CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Khas untuk pemilik KIA Carnival / Naza Ria (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=91705)

nik4180 22-10-2009 03:04 PM

Jangan tak jawap ramai orang dok tungguuuu niii.....

pesot1981 22-10-2009 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by NazaRia2005 (Post 4986260)
1.tukar timing belt berapa kos nya.

2. Ada tak csylinder head 2nd hand...sahabat kat sini tgh carik.

3. diagnose pakai scanner berapa charge nya

kawan pun nak tahu jugak berpa tukar timing belt sahabat nazs2007,sb mmg dah time nak tukar pun ..... tempat pun dekat umah mak mertua aku .... heheheheheee

yankelah 22-10-2009 08:00 PM

info buat sahabat2..... sya baru tukar bearing tayar depan sebelah kanan rm 240.00 je....dan ada tanya kos untuk tukar timing belt....siap pasang harga diantara RM 800.00-RM1000.00......

shadowknightking1 23-10-2009 12:57 AM

Quote:

Originally Posted by nazs2007 (Post 4986185)
hi semua...:D
sy naz nak memperkenalkan bengkel sy (kia specialist)dah run hampir 6 tahun,:">

alamat : NAZS AUTOMOBILE SERVICES
NO 24, JLN 3/5 BANDAR BARU SELAYANG
BATU CAVES SELANGOR

TEL : 03 61363032/017 292 5119

SERVICES:

ENGINE & TRANS SERVICE & OVERHAUL
HI- SCAN DIAGNOSIS (SCANNER)
WIRING
:)paid:)paid:)cgrock



Kepada Tuan Naz, saya sebagai founder of the thread.. sertakan qoutation setiap perkhidmatan yang anda berikan (Senarai Harga Service dan spareparts) secara detail dan secara kasar agar semua rakan2 saya di sini dapat menilai samada berpatutan untuk mereka. Jika service anda terbukti baik dan berpatutan.. kami di sini akan mengersyorkan kepada rakan tetap dan tetamu di sini menggunakan khidmat bengkel anda...::)cgrock:)cgrock:)cgrock

findemas 23-10-2009 07:30 AM

Quote:

Originally Posted by shadowknightking1 (Post 4991884)
Kepada Tuan Naz, saya sebagai founder of the thread.. sertakan qoutation setiap perkhidmatan yang anda berikan (Senarai Harga Service dan spareparts) secara detail dan secara kasar agar semua rakan2 saya di sini dapat menilai samada berpatutan untuk mereka. Jika service anda terbukti baik dan berpatutan.. kami di sini akan mengersyorkan kepada rakan tetap dan tetamu di sini menggunakan khidmat bengkel anda...::)cgrock:)cgrock:)cgrock

Memang sepatutnya peniaga memberikan semua senarai harga untuk perkara berkaitan seperti harga alatganti dan upah kerja sebab kebanyakkan pomen ada caj tersembunyi yang hanya keluar bila dah kerja-kerja repair dia sedang buat dan kereta dah tak boleh jalan untuk memaksa pelanggan terima alatganti atau upah kerja mereka itu.:(scam:(scam

yuzeri 23-10-2009 08:44 AM

Quote:

Originally Posted by shadowknightking1 (Post 4991884)
Kepada Tuan Naz, saya sebagai founder of the thread.. sertakan qoutation setiap perkhidmatan yang anda berikan (Senarai Harga Service dan spareparts) secara detail dan secara kasar agar semua rakan2 saya di sini dapat menilai samada berpatutan untuk mereka. Jika service anda terbukti baik dan berpatutan.. kami di sini akan mengersyorkan kepada rakan tetap dan tetamu di sini menggunakan khidmat bengkel anda...::)cgrock:)cgrock:)cgrock

Semalam saya dah usha line kat kat ni. Maklumlah dekat ngan umah. Nampak ada lah 3 pekerja muda melayu ngah kemas2 nak tutup. Kedai kecik je. Kawasan tu pun ada lah 1 baris dalam sepuluh kedai itu jelah pun. Tak nampak pun kete KIA yg ada dalam kedai kete lama adalah kalau tak silap Datsun kot...Kat luar ada lah banner KIA SPECIALIST siap ada letak web site page yg terkenal bagi pengguna KIA macam www.kia-family.my, www.carigold.com dll tak ingat lagi yg lain. Itu jelah yg saya boleh komen. Macam orang cakap jangan menilai buku dari kulitnya....Hehe kadang-kadang boleh jugak....

AILA2002 23-10-2009 08:51 AM

Quote:

Originally Posted by yuzeri (Post 4993399)
Semalam saya dah usha line kat kat ni. Maklumlah dekat ngan umah. Nampak ada lah 3 pekerja muda melayu ngah kemas2 nak tutup. Kedai kecik je. Kawasan tu pun ada lah 1 baris dalam sepuluh kedai itu jelah pun. Tak nampak pun kete KIA yg ada dalam kedai kete lama adalah kalau tak silap Datsun kot...Kat luar ada lah banner KIA SPECIALIST siap ada letak web site page yg terkenal bagi pengguna KIA macam www.kia-family.my, www.carigold.com dll tak ingat lagi yg lain. Itu jelah yg saya boleh komen. Macam orang cakap jangan menilai buku dari kulitnya....Hehe kadang-kadang boleh jugak....

kadang2 ex SC KIA yg dah berhenti buat bisnes kut....

yuzeri 23-10-2009 09:21 AM

Quote:

Originally Posted by AILA2002 (Post 4993428)
kadang2 ex SC KIA yg dah berhenti buat bisnes kut....

Kalau ada testimony sape2 dah gi kedai ni leh lah bagi pandangan lagi pun ni kedai bumiputra sape lagi nak tolong kalau kita juga....

shadowknightking1 23-10-2009 09:24 AM

Quote:

Originally Posted by yuzeri (Post 4993399)
Semalam saya dah usha line kat kat ni. Maklumlah dekat ngan umah. Nampak ada lah 3 pekerja muda melayu ngah kemas2 nak tutup. Kedai kecik je. Kawasan tu pun ada lah 1 baris dalam sepuluh kedai itu jelah pun. Tak nampak pun kete KIA yg ada dalam kedai kete lama adalah kalau tak silap Datsun kot...Kat luar ada lah banner KIA SPECIALIST siap ada letak web site page yg terkenal bagi pengguna KIA macam www.kia-family.my, www.carigold.com dll tak ingat lagi yg lain. Itu jelah yg saya boleh komen. Macam orang cakap jangan menilai buku dari kulitnya....Hehe kadang-kadang boleh jugak....

kite tunggu komen dan pendapat Technical Advisor...

PainKiller 23-10-2009 10:43 AM

Jom join forum MyNazaKiaClub:D
Macam2 ada...Daftar..
Klik...MY NAZA KIA CLUB


All times are GMT +8. The time now is 10:11 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.