CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Historical, Myth, Legend (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Divisyen Tentera Islam dalam tentera Nazi Adolf Hitler (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=53945)

azlann1981 01-10-2006 11:52 PM

tentang asal usul melayu nie aku ada terbaca yang nenek moyang melayu nie berasal dari yunan,selatan China.

akimaizu 06-10-2008 12:21 PM

Divisyen Tentera Islam dalam tentera Nazi Adolf Hitler
 
Aku terjumpa dalam amazon..cilaaanat betul...maknanya holocoust tu kencing belaka tetapi aku berasa sedih gak divisyen Islam pun ada...


INI TENTANG YAHUDI



http://i452.photobucket.com/albums/q...RiggsCover.jpg
Hitler's Jewish Soldiers:
The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military

http://i452.photobucket.com/albums/q...maizu/Oath.jpg
http://i452.photobucket.com/albums/q...Holleander.jpg
http://i452.photobucket.com/albums/q...u/Goldberg.jpg

On the murderous road to "racial purity" Hitler encountered unexpected detours, largely due to his own crazed views and inconsistent policies regarding Jewish identity. After centuries of Jewish assimilation and intermarriage in German society, he discovered that eliminating Jews from the rest of the population was more difficult than he'd anticipated. As Bryan Mark Rigg shows in this provocative new study, nowhere was that heinous process more fraught with contradiction and confusion than in the German military. Contrary to conventional views, Rigg reveals that a startlingly large number of German military men were classified by the Nazis as Jews or "partial-Jews" (Mischlinge), in the wake of racial laws first enacted in the mid-1930s. Rigg demonstrates that the actual number was much higher than previously thought--perhaps as many as 150,000 men, including decorated veterans and high-ranking officers, even generals and admirals. As Rigg fully documents for the first time, a great many of these men did not even consider themselves Jewish and had embraced the military as a way of life and as devoted patriots eager to serve a revived German nation. In turn, they had been embraced by the Wehrmacht, which prior to Hitler had given little thought to the "race" of these men but which was now forced to look deeply into the ancestry of its soldiers. The process of investigation and removal, however, was marred by a highly inconsistent application of Nazi law. Numerous "exemptions" were made in order to allow a soldier to stay within the ranks or to spare a soldier's parent, spouse, or other relative from incarceration or far worse. (Hitler's own signature can be found on many of these "exemption" orders.) This photo of "half-Jew" Werner Goldberg, who was blond and blue-eyed, was used by a Nazi propaganda newspaper for its title page. Its caption: "The Ideal German Soldier."But as the war dragged on, Nazi politics came to trump military logic, even in the face of the Wehrmacht's growing manpower needs, closing legal loopholes and making it virtually impossible for these soldiers to escape the fate of millions of other victims of the Third Reich. Based on a deep and wide-ranging research in archival and secondary sources, as well as extensive interviews with more than four hundred Mischlinge and their relatives, Rigg's study breaks truly new ground in a crowded field and shows from yet another angle the extremely flawed, dishonest, demeaning, and tragic essence of Hitler's rule.

"Through videotaped interviews, painstaking attention to personnel files, and banal documents not normally consulted by historians, and spurred by a keen sense of personal mission, Rigg has turned up an unexplored and confounding chapter in the history of the Holocaust. The extent of his findings has surprised scholars."--Warren Hoge, New York Times.

"The revelation that Germans of Jewish blood, knowing the Nazi regime for what it was, served Hitler as uniformed members of his armed forces must come as a profound shock. It will surprise even professional historians of the Nazi years." --John Keegan, author of The Face of Battle and The Second World War.


"An impressive work filled with interesting stories. . . . By helping us better understand Nazi racial policy at the margins--i.e., its impact on certain members of the German military--Rigg's study clarifies the central problems of Nazi Jewish policies overall."--Norman Naimark, Stanford University, author of Fires of Hatred: Ethnic Cleansing in Twentieth-Century Europe.

"Half-Jew" Colonel Walter H. Hollaender, decorated with the Ritterkreuz and German-Cross in Gold; he received Hitler's Deutschblütigkeitserklärung. (Military awards: Ritterkreuz, German-Cross in Gold, EKI, EKII, and Close Combat Badge.)"An illuminating and provocative study that merits a wide readership and is sure to be much discussed."--Dennis E. Showalter, Colorado College, author of Tannenberg: Clash of Empires.

"An outstanding job of research and analysis. Rigg's book will add a great deal to our understanding of the German military, of the place of Jews and people of Jewish descent in the Nazi state, and of the Holocaust. It forces us to deal with the full, complex range of possible actions and reactions by individuals caught up in the Nazi system."--Geoffrey P. Megargee, author of Inside Hitler's High Command.

"With the skill of a master detective, Bryan Rigg reveals the surprising and largely unknown story of Germans of Jewish origins in the Nazi military. His work contributes to our understanding of the complexity of faith and identity in the Third Reich."--Paula E. Hyman, Yale University, author of Gender and Assimilation in Modern Jewish History and The Jews of Modern France.

