CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Vacancies (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Calon simpanan spa... (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=95794)

john_pablo 04-01-2013 09:23 PM

aku calon simpanan gk..dh kerja tetap dh pon...

serinaz 05-01-2013 01:10 AM

Quote:

Originally Posted by john_pablo (Post 15720693)
aku calon simpanan gk..dh kerja tetap dh pon...

alhamdulillah...suka saya dengar kerana ada harapan untuk saya,,insyaallah

serinaz 05-01-2013 01:13 AM

Quote:

Originally Posted by fizie1988 (Post 15720603)
aku pun calon simpanan jugak .. dah setahun lebih.. x dapat pun keje tu... kan dia ckp klau ada kekosongan,,,

memanglah...kalau takde kosong sampai setahun tu memang bukan rezki kita

john_pablo 06-01-2013 06:23 AM

Quote:

Originally Posted by serinaz (Post 15723067)
alhamdulillah...suka saya dengar kerana ada harapan untuk saya,,insyaallah

jgn risau...mmg akan dipanggil.buktinya saya dh keja dh pon dgn jayanya.cuma masa ja kna tnggu ckit la samada lama atau x lama ahah

serai 07-01-2013 09:49 AM

Alhamdulillah aku da masuk tahun ke3 keje

mr_x6006 07-01-2013 09:57 AM

Aku pun slh sorg calon simpanan, tunggu 6 bulan terus dpt keja..

qadar 07-01-2013 01:34 PM

klu calon simpanan mesti dapatla sebb xkan spa nk wat interview baru klu ade kekosongan, mesti dia ambil calon simpanan dulu.

serinaz 13-01-2013 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by john_pablo (Post 15733192)
jgn risau...mmg akan dipanggil.buktinya saya dh keja dh pon dgn jayanya.cuma masa ja kna tnggu ckit la samada lama atau x lama ahah

InsyaAllah saya akan sabar menunggu...t kasih...:D

serinaz 13-01-2013 12:26 AM

Quote:

Originally Posted by serai (Post 15744380)
Alhamdulillah aku da masuk tahun ke3 keje

Alhamdulillah tt...semoga saya akan ikut jejak tt juga...:)

serinaz 13-01-2013 12:27 AM

Quote:

Originally Posted by mr_x6006 (Post 15744483)
Aku pun slh sorg calon simpanan, tunggu 6 bulan terus dpt keja..

Syukur.....rezki tak ke mana..:)

serinaz 13-01-2013 12:29 AM

Quote:

Originally Posted by qadar (Post 15747280)
klu calon simpanan mesti dapatla sebb xkan spa nk wat interview baru klu ade kekosongan, mesti dia ambil calon simpanan dulu.

Harap2 begitulah nanti...insyaAllah menanti dengan sabar...:D

nurul2109 15-01-2013 09:45 AM

:((:((..saya xdapat news lagi nih..kecut2 perut baca pengalaman korang.

kami mmg nak sgt keje gomen ni...:((. pastu demand nak kerja kat kedah lak :D...agak2 gomen nak layan x.hehehhe

intvw last august 2012...until now..habuk pun xde news..:((

serinaz 22-01-2013 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by nurul2109 (Post 15840115)
:((:((..saya xdapat news lagi nih..kecut2 perut baca pengalaman korang.

kami mmg nak sgt keje gomen ni...:((. pastu demand nak kerja kat kedah lak :D...agak2 gomen nak layan x.hehehhe

intvw last august 2012...until now..habuk pun xde news..:((

lebih kurang sama dengan saya...semoga ada rezki untuk kita...:)

serinaz 09-02-2013 11:37 PM

bila la nak dapat tawaran ke lantikan tetap ni...hari2 menunggu

amundeadx 20-02-2013 12:09 AM

saya pun calon simpanan gak..tapi baru 48 jam jadi calon simpanan. tak tau bila nak dapat kah kah kah kah :D

amundeadx 20-02-2013 12:10 AM

Quote:

Originally Posted by serinaz (Post 16139942)
bila la nak dapat tawaran ke lantikan tetap ni...hari2 menunggu

sabor jo :))

serinaz 26-02-2013 10:14 PM

Assalammualaikum semua warga CG...hari ni saya mendapat berita gembira,terima call dari jabatan beritau saya dapat tawaran lantikan tetap...alhamdulillah syukur ke hadrat nya setelah 3 bulan jd calon simpanan...syukur Ya Allah

serinaz 26-02-2013 10:15 PM

Quote:

Originally Posted by amundeadx (Post 16250610)
saya pun calon simpanan gak..tapi baru 48 jam jadi calon simpanan. tak tau bila nak dapat kah kah kah kah :D

InsyaAllah nanti ada rezki untuk awak, selalu berdoa ya:)

naz84 26-02-2013 10:22 PM

Quote:

Originally Posted by serinaz (Post 16333103)
InsyaAllah nanti ada rezki untuk awak, selalu berdoa ya:)

tahniah la ye.. ble wat loan bnyk2:D

yudiliya 26-02-2013 10:41 PM

Quote:

Originally Posted by serinaz (Post 16333090)
Assalammualaikum semua warga CG...hari ni saya mendapat berita gembira,terima call dari jabatan beritau saya dapat tawaran lantikan tetap...alhamdulillah syukur ke hadrat nya setelah 3 bulan jd calon simpanan...syukur Ya Allah

Tahniah kerana berjaya mendapat kerja kerajaan...
bukan mudah nak dapat sekarang nih

serinaz 26-02-2013 11:04 PM

Quote:

Originally Posted by naz84 (Post 16333166)
tahniah la ye.. ble wat loan bnyk2:D

Trimakasih...wat loan byk2 nnti beban pulak kang...hehe:D

serinaz 26-02-2013 11:06 PM

Quote:

Originally Posted by yudiliya (Post 16333413)
Tahniah kerana berjaya mendapat kerja kerajaan...
bukan mudah nak dapat sekarang nih

Terimakasih ya..rezki dari Allah dlm umur 40an ni, syukur...:D

kapal3036 19-03-2013 01:09 AM

Aku baru sebulan jadi calon simpanan utk pos F29. Xtaw nk kata apa bila dapat jd calon simpanan. Sedih ada..kecewa ada. Apa pun..aku bersyukur sebab masih diberi peluang. Cuma perlu tunggu dengan sabar je. Aku tgk xde pun geng2 simpanan F29 dekat sini. Kalau ada tegur la..

akueyeah 19-03-2013 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by serai (Post 4617951)
salam..ader x sape2 yang pernah menjadi calon simpanan spa..
calon simpanan untuk 1 thn..hope sangat2 dpat ofer leter secepat mungkin..da lame merempat x larat menunggu da ni..:((

klu ader sape2 senasib leh la kongsi pengalaman anda dengan sy..
atau pon ada yg pernah menjadi calon simpanan setahun tup tup x dpt post tu..cmne la ek:((

Bagi ak ko kene follow up slalu ngan pihak SPA.call slalu..jgn tnggu ja...kna pandai ckp...InsyaAllah peluang lebih sket.

kapal3036 19-03-2013 03:16 PM

Quote:

Originally Posted by akueyeah (Post 16557730)
Bagi ak ko kene follow up slalu ngan pihak SPA.call slalu..jgn tnggu ja...kna pandai ckp...InsyaAllah peluang lebih sket.

Yeke? Tapi nak tnya apa ea dekat pihak SPA tu?

akueyeah 19-03-2013 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by kapal3036 (Post 16561139)
Yeke? Tapi nak tnya apa ea dekat pihak SPA tu?

tanye lah klu ada kosong untuk calon simpanan kt mana2 tmpt.. ada gk kes yg da dpt spa tp tolak twrn:o:o. so time tu barulah diorng akan refer blk senarai calon simpanan. Mane lah tahu mse call tu kebetulan ada kosong, merayu kt org tu mintak kekosongan tu. Bg sy atleast da mencuba, kire mcm da berusaha la kn. selebihnya tinggal tawakal ja. Klu ada rezeki InsyaAllah boleh.:)

serinaz 23-03-2013 01:09 AM

Quote:

Originally Posted by kapal3036 (Post 16555462)
Aku baru sebulan jadi calon simpanan utk pos F29. Xtaw nk kata apa bila dapat jd calon simpanan. Sedih ada..kecewa ada. Apa pun..aku bersyukur sebab masih diberi peluang. Cuma perlu tunggu dengan sabar je. Aku tgk xde pun geng2 simpanan F29 dekat sini. Kalau ada tegur la..

Janganla sedih...insyaAllah ada rezki awak juga nanti, cuma cepat atau lambat..betul tu kena rajin call SPA, sebab kat website tak akan tunjuk status kita yang terkini..saya dulu sebulan berapa kali call tanya SPA dan jabatan...hehe:D

serinaz 23-03-2013 01:13 AM

Quote:

Originally Posted by kapal3036 (Post 16561139)
Yeke? Tapi nak tnya apa ea dekat pihak SPA tu?

Awak call SPA je tanya status awak..kalau mereka kata tak berubah..awak tanya bila ada pengambilan baru,dah start panggil ke calo simpanan,jabatan ada kekosongan tak...itu soalan2 yang boleh ditanya

nsr7777 23-03-2013 01:35 AM

selamat maju jaya tt...

dulu pnh jgk jd calon simpanan..tp gred n 17 le..

last dpt 4 bln lps tu....

tp sy tk g,,huhu

serinaz 23-03-2013 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by nsr7777 (Post 16602221)
selamat maju jaya tt...

dulu pnh jgk jd calon simpanan..tp gred n 17 le..

last dpt 4 bln lps tu....

tp sy tk g,,huhu

Ohh mungkin kerja awak yang sedia ada sekarang lebih baik lagi kan yang buat awak tolak tawaran tu...takpe rezki di mana2 asalkan berkat..terima kasih ya atas ucapan...:D

serinaz 23-03-2013 11:24 AM

Quote:

Originally Posted by akueyeah (Post 16557730)
Bagi ak ko kene follow up slalu ngan pihak SPA.call slalu..jgn tnggu ja...kna pandai ckp...InsyaAllah peluang lebih sket.

