CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Suspicious Business/Scheme Activities (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=182)
-   -   Transfer factor: another MLM scam BETUL KE??? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=83325)

silverlady 10-09-2009 04:15 PM

Ok I'm involve with this MLM business on transfer factor. Reason I join is because of the product.

Product
This product is not a medicine and can not cure any disease or sickness or whatsoever. It merely boost your immune system so that your immune system can fight its battles better. Here is an article on transfer factor.

http://www.pdxinternational.com/docs...orResearch.pdf

Based on certain articles selected from PubMed:

"Recent research, however, provides evidence that transfer factors, even from another animal such as a cow, can
enable us to develop immunity to infectious agents before we are actually exposed to them. In
addition, transfer factor administration can accelerate our immune response once we have been
infected. This new approach to optimizing the immune response to infectious agents promises to
revolutionize our approach to disease prevention and control!" By Greg B. Wilson, Ph.D. and James B. Daily, Jr., Ph.D.

"This beneficial effect was dose dependent. Interestingly, murine TF in combination with conventional chemotherapy had a synergistic effect producing significant faster elimination of lung bacteria loads than chemotherapy alone." *Department of Immunology, National School of Biological Sciences, National Polytechnical Institute, ‘Salvador Zubirán’, México
†Experimental Pathology Section, Department of Pathology, National Institute of Medical Sciences and Nutrition, ‘Salvador Zubirán’, México.

"We conclude that cellular immunity can be induced, that there appears to be clinical benefit in certain patients with Wiskott-Aldrich syndrome by the use of transfer factor, and that this mode of therapy warrents trial in these patients and others with defects of cellular immunity." Section of Immunology and Hematology, Department of Medicine, School of Medicine, University of California, San Francisco, California 94122
Section of Immunology and Hematology, Department of Pediatrics, School of Medicine, University of California, San Francisco, California 94122
Department of Pediatrics, Kaiser-Permanente Medical Group, San Francisco, California 94122
Division of Immunology and Allergy, University of Oregon Medical Center, Portland, Oregon 97201
Department of Pediatrics, University of Colorado, Denver, Colorado 80220
Department of Pediatrics, University of California at Los Angeles, Los Angeles, California 90024
Department of Pediatrics, Kinderspital Zurich, Universitat Kinderklinik, Zurich, Switzerland
Department of Pediatrics, University of Minnesota, Minneapolis, Minnesota 55455

"These data provide evidence that murine transfer factor contains ribonucleotides that are essential for immunological activity." D Rifkind, J A Frey, and M Dinowitz

Note that there are also some people like what the TS posted who doesnt agree with transfer factor. But so far out of so many articles on the web, I can only find that article and everyone keeps posting the same article everywhere. If transfer factor is that bad, shouldn't we see more than that in the website?

Business perspective

It's hard for some of us to even consider joining MLM companies because it is against our own principles or we just hate MLM business. However, if you are really interested in the using this product or using it to help your family members then perhaps I can try to help you build a team just enough to support your own personal consumption. Any extra income will be on your own. :)

happysabahan 17-10-2009 12:41 AM

MLM ke? lol
 
mulanya tengah carik info pasal hai-o, sebab tadi petang ada kawan aku datang mempromote kat rumah ni :). Plan marketing dia best tapi modal mahal sangat lah.. topic 4life ni terjumpa secara x sengaja :).Tak tau pula yang 4life ni MLM haha.
anak kakak aku kaki dia berkudis sebab alergik. bernanah teruk, geli betul kalo tengok.Dah try banyak ubat la jugak. Bila letak iodin tu men jerit² dia, kesian.. Biasalah kalo alergik tu memang susah la nak sembuh. surut sikit je kudis tu lepas tu bernanah balik.. First aku tak tau yang kakak bagi dia makan TF, dah sembuh tu baru aku tanya kakak ubat apa dia letak kat kudis tu. Dia cerita, dah 3 minggu dia bagi anak dia makan TF tu,ubat dalam botol ada balance lagi. Memang sekarang kudis dia dah tak bernanah, tinggal parut² saja. Lepas tu dia cerita lagi pasal kawan dia yang ada gout,memang tahap teruk sangat la tu sebab bila badan dia tergeser ngan kain masa nak berpakaian pun dia kesakitan.lepas dia ambil 4life punya TF baru ok. Member dia inilah rekomen TF ni. Tadi masa baca topic ni pun ada member yang cakap pasal gout nih kan? (sorry x ingat nama you lah).
dah tau 4life ni MLM rasa menyesal pulak tak ambik gambar kudis tu sebelum dan selepas :p kalo tak mesti boleh buat testimonial haha. nampaknya menarik kalo buat MLM :p. nak tengok marketing plan dia dulu best ke tak.



