CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Khas untuk pemilik KIA Carnival / Naza Ria (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=91705)

Jamsaidy_Said 27-08-2010 11:25 AM

Quote:

Originally Posted by arsenal_70 (Post 7203781)
190km/j??? patut la leak bro..hehe ..jangan marah gurau:D

hahaha..mgkn jugak...nak buat cam mana alphard cucuk 150/km ..lepas geram la....boleh lebih lagi ker naza/kia atas dari 190/km??:-?

sapa2 pernah cecah 200/km???:o

mishar79 27-08-2010 11:57 AM

Quote:

Originally Posted by yuzeri (Post 7200506)
Ini kelebihan dan kekurangan Fully-Syntetic. Tapi pada saya engine V6 ni memang sesuai Fully-Systetic sebab enginenya sangat panas.

Advantages

The technical advantages of synthetic motor oils include:[citation needed]
Measurably better low and high temperature viscosity performance
Better chemical & shear stability
Decreased evaporative loss
Resistance to oxidation, thermal breakdown and oil sludge problems
Extended drain intervals with the environmental benefit of less oil waste.
Improved fuel economy in certain engine configurations.
Better lubrication on cold starts
Longer engine life
[edit]
Disadvantages

The disadvantages of synthetic motor oils include
The lower friction may make them unsuitable for break-in (i.e. the initial run-in period of the vehicle) where friction is desirable to cause wear. Improved engine part machining has made break-in less critical than it once was, though. Many modern cars now come with synthetic oil as a factory fill.
Potential decomposition problems in certain chemical environments (industrial use dominantly)
Potential stress cracking of plastic components like POM (polyoxymethylene) in the presence of PAOs (polyalphaolefins).
Synthetics do not hold lead in suspension as well as mineral oil, thus caution is advised when the engine is run on leaded fuel.[citation needed] As an example, leaded fuel is still commonly used in aviation (avgas).[17]
In July 1996, Consumer Reports published the results of a two year motor oil test involving a fleet of 75 New York taxi cabs and found no noticeable advantage of synthetic oil over regular mineral oil.[18] In their article, they noted that "Big-city cabs don't see many cold start-ups or long periods of high speed driving in extreme heat. But our test results relate to the most common type of severe service stop-and-go city driving." According to their study, synthetic oil is "worth considering for extreme driving conditions: high ambient temperatures and high engine load, or very cold temperatures." [19]
Synthetic oils are not recommended in automotive rotary engines.[20]

TQ bro Yuzeri 4 the info

NibongMan 27-08-2010 12:35 PM

[QUOTE=Jamsaidy_Said;7203373]bro nibongman,
dok convert enjin ni ke dalam keta nibongman?
Bukan bro dah tukar enjin ke sebelum ni cefiro 2.5?

belumm...nie engine cefiro la...
VQ25DD.

Jamsaidy_Said 27-08-2010 03:59 PM

[QUOTE=NibongMan;7208242]
Quote:

Originally Posted by Jamsaidy_Said (Post 7203373)
bro nibongman,
dok convert enjin ni ke dalam keta nibongman?
Bukan bro dah tukar enjin ke sebelum ni cefiro 2.5?

belumm...nie engine cefiro la...
VQ25DD.

saya tau ni nissan neo 2.5...ada lg nissan cefiro 2.5 bukan neo...
macam terperasan bro dah pakai nissan cefiro 2.5...:-?
sape yg pakai ha...brader tu pernah cakap dalam thread ni "enjin ni macam yg saya pakai"...

butirnangka 27-08-2010 04:27 PM

[QUOTE=NibongMan;7208242]
Quote:

Originally Posted by Jamsaidy_Said (Post 7203373)
bro nibongman,
dok convert enjin ni ke dalam keta nibongman?
Bukan bro dah tukar enjin ke sebelum ni cefiro 2.5?

belumm...nie engine cefiro la...
VQ25DD.

alooooo..bro,
keta tak siap convert lg ke,,
naper lamer,,,rayer dah dekat nie,,

BHK 27-08-2010 06:18 PM

Quote:

Originally Posted by MUGENSEIKI (Post 7207413)
Saya kat belakang Wisma Minlon tepi Besraya jalan nak ke Putrajaya..