"A major piece of scholarship which traces the peculiar twists and turns of Nazi racial policy toward men in the Wehrmacht, often in the highest ranks, who had partly Jewish backgrounds. Rigg has uncovered personal stories and private archives which literally nobody knew existed. His book will be an important contribution to German history."--Jonathan Steinberg, University of Pennsylvania, author of All or Nothing: The Axis and the Holocaust 1941-1943.

"An original, groundbreaking, and significant contribution to the history of the Wehrmacht and Nazi Germany."--James S. Corum, School of Advanced Air Power Studies, author of The Roots of Blitzkrieg and The Luftwaffe.

"Rigg's work has discovered new academic territory."--Manfred Messerschmidt, Freiburg University, author of Die Wehrmacht im NS-Staat (The Wehrmacht in the Nazi State).

INI DIVISYEN ISLAM



Adolf Hitler tubuhkan divisyen tentera Islam

UPDATE TENTANG TENTERA ISLAM NAZI DI PAGE 2


http://www.youtube.com/watch?v=d51poygEXYU<<<<Video tentang hitler and muslim and translate

Detail cuba klik disini http://www.tellthechildrenthetruth.c.../index_fr.html

http://i452.photobucket.com/albums/q...ter-Berlin.jpg

http://i452.photobucket.com/albums/q...u/new6_jpg.jpg

http://i452.photobucket.com/albums/q...pg_jpg_jpg.jpg

http://i452.photobucket.com/albums/q...pg_jpg_jpg.jpg

http://i452.photobucket.com/albums/q...pg_jpg_jpg.jpg

http://i452.photobucket.com/albums/q...pg_jpg_jpg.jpg

http://i452.photobucket.com/albums/q...pg_jpg_jpg.jpg

http://i452.photobucket.com/albums/q...pic-19_gif.jpg

P/s: Barulah aku faham kenapa Serb begitu marahkan puak bosnia sampai menzalimi diaorang masa konflik 92-95 dahulu.:(#:-S

zamreda 06-10-2008 12:25 PM

yahudi pdai memsongkan biter.

hisham27 06-10-2008 12:28 PM

Kan dulu President Iran, Ahmadeenejad dah kata yang holocoust ni bohong jeee....

tar_wow1983 06-10-2008 12:47 PM

Pembohongan semata-mata...patut la dunia semakin hancing...

wak 06-10-2008 12:51 PM

asyik nak menipu ke kejenyer...

alonso 06-10-2008 12:53 PM

pandai minatang ni

buffet2 06-10-2008 01:24 PM

bab merekacipta dan memutarbelitkan fakta bagi kat yahudi mmg power...sb yahudi tak mau org muslim lebih maju dari yahudi...

hampeh punya yahudi+hitler

akecema 06-10-2008 01:32 PM

la..
korg xtau lg ke??
mmg dah lame dah tau kenyataan yg bende tu xwujud
cume diorg still nak ikut fakta xbetul tu
YAHUDi... biase la..
Dengar boleh pastu baik tembak

tommy22 06-10-2008 01:41 PM

omputih2 tu semua buat camtu supaya dorang boleh parking orang2 yahudi kat satu kawasan yang yahudi boleh duduk diam2 dan tak payah merempat kat negara orang lain.. nama negara dorang skrg ISRAEL.. (ni fakta sejarah nih)

dalam Al-Quran pun ada sebut bahawa orang yahudi ni adalah satu2 nya bangsa yang tak pernah ada tanahair sendiri..

itu pasal lah israel dok jajah tanah palestin sejak berzaman dulu tapi PBB tak buat apa2..

holocaust tuh saja nak buat citer jer supaya boleh jalankan agenda dorang yang satu nih..

yahudi ni kalau bab putar belit mmg handal, sampaikan ada satu pepatah kat negara barat sana: 'I DO MY WORK LIKE A JEW' bila nak yakin kan orang lain yg org tu boleh buat kerja..

pernah terfikir camna Singapore boleh dapat hak menganjurkan F1? ingat senang ke nak dapat tuh? nak nak pulak Malaysia dah dekat sangat dan dah ada track pun.. tapi dorang dapat gak.. camna tuh?

faizal 06-10-2008 02:48 PM

beberapa rakyat malaysia antara yg terlibat secara x langsung direkrudkan dlm peperrangan yahudi ni..nak taulebih lanjut bacalah buku ni 'Hitler's Jewish Soldiers:
The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military'

alonso 06-10-2008 02:49 PM

Quote:

Originally Posted by faizal (Post 2472754)
beberapa rakyat malaysia antara yg terlibat secara x langsung direkrudkan dlm peperrangan yahudi ni..nak taulebih lanjut bacalah buku ni 'Hitler's Jewish Soldiers:
The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military'

ade gak rakyat malaysia terlibat??:o

aaril 06-10-2008 04:05 PM

Malaysia boleh!!!!