p/s: tadi masa nak submit line tenet problem tak tau ok ke tak.. jgn marah kalo terdouble :D

happysabahan 17-10-2009 03:21 AM

plan marketing
 
dah stadi dia punya plan marketing.. satu yang tak berapa best sebab kena maintain LP.. :(
well semua perniagaan perlukan some sort of maintenance
apa² pun, aku dah konfiden produk dia. aku mau join

lagi satu. aku terjumpa web ni. tengok kat bawah tu, ada WARNING

http://www.ritenutrition.com/4life_p...family/tf.html

dia cakap x sesuai untuk orang yang pernah transplant organ. ada logiknya sebab sistem imun badan manusia menolak bahan asing yang masuk dalam badan. so apelah jadi kalo kita boost kan sistem imun orang yang pernah transplant organ kan? mesti organ tu kena reject.point aku di sini, kalo scam, diorang peduli apa tentang fakta yang macam tu kan? bayangkan saja, berapa banyak peniaga yang akan bercerita tentang keburukan produk diorang? terlebih lagi kalo produk tu memang tipu:-?. Mesti diorang cerita pasal kebaikan saja hehe. well, ini cuma private distributor punya website. Mungkin itu pendapat personal dia.

C_Kenek 17-10-2009 03:51 AM

aku ada gak downline makan mende TF ni dia ok jek tapi aku yg tak ok tak baik2 makan ubat dah beribu abis tak baik2 gak. tak sesuai ngan darah kot. tapi aku heran gak TF dalam susu lembu ni sikit je dah la tu susu awal lembu je yg ada TF mana dia cekau susu awal lembu byk2. hari2 lembu branak brape eko. pasal aritu ada produk 4life ni aku dgr citer sangkut ngan KKM. tatau la produk apa. mungkin 4life campur dadah dalam produk dia tataula. pasal org TF sdiri citer susu lembu yg ada tf ni ada dalam 3 4 jam je lepas lembu tu branak. dalam susu lembu tu tak sampai 5% pun ada TF manala dia dapat tf byk jual sluruh dunia. sama gak ngan riovida buah acai beri tu ada kat hutan amazon je dahtu nak amik dia kene naik helikopter je camne la dia dapat byk2 buah tu angkut pegi US. betul ke TF ada dalam kapsul tu atau campuran dadah?

alymiey 24-10-2009 10:32 PM

Assalamualaikum
Produk Transfer Factor
www.4life.com
www.transferfactormalaysia.blogspot.com
TRANSFER FACTOR

MIRACLE MOLECULE MEMERANGI ANCAMAN
PENYAKIT DALAM BADAN
PRODUK INI BUKAN
VITAMIN, GALIAN, ENZIM, HERBA
, KOLOSTRUM, DADAH, STEROID ATAU HORMON

PUNCA PENYAKIT ADALAH

LEMAH DAYA IMMUNE!

Boleh dikatakan hampir semua penyakit yang menyerang kita adalah disebabkan oleh Lemah Daya Tahan Imum. Antaranya ialah kanser,asma,migrain,batuk, gaut,kencing manis,penyakit jantung,darah tinggi,arthritis,sakit lutut,hepatitis,batu karang,buah pinggang,sakit gigi,demam panas.

"Punca penyakit dan lesu adalah LEMAH DAYA Imune (lemah ketahanan badan). Apa sahaja yang dapat MENINGKATKAN SISTEM Imune akan secara langsung MENCEGAH dan MERAWAT PENYAKIT serta MENINGKATKAN TENAGA"

Kajian saintifik selama 7 tahun ke atas 198 produk popular telah membuktikan Transfer Factor adalah......

900% LEBIH BERKESAN MENINGKATKAN DAYA IMUNE

TOP 10 PRODUCTS(Journal of American Nutraceutical Association)

1. TRANCFER FACTOR ADV PLUS ........................437% - (HARGA RM232 - 90 CAPSULE)

2. TRANSFER FACTOR ADV........................... ......283% - ( HARGA RM169- 60 CAPSULE)

>>>>>>>>> JUS MANGGIS ............................. 76% (terbaru)

3. IP-6.......................... .............................. ....49%

4. PLANT POLYSACCHARIDES............... ......... ....48%

5. ECHINACEA..................... ........................ ....43%

6. SHITAKE MUSHROOM...................... .......... ....42%

7. CORDYCEPS FORMULA....................... ....... ....28%

8. BOVINE COLOSTRUM/IgG............ ............. ....23% (SYKT LAIN BANYAK KELUARKAN KOLOSTRUM INI)

9. PHYTONUTRIENT FORMULA...................... ......21%

10. ENDOCRINE FORMULA....................... . .. .........16%

Dalam Fungsi Meningkatkan Daya Imune Bagi Kesihatan Optimal,

Transfer Factor adalah..PENTING SEBAB PAKAR / DOKTOR AMBIL

* 30 kali ganda lebih berkesan dari royal jelly, spirulina,propolis,gamat,green tea,wheat grass,ginko

