Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,881
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,965
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,365
More...
Showing results 1 to 25 of 462
Search took 0.20 seconds.
Search: Posts Made By: TokJayo777200
The search index was updated 16 minutes ago.
Forum: Misc Sports 11-12-2013, 05:38 PM
Replies: 8
Views: 881
Posted By TokJayo777200
Insanity Workout with Shaun T serious best. ...

Insanity Workout with Shaun T serious best.
Tak payah susah2 pergi gym....leceh...buat dlm bilik je.
Tapi seelok2nya pakai la kasut jogging sebab byk lompat2...nanti sakit lutut kalau berkaki...
Forum: Saving Investments 10-09-2013, 08:13 AM
Replies: 36
Views: 2,384
Posted By TokJayo777200
Saya mana ada OT!

Saya mana ada OT!
Forum: Saving Investments 02-09-2013, 09:21 AM
Replies: 4
Views: 614
Posted By TokJayo777200
Macamana yg dikatakan tinggi?7.1 sen u tuk NAB yg...

Macamana yg dikatakan tinggi?7.1 sen u tuk NAB yg berharga lebih rm1 is nothing to shout about.Cuba kira betul2...rm0.071śrm1.08(lebih kurang) hanyalah 6.5% return of investment.Itu belum ambil kira...
Forum: Saving Investments 29-08-2013, 11:26 AM
Replies: 451
Views: 30,980
Posted By TokJayo777200
Buang masa main MGIA ni....spread buying selling...

Buang masa main MGIA ni....spread buying selling tinggi sangat.Take a look at UOB gold account...spread sekarang Rm3.30 je...dulu rm2.
Forum: Saving Investments 20-08-2013, 09:00 AM
Replies: 587
Views: 68,066
Posted By TokJayo777200
Memang betul tapi tahun2 sebelumnya pun dividen...

Memang betul tapi tahun2 sebelumnya pun dividen dibayar dalam bulan Ogos.Walaupun penutupan akaun ialah Disember tapi dividen tetap dibayar lebih kurang 12 bulan seperti dividen2 sebelumnya.Saya...
Forum: Saving Investments 19-08-2013, 05:55 PM
Replies: 587
Views: 68,066
Posted By TokJayo777200
Talking Banyak le tu kalau dah siap tolak zakat ..

Banyak le tu kalau dah siap tolak zakat ..
Forum: Saving Investments 19-08-2013, 09:37 AM
Replies: 587
Views: 68,066
Posted By TokJayo777200
Salam.Baru call cawangan Shah Alam.Dah boleh...

Salam.Baru call cawangan Shah Alam.Dah boleh ambil dividen 6% mulai hari ni.Dah siap tolak zakat 2.5%.Jumlah 8.5%...kira ok la tuu....
Forum: Jenaka, Lawak, Kelakar 30-03-2013, 06:14 PM
Replies: 161
Views: 8,206
Posted By TokJayo777200
Ini video prank lah.

Ini video prank lah.
Forum: Saving Investments 20-02-2013, 12:28 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Kalu kawe,kawe tunggu lagi sampai bawoh RM.80...

Kalu kawe,kawe tunggu lagi sampai bawoh RM.80 ko.......
Forum: Saving Investments 09-02-2013, 03:19 AM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Kenapa nak beli dgn price ini?Masih terlalu...

Kenapa nak beli dgn price ini?Masih terlalu tinggi bila sudah dicampurkan dgn caj jualan.Lebih elok kita ikut panduan membeli di muka satu.
Forum: Saving Investments 08-02-2013, 11:51 PM
Replies: 2
Views: 634
Posted By TokJayo777200
*Let's start saving or; *Let's start to save.

*Let's start saving or;
*Let's start to save.
Forum: Stocks General Discussion 06-09-2012, 05:16 PM
Replies: 3,634
Views: 376,885
Posted By TokJayo777200
Tapi kalau dividen pun berapa sen sangat...5.5...

Tapi kalau dividen pun berapa sen sangat...5.5 sen over RM4.55(IPO Price)=1.2%.Baik simpan ASB.

Lepas ex date dividen nanti kau jual je...kalau kau romantik sangat dengan FGV ni tunggu harga jatuh...
Forum: Health, Beauty, Wellness Products 27-08-2012, 10:44 PM
Replies: 92
Views: 11,202
Posted By TokJayo777200
Sejak bila Formula 1 tu ada perasa mango?Setahu...