akimaizu 06-10-2008 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by faizal (Post 2472754)
beberapa rakyat malaysia antara yg terlibat secara x langsung direkrudkan dlm peperrangan yahudi ni..nak taulebih lanjut bacalah buku ni 'Hitler's Jewish Soldiers:
The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent in the German Military'

ada jual buku ni kat Popular book tak..aku nak beli:D

UPDATE

Satu pendedahan yang agak menggemparkan muncul baru-baru ini apabila Institut Kajian Aero dan Angkasa Malaysia (IKAM) menemui fakta-fakta menarik di sebalik kajian IKAM terhadap data sejarah Operasi Divisyen Hanzar!
Pendedahan itu menimbulkan kekeliruan mengenai siapakah sebenarnya Adolf Hitler? Dalam banyak catatan sejarah, tidak ada yang positif bagi menggambarkan pemimpin Jerman semasa Perang Dunia Kedua ini. Bukan sahaja negatif malah namanya masih dicaci sehingga hari ini kerana tragedi holocaust. Jutaan orang Yahudi mati dipercayai kononnya angkara perintah Hitler.
Bagaimanapun, sesuatu yang menghairankan sebaliknya terjadi. Hitler didapati masih mempunyai nilai toleransi yang tinggi dengan membenarkan penubuhan beberapa divisyen tentera beragama Islam di dalam kem atau menjadi sebahagian daripada bala tentera nazi Jerman.
Menurut Jeneral Leon Degrelle, seorang komander divisyen Waften SS (askar rakyat) Jerman, ada tiga divisyen Waffen SS yang 90 peratus anggotanya beragama Islam. Jumlah anggota dalam ketiga-tiga divisyen ini pula berjumlah 60,000 orang.
Antara tiga divisyen tentera beragama Islam Waffen SS ini, divisyen tentera paling terkenal adalah Divisyen ke-13 Waffen SS Hanzar. Divisyen ini beroperasi di Balkan dengan 90 peratus anggotanya berbangsa Albania, Bosnia dan Croatia yang beragama Islam. Bakinya orang Croat beragama Kristian Katolik yang berjumlah 21,000 orang.
Operasi Divisyen Hanzar mendapat perhatian IKAM kerana ia sesuatu yang sangat unik dan menakjubkan. Operasi tentera udara sukarela Croatia berjaya menembak jatuh hampir 300 kapal terbang tentera udara Rusia (komunis) sedangkan kapal terbang mereka yang dimusnahkan tentera udara Rusia kurang daripada 10 pesawat ketika Perang Dunia Kedua tercetus di Balkan.
Hanzar adalah perkataan Arab, Bosnia dan Croatia yang bermaksud parang. Parang hanzar ini dipilih sebagai nama rasmi dan juga simbol bagi Divisyen ke-13 Waffen SS.

Pakaian rasmi Divisyen Hanzar pula sama seperti pakaian rasmi Waffen SS yang lain. Cuma bezanya, anggota tentera Divisyen Hanzar memakai tarbus. Dari segi persenjataan, anggota pasukan ini juga dilengkapkan dengan senjata seperti anggota Waffen SS lain.
Namun IKAM mendapati apa yang lebih menarik ialah terdapat seorang tokoh Islam yang mampu menjalinkan hubungan baik dengan Hitler. Dia turut berperanan sebagai pemimpin Divisyen Hanzar.
Beliau ialah Mufti Besar Baitulmaqdis, Haji Amin Al Husseini. Beliau ialah pemimpin yang berpengaruh di Wilayah Arab terutama di kalangan pemimpin Arab Palestin.
Sepanjang Perang Dunia Kedua itu, Amin Al Husseini menetap di Jerman bagi menentukan pembentukan koordinasi antara fahaman Nazi dan polisi Arab sehingga membawa kepada pembentukan Divisyen Hanzar pada Februari 1943.
Divisyen Hanzar dihantar mengikuti latihan ketenteraan di Perancis sebaik sahaja penubuhannya. Ia mula beroperasi di Balkan pada Februari 1944. Divisyen ini beroperasi dengan jayanya menentang gerila komunis Partisan pimpinan Josip Broz Tito dan juga tentera Rusia.
Walaupun jawatan Muftinya dilantik oleh kerajaan British yang ketika itu menjajah Palestin, namun Amin Al Husseini merupakan seorang yang sangat membela Islam. Beliau juga bertanggungjawab menyekat kemaraan dan kemasukan beramai-ramai Yahudi ke Eropah setelah kaum itu gagal di sekat memasuki wilayah Palestin.
Generasi sekarang hanya mengenali Hitler namun ketokohan Amin Husseini sebagai pejuang Islam pada Perang Dunia Kedua sangat jarang diketahui. Malah beliau seorang yang banyak berjasa menggerakkan kebangkitan orang Islam selepas kekalahan kerajaan Uthmaniah (Ottoman) di Palestin diikuti Mesir dan Iraq.
Malah beliau merupakan mentor perjuangan kepada pemimpin Pertubuhan Pembebasan Palestin (PLO), Allahyarham Yassier Arafat dan ketua pemimpin dan pejuang Islam yang lain.
Walaupun ada laman web yang memburuk-burukkan nama Amin Al Husseini kerana dituduh terlibat dalam pembunuhan orang Kristian di Balkan namun paparan gambar sepanjang hayat beliau jelas menunjukkan tokoh ini mampu menerokai hubungan antarabangsa yang cukup luar biasa terutama berjaya menjalinkan satu hubungan dengan Hitler.
Presiden IKAM, Norul Ridzuan Zakaria berkata, adalah satu isu yang sangat menarik apabila Hitler memberikan persetujuan untuk menubuhkan Divisyen Hanzar dan toleransinya terhadap kegiatan anggota divisyen berkenaan yang majoritinya terdiri daripada orang Islam.
“Sebelum ini begitu banyak fakta menjelaskan bahawa Hitler adalah se-orang diktator yang kejam dan tidak bertoleransi terhadap keagamaan, apa tah lagi Islam,” katanya dalam satu rencana yang disiarkan dalam sebuah akhbar tempatan baru-baru ini.
Menurut Norul Ridzuan, setiap batalion atau rejimen dalam Divisyen Hanzar akan dilengkapi seorang imam dan seorang guru agama yang bertugas untuk memastikan setiap anggota divisyen ini terus mengekalkan cara hidup sebagai muslim.
“Di samping itu, divisyen ini kerap menerima kunjungan Mufti Baitulmaqdis Imam Amin Al-Husseini yang melengkapkan pengisian rohani anggota divisyen ini,” katanya.
Sebagaimana fakta sejarah merekodkan kekalahan tentera-tentera Nazi dalam Perang Dunia Kedua itu, begitu juga nasib yang diterima oleh tentera Divisyen Hanzar yang terpaksa menyerah diri pada Mei 1945 apabila pasukan tentera Jerman berundur dari Balkan. Lebih malang lagi kesemua mereka kemudian dibunuh oleh diktator Tito yang disokong oleh British dan Rusia.