* 20 kali ganda lebih berkesan dari noni dan aloe vera

* 19 kali ganda lebih berkesan dari kolostrum(susu awal)

* 15 kali ganda lebih berkesan dari cordyceps

* 10 kali ganda lebih berkesan dari echinacea dan shitake

* 9 kali ganda lebih berkesan dari lingzhi dan ganoderma.

Senarai Produk TF Malaysia (sila dapatkan harga ahli dgn menghubungi saya)
Bil Item Harga JUAL
1. 4Life TF Advanced (peningkat IQ sistem imum, sesuai utk golongan sihat utk mengawal penyakit) RM 169.00
2. 4Life TF Plus (H1N1, HIV, jantung,kolesterol tinggi,kanser,demam) RM 232.00
3. 4Life TF Chewable (peningkat IQ,imum-perisa limau)- sesuai utk kanak2
RM 173.00
4. 4Life TF Riovida (berserta antioksidan,awet muda) RM 250.00
5. 4Life TF Vitamin & Mineral (vitamin & galian kesihatan) RM 134.00
6. 4Life TF Vitamin & Mineral + TF CV (jantung,darah tinggi,stress) RM 264.00
7 4Life TF Cardio (jantung,darah tinggi,kolesterol tinggi,stress) RM 285.00
8 4Life TF Glucoach (kencing manis,diambil bersama TF Adv) RM 285.00
9 4Life TF Belle Vie (keseimbangan hormon,anti kanser wanita) rm 266.00
10 4Life TF Male Pro (kesihatan kaum lelaki,anti kanser prostat) RM 264.00
11 4Life TF Renewall (gel untuk luka,infeksi,nanah,gatal2, bintik hitam) RM 90.00
12 4Life TF Enummi (losyen untuk gatal2,kulit kasar/kering,terbakar) RM 85.00
13 4Life TF Toothpaste (gusi berdarah,gigi selalu rosak,infeksi gusi) RM 43.00
14 Tea4Life (anti toksin, hakis lemak,pembersih usus,anti sembelit) RM 72.00

Ingatlah!

* 1 biji(200mg) berpotensi mengenali lebih

100,000 jenis virus,hama,kulat dan juga sel kanser.

* Selamat untuk semua lapisan umur.

Dari bayi hingga warga tua dan ibu mengandung.

* 100% asli,disahkan halal,tiada kadar toksin,

tiada kesan sampingan.

KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT

ATAU INGIN MENDAPATKAN PRODUK INI BOLEH :

SMS NAMA PENUH,ALAMAT PENUH,JENIS PRODUK YANG HENDAK DIBELI,KUANTITI KE

TEL: 012-2876814

@

email: nazmanazly@gmail.com

Bayar harga produk.Kos Penghantaran PERCUMA di KL

Pembayaran boleh dibuat melalui akaun

Maybank 151052083021

Setelah pembayaran dibuat sila SMS atau emailkan:

1. Nama Anda

2.Tarikh dan Masa duit dimasukkan

3. Jumlah duit dimasukkan

4.Alamat Lengkap Untuk Proses Penghantaran

BOLEH DIDAPATI DI CAWANGAN KAMI

1.AMCORP MALL , PJ

2.MENARA PELANGI, JOHOR BHARU

3.KOMPLEKS SULTAN ABDUL HAMID- ALOR SETAR

4.JLN SULTAN YAHYA PETRA, KOTA BHARU

5.TRAVILION COMMERCIAL CENTRE- KUCHING

6.MIRI-WATERFRONT COMMERCIAL CENTRE

7. JLN HJ JAIB-MUAR JOHOR

8.OAKLAND COMMERCIAL SQUARE-SEREMBAN

9.TAMAN SEJATI INDAH- SG PETANI

PENGEDAR DI PERLUKAN SEGERA PENDAPATAN LUMAYAN MENANTI ANDA!!!!!

MasterCEO 24-10-2009 10:57 PM

Dari mana Transfer Factor?

Transfer Factor yang digunakan syarikat 4Life Research adalah berasal dari susu awal lembu dan juga kuning telur. Dalam kolostrum susu awal lembu, terdapat banyak unsur seperti galian, vitamin, antibodi untuk anak lembu, air, TF dan lain2. TRANSFER FACTOR IS NOT A COLOSTRUM.