Ok, sya kat Tmn Sri Serdang

NibongMan 27-08-2010 07:01 PM

[QUOTE=butirnangka;7209858]
Quote:

Originally Posted by NibongMan (Post 7208242)
alooooo..bro,
keta tak siap convert lg ke,,
naper lamer,,,rayer dah dekat nie,,

kalau pengiraan dh boleh siap b4 raya...tapi..
depan WS(WS kg. jer) ada contractor buat parit besaq, that why laa lori mau hantaq engine xleh masuk....so tunggu parit nk hampir siap dh 2+ weeks emmmmm so draggg panjanggg laaaaa jadinya...

butirnangka 27-08-2010 09:01 PM

[QUOTE=NibongMan;7211208]
Quote:

Originally Posted by butirnangka (Post 7209858)

kalau pengiraan dh boleh siap b4 raya...tapi..
depan WS(WS kg. jer) ada contractor buat parit besaq, that why laa lori mau hantaq engine xleh masuk....so tunggu parit nk hampir siap dh 2+ weeks emmmmm so draggg panjanggg laaaaa jadinya...

ooooo,,jiwa kacau la kalau mcm tu bro,,
apa pun bersabar,,,,,,hidup VQ,,,,,,:D:D:D

spekmato 29-08-2010 12:03 PM

aku baru berkira-kira nk amik 2nd nazalia nih...carik2 la info lam nih...tp aku tak larat nk baca semua...:((

din kuda 29-08-2010 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by rinduaji (Post 7158335)
Thanks bro....

Salam tuan..pasal tuan nak buat custom made drive shaft tu pomen saya kata satu hari bole siap buat custom made tu k..pagi htr petang boleh siap..
Harga sebatang RM 350.00..

Mcm mana tuan??

sephi.alonge 30-08-2010 12:26 AM

salam, bro semua. Hari ni baru kuar sy naza ria 2004. Tapi dah terbeli sbelum tengok forum ni. ni baru abis baca. Sebulan nak abis baca. terima kasih atas info-info. banyak betul yang berguna.

setakat ni ok. tp tak jalan jauh lg. malangnya buku servis dah tak da. Ingat 31 ogos nak bawa g ke Azmeer. Tq bro zack.

Sy dok area grenwood gombak. Kat sini mana WS yang dorekomenkan..

Salam perkenalan..Nnt bolehlah TT kengkawan semua.

BHK 30-08-2010 05:59 AM

Quote:

Originally Posted by sephi.alonge (Post 7229643)
salam, bro semua. Hari ni baru kuar sy naza ria 2004. Tapi dah terbeli sbelum tengok forum ni. ni baru abis baca. Sebulan nak abis baca. terima kasih atas info-info. banyak betul yang berguna.

setakat ni ok. tp tak jalan jauh lg. malangnya buku servis dah tak da. Ingat 31 ogos nak bawa g ke Azmeer. Tq bro zack.

Sy dok area grenwood gombak. Kat sini mana WS yang dorekomenkan..

Salam perkenalan..Nnt bolehlah TT kengkawan semua.

Tahniah Tuan...klau g col saya , 0193676483

ayatpower 30-08-2010 09:16 AM

salam hormat otai2 CG, saya orang baru dalam forum ni jadi harap tunjuk ajar ya. saya nak tanya pasal enjin nissan VQ25 NEO.

berapa harga halfkat untuk enjin nissan ni? saya dah cari2 dan jpe kt JB,harga halfkat kedai mintak 6.5k. Mahal sgt ker? atau mmg ini harga pasaran? takut ada 2-3 tangan yg nk makan komisen so diorg upkan harga.

saya nak pakai enjin ni utk naza saya tp masih dok cari2 enjin nissan ni. kalau sapa2 yg tau bagitau la saya k. Urgent sgt...tenkiu kawan2 suma..

ejan_ 30-08-2010 09:56 AM

dah ada WS yg buleh convert ke? sy rasa better survey WS dulu sblm beli engine.. some WS buleh kowtim ngan kedai halfcut.. leh dpt lagi murah..

ayatpower 30-08-2010 10:10 AM

Quote:

Originally Posted by ejan_ (Post 7232816)
dah ada WS yg buleh convert ke? sy rasa better survey WS dulu sblm beli engine.. some WS buleh kowtim ngan kedai halfcut.. leh dpt lagi murah..

WS dah ada dah..WS mintak total kos suma siap dalam 13K. so saya ingat nk cari sendiri enjin nissan ni. munkin bole sep skit bajet kalau enjin cari sendiri. ingat2 mcm tu la..tp cari punya cari, dpt la halfkat 6.5K. itu la kalau2 leh dapat lagi murah..tp kalau dah itu harganya, terpaksa la..