Mungkin satu semakan semula sejarah Hitler perlu dibuat. Ini kerana hubungan baik Hitler dan Amin Al Husseini tentunya tidak terhad atas kepentingan politik dan mengembangkan pengaruh masing-masing.

Pasti masih ada sesuatu yang telah disembunyikan daripada pengetahuan umum di sebalik Hitler yang sering diburukkan dengan holocaustnya itu. Benarkah beliau sekejam itu?

Persoalan ini ditimbulkan oleh Pesiden Iran, Ahmadinejad baru-baru ini mengenai sejauh mana kebenaran holocaust. Ujar pemimpin itu, jika benar ia wujud maka itu sepatutnya menjadi dosa orang Eropah.

“Tetapi mengapa rakyat Palestin dan umat Islam yang terpaksa menanggungnya. Namun, kita meyakini Barat sebenarnya telah berjaya diperalatkan oleh Yahudi untuk menghancurkan negara Islam demi kelangsungan rejim dan puak Israel,” katanya.

kredit:utusan.com.my

Ada beberapa faktor kenapa Hitler membenarkan Divisyen Hanzar ditubuhkan
antaranya:
1- Pada tahun 1944, Jerman telah diasak hebat dari dua penjuru. Dari barat, tentera Jerman diasak oleh pasukan Alied (US, British), manakala di timur, Tentera Rusia menyerang dengan begitu hebat sekali. Hitler menggunakan semua tenaga dan sumber yang ada untuk menyekat kedua-dua kuasa ini. Ini menyebabkan bahagian selatan jajahan takluk Nazi menghadapi kekurangan tentera untuk mengawal kawasan ini. Tentera Jerman sentiasa diserang hendap oleh kumpulan pemberontakan gerila Crotia dan serbia. Dengan ini, Hitler bersetuju dengan cadangan Himmler (orang penting dalam parti Nazi) untuk menubuhkan Divisyen Hanzar (yang terdiri daripada penduduk muslim Bosnia) supaya kumpulan pemberontakan di kawasan tersebut dapat dikekang.

2-Bangsa Bosnia adalah sama rumpun dengan bangsa Jerman, iaitu bangsa Aryan. Perbezaannya hanya adalah kebanyakan penduduk Bosnia menganut agama Islam.

3-Semangat jihad atau 'sanggup mati untuk agama' org2 Islam mengkagumkan Hitler dan berpendapat semangat ini dapat dipergunakan untuk melahirkan pasukan tentera Nazi yang berdisplin tinggi. Hasilnya adalah memuaskan kerana Divisyen Hanzar menunjukkan semangat juang yang tinggi ketika menentang kumpulan pemberotakan dan Tentera Rusia.