TF merupakan satu molekul pendidik sistem imun. sistem imun kita perlu mengenal pasti kuman sebelum boleh bertindak balas. Jadi, TF adalah satu agent yg dapat mengesan kuman perosak dalam badan dan dapat merangsang aktiviti sistem imun ke tahap tertinggi berbanding dengan produk2 lain seperti kolostrum, kulit manggis, acai dan sbgnya.

TRANSFER FACTOR BUKAN UBAT ATAU PENYEMBUH. TF mendidik sistem imun anda dan sistem imun anda yang melawan penyakit. Pada sesiapa anggap TF nih ubat, mereka sebenarnya mendapat maklumat yang kurang tepat, atau pun belum habis baca buku lagi.

KEPADA SESIAPA YANG MENYATAKAN 4LIFE TRANSFER FACTOR INI SCAM, SILA KELUARKAN 3 LAPORAN KLINIKAL (KAJIAN SAINTIFIK) YANG MENYATAKAN TRANSFER FACTOR ADALAH TIDAK BAGUS. LEBIH 5000 LAPORAN KAJIAN SAINTIFIK SELURUH DUNIA MENYATAKAN YANG TF NI BAGUS.

ASSOCIATE CLINICAL PROFESSOR OF WHO Dr. Darryl See dalam kajian penyakit kanser stage 4 dapat menyelamatkan 18/20 orang pesakit dari mati dengan menggunakan TF. WHO telah mengakui keberkesanan TF

kesimpulannya, TF bukan scam. You just need good explanation. PM me for more info.

MasterCEO 24-10-2009 11:04 PM

Boleh TT tunjukkan di mana scamnya?

OneDee78 01-11-2009 09:46 PM

Quote:

Originally Posted by insyi© (Post 4296198)
awat aku macam pernah dgr jer cerita ni? :-? :-? :-?

http://www.4lifetransferfactorstore....nced_Graph.gif
Leh tengok keberkesanan dia...

OneDee78 01-11-2009 09:52 PM

http://www.jci.org/articles/view/107...nned-page/3219
Cuba lihat clinical research yang dibuat oleh saintis.. Ini adalah tentang kebaikkan TF

OneDee78 01-11-2009 10:05 PM

Aku bukan nak kata apa laa.. 4life melahirkan banyak jutawan di dunia ini.. Megapa produk ini perlu diperolehi dari pengedar.. Kerana dalam sistem 4life kita tidak mengamalkan dasar KAPITALISIM.. cube la cari sendiri apa tu kapitalis.. mengapa 4life tidak memerlukan STOKIS macam kebanyakkan MLM.. Kerana Jika seseorang itu banyak WANG$$$$$ leh bukak STOKIS yang untungnya berlipat GANDAA $$$$ manakala pengedar sangap.. CONTOH LAA MACAM HAI-O, CNI(Cume Nak Ikut),LUXOR, AMWAY, TUPPERWARE, HEALIN, HPA, ENTAH APA-APA LAGI DAA yang kebanyakkan nya ada STOKIS.. Kalau tak caya tanya la pengedar MLM lain.. orang ramai bila da jumpa stokis wat pe dia nak dapat produk kat agen (PENGEDAR) ... lagi mudah dan banyak barang kat stokis .. BETUL TAK??? Lagi satu laa AVON... banayk stokis daa kat dunia nih... so AGEN kecundang...THINK + ... Tapi kami di 4life bersusah payah mendapatkan produk dari main Office kat PJ AMCORP MALL... ada yang samapai seminggu lamanya untuk dapat.. semuanya imported dari US.. Ada gak TPSP (Temperrory Pickup Service Point) yang mana mereka ini mengambil inisiatif mengambil produk dan meletakkan di TPSP mereka.. Bagi membantu Pengedar2.. Cube ko beli la kat TPSP ni sebagai org biasa boleh tak?? dihambat ko keluar ada laa.. melainkan SIgnUp as Distributer.. Sistem ini memang baik dan menjamin mereka2 yang signup menjadi JUTAWAN .. SO LUPIKIR LA SENDIRI....!!! PEKEJ kami pun tak la samapai WAT LOAN BERPULUH2 RIBU INGGIT untuk jadi JUTAWAN dan bila tak terjual produk tuh mulalah merana... samapi lelong murah2 penapis air.. dah tu HUTANG BANKG YANG 10 KE 15 TAHUN TUH TAK SETTLE2.. 4life cume memerlukan RM2700 untuk dimond plus atau RM2050 Utk Dimond Pack.. Mengapa?? ada rahsianya.. Untuk Leader pack RM600 .. asosciate RM70 jek... tapi dengan rangkaian yang kami bina bermula dengan dimond pack kami boleh menjadi jutawan TANPA BERHUTANG !!!! dalam masa yang amat singkat... SO bila nak berubah???

