CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Yamaha LC135 : Macam Mana Nak Buat Bagi Laju? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=51774)

viper207 14-06-2009 12:19 AM

Quote:

Originally Posted by serwan (Post 2344678)
Hye serwan nk beli lc hjung blan nie.. Seperti yg kita tau, lc baru ngan lama ada beza.. Cntoh lc 1st model masa baru keluar boleh naik sampai 180km/h standard! Tp yg baru byk kawan serwan ckap boleh pegi 140km/ jew boleh naik.. So, mcm mana nk setting lc ni bg pegi top speed max tanpa usik enjin.. Setting sproket? Cdi? Or watever.. Otai please help.. Serwan cuma tau pakai motor jew..

camne nak bagi lagi laju LC kor... jap aku pikir :-?:-?

kor pergi KLIA.... ikat belakang kapal terbang :eek::eek::eek:

kalo kor ikat belakang pesawat sukhoi tudm :-?:-? lagi laaaa laju :eek::eek::eek::eek:

azimuth 14-06-2009 01:13 AM

nk laju2 pkai superbike la...
xyah pkai LC...wkakakakkaa

PinguSpy 14-06-2009 03:04 AM

Quote:

Originally Posted by Arxtivation (Post 4290749)
gua bkn ckp letop pnya...nie mmbe gua pnye mto,gua sndri tgk dpn mato nie eh...mm,stakat 180 bek xya bwat..gau da try mto die out of meter..nk ckp ap??180 gak ke....2 rider bese,klo rider btol2nye....xcaye ko cri die kat perak...

btol ke? ke kencing je?
kalau betul agak2 lagenda mod bole pegi brpe?
16? 18?

die mod ape? mod kat moto aku... modal?

kalau betulah

piJimR 14-06-2009 03:12 AM

geng lc aku suke sgt telan minyak.
apesal ek?
aku gune yg clutch punye.
skt ati woo

the_ultimatez_najman 14-06-2009 03:31 AM

letak enjin hayabusa kat lc...isyaAllah laju,,,

Arxtivation 14-06-2009 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by PinguSpy (Post 4291444)
btol ke? ke kencing je?
kalau betul agak2 lagenda mod bole pegi brpe?
16? 18?

die mod ape? mod kat moto aku... modal?

kalau betulah

btol2!..wtpe2 nk kncing2,wa serius nie beb..no play2
legend?!!erm..180 bleh ajew,nk lbih pon bleh..
mmbe ak mto legend die bleh klahkn RXZ...

mmbe ak yg LC die mod ap ak xtau p ekzoz,enjin,block mste kcu..
mto die bwat tmbh tlak dlm 2k...

mto ak sndri 125ZR juz kcu blok,caburator n spocket je
dlm 200 bleh p..p stkat nie ak bwk 180 la pling lju..
nk dpt 200 pon adew tknik die,bkn seng2 tibai bleh dpt 200...:)cgrock

PinguSpy 16-06-2009 11:35 PM

dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

the twelve 16-06-2009 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by PinguSpy (Post 4300172)
dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

160 kat meter. dah check dgn GPS? dgr kata tak sama.:D

Arxtivation 17-06-2009 01:10 AM

Quote:

Originally Posted by PinguSpy (Post 4300172)
dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

oke r 2...skg da cye lorm??..
pas nie ley 4low p komboi ek..hehehe:):)paid

kuraku 12-07-2009 04:01 PM

peh 750..bole sayor ngan 180 bro???apa kes.hahaha...:eek::eek:..

kuraku 12-07-2009 04:03 PM

Quote:

Originally Posted by atlantis (Post 2344988)
perghh..180km/h....

boleh sayur aku punya 750..:)) :eek:


silap tekan button..

epbx 16-07-2009 03:56 PM

kacuk turbo ler.......
laju nak p mana adik oi....

Harimau_kumbang 16-07-2009 04:23 PM

Quote:

Originally Posted by PinguSpy (Post 4300172)
dah taw dah.
dah mod semalam kt motor aku.
RM200 lebih
- tukar CAM RACING brand POPYE
- korek block + piston besar

FULL METER 160KM

:)

uiks... laju tue jer ker?.. :eek::eek:

am kurizawa 16-07-2009 04:33 PM

pakai noss sudah.

Procodine 16-07-2009 04:34 PM

LC set spoket jer la..
boleh rapat meter...
xyah korek2 dah..

the twelve 16-07-2009 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by am kurizawa (Post 4387049)
pakai noss sudah.

kawan aku pasang kat thailand. dia kata leh sampai 180km/h:-?

duan47 16-07-2009 06:23 PM

Mak aihhh, 180km/j ??...nk g mana laju2 ni.... :o:-?