Sebab itu, sehingga kini bangsa Serbia amat membenci bangsa Bosnia kerana penglibatan Divisyen Hanzar dalam Tentera Nazi.

kredit: Mr Hulk-It Tutor

faizal 06-10-2008 04:58 PM

nak beli boleh x beli pun boleh, option taip je dlm intenet 'tentera nazi malaysia'..setiap saat maklumat mencurah2 kuar.

akimaizu 06-10-2008 05:04 PM

Quote:

Originally Posted by faizal (Post 2473994)
nak beli boleh x beli pun boleh, option taip je dlm intenet 'tentera nazi malaysia'..setiap saat maklumat mencurah2 kuar.

ok...aku try..dapat information aku aku masukkan:D:D

dienbiz 06-10-2008 05:21 PM

Yang tak liwat pun, kita boleh jadikan dia kena liwat...:eek::eek::eek:

akimaizu 06-10-2008 05:44 PM

Quote:

Originally Posted by dienbiz (Post 2474169)
Yang tak liwat pun, kita boleh jadikan dia kena liwat...:eek::eek::eek:

BRO...apa maksud ko bro..aku seram sejuk nie:o:o:o

Biggie 06-10-2008 07:33 PM

batul ke ni.. tak ni..

akimaizu 06-10-2008 08:33 PM

Quote:

Originally Posted by Biggie (Post 2474992)
batul ke ni.. tak ni..

betul...:(:(

otaida00taj 06-10-2008 09:53 PM

tak per la..., sama² kongsi pengetahuan.

tommy22 06-10-2008 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by otaida00taj (Post 2475783)
tak per la..., sama² kongsi pengetahuan.

setuju tu bro.. itu salah satu sbb kita berforum..
jgn ingat dunia barat je luas pengetahuan, kita pun mesti sama gak..

frigid03 06-10-2008 10:35 PM

mak hitler neh jews jgk kan..

akimaizu 06-10-2008 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by tommy22 (Post 2475822)
setuju tu bro.. itu salah satu sbb kita berforum..
jgn ingat dunia barat je luas pengetahuan, kita pun mesti sama gak..

setuju:)cgrock:)cgrock:)cgrock Knowledge untuk semua

akimaizu 06-10-2008 11:42 PM

Quote:

Originally Posted by frigid03 (Post 2476032)
mak hitler neh jews jgk kan..

yap..jews gak:mad::mad::mad:

insyi© 06-10-2008 11:45 PM

aku dah baca....tp aku x jugak paham2....:D :D :D

ke sbb aku malas berfikir mlm ni? :D :D

holocaust tu mmg aku tau tak wujud pun...cuma diada2 kan jer....yg hitler ni tubuhkan divisyen tentera Islam tu 4 what purpose? ada sesapa leh ceritakan dgn cara ringkas tak? :D :D

akimaizu 06-10-2008 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by insyi (Post 2476689)
aku dah baca....tp aku x jugak paham2....:D :D :D

ke sbb aku malas berfikir mlm ni? :D :D

holocaust tu mmg aku tau tak wujud pun...cuma diada2 kan jer....yg hitler ni tubuhkan divisyen tentera Islam tu 4 what purpose? ada sesapa leh ceritakan dgn cara ringkas tak? :D :D

begini encik insyi

Ada beberapa faktor kenapa Hitler membenarkan Divisyen Hanzar ditubuhkan
antaranya:
1- Pada tahun 1944, Jerman telah diasak hebat dari dua penjuru. Dari barat, tentera Jerman diasak oleh pasukan Alied (US, British), manakala di timur, Tentera Rusia menyerang dengan begitu hebat sekali. Hitler menggunakan semua tenaga dan sumber yang ada untuk menyekat kedua-dua kuasa ini. Ini menyebabkan bahagian selatan jajahan takluk Nazi menghadapi kekurangan tentera untuk mengawal kawasan ini. Tentera Jerman sentiasa diserang hendap oleh kumpulan pemberontakan gerila Crotia dan serbia. Dengan ini, Hitler bersetuju dengan cadangan Himmler (orang penting dalam parti Nazi) untuk menubuhkan Divisyen Hanzar (yang terdiri daripada penduduk muslim Bosnia) supaya kumpulan pemberontakan di kawasan tersebut dapat dikekang.

2-Bangsa Bosnia adalah sama rumpun dengan bangsa Jerman, iaitu bangsa Aryan. Perbezaannya hanya adalah kebanyakan penduduk Bosnia menganut agama Islam.

3-Semangat jihad atau 'sanggup mati untuk agama' org2 Islam mengkagumkan Hitler dan berpendapat semangat ini dapat dipergunakan untuk melahirkan pasukan tentera Nazi yang berdisplin tinggi. Hasilnya adalah memuaskan kerana Divisyen Hanzar menunjukkan semangat juang yang tinggi ketika menentang kumpulan pemberotakan dan Tentera Rusia.

Sebab itu, sehingga kini bangsa Serbia amat membenci bangsa Bosnia kerana penglibatan Divisyen Hanzar dalam Tentera Nazi.

kredit: Mr Hulk-It Tutor

akimaizu 06-10-2008 11:53 PM

ULANGAN KEPADA ANDA

Satu pendedahan yang agak menggemparkan muncul baru-baru ini apabila Institut Kajian Aero dan Angkasa Malaysia (IKAM) menemui fakta-fakta menarik di sebalik kajian IKAM terhadap data sejarah Operasi Divisyen Hanzar!
Pendedahan itu menimbulkan kekeliruan mengenai siapakah sebenarnya Adolf Hitler? Dalam banyak catatan sejarah, tidak ada yang positif bagi menggambarkan pemimpin Jerman semasa Perang Dunia Kedua ini. Bukan sahaja negatif malah namanya masih dicaci sehingga hari ini kerana tragedi holocaust. Jutaan orang Yahudi mati dipercayai kononnya angkara perintah Hitler.


