CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   Pondok Gazebo Kayu Solid (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=82553)

kimie007 04-05-2009 02:16 PM

Pondok Gazebo Kayu Solid
 
Saya membekal Pondok Gazebo atau dikenali juga sebagai Pondok Rehat, Dangau, Gazebo & Wakaf. Ia diperbuat 100% daripada kayu-kayu solid lama yang bermutu tinggi & tahan lasak. Ukiran-ukiran kayu yang cantik telah menyerlahkan lagi pandangan Pondok Gazebo ini. Tapak tiang diperbuat daripada konkrit juga disertakan.

kimie007 04-05-2009 02:17 PM

Keterangan & saiznya seperti berikut :-

Panjang : 6 kaki
Lebar : 4 kaki
Tinggi : 8 kaki
Harga : RM 1580 (boleh dirunding lagi)
Lokasi : Changlun, Kedah

Untuk makluman, pengangkutan tidak disediakan. Jika berminat atau sekiranya ada pertanyaan, sila hubungi saya segera.

geniusneuro 04-05-2009 02:18 PM

wa da jadi tokey gazebo lak ko skg ek...
kekeke

kimie007 04-05-2009 02:20 PM

Ni gambarnya...


http://i374.photobucket.com/albums/o..._north/abc.jpg

kimie007 04-05-2009 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by geniusneuro (Post 4131774)
wa da jadi tokey gazebo lak ko skg ek...
kekeke

aku tlg org tua aku ler, hehe...

geniusneuro 04-05-2009 02:24 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 4131785)

cantik2...
tapi mmg ade daun2 kering ek keliling die?
hehe... gurau je...
dulu mak aku carik a bende ni nak ltak dpan umah...
skg die da beli da...
cantik gak...
huhu

kimie007 04-05-2009 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by geniusneuro (Post 4131801)
cantik2...
tapi mmg ade daun2 kering ek keliling die?
hehe... gurau je...
dulu mak aku carik a bende ni nak ltak dpan umah...
skg die da beli da...
cantik gak...
huhu

lawk kasar eh, huhu, dia beli saiz brapa? harga?

geniusneuro 04-05-2009 02:31 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 4131819)
lawk kasar eh, huhu, dia beli saiz brapa? harga?

ntah a... size lebih kurg besar yg ko nye tu, besar sket aku rase...
tapi bukan mcm pondok(yg kite dok bersila atas die) mak aku beli yg jenis ade laluan tgh2 die, kire tempat duduk die ade bangku la...

x taw nak describe cane...
huhu, cantik gak...
lagi cantik skg coz die bela pokok yg jenis memanjat tu, rase cam kat kg/hutan dok kat ctu, tnang a...
ko punye ni pon cantik gak...

arge aku x ingat a...
beratus kot... ntah, aku x ingat a

eLLYaNa 04-05-2009 02:35 PM

Ala kat cni x leh nk tgk gamba la

kimie007 04-05-2009 02:37 PM

Papan Tanda untuk diletakkan di hadapan rumah. Guna kayu2 lama yang berkualiti tinggi & tahan lasak, harga RM390 (nego)...

http://i374.photobucket.com/albums/o...PapanTanda.jpg

kimie007 04-05-2009 02:38 PM

Quote:

Originally Posted by eLLYaNa (Post 4131868)
Ala kat cni x leh nk tgk gamba la

xper, cuba lagi... :)

geniusneuro 04-05-2009 02:38 PM

brg2 ni sume mak ayah ko wat sendiri ke?
hebat ni...
huhu

kimie007 04-05-2009 02:43 PM

Quote:

Originally Posted by geniusneuro (Post 4131892)
brg2 ni sume mak ayah ko wat sendiri ke?
hebat ni...
huhu

ayah aku keja cikgu kemahiran hidup, dh 30 tahun lebih keja wat tukang2 ni, dh nk pencen pun... :D

geniusneuro 04-05-2009 02:47 PM

ouh, bagus tu...
mari2 semua warge cg...
beli brg buatan malaysia...
huhu

old_code 04-05-2009 02:47 PM

Kimie..leh hanto ke kat pahang>?

kimie007 04-05-2009 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by geniusneuro (Post 4131956)
ouh, bagus tu...
mari2 semua warge cg...
beli brg buatan malaysia...
huhu

thanks 4 support my family bisnes, nnti aku blanja mkn kt Medan Gopeng, huhu

shahrul_hla 04-05-2009 02:49 PM

jauhnya...leh anta KL ke?

kimie007 04-05-2009 02:50 PM

Quote:

Originally Posted by old_code (Post 4131963)
Kimie..leh hanto ke kat pahang>?

sori bro, pengangkutan x disediakan... tp byk je lori sewa kt mudah.com tu...

geniusneuro 04-05-2009 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 4131977)
thanks 4 support my family bisnes, nnti aku blanja mkn kt Medan Gopeng, huhu

k, blanje aku mkn mcd dkat ctu...
haha

gengjawa 04-05-2009 02:56 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 4131785)

canteknya..
harga pon berpatutan tu..
cuma kos pengangkutan ke lembah klang berapa yer?