OneDee78 02-11-2009 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by C_Kenek (Post 4942472)
aku ada gak downline makan mende TF ni dia ok jek tapi aku yg tak ok tak baik2 makan ubat dah beribu abis tak baik2 gak. tak sesuai ngan darah kot. tapi aku heran gak TF dalam susu lembu ni sikit je dah la tu susu awal lembu je yg ada TF mana dia cekau susu awal lembu byk2. hari2 lembu branak brape eko. pasal aritu ada produk 4life ni aku dgr citer sangkut ngan KKM. tatau la produk apa. mungkin 4life campur dadah dalam produk dia tataula. pasal org TF sdiri citer susu lembu yg ada tf ni ada dalam 3 4 jam je lepas lembu tu branak. dalam susu lembu tu tak sampai 5% pun ada TF manala dia dapat tf byk jual sluruh dunia. sama gak ngan riovida buah acai beri tu ada kat hutan amazon je dahtu nak amik dia kene naik helikopter je camne la dia dapat byk2 buah tu angkut pegi US. betul ke TF ada dalam kapsul tu atau campuran dadah?

Macam ni laa kalau ko rasa tak berkesan apakata ko failkan saman kat 4life nih.. kalau ternyata memang tak berkesan... 4life sedia membayar gantirugi pada ko... Tapi apa tindakan ko?? berketuk satu kampung tapi tiada tindakan.. nih namakan berbual lebih... Kita jangan membuat sebarang spekulasi.. Ingat.. kerana mulut badan binasa.. Kalau aku report kat 4life nahas ko kerana membuat sepkulasi tanpa asas.. Kalau ko rajin buat la clinical research untuk membuktikan teori ko betul.Takpayah dengar cakap orang yang nak menjatuhkan orang lain. tq

abangbeca 04-11-2009 01:22 PM

Quote:

Originally Posted by OneDee78 (Post 5079247)
Macam ni laa kalau ko rasa tak berkesan apakata ko failkan saman kat 4life nih.. kalau ternyata memang tak berkesan... 4life sedia membayar gantirugi pada ko... Tapi apa tindakan ko?? berketuk satu kampung tapi tiada tindakan.. nih namakan berbual lebih... Kita jangan membuat sebarang spekulasi.. Ingat.. kerana mulut badan binasa.. Kalau aku report kat 4life nahas ko kerana membuat sepkulasi tanpa asas.. Kalau ko rajin buat la clinical research untuk membuktikan teori ko betul.Takpayah dengar cakap orang yang nak menjatuhkan orang lain. tq

cehhh....mengata jer lebih...tu yg thread ckp ko scam org tuh....apesal x bg respons....jgn dok sibuk tmpt lain, tp tmpt sendiri yg bersepah...:mad:

RuthlessFairy 04-11-2009 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by abangbeca (Post 5098283)
cehhh....mengata jer lebih...tu yg thread ckp ko scam org tuh....apesal x bg respons....jgn dok sibuk tmpt lain, tp tmpt sendiri yg bersepah...:mad:

:eek::eek: kene marah.

wei... hakim tgh tunggu..

OneDee78 04-11-2009 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by abangbeca (Post 5098283)
cehhh....mengata jer lebih...tu yg thread ckp ko scam org tuh....apesal x bg respons....jgn dok sibuk tmpt lain, tp tmpt sendiri yg bersepah...:mad:

wei bro. nak gaduh ker??

saveMe 04-11-2009 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by OneDee78 (Post 5098744)
wei bro. nak gaduh ker??

hai bro, p la sat kat tread aku tu...tlg jawab sat kemushkilan y ada skg nie...jgn dok kate ke org r...syoh2...:)):)):))

sideRM 04-11-2009 03:46 PM

ni product bagus... tapi susah nak kaya... mahal sgt produk dia... ramai yang tak mampu nak beli...