Jamsaidy_Said 30-08-2010 10:33 AM

Quote:

Originally Posted by mishar79 (Post 7197854)
Pada pendapat saya kalau dah ada problem, kalau boleh elakkan la jalan jauh. sebab dikhuatiri part2 lain dalam enjin akan effect & kos repair akan jadi tinggi.

Salam semua sahabat,
Saya dah taruk "Stop leak" and nampak ada improvement...air yg dok kurang 1 inch setiap kali jalan,sekarang kurang jgk tapi dalam 1/2 cm kurang...dok test lagi..tanda teh tarik yg start nampak dekat tudung minyak enjin dah takdak terus bila saya naik kereta 2 hari...
ada beberapa kemmusykilan yg nak minta sahabat-sahabat advice sat
1-Stop leak 1 botol cukup ker atau nak taruk satu botol lg sebab yang saya tau naza conlant system dia besar and mungkin serbul tu tak cukup menampung kebocoran pada kereta saya,sebab itu ia hanya mampu stop dari 1 inch air kurang kepada 1/2 cm...?
2-Sekiranya air masuk dlm enjin,sedikit atau banyak,tudung enjin tetap akan menampakkan tanda teh tarik?.....atau tanda itu akan hilang sekiranya quantity air yg masuk dalam enjin sedikit...
3-Kalau speedo meter mencecah 100/km,berapa bacaan RPM meter?...sekadar utk mendapat reference normal behaviour of Enjin and gearbox Nazaria.

3309 30-08-2010 11:02 AM

Quote:

Originally Posted by MUGENSEIKI (Post 7203377)
Saya nak tukar tayar 4 biji. Ada sesapa boleh rekomen kedai yg bagi harga murah area Klang Valley...? Saya area Serdang

Thanksss

Kalau nak beli tayar, rekomen pergi Klang...kedai papan.

3309 30-08-2010 11:04 AM

Quote:

Originally Posted by mishar79 (Post 7206921)
Saya punya kes pulak lain. Masa mula2 angkat nagaria nih saya pakai fully sintetic tapi tapet bunyi. pomen saya advise pakai minyak biasa terus senyap.

fenin2....

Laaa....macam tu pulak ke?
Anyway nak share sikit...last weeken pergi workshop Azmeer cover getah drive shaft. Tak ingat apa nama org paggil benda ni.
Azmeer tukar 1 getah, charge RM40, material + manhour. Dulu buat kat tempat lain tukar 2 getah ni diorang charge RM120.

razip26 30-08-2010 12:48 PM

Malu ape, tu bijak namanya. sy amik carnival start 2008 smpai skrg alhamdulillah. x menghampakan. 6thun loan

din4488 30-08-2010 02:22 PM

salam....nak tanya kawan semua,dimana boleh dapat dashboard nazaria,sbb yang lama dah pecah/buruk

NibongMan 30-08-2010 07:14 PM

Quote:

Originally Posted by ayatpower (Post 7232463)
salam hormat otai2 CG, saya orang baru dalam forum ni jadi harap tunjuk ajar ya. saya nak tanya pasal enjin nissan VQ25 NEO.

berapa harga halfkat untuk enjin nissan ni? saya dah cari2 dan jpe kt JB,harga halfkat kedai mintak 6.5k. Mahal sgt ker? atau mmg ini harga pasaran? takut ada 2-3 tangan yg nk makan komisen so diorg upkan harga.

saya nak pakai enjin ni utk naza saya tp masih dok cari2 enjin nissan ni. kalau sapa2 yg tau bagitau la saya k. Urgent sgt...tenkiu kawan2 suma..


Half cut VQ25DD(NEO) nie kalau kat area KL,saya rasa lagik murah kot. Saya baru jer beli half cut nie....tengok page yg belakang2.
dekat 5K engine condition very2 good...radiator cap + radiator mcm baru. Dapat kat kedah.

http://i269.photobucket.com/albums/j...ongMan/neo.jpg

areatv 30-08-2010 11:29 PM

Quote:

Originally Posted by BHK (Post 7206726)
macam mahal je....kalau nak saya ada satu kawan nak tolak...04/35k....

Tuan, klu ade thn 2005..pm saya..

Jamsaidy_Said 31-08-2010 01:58 AM

Quote:

Originally Posted by NibongMan (Post 7237790)
Half cut VQ25DD(NEO) nie kalau kat area KL,saya rasa lagik murah kot. Saya baru jer beli half cut nie....tengok page yg belakang2.
dekat 5K engine condition very2 good...radiator cap + radiator mcm baru. Dapat kat kedah.

http://i269.photobucket.com/albums/j...ongMan/neo.jpg

Bro Nibongman,
Bro beli enjin neo ni dekat kedah kedai halfcut maner?
sekarang pasang enjin dekat maner?
bro tingal maner?

sorry saya sudah lost cari balik page yg ada semua answer diatas...hehehe..shortcut la ni :D:D:D

BHK 31-08-2010 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by areatv (Post 7239663)
Tuan, klu ade thn 2005..pm saya..

OK Tuan....nti kalau ada saya roger....

BHK 31-08-2010 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by sephi.alonge (Post 7229643)
salam, bro semua. Hari ni baru kuar sy naza ria 2004. Tapi dah terbeli sbelum tengok forum ni. ni baru abis baca. Sebulan nak abis baca. terima kasih atas info-info. banyak betul yang berguna.

setakat ni ok. tp tak jalan jauh lg. malangnya buku servis dah tak da. Ingat 31 ogos nak bawa g ke Azmeer. Tq bro zack.

Sy dok area grenwood gombak. Kat sini mana WS yang dorekomenkan..

Salam perkenalan..Nnt bolehlah TT kengkawan semua.

Baru jumpa Tuan Sephi kejap tadi kat WS Azmeer.....harap puashati dgn srvis Azmeer...:):)

rie72usa 31-08-2010 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by areatv (Post 7239663)
Tuan, klu ade thn 2005..pm saya..

Alhamdulillah..

esok kuar nazaria tahun 11/2005...

punya susah nak loan bab komitmen tinggi, akhirnya buat personal loan... bank rakyat 7thn 4.75% dan bayar cash kpd owner...

janji dulu ngan owner 41k, bila bli cash dia bg 39k...

esok masuk puspakom dan ke jpj tukar nama...

boleh pkai raya...

NibongMan 31-08-2010 06:53 PM

[QUOTE=Jamsaidy_Said;7240835]Bro Nibongman,
Bro beli enjin neo ni dekat kedah kedai halfcut maner?
sekarang pasang enjin dekat maner?
bro tingal maner?

sorry saya sudah lost cari balik page yg ada semua answer diatas...hehehe..shortcut la ni :D:D:D[]

saya beli kat SP,Kedah.
sekarang keta ada kat WS Juru,BM.
Tinggal ker..nk tau jgk, saya dok Penang Island.

p/s:nnti mlm nk p tengok,dh sampai mana progress pomen tu buat...:-? (WS bukak lewat ptg sampai awai pgi...3am-5am mcmtu):D

ejan_ 31-08-2010 09:12 PM

ada sebijik Naza 2005.. kat used car yg berderet kat jln cheras tu.. condition mmg cun tapi ada air susu plak...

rege 40k buleh dpt kot..

mishar79 01-09-2010 08:46 AM

Quote:

Originally Posted by 3309 (Post 7233466)
Laaa....macam tu pulak ke?
Anyway nak share sikit...last weeken pergi workshop Azmeer cover getah drive shaft. Tak ingat apa nama org paggil benda ni.
Azmeer tukar 1 getah, charge RM40, material + manhour. Dulu buat kat tempat lain tukar 2 getah ni diorang charge RM120.

Ok la tu kalau murah... saya pun cadang next service nak g WS Azmeer nih.

mishar79 01-09-2010 08:49 AM

Quote:

Originally Posted by Jamsaidy_Said (Post 7233174)
Salam semua sahabat,
Saya dah taruk "Stop leak" and nampak ada improvement...air yg dok kurang 1 inch setiap kali jalan,sekarang kurang jgk tapi dalam 1/2 cm kurang...dok test lagi..tanda teh tarik yg start nampak dekat tudung minyak enjin dah takdak terus bila saya naik kereta 2 hari...
ada beberapa kemmusykilan yg nak minta sahabat-sahabat advice sat
1-Stop leak 1 botol cukup ker atau nak taruk satu botol lg sebab yang saya tau naza conlant system dia besar and mungkin serbul tu tak cukup menampung kebocoran pada kereta saya,sebab itu ia hanya mampu stop dari 1 inch air kurang kepada 1/2 cm...?
2-Sekiranya air masuk dlm enjin,sedikit atau banyak,tudung enjin tetap akan menampakkan tanda teh tarik?.....atau tanda itu akan hilang sekiranya quantity air yg masuk dalam enjin sedikit...
3-Kalau speedo meter mencecah 100/km,berapa bacaan RPM meter?...sekadar utk mendapat reference normal behaviour of Enjin and gearbox Nazaria.

Saya baru tukar radiator cap semalam. Beli kat spare part RM12 je. Nengok seminggu lagi air still kurang lagi ke idak. Harap2 menjadi.

BHK 01-09-2010 09:11 AM

Quote:

Originally Posted by mishar79 (Post 7251189)
Ok la tu kalau murah... saya pun cadang next service nak g WS Azmeer nih.

Saya memang cadangk kekawan g WS Azmeer ni....srvis TipTop...harga memang cun....Tuan klau nk g Roger saya...0193847832

mishar79 01-09-2010 09:41 AM

Quote:

Originally Posted by BHK (Post 7251403)
Saya memang cadangk kekawan g WS Azmeer ni....srvis TipTop...harga memang cun....Tuan klau nk g Roger saya...0193847832

TQ bro BHK. Nak tanya sikit. Berapa lama kita perlu service nagaria nih kalau milage still tak sampai waktunya. Saya punya keter tak jalan jauh sgt. Sehari jalan dalam 8km je.

ayatpower 01-09-2010 10:43 AM

Quote:

Originally Posted by NibongMan (Post 7237790)
Half cut VQ25DD(NEO) nie kalau kat area KL,saya rasa lagik murah kot. Saya baru jer beli half cut nie....tengok page yg belakang2.
dekat 5K engine condition very2 good...radiator cap + radiator mcm baru. Dapat kat kedah.

http://i269.photobucket.com/albums/j...ongMan/neo.jpg

ini enjin kereta pakai kt msia ker import dari jepun? ada org cakap kalau nak cari halfkat, elok cari kedai potong yg amek kereta dari jepun, jgn amek yang pakai kt msia sbb yg msia ni selalunya yang bermasalah atau kereta eksiden. betul ker?

saya ada dapat halfkat kat Mun Lee Auto Parts Puchong, dia caj rm4.5k utk halfkat nissan neo. mmg murah la banding yang saya dapat kat JB punya. tp ada pulak org ckp mun lee bagi murah sbb itu kereta pakai kat msia. kalau import dari jepun mmg harga 6.5k. aduhhh...pening kepala..mmg la saya nak yang mana murah tp takut lak kalau enjin tak elok.

jd apa pandangan kawan2 semua? saya ni nak keluarkan duit ribu2 ni so nk la pastikan enjin yg saya dapat ni elok dan bukan xdak masalah selepas ni.

BHK 01-09-2010 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by mishar79 (Post 7251648)
TQ bro BHK. Nak tanya sikit. Berapa lama kita perlu service nagaria nih kalau milage still tak sampai waktunya. Saya punya keter tak jalan jauh sgt. Sehari jalan dalam 8km je.

klau milege rendah....tk smpai 5k....seelok2 nya tiap2 6 bulan kena tukar.....Tuan Mishar duk area mana...

RiaWLS 01-09-2010 11:20 AM

Quote:

Originally Posted by dewasaid (Post 6546143)
Thanks Bro-Bro semua....Saya baru jea ganti getah absorber belakang tu petang tadi. Yg original macam 'sponge' tapi hancur berderai. Pasang getah baru (tak sure boleh tahan lama ke tak?) utk dua-dua absorber belakang tu + upah - RM60.00. Sekarang dah senyap seperti biasa balik....;)

hmmm murah tu.. aku kene RM 80 busch 1 set kiri kanan, upah lagi 20 ringgit.. kat danau kota, kedai specialist kia laa konon...

rip off..

NibongMan 01-09-2010 11:42 AM

[QUOTE=ayatpower;7252268]ini enjin kereta pakai kt msia ker import dari jepun? ada org cakap kalau nak cari halfkat, elok cari kedai potong yg amek kereta dari jepun, jgn amek yang pakai kt msia sbb yg msia ni selalunya yang bermasalah atau kereta eksiden. betul ker?

saya ada dapat halfkat kat Mun Lee Auto Parts Puchong, dia caj rm4.5k utk halfkat nissan neo. mmg murah la banding yang saya dapat kat JB punya. tp ada pulak org ckp mun lee bagi murah sbb itu kereta pakai kat msia. kalau import dari jepun mmg harga 6.5k. aduhhh...pening kepala..mmg la saya nak yang mana murah tp takut lak kalau enjin tak elok.

jd apa pandangan kawan2 semua? saya ni nak keluarkan duit ribu2 ni so nk la pastikan enjin yg saya dapat ni elok dan bukan xdak masalah selepas ni.[]


kalau nk tau barang tu datang dari jepun or malaysia...halfcut tu mesti ada AP form bro(surat kastam)..
engine NEO nie sure laa mai darik jepun bro...

