CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Exora, Grand Livina dan Innova : Mana Lagi Best??? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=81276)

Forex888 20-04-2009 09:08 PM

Quote:

Originally Posted by jutawanzaman (Post 4076902)
Semua tak nak...nak pakai toyota alphad...kuikuikui

:)):)):)) lebih kurang je kan?

moni4u 20-04-2009 09:17 PM

Quote:

Originally Posted by black_mask (Post 4075461)


Bagus juga proton keluarkan dan tunjukkan versi prime dan prestige ni..versi ini sebagai rujukan untuk modified ixora standard yang dijual..

myazmaha 20-04-2009 09:22 PM

peh..ranggi nyer bro..

Zul34 20-04-2009 09:23 PM

innova mmg x sdp la

grand livina dgn exora x prnah naik lg

moni4u 20-04-2009 09:40 PM

Nissan Grand Livina 1.6 Manual - RM82,000
Nissan Grand Livina 1.6 Auto - RM86,600
Nissan Grand Livina 1.8 Auto - RM95,000

http://img136.imageshack.us/img136/3...vinamalays.jpg

http://img136.imageshack.us/img136/5...inamalaysl.jpg

sonche 20-04-2009 09:43 PM

aku skang dah ada naza citra. takde nk tengok exora dah. :D sebelum ni guna Iswara ngan Wira, dah masak dah ngan perangai kereta Plotong.

moni4u 20-04-2009 09:48 PM

Individual
2.0G Auto RM 102,900.00
2.0G Manual RM 97,900.00
2.0E Auto RM 92,900.00
2.0E Manual RM 87,900.00

http://img136.imageshack.us/img136/3...binnovag5t.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/9...mbinnovag6.jpg

eday84 20-04-2009 09:57 PM

grand livina mantoppp.. amik 1.8.. aku bawak 160 ok je stabil.. exora belum lg nak try yg mekap punye lak heheh.. grand livina impul belum try lg

zinedine 20-04-2009 10:09 PM

Aku dah tengok secara dekat dan buat perbandingan antara Exora standard & Grand Livina standard. Pada aku, dari segi rekabentuk, saiz, keluasan dalaman, kekemasan dalaman, kemantapan, ride characteristic Exora menang berbanding Grand Livina.

Tapi dari segi prestasi enjin yg sebenarnya, belum tau lagi. Antara teknologi enjin Nissan & enjin Campro Proton mesti ler tak sama.

nazwa69.net 20-04-2009 10:17 PM

adeh... terpesona la plak ngan EXORA neh... bisnes jalan pasni, mau angkat.... dulu ALPHARD, kini EXORA...


All times are GMT +8. The time now is 01:47 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.