azrine 26-11-2009 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by OneDee78 (Post 5073552)
Aku bukan nak kata apa laa.. 4life melahirkan banyak jutawan di dunia ini.. Megapa produk ini perlu diperolehi dari pengedar.. Kerana dalam sistem 4life kita tidak mengamalkan dasar KAPITALISIM.. cube la cari sendiri apa tu kapitalis.. mengapa 4life tidak memerlukan STOKIS macam kebanyakkan MLM.. Kerana Jika seseorang itu banyak WANG$$$$$ leh bukak STOKIS yang untungnya berlipat GANDAA $$$$ manakala pengedar sangap.. CONTOH LAA MACAM HAI-O, CNI(Cume Nak Ikut),LUXOR, AMWAY, TUPPERWARE, HEALIN, HPA, ENTAH APA-APA LAGI DAA yang kebanyakkan nya ada STOKIS.. Kalau tak caya tanya la pengedar MLM lain.. orang ramai bila da jumpa stokis wat pe dia nak dapat produk kat agen (PENGEDAR) ... lagi mudah dan banyak barang kat stokis .. BETUL TAK??? Lagi satu laa AVON... banayk stokis daa kat dunia nih... so AGEN kecundang...THINK + ... Tapi kami di 4life bersusah payah mendapatkan produk dari main Office kat PJ AMCORP MALL... ada yang samapai seminggu lamanya untuk dapat.. semuanya imported dari US.. Ada gak TPSP (Temperrory Pickup Service Point) yang mana mereka ini mengambil inisiatif mengambil produk dan meletakkan di TPSP mereka.. Bagi membantu Pengedar2.. Cube ko beli la kat TPSP ni sebagai org biasa boleh tak?? dihambat ko keluar ada laa.. melainkan SIgnUp as Distributer.. Sistem ini memang baik dan menjamin mereka2 yang signup menjadi JUTAWAN .. SO LUPIKIR LA SENDIRI....!!! PEKEJ kami pun tak la samapai WAT LOAN BERPULUH2 RIBU INGGIT untuk jadi JUTAWAN dan bila tak terjual produk tuh mulalah merana... samapi lelong murah2 penapis air.. dah tu HUTANG BANKG YANG 10 KE 15 TAHUN TUH TAK SETTLE2.. 4life cume memerlukan RM2700 untuk dimond plus atau RM2050 Utk Dimond Pack.. Mengapa?? ada rahsianya.. Untuk Leader pack RM600 .. asosciate RM70 jek... tapi dengan rangkaian yang kami bina bermula dengan dimond pack kami boleh menjadi jutawan TANPA BERHUTANG !!!! dalam masa yang amat singkat... SO bila nak berubah???

ooo..nie ker perniagaan hebat si OneDee78 nie..

but..heran..naper masuk thread scam jugak..

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

tu dia..aku guling2 kuat2..

cakap cam gah sedunia..

but..kat CG..masuk tong scam..

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:



kawetoksedoh 26-11-2009 11:54 PM

Quote:

Originally Posted by azrine (Post 5303693)


ooo..nie ker perniagaan hebat si OneDee78 nie..

but..heran..naper masuk thread scam jugak..

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

tu dia..aku guling2 kuat2..

cakap cam gah sedunia..

but..kat CG..masuk tong scam..

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:



kalu camni le gayanya dia dok besembang kt sini, aku ingat group dia yg dok bawah dia pun, paling banyak 4-5 orang aje.

takdenye bole pimpin group besar kalu dok sibuk ngan isu2 mengarut dan tak bagi masa utk taja atau bina organisasi.

membazir masa aku aje la.

Hauritz 28-01-2010 04:03 PM

It’s an interesting post to know more information from so many people and their views about the product. There are so many products which doesn’t have any value for the product as they will be the scam. To avoid getting into mlm scam people has to be more attentive when they get any good offers from the company as they will be more of all new things which the people won’t know.

planar 28-01-2010 08:40 PM

ni hape kebenda ni,adoiyaii

Transfor Factor(TF) tersenarai dlm Physician desk referrence(PDR).di kenali sebagai buku rujujukan para doktor,seluruh dunia mggunakan buku yg sama,di kenali juga sebagai BLUE BOOK atau RED BOOK

TF bukan kolestrum,sebenarnya TF ada estrak dr kolestrum,so kolestrum kita tak ambik,just ambil TF sahaja dr kolestrum

planar 28-01-2010 08:47 PM

Kat 4life ni Doktor2 dah terlalu ramai,Prof Doktor pn ada,nak kata apa lagi.

korang nak reasearch sendiri ke,nak kaji lagi ke.berapa besar makmal kat belakang rumah tu nak kaji2?

planar 28-01-2010 08:58 PM

Quote:

Originally Posted by cyborg (Post 4542578)
Maknanya TF ni ubat yang OK.
Cuma sampai Malaysia terus dimalamkan (MLM).
Terpaksa berMLM kalau nak dapat good price.

err pembetulan bro

TF mmg di pasarkan secara networking,product n cmpny dr USA.bukan 3rd parthy product,cmpny ada R&D terdiri drpada para Saintis,kat sana pn di psarkan secara Networking MLM.