Bagaimanapun, sesuatu yang menghairankan sebaliknya terjadi. Hitler didapati masih mempunyai nilai toleransi yang tinggi dengan membenarkan penubuhan beberapa divisyen tentera beragama Islam di dalam kem atau menjadi sebahagian daripada bala tentera nazi Jerman.
Menurut Jeneral Leon Degrelle, seorang komander divisyen Waften SS (askar rakyat) Jerman, ada tiga divisyen Waffen SS yang 90 peratus anggotanya beragama Islam. Jumlah anggota dalam ketiga-tiga divisyen ini pula berjumlah 60,000 orang.


Antara tiga divisyen tentera beragama Islam Waffen SS ini, divisyen tentera paling terkenal adalah Divisyen ke-13 Waffen SS Hanzar. Divisyen ini beroperasi di Balkan dengan 90 peratus anggotanya berbangsa Albania, Bosnia dan Croatia yang beragama Islam. Bakinya orang Croat beragama Kristian Katolik yang berjumlah 21,000 orang.
Operasi Divisyen Hanzar mendapat perhatian IKAM kerana ia sesuatu yang sangat unik dan menakjubkan. Operasi tentera udara sukarela Croatia berjaya menembak jatuh hampir 300 kapal terbang tentera udara Rusia (komunis) sedangkan kapal terbang mereka yang dimusnahkan tentera udara Rusia kurang daripada 10 pesawat ketika Perang Dunia Kedua tercetus di Balkan.
Hanzar adalah perkataan Arab, Bosnia dan Croatia yang bermaksud parang. Parang hanzar ini dipilih sebagai nama rasmi dan juga simbol bagi Divisyen ke-13 Waffen SS.

Pakaian rasmi Divisyen Hanzar pula sama seperti pakaian rasmi Waffen SS yang lain. Cuma bezanya, anggota tentera Divisyen Hanzar memakai tarbus. Dari segi persenjataan, anggota pasukan ini juga dilengkapkan dengan senjata seperti anggota Waffen SS lain.


Namun IKAM mendapati apa yang lebih menarik ialah terdapat seorang tokoh Islam yang mampu menjalinkan hubungan baik dengan Hitler. Dia turut berperanan sebagai pemimpin Divisyen Hanzar.
Beliau ialah Mufti Besar Baitulmaqdis, Haji Amin Al Husseini. Beliau ialah pemimpin yang berpengaruh di Wilayah Arab terutama di kalangan pemimpin Arab Palestin.


Sepanjang Perang Dunia Kedua itu, Amin Al Husseini menetap di Jerman bagi menentukan pembentukan koordinasi antara fahaman Nazi dan polisi Arab sehingga membawa kepada pembentukan Divisyen Hanzar pada Februari 1943.
Divisyen Hanzar dihantar mengikuti latihan ketenteraan di Perancis sebaik sahaja penubuhannya. Ia mula beroperasi di Balkan pada Februari 1944. Divisyen ini beroperasi dengan jayanya menentang gerila komunis Partisan pimpinan Josip Broz Tito dan juga tentera Rusia.


Walaupun jawatan Muftinya dilantik oleh kerajaan British yang ketika itu menjajah Palestin, namun Amin Al Husseini merupakan seorang yang sangat membela Islam. Beliau juga bertanggungjawab menyekat kemaraan dan kemasukan beramai-ramai Yahudi ke Eropah setelah kaum itu gagal di sekat memasuki wilayah Palestin.
Generasi sekarang hanya mengenali Hitler namun ketokohan Amin Husseini sebagai pejuang Islam pada Perang Dunia Kedua sangat jarang diketahui. Malah beliau seorang yang banyak berjasa menggerakkan kebangkitan orang Islam selepas kekalahan kerajaan Uthmaniah (Ottoman) di Palestin diikuti Mesir dan Iraq.
Malah beliau merupakan mentor perjuangan kepada pemimpin Pertubuhan Pembebasan Palestin (PLO), Allahyarham Yassier Arafat dan ketua pemimpin dan pejuang Islam yang lain.

Walaupun ada laman web yang memburuk-burukkan nama Amin Al Husseini kerana dituduh terlibat dalam pembunuhan orang Kristian di Balkan namun paparan gambar sepanjang hayat beliau jelas menunjukkan tokoh ini mampu menerokai hubungan antarabangsa yang cukup luar biasa terutama berjaya menjalinkan satu hubungan dengan Hitler.
Presiden IKAM, Norul Ridzuan Zakaria berkata, adalah satu isu yang sangat menarik apabila Hitler memberikan persetujuan untuk menubuhkan Divisyen Hanzar dan toleransinya terhadap kegiatan anggota divisyen berkenaan yang majoritinya terdiri daripada orang Islam.


