CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Khas untuk pemilik KIA Carnival / Naza Ria (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=91705)

syahminabeela 02-03-2012 10:08 AM

mini ts riafamily akan diadakan esok disenawang


Objektif :
1-Total Power Stearing Flushing
2-Brake Fluid Bleeding

Tarikh & masa :
3/03/2012 @ 1400 Hours onwards




http://www.riafamily.com.my/forum/vi...t=0#post_44264

Rosik 02-03-2012 12:17 PM

Quote:

Originally Posted by deen9973 (Post 12408982)
salam,
tuan, rasa nyer ws ni, satu lrg ngan ws ah seng, x perasan la pulak!!? kete bos saya yg selalu antar kat ws ahseng,yg saya punyer belum try lagi.mungkin akan masuk sb nak tukar engine oil & service.
tuan dah biase ke dgn ws alif ni?

Salam 1 Malaysia.

WS Alif tu kawan sy punya.
Sy pernah gi tapi tak repair apa-apa.
Kt situ dia boleh scan ECU apa-apa je kete...
Sy hantar kete ke WS kt beserah (Zaid WS), dari dulu sampai kini itulah pomen kete sy.
Semua kete sy dia yg repair termasuk overhaul. TQ...

gpfocus 02-03-2012 10:21 PM

Quote:

Originally Posted by yuzeri (Post 12425667)
harga dia berapa bro? lagi mahal dari VQ25 ke?

tak tau brp hafcut tu...tp cina tu ckp siap semua rm12K...tp AKU STILL MINAT VQ25 LAHH

ketutu@on9 03-03-2012 02:51 PM

salam tndin....spare part klang kat mane..blh bg contact

ketutu@on9 03-03-2012 02:54 PM

salam tn2 semua...,sape2 tahu kedai2 spare anak GAJAH ni kat area klang...,blh bg contact tak....

Azizi Zillah 03-03-2012 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by Azizi Zillah (Post 12408650)
mohon maaf kerana lokasi kedai spare parts yg agak terkenal di PJ masih gagal saya temui. harap Tuan boleh menerima info ini seadanya. mohon bantuan members CROC semua utk mengesahkan senarai ini. manalah tahu, kot ada kedai yg dah pindah @ tutup.:-?

terima kasih:)cgrock

KUALA LUMPUR

1. KIA POWER SPARE PARTS
No 7B, Jln 1/57D, Off Jln Segambut KL
03-62508885 / 2585 / 7585

2. KEMUNCAK PARTS AND ACCESSORIES SDN BHD
No 145, Jln Segambut KL
03-62577506 / 7507

3. KEAN TAT AUTO PARTS
No 25 Jln Segambut Pusat
Segambut Industrial Estate KL
03-62503333 / 03 62572921

4 . WILAKOTA SPARE PARTS SDN BHD
84, Jln Loke Yeow KL
03-92217224 /7324

5 . ST AUTO SDN BHD
71, Jln Ipoh KL
03- 40417422 / 03 40434087

6. EE LEE SDN BHD
492-1, Batu 3, Jln Ipoh KL
03-40438212

7 . HUAN HONG AUTO SUPPIER SDN BHD
NO 210-1 & 212 , JLN PAHANG KL
03-40230044

8 . BINTANG AUTO PARTS
No 5 , Jln 2146A Tmn Niaga Waris Off Jln Kuching KL
03-62521199 / 03-62583232

9 . AS JATI SDN BHD
No 12 - 14 , Jln 3/146A, Off Jln Selingang 7
Tmn Niaga Waris Off Jln Kuching KL

10 . YAT FATT AUO SUPPLIER
No 6 Jln Tepi Segambut KL
03-62591111 / 62504188

11 . VK Autoparts
No 32 Jln Segambut Utara KL
03-62593333

12 . EXPRESS MOBIS SDN BHD
No 27 Jln Segambut KL
03-62520700

13 . Salisa Trading SDN BHD
No 10-2-1 Jln 3/620
Medan Putra Business Centre KL
03-674 9158

14 . BUMPER TO BUMPER AUTOPARTS
No 27-31 Jln Perhentian Sentul KL
03-40427686 / 40416686

15. Vanli Auto Spares Sdn Bhd (www.vanli.com.my)
3 Jalan 1/57A, Jalan Ipoh,
51200 Kuala Lumpur
03-4043 8883

16. KOREAN CAR MATES (Sam In Korean Car Mates Sdn Bhd)
941, Batu 5 Jalan Ipoh, Kg. Batu
51200 Kuala Lumpur
GPS Coordinate: N 03 12'15.4" E 101 40'30.3"
03-6259 6778
03-6259 6779

17. Kia Express Mobis Segambut
03-62580010

18. Korean Auto Jalan Kuching
03-62507763

SELANGOR

1 . IN GEE HIM SDN BHD
NO 34 JLN RAJA HARUN KLANG
03-87339855

2 . T U AUTO PARTS
163 , Jln Batu 3 Off Tmn Rashna Klang
03-337411400

3 . DELIMA GANTI
107 Jln Samudra Barat 1, Samudra Industrial Park
Batu Caves
03-61866891

rasanya senarai nih kat page 684 sebelah je..? ada yg tak nampak @ keluar message "http 404 page not found" ke..?:-?

yuzeri 03-03-2012 07:26 PM

Quote:

Originally Posted by gpfocus (Post 12432877)
tak tau brp hafcut tu...tp cina tu ckp siap semua rm12K...tp AKU STILL MINAT VQ25 LAHH

Thanks bro.

deen9973 03-03-2012 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by Rosik (Post 12427082)
Salam 1 Malaysia.

WS Alif tu kawan sy punya.
Sy pernah gi tapi tak repair apa-apa.
Kt situ dia boleh scan ECU apa-apa je kete...
Sy hantar kete ke WS kt beserah (Zaid WS), dari dulu sampai kini itulah pomen kete sy.
Semua kete sy dia yg repair termasuk overhaul. TQ...

thanks for info tuan.:D

Azizi Zillah 04-03-2012 10:10 AM

CROC convert/kacuk/kahwin campur
 
mohon jasa baik, kerjasama & kesudian mana2 ahli CROC yg dah convert utk list down pilihan enjin & workshop anda. sekurang2nya, ada la sikit rujukan/panduan andai 'seruan' itu tiba. hari ni - hari anda, mungkin esok lusa - hari kami pula.

beringat sebelum kena, sediakan payung sebelum hujan, malang tak berbau...:((

Azizi Zillah 04-03-2012 06:24 PM

Jejak Kasih - Menjejak CROCers convert/kacuk/kahwin campur
 
shadowknightking1
batman merah twin turbo
serta:-
1-butirnangka-kuantan(naza ria-cefiro)
7-rie72usa - sg.besar,selangor (naza ria-cefiro)wnn 5688
13-hippoeleben-sg buloh (carnival-mitsubishi)
14-din kuda-rantau panjang,klang selangor (naza ria-cefiro)
25-amat yusof-johor baharu (naza ria-cefiro)
26-halligang-kuala terengganu, kelana jaya, shah alam-(naza ria-cefiro)
53-rinduaji-jerantut pahang dm (kia carnival-cefiro) wjc 2838
56-ajedcemet-puchong-naza ori going to cefiro or mitsubishi
58-mamet72- ampang (naza cefiro) - pgc9442
61-y i e rxz = putrajaya/tgg=(naza cefiro)
69- mut - taiping, perak (kia carnival-cefiro) pft 600


All times are GMT +8. The time now is 08:22 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.