TF telah pn berada di 50 buah negara,termasuk Indonesia,juga di pasarkan secara networking MLM.

product di patent kan,4LIFE sahaja yg berhak memasarkan TF,cmpny lain berebut nak buat2 TF ni,tp apa nak buat kita org dah patent kan

kalau kat Malaysia pn byk cmpny trading dah convert ke MLM,kenapa ye?

sudah tentu dgn MLM product lebih cepat,mudah,jimat,untung byk bila di pasarkan

info skit:
TRANSFER FACTOR adalah molekul pendidik sistem imune,TF meningkat sistem imune utk melawan penyakit

TOP 12 PRODUCT
(sumber:Journal Of American Nutraceutial Association)

1)TF ADVANCE PLUS meningkatkan sistem imune sbyk 437%
2)TF ADVANCE meningkatkan sistem imune sbyk 283%
3)IP-6 meningkatkan sistem imune sbyk 49%
4)PLAN POLYSACCHARIDES meningkatkan sistem imune sbyk 48%
5)ICHINACEA meningkatkan sistem imune sbyk 43%
6)SHITAKE MUSHROOM meningkatkan sistem imune sbyk 42%
7)CORDYCEPS FORMULA meningkatkan sistem imune sbyk 28%
8)BOVINE COLOSTRUM meningkatkan sistem imune sbyk 23%
9)PHYTONUTRIENT FORMULA meningkatkan sistem imune sbyk 21%
10)ENDOCRINE FORMULA meningkatkan sistem imune sbyk 16%
11)ALOE VERA(ACEMANNAN) meningkatkan sistem imune sbyk 15%
12)NONI (MORINDA CITRIFOLIA) meningkatkan sistem imune sbyk 15%

nak mana satu anda tentukan

planar 28-01-2010 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by sideRM (Post 5099762)
ni product bagus... tapi susah nak kaya... mahal sgt produk dia... ramai yang tak mampu nak beli...

product bagus,marketing plan bagus,dah makin ramai kaya,amacam bila bole jumpa?:)

planar 28-01-2010 09:12 PM

Quote:

Originally Posted by happysabahan (Post 4942430)
dah stadi dia punya plan marketing.. satu yang tak berapa best sebab kena maintain LP.. :(
well semua perniagaan perlukan some sort of maintenance
apa² pun, aku dah konfiden produk dia. aku mau join

lagi satu. aku terjumpa web ni. tengok kat bawah tu, ada WARNING

http://www.ritenutrition.com/4life_p...family/tf.html

dia cakap x sesuai untuk orang yang pernah transplant organ. ada logiknya sebab sistem imun badan manusia menolak bahan asing yang masuk dalam badan. so apelah jadi kalo kita boost kan sistem imun orang yang pernah transplant organ kan? mesti organ tu kena reject.point aku di sini, kalo scam, diorang peduli apa tentang fakta yang macam tu kan? bayangkan saja, berapa banyak peniaga yang akan bercerita tentang keburukan produk diorang? terlebih lagi kalo produk tu memang tipu:-?. Mesti diorang cerita pasal kebaikan saja hehe. well, ini cuma private distributor punya website. Mungkin itu pendapat personal dia.

yes betul bro TF tak bole untuk meraka yg ada buat Transplant organ,ada sebabnya.dr mana bro,team dr semenanjung akan ke SABAH 29hb january ni,DR azif n DR ida turut serta.nak lebih detail bole hubungi sy call/sms

planar 28-01-2010 09:15 PM

TF tersenarai dlm PDR

http://www.preciouspets.org/newslett...ss-release.htm

ceria28 28-01-2010 09:39 PM

Doktor pun skrang ni berniaga gak nak untung lebih

planar 28-01-2010 09:45 PM

Berikut adalah penerangan scam yang diambil dari tip saudara Irfan Khairi.

SCAM dan penipuan sering terjadi terutama dalam peluang-peluang menjana pendapatan atau sistem-sistem untuk menjadi kaya. Oleh itu, sekiranya anda terbaca sahaja peluang-peluang menjana pendapatan, satu ALARM patut berbunyi dalam kepala anda sebagai WARNING untuk be ALERT

Untuk mengelakkan diri anda dari tertipu dengan SCAM, banyakkan bertanya- be curious!

1.Adakah individu atau syarikat tersebut mempunyai kredibilit dan reputasi?
Ataupun dirinya menyorok disebalik laman web tanpa sesiapa ketahui sama ada dirinya wujud ataupun tidak.

2.Adakah bunyinya terlalu senang untuk membuat wang?
Percayalah kata saya… hendak menjadi jutawan amat susah. Tetapi, sering kali bila terdapat peluang-peluang mengatakan seseorang boleh menjadi kaya dengan pantas dan kerja senang- mudah sahaja terjerat.