etul tu..saya pun bbrapa kali call SPA sebelum nak dapat jawatan ni...bukan apa cuma tanya perkembangan terbaru tentang status kat SPA..hehe:D

kapal3036 24-03-2013 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by serinaz (Post 16602071)
Awak call SPA je tanya status awak..kalau mereka kata tak berubah..awak tanya bila ada pengambilan baru,dah start panggil ke calo simpanan,jabatan ada kekosongan tak...itu soalan2 yang boleh ditanya

Wahhh..terima kasih ye bagi nasihat. Nnt saya pun cuba la kol diaorg lagi. Pernah juga kol, tapi diaorg mcm malas je nak layan kami yang calon simpanan ni. Sedih jugak. Tapi xpela..nk buat mcm mana kan..belum ada rezeki...

serinaz 24-03-2013 01:25 AM

Quote:

Originally Posted by kapal3036 (Post 16609202)
Wahhh..terima kasih ye bagi nasihat. Nnt saya pun cuba la kol diaorg lagi. Pernah juga kol, tapi diaorg mcm malas je nak layan kami yang calon simpanan ni. Sedih jugak. Tapi xpela..nk buat mcm mana kan..belum ada rezeki...

sama-sama...saya dulu pun kena mcm tu jgak bila call SPA..last2 nak puas hati saya call Jabatan pulak..macam sya under Jab Akauntan Negara..mereka jawab jabatan ada mintak isi kekosongan sebanyak 30 yg sedia ada dari SPA, cuma tunggu SPA luluskan je..masa dangar jawapan dari jabatan tulah saya rasa ada harapan tinggi dipanggil dan akhirnya dapat setelah hampir 4 bulan jd calon simpanan..awak bole call jabatan/kementerian mana awak punya post juga nanti..

amundeadx 28-03-2013 04:50 PM

Quote:

Originally Posted by kapal3036 (Post 16555462)
Aku baru sebulan jadi calon simpanan utk pos F29. Xtaw nk kata apa bila dapat jd calon simpanan. Sedih ada..kecewa ada. Apa pun..aku bersyukur sebab masih diberi peluang. Cuma perlu tunggu dengan sabar je. Aku tgk xde pun geng2 simpanan F29 dekat sini. Kalau ada tegur la..



Ada...aku la..:)):))
Calon simpanan F29 gak... ada rezeki jumpa di Putrajaya yahh :))

tapi skrg relax dulu sebok stady tak habis lagi,,sambil kerja,,,:mad:

amundeadx 28-03-2013 04:50 PM

Quote:

Originally Posted by serinaz (Post 16609650)
sama-sama...saya dulu pun kena mcm tu jgak bila call SPA..last2 nak puas hati saya call Jabatan pulak..macam sya under Jab Akauntan Negara..mereka jawab jabatan ada mintak isi kekosongan sebanyak 30 yg sedia ada dari SPA, cuma tunggu SPA luluskan je..masa dangar jawapan dari jabatan tulah saya rasa ada harapan tinggi dipanggil dan akhirnya dapat setelah hampir 4 bulan jd calon simpanan..awak bole call jabatan/kementerian mana awak punya post juga nanti..

awk dah dapat kerja ke?? :">:">

amundeadx 28-03-2013 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by serinaz (Post 16333103)
InsyaAllah nanti ada rezki untuk awak, selalu berdoa ya:)

thankk...:">

kapal3036 28-03-2013 10:51 PM

Quote:

Originally Posted by amundeadx (Post 16659237)
Ada...aku la..:)):))
Calon simpanan F29 gak... ada rezeki jumpa di Putrajaya yahh :))

tapi skrg relax dulu sebok stady tak habis lagi,,sambil kerja,,,:mad:

Dengar kata lepas ni calon simpanan dah xde tempoh menunggu lagi. Kiranya tempoh setahun tu dah dilupuskan. Alhamdulillah....syukur kepada Allah..

eizjoe 28-03-2013 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by serai (Post 4617951)
salam..ader x sape2 yang pernah menjadi calon simpanan spa..
calon simpanan untuk 1 thn..hope sangat2 dpat ofer leter secepat mungkin..da lame merempat x larat menunggu da ni..:((

klu ader sape2 senasib leh la kongsi pengalaman anda dengan sy..
atau pon ada yg pernah menjadi calon simpanan setahun tup tup x dpt post tu..cmne la ek:((

bersyukur la tt. saya ni nak dapat jadi calon simpanan susah :mad:

serai 29-03-2013 11:59 AM

Quote:

Originally Posted by eizjoe (Post 16662421)
bersyukur la tt. saya ni nak dapat jadi calon simpanan susah :mad:

Alhamdulillah sekrang da 3tahun kerja kerajaan:)cgrock

amundeadx 02-04-2013 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by kapal3036 (Post 16662408)
Dengar kata lepas ni calon simpanan dah xde tempoh menunggu lagi. Kiranya tempoh setahun tu dah dilupuskan. Alhamdulillah....syukur kepada Allah..

ya ka.. hang PM aku no tell hang weh.. aku nak calling2 jap..borak2 :D


All times are GMT +8. The time now is 06:23 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.