CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Other Classifieds (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=191)
-   -   kabinet dapur murah (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=83372)

rafi_tijarah 02-06-2009 12:32 PM

atas 14 kaki bawah 14 kaki atau campur dua2 14 kaki

sideskirt 02-06-2009 10:12 PM

Quote:

Originally Posted by rafi_tijarah (Post 4266480)
atas 14 kaki bawah 14 kaki atau campur dua2 14 kaki

atas 14 kaki,bwh 14 kaki...area jb bro...:D:D:D

rafi_tijarah 12-06-2009 07:47 AM

okey harga dalam 4-5k,tapi kalau okey nanti kita datang ukur then saya leh bagi murah2 skit la jgn risau.kol 0192413344

vedder9 12-06-2009 08:42 AM

Aku baru buat cabinet dapur....
Guna sistem konventional (concrete slab + tiles)..lengkap dgn Hood dan Hob..

Panjang 17 kaki...kabinet bawah sahaja

Kos :-
Kabinet RM 3900
Hood RM 530
Hob RM 300
Sinki RM 400 <-- 1.2mm thickness

Total : RM 5130

Harap membantu

Hanney 12-06-2009 10:25 AM

Brapa sekaki?
 
Quote:

Originally Posted by vedder9 (Post 4286670)
Aku baru buat cabinet dapur....
Guna sistem konventional (concrete slab + tiles)..lengkap dgn Hood dan Hob..

Panjang 17 kaki...kabinet bawah sahaja

Kos :-
Kabinet RM 3900
Hood RM 530
Hob RM 300
Sinki RM 400 <-- 1.2mm thickness

Total : RM 5130

Harap membantu


Bro,

Kayu apa kabinet tu? Berapa rega sekaki buat kabinet tu? i mean, tolak rega pasang tile+concrete slab..

vedder9 12-06-2009 10:52 AM

Quote:

Originally Posted by Hanney (Post 4287013)
Bro,

Kayu apa kabinet tu? Berapa rega sekaki buat kabinet tu? i mean, tolak rega pasang tile+concrete slab..

Kayu Plywood Nyatoh....
Harga untuk kabinet jatuh sekitar RM80/kaki :)

Harga untuk keseluruhan kabinet termasuk tiles tapi x termasuk hood and hob jatuh sekitar RM230/kaki


Tiles untuk slab aku pakai granite tiles sekeping saiz 2' x 2' RM 32 sekeping ..harga RM230 termasuk granite tiles tadi

Hanney 12-06-2009 10:58 AM

Murah jugak tu..
 
Quote:

Originally Posted by vedder9 (Post 4287088)
Kayu Plywood Nyatoh....
Harga untuk kabinet jatuh sekitar RM80/kaki :)

Harga untuk keseluruhan kabinet termasuk tiles tapi x termasuk hood and hob jatuh sekitar RM230/kaki


Tiles untuk slab aku pakai granite tiles sekeping saiz 2' x 2' RM 32 sekeping ..harga RM230 termasuk granite tiles tadi

Kalu RM80/kaki utk kabinet, kira murah tu... Kat kampung pokcik, rega dia RM90/kaki..

Neway, thx..
:)cgrock

gengjawa 03-07-2009 12:17 PM


ambek deposit dari wak
tp keje xbuat pon
cuma dtg ukur je
asik berjanji2 manis je
cal dah xmau angkat dah
sms pon xmau balas


katanya ada kat s'pore
ada masaalah besar
kot yer pon ada masalah jgn la buat wak mcm nie
ada apa masalah bgtau awal2
xbleh buat cakap la xboleh buat
klu rumah wak sendiri wak boleh bersabar lagi
nie melibatkan client wak

now client wak dah pindah rumah yg wak renovate tu
masalahnya dia terpaksa duduk rumah yg xder berdapur lagi
dah la client wak tu dah berkeluarga
kesian betul wak tgk
dah malu sgt wak kat client tu

tt nie cuma pentingkan diri sendiri je:mad::mad::mad::mad:
langsung xamanah & xpikir kesan dari perbuatan dia tu

klu saper2 ada dpt hubungi tt tolong pm kat wak yer
nak tau gak sebenarnya dia kat mana & buat apa

vedder9 03-07-2009 12:21 PM

Banyak ke terkena Wak..???? :(

gengjawa 03-07-2009 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by vedder9 (Post 4336029)
Banyak ke terkena Wak..???? :(

wak xkisah rugi$$
tp yg wak sakit hati keje dia langsung xbuat
wak malu sgt ngan owner rumah
kesian duduk rumah tanpa dapur:((:((


All times are GMT +8. The time now is 05:29 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.