“Sebelum ini begitu banyak fakta menjelaskan bahawa Hitler adalah se-orang diktator yang kejam dan tidak bertoleransi terhadap keagamaan, apa tah lagi Islam,” katanya dalam satu rencana yang disiarkan dalam sebuah akhbar tempatan baru-baru ini.
Menurut Norul Ridzuan, setiap batalion atau rejimen dalam Divisyen Hanzar akan dilengkapi seorang imam dan seorang guru agama yang bertugas untuk memastikan setiap anggota divisyen ini terus mengekalkan cara hidup sebagai muslim.


“Di samping itu, divisyen ini kerap menerima kunjungan Mufti Baitulmaqdis Imam Amin Al-Husseini yang melengkapkan pengisian rohani anggota divisyen ini,” katanya.
Sebagaimana fakta sejarah merekodkan kekalahan tentera-tentera Nazi dalam Perang Dunia Kedua itu, begitu juga nasib yang diterima oleh tentera Divisyen Hanzar yang terpaksa menyerah diri pada Mei 1945 apabila pasukan tentera Jerman berundur dari Balkan. Lebih malang lagi kesemua mereka kemudian dibunuh oleh diktator Tito yang disokong oleh British dan Rusia.

Mungkin satu semakan semula sejarah Hitler perlu dibuat. Ini kerana hubungan baik Hitler dan Amin Al Husseini tentunya tidak terhad atas kepentingan politik dan mengembangkan pengaruh masing-masing.

Pasti masih ada sesuatu yang telah disembunyikan daripada pengetahuan umum di sebalik Hitler yang sering diburukkan dengan holocaustnya itu. Benarkah beliau sekejam itu?

Persoalan ini ditimbulkan oleh Pesiden Iran, Ahmadinejad baru-baru ini mengenai sejauh mana kebenaran holocaust. Ujar pemimpin itu, jika benar ia wujud maka itu sepatutnya menjadi dosa orang Eropah.

“Tetapi mengapa rakyat Palestin dan umat Islam yang terpaksa menanggungnya. Namun, kita meyakini Barat sebenarnya telah berjaya diperalatkan oleh Yahudi untuk menghancurkan negara Islam demi kelangsungan rejim dan puak Israel,” katanya.

kredit:utusan.com.my

MrMama 07-10-2008 12:02 AM

aku anti-yahudi sampai bila2

akimaizu 07-10-2008 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by MrMama (Post 2476904)
aku anti-yahudi sampai bila2

aku pung:mad::mad::mad:

frigid03 07-10-2008 12:07 AM

Quote:

Originally Posted by MrMama (Post 2476904)
aku anti-yahudi sampai bila2

nabi2 tdahulu kita bangsa yahudi gak kn..

akimaizu 07-10-2008 12:08 AM

Quote:

Originally Posted by frigid03 (Post 2476954)
nabi2 tdahulu kita bangsa yahudi gak kn..

yer..betul..yang ana maksudkan yahudi sekarang nie...#:-S#:-S

razif1224 07-10-2008 12:16 AM

info tahun 2006 nie.... ada lagi ke pengkaji sejarah nie?

budak_tpg 07-10-2008 12:26 AM

takpe...truskan kajian aku tgk je...hihih

akimaizu 07-10-2008 12:44 AM

Quote:

Originally Posted by razif1224 (Post 2477051)
info tahun 2006 nie.... ada lagi ke pengkaji sejarah nie?

yup..info lama..sejak zaman perang dunia kedua:))but aku rasa ramai yang tak tau lagi termasuk aku..so salah ker berkongsi knowledge:-?:-?:-?

akimaizu 07-10-2008 12:46 AM

Quote:

Originally Posted by budak_tpg (Post 2477151)
takpe...truskan kajian aku tgk je...hihih

aku nak buat tesis tentang susur galur kehidupan jews dan masyarakatnya dan nak implementkan dalam masyarakat kita. Contoh yang baik jelah..yang jahat jadikan sempadan.:">

Kurma 07-10-2008 01:21 AM

Quote:

Originally Posted by frigid03 (Post 2476954)
nabi2 tdahulu kita bangsa yahudi gak kn..

Yup betul nabi2 dulu kebanyakkan dr Bani Israel/ Yahuid...kenapa?..secara umum ada 2

1) Allah memilih dikalangan kaum ini adanya Nabi kerana kemusnahan, kesombongan, pembohongan, tiada amanah dll lagi yg byk menentang syariat, oleh demikian Allah mendatangi Nabi di kalangan kaum mereka sendiri utk memperbetulkan keadaan dan seterusnya mentauhidkan Allah.
2) Atas sifat2 ego dan bongkak, kaum yahudi tidak menerima Nabi selain dr kaum mereka. Mereka yakin, merekalah manusia yg paling mulia dikalangan manusia yg lain, oleh demikian jika ada Nabi selain dr kaum mereka, mereka akan menentang. Namun demikian segala perjanjian yg mereka lakukan akan dikhianati termasuklah perjanjian dgn Nabi dr kaum mereka utk taat kepada Allah.

Oleh kerana sifat2 keji mereka dr sejak dahulu lagi dan sekarang sehingga kaum ini dimusnahkan sehingga menghina Nabi Allah dr kaum mereka sendiri, maka, pabila turunnya Nabi Isa a.s, kaum ini akan dimusnahkan oleh org Islam yg mentauhid Allah dgn sebenar2nya, hatta batu dan pokok semasa itu akan bercakap kepada org2 islam pd ketika itu bahawa terdapat org2 yahudi yg bersembunyi di belakang mereka utk dibunuh oleh org islam ketika itu sdg berlakunya perang besar.

Hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim:
"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang
dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat)…"

Kecuali satu pokok bernama Pokok Gharqad yg tidak akan bercakap kepada org islam pd masa itu tentang org yahudi bersembunyi dibelakangnya.

http://bp3.blogger.com/_Y2VzQGAVAcU/...WEB%5B1%5D.JPGhttp://bp1.blogger.com/_Y2VzQGAVAcU/...002%5B1%5D.JPG

Gementarnya puak2 yahudi tentang kebenaran hadith ini, maka dengan rancaknya mereka sekian lama mencari tapak untuk menanam pokok-pokok gharqad ini, dan kini telah ditanam secara meluas di tanah palestin. Betapa gilanya orang yahudi ini, yang menentang orang islam, tetapi dalam masa yang sama mempercayai kesahihan hadith ini.

Banyak artikel yang terdapat dalam internet mengenai pokok gharqad ini, ianya juga dikenali dengan nama boxthorn. Halaman internet yang paling menarik perhatian ialah halaman kerajaan yahudi ini sendiri di israel. Halaman ini ialah Jewish National Fund. http://www.jnf.org/ dari maklumat yang ada di halaman itu, yahudi ini ada satu dana kebangsaan yahudi yang khas untuk penanaman pokok!!! Bayangkan, satu dana kebangsaan khas untuk tujuan tersebut di samping TUJUAN UTAMAnya adalah mencari tanah untuk puak2 yahudi ini tinggal. jnf ini juga menyatakan mereka telah berjaya menanam sebanyak 22o juta pokok dan projek2 lain. Wallahualam la pokok apa yg ditanam sebanyak 220 juta itu. tetapi jika benar, pokok gharqad ini yang ditanam mereka, maka sahlah yahudi ini sememangnya mengakui kebenaran Islam tetapi tetap menentang Islam." .

Jika ditempat anda terdapatnya pokok ini, silalah musnah utk mengelakkan apa yg akan terjadi pabila berlakunya perang Islam dgn yahudi kelak.

Semoga ini dapat memberi maklumat serba sedikit buat kita semua

http://bp3.blogger.com/_uOxPuRSLwK4/...;د+2.jpg

http://bp0.blogger.com/_uOxPuRSLwK4/...;د+3.jpg

Kurma 07-10-2008 01:41 AM

Quote:

Originally Posted by akimaizu (Post 2477300)
aku nak buat tesis tentang susur galur kehidupan jews dan masyarakatnya dan nak implementkan dalam masyarakat kita. Contoh yang baik jelah..yang jahat jadikan sempadan.:">

Pendapat aku bro....mmg dr segi logiknya akal kita...yg baik kita nk implement dlm masyarakat...tetapi yahudi mempunyai 1001 helah menonjolkan kebaikkan tetapi disebalik kebaikkan mungkin kita akan terpengaruh dgn doktrin mereka. Aku rasa lebeh baik kau consult dgn alim ulamak terlebih dahulu, dibimbangi berlakunya apa yg telah mereka lakukan kpd Nabi2 terdahulu.

akimaizu 07-10-2008 01:48 AM

Quote:

Originally Posted by Kurma (Post 2477582)
Pendapat aku bro....mmg dr segi logiknya akal kita...yg baik kita nk implement dlm masyarakat...tetapi yahudi mempunyai 1001 helah menonjolkan kebaikkan tetapi disebalik kebaikkan mungkin kita akan terpengaruh dgn doktrin mereka. Aku rasa lebeh baik kau consult dgn alim ulamak terlebih dahulu, dibimbangi berlakunya apa yg telah mereka lakukan kpd Nabi2 terdahulu.

kajian aku cuma merangkumi ekonomi,jaringan kemasyarakatan dan komunikasi.tentang ajaran depa aku tak layan:"> Aku tertarik untuk merujuk kepada pelobi yahudi Amerika dan pengaruh kepada US dan keberanian depa dalam menentukan dasar luar US.

Dah siap aku nanti aku publishkan di internet dalam bentuk e-book. Free for reading.

Kurma 07-10-2008 05:36 AM

Quote:

Originally Posted by akimaizu (Post 2477603)
kajian aku cuma merangkumi ekonomi,jaringan kemasyarakatan dan komunikasi.tentang ajaran depa aku tak layan:"> Aku tertarik untuk merujuk kepada pelobi yahudi Amerika dan pengaruh kepada US dan keberanian depa dalam menentukan dasar luar US.

Dah siap aku nanti aku publishkan di internet dalam bentuk e-book. Free for reading.

Bagus juga sebagai menambah bahan bacaan:):):)


All times are GMT +8. The time now is 12:17 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.