Kalau engine malaysia xdak surat kastam.selalu nya engine malaysia kedai haftcut potong depa akan relai brg satu persatu...jual brg buat spare part.
(local engine yg terpakai,kalau owner x declare dia pakai engine lain,engine tu xkan boleh di register kat JPJ)
4.5K reasonable price tu,bawa pomen p start& test ...all ok beliii jgn lepassss.

harap dpt membantu anda.

mishar79 01-09-2010 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by BHK (Post 7252545)
klau milege rendah....tk smpai 5k....seelok2 nya tiap2 6 bulan kena tukar.....Tuan Mishar duk area mana...

Saya duduk area Bandar Seri Putra. Kalau lalu highway KL-Seremban, exit Putra Mahkota sebelum Nilai.

Jamsaidy_Said 01-09-2010 12:09 PM

[QUOTE=NibongMan;7246218]
Quote:

Originally Posted by Jamsaidy_Said (Post 7240835)
Bro Nibongman,
Bro beli enjin neo ni dekat kedah kedai halfcut maner?
sekarang pasang enjin dekat maner?
bro tingal maner?

sorry saya sudah lost cari balik page yg ada semua answer diatas...hehehe..shortcut la ni :D:D:D[]

saya beli kat SP,Kedah.
sekarang keta ada kat WS Juru,BM.
Tinggal ker..nk tau jgk, saya dok Penang Island.

p/s:nnti mlm nk p tengok,dh sampai mana progress pomen tu buat...:-? (WS bukak lewat ptg sampai awai pgi...3am-5am mcmtu):D

Bro,
Saya dok Kulim dekat dgn Giant,kerja Penang(Bayan Lepas)
Bro beli enjin SP kedai maner?
Juru WS maner yg pasang?

Kalu WS juru workmanship cantek,boleh rekomen saya pasang enjin dekayt WS tu bila dah dapat cari enjin...
Sebab yg saya tahu,enjin nissan kalu masuk ke naza ni kena wiring betul-betul dan bukan semua WS boleh buat wiring yg tepat dan perfect.

NibongMan 01-09-2010 02:08 PM

[QUOTE=Jamsaidy_Said;7253230]
Quote:

Originally Posted by NibongMan (Post 7246218)

Bro,
Saya dok Kulim dekat dgn Giant,kerja Penang(Bayan Lepas)
Bro beli enjin SP kedai maner?
Juru WS maner yg pasang?

Kalu WS juru workmanship cantek,boleh rekomen saya pasang enjin dekayt WS tu bila dah dapat cari enjin...
Sebab yg saya tahu,enjin nissan kalu masuk ke naza ni kena wiring betul-betul dan bukan semua WS boleh buat wiring yg tepat dan perfect.

oic..
SP kat padang tenusu.
WS tu, saya xberani nk kata workmanship tip-top or not, ini kali pertama...ini pun org yg bagi tau kat saya...

WS melayu...darik pandangan saya dia memang expert bab2 wiring nie. convert naza/carnival nie bukan kali pertama...termasuk saya dh lebih >10 oooo..

bab wiring nie.....cina pomen pun hantaq kat WS dia kalau nk kawin wiring naza/carnival...

p/s:
-WS org kita biasalahhhh kureng dpt perhatiannnn dari org2 kita sendiri...kalu kita xsupport sapa lagi...
-nk p kat cina!!! bolehhh p kat bukit tengah BM...Kedai memang Grand...kos heheh mau tau laa...saya dh tanya.

areatv 01-09-2010 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by rie72usa (Post 7245204)
Alhamdulillah..

esok kuar nazaria tahun 11/2005...

punya susah nak loan bab komitmen tinggi, akhirnya buat personal loan... bank rakyat 7thn 4.75% dan bayar cash kpd owner...

janji dulu ngan owner 41k, bila bli cash dia bg 39k...

esok masuk puspakom dan ke jpj tukar nama...

boleh pkai raya...

Tahniah...selamat beraya dgn naza..heheh..:)
Best gak klu dpt beli dgn owner terus..mcmn blh jumpa owner yg nak jual naza ria nie..


All times are GMT +8. The time now is 03:08 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.