kimie007 04-05-2009 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by gengjawa (Post 4132040)
canteknya..
harga pon berpatutan tu..
cuma kos pengangkutan ke lembah klang berapa yer?

xpasti wak, tp ada org slalu dtg bwk lori sendiri or sewa, ada dr penang, kL & putrajaya...

kimie007 04-05-2009 03:12 PM

Sy pun terkejut ayah saya letak harga murah, tp xper, janji laris... kat tempat lain dh try ushar2, harga cecah RM1800-RM4500...

gengjawa 04-05-2009 03:15 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 4132149)
xpasti wak, tp ada org slalu dtg bwk lori sendiri or sewa, ada dr penang, kL & putrajaya...

nak angkat naik lori berat x?
klu bwk naik lori bumbung kena kasi cabut dulu ker?
ada tnya x yg pembeli dari kl & putrajaya berapa rm dia org sewa lori?

mokcikbedah 04-05-2009 03:15 PM

Tuan tanah kena carikn/suggestkan lori la ke lembah kelang.jauh tu dari changlun..barang baik harga ok cuma jauh sgt.pengangkutan mahal tuh..

geniusneuro 04-05-2009 03:16 PM

Quote:

Originally Posted by gengjawa (Post 4132179)
nak angkat naik lori berat x?
klu bwk naik lori bumbung kena kasi cabut dulu ker?
ada tnya x yg pembeli dari kl & putrajaya berapa rm dia org sewa lori?

beli wak jgn x beli...
huhu

kimie007 04-05-2009 03:39 PM

wak, sy xtnye la pula, tp xleh cabut la, tinggi dia tu kira2 8 kaki... berat jugak... dtg 2-3 org pun boleh, campur ayah aku sorang...

kimie007 04-05-2009 04:04 PM

Ada lori sewa dari KL, td dh try call, RM750 pergi dan balik...

kimie007 04-05-2009 05:00 PM

Bump..... Saper2 nk boleh call sy... nnti sy try carikan lori sewa...

kimie007 04-05-2009 05:17 PM

Salam semua, saper2 yg btol2 nk beli pondok rehat ni, boleh bg nama, yg btol2 serius la, sy nk try tlg carikan lori sewa...

golokFly_30 04-05-2009 10:40 PM

bro,big boss dok mana?big boss memang tukang kayu ke?selain dari pondok2 macam ni pe lagi yang dia buat?lawala pulok..tapi rumah aku tepi tembok...kalo aku letak depan umah aku mau kena sodok dengan lori..

kimie007 05-05-2009 11:25 AM

Big boss bapak aku... ada di changlun... ada juga pergola & papan tanda kayu... :)

noraini@azlan 05-05-2009 11:38 AM

nanti rumah aku siap aku cari hang
kalau harga boleh beat yg lain aku ambik satu

zeal_tech 05-05-2009 11:53 AM

kimie...
rasanya ank kna blajo buat gak le.....
sng skit org2 dr selatan nk deal....
sbb ang ada kat ipoh....
hehe.....

tomie 05-05-2009 11:55 AM

Quote:

Originally Posted by noraini.matrani (Post 4135186)
nanti rumah aku siap aku cari hang
kalau harga boleh beat yg lain aku ambik satu

nanti kalo taman bayanmas dah siap...ceq try tgk ruang tanah kalo luas...ceq order,,,insyaAllah :D :">

maxbiz77 05-05-2009 12:11 PM

Quote:

Originally Posted by kimie007 (Post 4135152)
Big boss bapak aku... ada di changlun... ada juga pergola & papan tanda kayu... :)

bos, leh pm kat aku alamat tempat bapak ko nih?.. aku dok penang jer. berminat sgt2 nih. ingat dlm ujung minggu nih kalu takde apa2 koje.. aku nak gie melawat.. mungkin pilih satu terus kot. leh arrangekan transport sekali tak?.. utk dihantar ke nibong tebal, penang.

xzoss 05-05-2009 12:22 PM

Ko ada contoh Pergola pasang siap tak bro? Keperluan utk diguna sebagai Pelamin Konsep Taman.. Senang pasang.. senang bukak... Senang dibawa ke hulu ke hilir... Aku ada buat biz sewa pelamin... So, nak tambah koleksi pelamin sedia ada... Klo ko penah buat design2 pergola camtu.. lagi senang aku pilih.

kimie007 06-05-2009 09:13 AM

Quote:

Originally Posted by noraini.matrani (Post 4135186)
nanti rumah aku siap aku cari hang
kalau harga boleh beat yg lain aku ambik satu

sy dh pun survey harga, mmg paling murah dah, ada org jual rm2k ke atas... :)

oki_roket 06-05-2009 11:41 AM

abang.sy nak beli sepuluh la.haha

kimie007 07-05-2009 08:57 AM

Alamat : KG. PADANG HALBAN, 06010 CHANGLUN, KEDAH. call aku dulu sebelum dtg k, nnti xder org plak...

kimie007 07-05-2009 09:32 AM

PERGOLA KAYU SOLID

http://i374.photobucket.com/albums/o...07_north/7.jpg


All times are GMT +8. The time now is 06:19 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.