Sejak bila Formula 1 tu ada perasa mango?Setahu aku yg ada Cappuccino,Chocolate,Vanilla,Strawberry & Tropical Fruit je.
Forum: Saving Investments 27-08-2012, 10:00 PM
Replies: 11
Views: 972
Posted By TokJayo777200
Lagi bagus dari dividen Bank Persatuan.

Lagi bagus dari dividen Bank Persatuan.
Forum: Saving Investments 24-07-2012, 03:53 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Org pos opis tak tau bende pun....diaorg main key...

Org pos opis tak tau bende pun....diaorg main key in ikut komputer je.....
Forum: Saving Investments 21-07-2012, 09:59 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Fbm klci tak naik tapi nav asn naik....ini macam...

Fbm klci tak naik tapi nav asn naik....ini macam ada tangan ghaib yg tolak je.klu macam ni lepas election turun lah ia.
Forum: Saving Investments 18-07-2012, 11:15 AM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Aiyyoooo...gua sulah juaii at RM0.8648...

Aiyyoooo...gua sulah juaii at RM0.8648 woooo....chett..chettt!!~X(
Forum: Stocks General Discussion 05-07-2012, 08:05 PM
Replies: 26
Views: 11,743
Posted By TokJayo777200
Setiap orang ada keahliannya dan tidak semestinya...

Setiap orang ada keahliannya dan tidak semestinya jika anda pakar dalam sesuatu bidang dan orang lain itu kurang pengetahuan dalam bidang anda tidak bermakna orang itu *****.Barangkali anda juga...
Forum: Saving Investments 05-07-2012, 07:03 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Waaahhh macam nyesal pulak saya jual awal hari tu...

Waaahhh macam nyesal pulak saya jual awal hari tu 0.8648...:((
Forum: Saving Investments 02-07-2012, 05:33 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Owh...anak2 tak sihat?Sorry to hear that.Saya...

Owh...anak2 tak sihat?Sorry to hear that.Saya doakan semoga semuanya sihat walafiat.

Hmmm....Nak escape Dali 1?Dali Equity Growth?Saya ada pelaburan EPF di situ tapi tak boleh nak lari lagi kerana...
Forum: Saving Investments 02-07-2012, 12:35 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Salam bro.Ke mana menghilang lama tak nampak...

Salam bro.Ke mana menghilang lama tak nampak hehe?
Kalau saya ada unit 0.5xx dan 0.6xx macam bro pun saya akan kekalkan kerana ROI more
10% tiap tahun sudah pasti..

Which Kenanga fund...
Forum: Saving Investments 02-07-2012, 10:00 AM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Mengikut apa yg diajar oleh otai2 di sini... ...

Mengikut apa yg diajar oleh otai2 di sini...
Dan juga kalau saya memilih untuk masuk semula ASN pada saat-saat akhir sebelum kiraan dividen pun saya tetap akan dapat dividen penuh ASN rm347.24...
Forum: Saving Investments 02-07-2012, 09:59 AM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Salam Tuan.Tapi apa yg penting di sini adalah...

Salam Tuan.Tapi apa yg penting di sini adalah gabungan ROI ASB & ASN ini,bukan amountnya.Dengan modal RM 4210 itu berapakah ROI nya.Kalau saya terus simpan dlm ASN,ROInya akan menurun kerana...
Forum: Saving Investments 30-06-2012, 10:03 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Jadi sekarang sales proceeds tu RM4619.95 tu...

Jadi sekarang sales proceeds tu RM4619.95 tu parkingkan lah dalam ASB supaya kita dapat pulak dividen dari ASB(selama 6 bulan,Julai,Ogos,Sept,Okt,Nov & Disember).
Bila harga ASN turun nanti masuk...
Forum: Saving Investments 30-06-2012, 09:53 PM
Replies: 4,364
Views: 362,585
Posted By TokJayo777200
Owh ok....9.75% sebenarnya.Hmmm..macamana nak...

Owh ok....9.75% sebenarnya.Hmmm..macamana nak tunjuk ek?Saya malulah sebab amountnya sikit aje tapi takpelah.

Baki unit yg saya ada sejak zaman purbakala dahulu(sebelum jumpa thread ini) ialah...
Showing results 1 to 25 of 462

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 08:26 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE