btol, boleh sy tahu dah bper ribu hadis tuan hafal berserta sanad dan penghurainnya? sy bukan orang alim , kalau tuan...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:34 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
Contoh, tp hang x faham bahasa, selective, ak...

Contoh, tp hang x faham bahasa, selective, ak tanya blik kepada perkara asal , kenapa para ulama silam membenarkan tawassul? adakah mereka tidak mengikut al-quraan dan sunnah?...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:33 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
para ulama meletakkan pelbagai definisi utk...

para ulama meletakkan pelbagai definisi utk khilaf, yg masyhur adalah "sesuatu yang tidak disepakati"

Kenapa perlu bahas suatu perkara yg tidak disepakati oleh para ulama silam? alquraan dan...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:29 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
upp tolong jawab , ni bukan sunnah ker? ada...

upp tolong jawab , ni bukan sunnah ker? ada perkataan DOA kat situ
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:27 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
up , tolong jawabbbbbbbbbbb

up , tolong jawabbbbbbbbbbb
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:27 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
ni bukan sunnah ker bro? selective lah bro, ak...

ni bukan sunnah ker bro? selective lah bro, ak boleh jer jawab semer soklan ko tp ko selective, ko x jawab soklan ak , putar alam .

عَنْ عَائِشَةَ: أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ...
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:25 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
Khilafiyah, perbezaan pendapat . Sunnah? ...

Khilafiyah, perbezaan pendapat .

Sunnah?

hadis nabi pasal nabi mendoakan yg simati tu bukan sunnah? :eek::eek::eek::eek:
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:17 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
Nabi saw, bersabda, bersaksi lah kamu akan iman...

Nabi saw, bersabda, bersaksi lah kamu akan iman orang yang berulang alik ke masjid .

kalau ak nak bertawassul ngn amal soleh orang mcm nih, perluker sampai ak tdo skali ngn dia? :3 :)) :)) :))
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:15 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
First, ak bertawassul dengan para nabi dan...

First, ak bertawassul dengan para nabi dan sahabat . Jangan ko tanya ak pernah hidup dengan nabi atau x . am i answering your question? if i have a doubt to them , then who am i in front of Allah?
Forum: Religious Talk 02-02-2015, 05:14 PM
Replies: 156
Views: 7,110
Posted By Abdullah
x faham bab tawassul ada beza ya : situasi A...

x faham bab tawassul ada beza ya :

situasi A :

gi mohon tender bawak member orang dalam

Situsi B :

gi mohon tender, bawak sijil member orang dalam
Showing results 1 to 25 of 357

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 06:35 PM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE