CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Ask To Buy Items, Services (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=190)
-   -   Sapa boleh rekomen ubat penyakit stroke? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=65038)

ZAL77 03-08-2010 07:42 PM

Quote:

Originally Posted by niko (Post 6996720)
wallahhualam bnde ni btul ke tak,tp itulah hakikatnye,pakcik aku mkn ubat ni alhamdulillah dah blay jlan pkai tongkat,tak smpai sminggu,aku tak pasti tapi dlm mase trdkt laa,mak aku lak slame hmpir 3 thun sakit lutut(biase lah orng tua) makan 2 hari sahaja dah blay jalan elok,siap blay lipat lutut gi time smyng sbb b4 ni ksian beb,prjlnan mak aku slalu trbtas,sakit lutut..ubat ni 1 je,hrge die mhal giler babing...syesly dlm rm450 skotak n ssape yng mknnye akn rase lalu makan dari biasa (kuat makan)...


dulu aku ingt nak jual kat cG sbb tngok takde gi orng jual,tp aku tak ckup modal nak jdi stokis die,n ditmbh pule aku ade komitmen lain...ha3

arap dpt membantu

mahal gak ubat ni...........

smkahmad 09-08-2010 09:12 PM

www.4lifelangkawi.blogspot.com ada preskripsi dari transfactor untuk pelbagai penyakit...kadang-kadang kita kena cuba pelbagai ubat..mana yang rasi itulah yang ditentukan Allah..kita usaha je..semuanya terserah pada ALLAH kan..

fyreeze 09-08-2010 09:21 PM

Cuba try Bio-J... Berasaskan kehidupan semulajadi..

lady_nite06 09-08-2010 09:26 PM

Ayah aku pon kena stroke
ayah aku dikira miracle gak la
2 bulan dah boleh jalan
selepas 2 bulan,xpakai tongkat dah

rahsianya:
Dulu,ayah aku tukang urut
so,selepas ayah kena
aku bawak la ayah aku jumpa tukang urut
dekat 5 orang aku bawak
tukang urut ke 5,ayah aku berpuas ati
ayah aku kata,1-4 tu juz carik makan shj
tukang urut ke 5 tu membetulkan urut seluruh badan
mujur ayah aku dulu seorang tukang urut
kalo nak aku rekemenkan
masalahnya aku dok seri manjung
tukang urut tu kat felcra lekir
kalo tt nak datang sini
juz pm me
okey
sama sama susah,sama sama senang

langhafur 07-09-2010 02:12 PM

Salam sume,
Ada sesiapa boleh rekomen perubatan untuk penyakit stroke kat area Bidor-Tapah-Kampar Perak? Ayah aku dah masuk 2 bulan kena stroke, lumpuh sebelah kiri badan. Dia jadi sangat sensitif.

arin 14-09-2010 10:12 PM

sekadar sharing.ley try kat tmpt ni.sy pnh g sane n tnya pesakit2 yg dtg sana.ade yg lelah,stroke.drpd lumpuh sebelah badan da bole jalan skg.tryla. tempat nye di semenyih kg sesapan batu minangkabau.nama nye haji zabir.019-3665693.bayaran ikot ikhlas.dye akn bg ubat tradisional utk di makan.

kunang-kunang 14-09-2010 10:29 PM

try lah g akupuntur..mase ayah i kene dulu..mmg terbaring jew..kene pakai pampers..pastu g akupuntur..alhamdulillah skrg dh ley jln..de rekemen kat org..die bwk mak die dulu kai wheel chair skrg dah ley jln gak..dew gak ubat die bg mkn..tapi jenis2 herba la..

sayursawi 26-10-2010 02:03 PM

try minum air kelapa muda yg dibakar.
bpk kwn aku strok bhgian kiri bdn,kaki x boleh gerak.
cube dlm 3 minggu cmtu. dh boleh bangun berdiri. tp kaki x kuat lagi, jalan bertongkat.

libra_9360 12-11-2010 08:39 AM

Quote:

Originally Posted by langhafur (Post 7303836)
Salam sume,
Ada sesiapa boleh rekomen perubatan untuk penyakit stroke kat area Bidor-Tapah-Kampar Perak? Ayah aku dah masuk 2 bulan kena stroke, lumpuh sebelah kiri badan. Dia jadi sangat sensitif.

salam..sy galak sgt cuba produk 4life.Insya Allah dgn izinnya..secara kajian saintifik mmg terbukti. bukti depan mata..kakak yg dh 2 tahun duduk kerusi roda..dh cuba mcm2 produk dalam dan luar negara dan dh g merata negara jiran tuk berurut dan beli berkotak2 produk tuk bwk masuk malaysia..tp keadaan mcm tu jugak..sehingga la terpaksa buat operation dgn kos rawatan dan bilik selama 9 hari RM28 ribu..

Tp bila dikenalkan dgn 4life..kakak ni beli sebotol produk tp dia x makan terus just terbiar kt atas meja sbb dh malas nk cuba produk2 dh..satu hari dia tergerak nk cuba..dipendekkan cerita..baru makan 2 hari dia dh rasa perubahan..makan abis sebotol Alhamdulillah dia dh x duduk kerusi roda lagi..sekarang ni aktif bantu kawan2 yg sakit dgn kongsi manfaat produk..bkn sbb nk marketing sbb kakak ni mmg latar belakang keluarga mewah..

satu lagi pernah x doktor kata stroke ni terjadi disebabkan serangan virus di saraf belakang tengkuk...serangan jantung jugak bkn hanya disebbkan kolestrol tinggi dlm darah..saluran darah tersumbat jugk puncanya dari serangan virus yg membuat radang dlm salur darah akhirnya saluran jd sempit kerana pembengkakkan berlaku..terkini sy berkongsi manfaat dgn seorang pakcik yg mengalami mild stroke jgk..Alhamdulillah mmg dia rasa perubahan selepas beberapa hari makan produk 4life..Insya Allah dia akan sihat sbb mild stroke ni jika guna produk 4life Insya Allah mmg cepat pulih spt biasa..jika nk info lebih lanjut boleh call 0132813885..

vespa79 23-12-2010 12:43 AM

4Life Transfer Factor sudah semestinya..!
InsyaAllah berkesan...
0136611825 utk maklumat lanjut juga..!

http://www.drctzaaba4life.com/resources/Adv_L.JPG

alfa007 02-03-2011 05:04 PM

alhamdulillah..mcm2 usaha kite buat utk sembuhkan kwn2, sdara mara dan jiran2 kite yg berpenyakit...

bnyk kaedah rawatan yg ade skarang boleh try mane2....
bg sy, rawatan menggunakan air paling senang sbb 75% drp badan kte ialah air...pape penyakit berpunca drp kekurangan air dlm bdn, pengambilan air yg x bersih...

stakat ni, alhamdulillah...yg mencuba rawatan menggunakan air...semakin ramai yg sembuh =)

raskas 03-03-2011 12:25 AM

as salam,cuba makan danshen plus.Untuk info lanjut lawat tasly web.sekian.

alfa007 04-03-2011 01:03 AM

dashen plus ape ek?

SHO6 04-03-2011 02:06 AM

petang tadi ada bincang dengan seorang herbalis berkenaan penyakit kanser dan stroke. Boleh cuba bekam lintah kat bahagian lidah.

alfa007 04-03-2011 03:23 AM

Quote:

Originally Posted by SHO6 (Post 8848741)
petang tadi ada bincang dengan seorang herbalis berkenaan penyakit kanser dan stroke. Boleh cuba bekam lintah kat bahagian lidah.

ade jgk dgr pasal tu...
sbb kanser ni bpunca drp radikal bebas..jd nk kurangkan kanser kne cuci darah cthnye mcm berbekam la..ble darah dah bersih, aliran darah akn jd lebey lancar...radikal bebas senang nk dinyah drp badan...gud info bro =)

seronok 04-03-2011 10:27 AM

try homepatyh..kat area KL..kat chowkit..

alfa007 04-03-2011 10:29 PM

homepatyh...x pnh ag dgr care perubatan tu scara detail...ade taiko2 yg hbt homepatyh ley r share2 =)

hexagold 06-03-2011 09:17 PM

Assalammualaikum,

Cuba minum jus manggis, saya mempunyai beberapa testimonial berkaitan dengan stroke. Untuk keterangan lanjut boleh lawati halaman web berikut:www.jusmanggisonline.com. Ataupun SMS/call no. di bawah.

SMS/call Hadi : 0163341369.

gorilazz semput 08-03-2011 11:15 AM

sy de sorg kwn ni dia mmg pandai la ngubat sakit stroke .yg terbaru sy tengok dia pulih kan sorg driver lori exciden 3thn lepas dan stroke hampir 80% takbole gerak .selepas di rawat dlm seminggu dia dh bole jln dgn baik dan bole suap mkn sendiri .klu nak cuba contac la sy .sy bole kenal kan dgn kwn sy tu .area bangi je 0178484864

jali466 08-03-2011 11:38 AM

try la famoca...harga 160..dgr hari tu ader org strok dah boleh bangun..

syahrizal 08-03-2011 12:14 PM

Supplement to keep stroke at bay
 


KEBALA BATAS: Universiti Sains Malaysia and the Malaysian Palm Oil Board have come up with a supplement that may be able to help prevent stroke.

The supplement was developed together with a private company called Carotech Bhd.

Clinical trials are being conducted involving 400 volunteers at Kepala Batas Hospital and initial findings have so far been positive.

The project’s lead researcher, Prof Dr Yuen Kah Hay of USM’s school of pharmaceutical sciences, said it was found that Vitamin E tocotrienols derived from palm oil reduced and eliminated white matter lesions associated with stroke.

White matter lesions are commonly seen in older people and those with a history of hypertension, diabetes and high cholesterol as well as people suffering from dementia, Parkinson’s and Alzheimer’s disease.

“We have seen this positive development in some of the volunteers during clinical trails,” Dr Yuen said.

“During a stroke, brain cells die but with tocotrienols, we noticed that the brains cells come back to life. Our clinical trials have shown that tocotrienols are neuro- and cardio-protective.”

Tocotrienols, part of the Vitamin E family, are found in numerous natural sources, with oil extracted from palm fruit having the highest content of tocotrienols.

Stroke is the third major killer in Malaysia after cardiovascular disease and cancer.

Malaysia has more than 50,000 cases of stroke annually, with 3,300 fatalities. There is no known drug yet for stroke prevention.

The findings of the clinical trials is expected to be revealed early next year.

“Tocotrienols also lower cholesterol levels, but our focus is on stroke prevention. This is because there are already many statin drugs that improve blood cholesterol levels in the market. However, there is none for stroke,” said Dr Yuen.

“We wanted to have multiple sites for clinical trials but the cost was too high. In the past three years, we received RM3 million in funding from the board to conduct research on a bigger scale.”

Carotech Bhd managing director David Ho Sue San said once the findings were revealed, the supplement would be big news worldwide.

“People all over the world are looking for preventive and not curative medicine.

“Tocotrienols not only work for strokes but also lower cholesterol levels, fight cancer, anti-ageing and aid in a host of other diseases.

“So far, the data gathered has been encouraging. People should take the supplement because it does not have any side-effects compared with pharmaceutical drugs. Stroke prevention is a multi-billion dollar business worldwide.”

Ho also said looking after stroke patients was costly for both hospitals and families.

“Some stroke patients are incapacitated for years and this can put a financial burden on families. In America, one person is brought down by stroke every second.

“Based on the sedentary lifestyle that Malaysians are leading, we, too, are heading in that direction.”

Glad to volunteer in clinical trials

HOUSEWIFE Tan Eng Hua decided to volunteer as a participant in the clinical trial on palm oil Vitamin E tocotrienols because her younger sister suffered a stroke.

“I am living in Kota Kinabalu but decided to return to Kepala Batas to look after my aged mother and sister. It was my sister who asked me to take part in the clinical trial,” said the 60-year-old.

Tan had to undergo magnetic resonance imaging (MRI) on her brain to determine whether she had white matter lesions that increased the risk of stroke. Luckily for her, the MRI didn’t show any white matter abnormalities. She, however, could still participate in the “double blind clinical study”.

“Since participating in the clinical trials, I have started eating right and exercising. Both my parents are diabetic and have hypertension, so I have to be careful,” said Tan. The clinical trials, conducted by 10 scientists, will conclude next year.

Another volunteer, Azmi Yahaya, 56, knows what a stroke can do to the body because he is the primary caregiver to his aged mother. Azmi’s mother is bedridden and needs round-the-clock care since she suffered a stroke five years ago.

The army retiree, who owns padi fields in Kepala Batas, learned of the clinical trials through a friend. “My mother, who is still mentally sharp, has been incapacitated by stroke. It is important that I look after myself.

“Luckily, I do not have any bad habits like smoking or drinking. I get plenty of exercise working in the padi fields from dawn till dusk, which is probably why I am still healthy. But I cannot take my health for granted. That is why I decided to have my brain checked for white matter lesions through the MRI,” said Azmi.

Teacher Ganesan Appavoo, 46, who was diagnosed with diabetes four years ago, has been part of the clinical trials for two years.

Since his parents are both diabetic, Ganesan said it didn’t come as a shock to him when he was diagnosed with the disease.

Instead of moaning and groaning about it, he started exercising and eating well to control his blood-glucose levels. Then, a friend told him about the clinical trials at Kepala Batas Hospital and he became a volunteer.

“I live in Sungai Petani and the hospital is just 20 minutes away. I come in for my medical checkup every three months and the doctors have put me on tocotrienols. The supplement boosts my energy levels,” he said.


http://usahawanhovid.com/supplement-to-keep-stroke-at-bay/

Ageless™ Bio-Optima :)paid

Jutawan 08-03-2011 12:24 PM

Quote:

Originally Posted by anbusan (Post 3119445)
sbb aku nak rekomen sorang ustaz ni die ubat guna air, dienye klinik tetap kat section 17 shah alam n setiap ujung bulan die ade kat pagoh and melake....so nak testi online x dek le sbb ubat tradisional kan hehe. tp kuarge aku tetiap bulan amik air gan die so duduk2 sambil tggu air masak tu ade la ramai pesakit jd die tunjuk mane satu yg ken darah tggi, kencing manis stroke, kebanyakkan pesakit stroke die yg da mati sebelah badan ke herot mulut ke semua baik dengan izin Allah.

mak aku yg asyik naik je darah tggi pun Alhamdulillah skang da x kene. tp family ko kat kedah lak jauh tuh huhu

Kalau penyakit kencing manis boleh tolong ubati ker?

imamfatah 12-04-2011 01:43 AM

Buang la duit sikit dlm 17 ribu beli mesin terapi elektrik.yg made in Japan ori jgn Al Jabbar made in china.Insyallah

KUNTA-KINTE 12-04-2011 01:49 AM

Quote:

Originally Posted by imamfatah (Post 9243097)
Buang la duit sikit dlm 17 ribu beli mesin terapi elektrik.yg made in Japan ori jgn Al Jabbar made in china.Insyallah

baik punye promote :eek::eek::eek::eek::eek: takda beza nye guna tu...yang pertama mesti ikut pantang jelah :)):))

sipekan 12-04-2011 02:14 AM

Aku x rasa air dari ustaz boleh ubat penyakit stroke. Hehehe

ebar86 12-04-2011 02:51 AM

stroke bagi aku ubat dia satu je,,
physiotherapy,,kena rajin buat

mkn itu ini,,brubat2 sana sini tu takpe la kire ikhtiar,,tp tuan pny diri tu yg kena rajin

family ak ade sorg doktor,,pape hal family kitorg ade yg xsehat, dia yg rawat,,dulu la,,time kitorg duk melaka
nama dia,,dr baba md deni,,

dia kena tembak kat peha (kiri kalo x silap) masa pegi mercy kat iraq,,saraf putus,,n logiknya,,kaki dia tak boleh gerak dh

tp dlm ms setahun,,dia boleh guna balik kaki dia yg kena tmbak tuh sbb:

dia 'yakin' dia masih boleh guna kaki dia tu

korang leh google cerita dia,,


saraf dia dah putus,,ini kan pulak yg stroke,,nerves still intact,,insyaAllah boleh lg nk sembuh,,tp tu la,,org yg kena tu kena ada motivation la nk sembuh,,n yakin dia still boleh sembuh

medically,,xde dah ubat yg nk sembuhkan stroke,,stakat nk cairkan darah,,nk control BP, control glucose,,boleh la

tapi kalo nk sehat balik (by mean boleh jalan)
no choice.

Physiotherapy.

icelemon 12-04-2011 05:32 AM

ni base on pengalaman aku..mak aku baru kena stroke pada bahagian muka..dah lama jugak cuma lama2 baru aku perasaan makin lama makin terus selalu ngadu susah tido sakit kepala sebab dia ada darah tingg...punca utama stroke adalah darah tinggi...so aku pun tanya guru aku cam mana nak buat...so dia suruh pegi klinik kat shah alam buat mandian ais...buat 2 kali kat sana then lepas tu aku buat sendiri kat rumah aje....lepas beberapa kali buat terapi mandian tu AlhamduLILLAH dgn IzinNYA mak aku sembuh....biasa org mudah kena stroke kalau time musim panas mmg byk org kena

Shutter 12-04-2011 05:57 AM

good info....semoga membantu tt pilihan ditangan anda...apa2 pun minta nasihat doktor dan ikhtiar alternatif moga Allah membantu perjalanan anda....kekuatan Doa juga memainkan peranan penting....

zahiruddin 12-04-2011 06:31 AM

banyak gak info menarik dari sini,tapi yg penting semangat pesakit itu sendiri utk sembuh kena ada kalau tak mmg payah.TT boleh gak try pusat rawatan ceragem yg guna katil infra red tu sbb rawatan dia percuma je pun.g

bapakaka 12-04-2011 09:10 AM

Quote:

Originally Posted by matlan (Post 3119441)
kalau ada aku pun nk jugak... nk bagi kat bonda tercinta.. psl dia baru kena stroke bahagian muka dlm 2, 3 bulan...

Muka bondaku mcm nampak senget sebelah...

bro..pergi urut r bro..baru 2,3 bulan..sempat lg tu..mak aku pon muke die senget gak kne strok..tapi tiap2 ari urut skg ni dah elok dah..

jangan biar lame sgt..nnt urat tu dah payah nk elok

zahiruddin 12-04-2011 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by bapakaka (Post 9244389)
bro..pergi urut r bro..baru 2,3 bulan..sempat lg tu..mak aku pon muke die senget gak kne strok..tapi tiap2 ari urut skg ni dah elok dah..

jangan biar lame sgt..nnt urat tu dah payah nk elok

Itu yang seeloknya jangan tunggu lama baru nak berurut...

alfa007 12-04-2011 03:05 PM

urutan pon salah 1 teknik yg mantap utk lancarkan aliran darah =)...

dreamgold 12-04-2011 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by gambate (Post 3119377)
akum..

ayah aku sakit stroke dah 2 tahun masuk tahun ni..ada tak sesiapa disini yang boleh rekomenkan aku ubat penyakit ni..kalau boleh yang ada testimoni la..dari keluarga memasing..tlg bagitau aku ya#:-S

As-salam.
PM saya...

mormantai 05-07-2011 11:31 AM

Salam semua,

Saya dulu pernah kena Stroke, pengalaman amat mengerunkan.
Alhamdulillah dah sihat dan ceria kini, malah semakin bersemangat dari sebelum stroke.

Kalau nak kongsi pengalaman ngan sya silalah lawati:

Danshen Plus: Kapsul Ajaib

Tq.

dapatduit 05-07-2011 11:32 AM

berbekam....terbaik

keymoney 05-07-2011 07:02 PM

Quote:

Originally Posted by dapatduit (Post 10014315)
berbekam....terbaik

TN/PN BLEH CUBA PURE NONI ENZYMATIC ESSENCE KELUARAN LIVYOUNG MURAH AJE SEBOTOL 50ML RM45.
DTAIL www.livyoung.com
ctc zaki 012 4541202/017 4560502 tq:p

erlifie 12-07-2011 11:36 AM

USANA Supplement
 
salam sy ade jual supplement dari usana seperti
*proflavanol
*coquinone
*Poli-c
*essential
*Active calsium plus
*Biomega III plus
*Visionex
*Procosa II

dan supplement lain2. boleh contact sy lifi - 0122439291. hantar delivery ke rumah.

easyone 12-07-2011 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by erlifie (Post 10083394)
salam sy ade jual supplement dari usana seperti
*proflavanol
*coquinone
*Poli-c
*essential
*Active calsium plus
*Biomega III plus
*Visionex
*Procosa II

dan supplement lain2. boleh contact sy lifi - 0122439291. hantar delivery ke rumah.

mmg betulll !!!!!.... x nak contact dia contact saya pon boleh !!! he he he....

tokputih 22-04-2012 11:38 PM

kasi bum ckit...

amaar 27-04-2012 08:04 AM

sesiapa yang kena stroke boleh cuba minyak morhabshi.. insya Allah


All times are GMT +8. The time now is 10:34 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.