3.Adakah bukti-bukti ditunjukkan?
Di sini dengan kehadiran teknologi, ianya menjadi amat sukar. Income statement, gambar penyata bank, cek yang di scan, screenshot pendapatan online, kesemuanya boleh direka.
Dengan kebolehan grafik yang minima, seseorang itu boleh memanipulasikan photo atau screenshot untuk menunjukkan pendapatan yang tinggi. Saya tahu oleh kerana saya juga pereka grafik dan sedia maklum teknik-teknik manipulasi gambar ini.

Dalam topik yang sama juga, testimonial juga boleh direka sendiri. Oleh itu, anda perlu lebih berhati-hati.

Sekiranya timbul rasa ragu-ragu ketika anda menyelidik mencari jawapan- berhati-hati, ianya mungkin scam.


bole tunjukkan 4LIFE REASERCH Transfor Factor SCAM kat mana?

planar 28-01-2010 09:47 PM

Quote:

Originally Posted by ceria28 (Post 5737292)
Doktor pun skrang ni berniaga gak nak untung lebih

sape meniaga tak nak untung:-?

katekan la kat KL u sorang je bole jual nasi lemak,brp harga u nak jual sebungkus?,kaye tak?

kat Malaysia dan seluruh dunia 4LIFE REASEARCH saje yang bole jual TRANSFOR FACTOR yang hebat ni

liverpool 28-01-2010 09:56 PM

kat rusia TF nie dah digunakan di hospital2 kerajaan...mak aku makan pon kencing manis dia dah ok..tepulang pada individu nak pecaya atau tidak compeny nie

planar 28-01-2010 10:10 PM

Quote:

Originally Posted by liverpool (Post 5737398)
kat rusia TF nie dah digunakan di hospital2 kerajaan...mak aku makan pon kencing manis dia dah ok..tepulang pada individu nak pecaya atau tidak compeny nie

ALHAMDULILLAH...satu lagi testimoni pengguna,nak cite testimoni kat 4life kalau di bukukan dah mengalahkan kamus DBP

planar 28-01-2010 10:18 PM

Testimoni Transfer Factor Kawan Kanser Hidung

http://www.youtube.com/watch?v=Q2c_ErLTMRE

planar 28-01-2010 10:21 PM

DR SITI DAN TESTIMONI TENTANG PENYAKIT KANSER

http://www.youtube.com/watch?v=GMPF49yvGug

planar 28-01-2010 10:23 PM

DR EHSAN TESTIMONI BERKENAAN TRANSFOR FACTOR

http://www.youtube.com/watch?v=Q7mix...eature=related

planar 28-01-2010 10:46 PM

sebarang pertanya mengenai Product serta Marketing plan bole hbg saya.

masih berpeluang utk menjadi pioner

geng2 sabah dan serawak di alu2 kan juga,team kami sedang berkembang dgn bergaya dia sana

david01 19-02-2010 11:55 PM

Palmdoc nie mmg suka buat hal.....

tudung87 20-02-2010 12:11 AM

Quote:

Originally Posted by hisham71 (Post 4172874)
mungkinkah doktor2 yg recommend tu pun dok buat networking gak??

tula.. aku penah tye ngan lecturer pasal ni.. lecturer bhgn ubat.. die ckp jgn caye MLM.. sbb xde evidence based..

TF ni ada clinical trial x? pernah diuji di makmal?

tokmat™ 20-02-2010 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by planar (Post 5737690)
sebarang pertanya mengenai Product serta Marketing plan bole hbg saya.

masih berpeluang utk menjadi pioner

geng2 sabah dan serawak di alu2 kan juga,team kami sedang berkembang dgn bergaya dia sana

di KK dah ada opis 4Life di Alamesra berhadapan 1Borneo... :D

siputturbo83 23-02-2010 03:25 PM

ade sorang kawan aku,
keje rhb dulu. gile2 buat menjual tf nie.

skang dah berhenti, dah kaye raye.

planar 13-03-2010 02:49 PM

Quote:

Originally Posted by tudung34 (Post 5864177)
tula.. aku penah tye ngan lecturer pasal ni.. lecturer bhgn ubat.. die ckp jgn caye MLM.. sbb xde evidence based..

TF ni ada clinical trial x? pernah diuji di makmal?

kita ada bukti dan fakta2 yang sgt lengakap,termasuk CLINICAL ABSTRACT,dan sy tahu byk product kesihatan di luar tiada CLINICAL ABSTRACT,kami bole tunjukkan CLINICAL ABSTRACT

sebab itu 4life reasearch sgt2 berlainan dgn cmpny MLM2 yg lain

RnD 4life terdiri daripada para2 saintis ye,bukan doktor2

ihelpyou 14-03-2010 02:40 AM

Rasanya thread ni dh boleh tutup dah... :">


All times are GMT +8. The time now is 02:49 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.