Overclock 16-07-2009 06:24 PM

Dah laju ker belum nih..

the twelve 16-07-2009 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by duan47 (Post 4387490)
Mak aihhh, 180km/j ??...nk g mana laju2 ni.... :o:-?

ntah la org tu..
aku bawa 130 pun dah kecut badan..:))

1305 16-07-2009 08:23 PM

Quote:

Originally Posted by the twelve (Post 4387108)
kawan aku pasang kat thailand. dia kata leh sampai 180km/h:-?

ruginya la... pakai nos cuma dapat 180...

standard LC boleh cecah 160-170, tgk la rider. kalau rider besar BOB Ku2, rasanya 60km/j pun payah, tapi kalu rider besar yassin x senario tu, lebih mau...

setting sporcket dpn belakang, exhaust, api kasi lebih, minyak kasi lebih sikit, rasanya dah cukup laju tu...

nak laju lagi tukar je jadi R1.

enal 21-07-2009 03:45 PM

beli jer motor besar motor kecil laju bahaya.....kalau dah kecil tu takyah nak bagi laju la senang cta

xerocracker 23-07-2009 09:06 AM

Quote:

Originally Posted by enal (Post 4410367)
beli jer motor besar motor kecil laju bahaya.....kalau dah kecil tu takyah nak bagi laju la senang cta

Betul2..tukar jer motor besar..beli second TZM ke..3k+ camtu je..tapi cash la..hoho..tapi mmg hebat..aku peminat superbike gak nih.. :)) ..tapi pakai Motor Suzuki Biase jerk..

mautau 23-07-2009 01:15 PM

aku guna LC gak,
bagi aku laju tu nikmat yg x terkata...
semakin laju semakin kita waspada...
sekadar pengalaman.. bawa slow terbabas langgar apek yg slow giler...
pastu bwa keta 110 terbababas langr divider

he he.. apa pun aku bersyukur atas pengalaman eksident yg mengajar aku supaya lebih laju lagi dan lebih berwspda.. :)

p/s; sapa duk belakang aku x kan menyesal... klau sape lg laju aku biarkan... ada peluang wa cucuk balik.. he he

cikepong 23-07-2009 01:30 PM

pahlawan rempit tegar yang sejati

say no 11-08-2009 03:03 PM

modal kene besar beb nak modifed...kurang2 dekat 2k
baru boleh capai target 220 km
memorex dulu...cari duit......:)

pernah test dgn belang 150 dan fz 150

memng memnabjubkan.....higway only...

jalan biasa jnagan menempah maut..

minggu ni stop trade...lost dekat 2k usd g/u mt4 fxopen
aku bertukar broker lepass ni...:mad::mad:

goldtrader 11-08-2009 03:17 PM

cuba tukar meter KM yg 10 , 20 , 30 , 40 km/j tu dengan 1000, 2000, 3000 , 4000 km/j .. mesti tgk meter tu laju aje time bawak

say no 11-08-2009 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by goldtrader (Post 4500212)
cuba tukar meter KM yg 10 , 20 , 30 , 40 km/j tu dengan 1000, 2000, 3000 , 4000 km/j .. mesti tgk meter tu laju aje time bawak


aslkm org kaya bro ni....trade gold tu...:D

apiz 11-08-2009 08:29 PM

nak laju pakai je s70 ...klu ade lagi :)) :)) relax ngan lc men cucuk2..hahaha

abu85 15-11-2009 03:01 PM

aku tukar sidemirror laju,,,, bro.. cuber la,,heheh

syayzr 15-11-2009 03:05 PM

tukar cdi kot...rmi member ckp cmtu..huhuhu

razali85 15-11-2009 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by syayzr (Post 5195783)
tukar cdi kot...rmi member ckp cmtu..huhuhu

huhu CDI racing buat starter kick aku patah berbelas kali.....
p/s: klu start main tolak.... pandai masuk gear baru boleh on enjin... guna starter kick sendiri mo ingat... itu kaki ko kena tendang balik dek starter kick :eek:

yang benar..

syayzr 15-11-2009 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by razali85 (Post 5195822)
huhu CDI racing buat starter kick aku patah berbelas kali.....
p/s: klu start main tolak.... pandai masuk gear baru boleh on enjin... guna starter kick sendiri mo ingat... itu kaki ko kena tendang balik dek starter kick :eek:

yang benar..

gune starter la...adesss...

razali85 15-11-2009 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by syayzr (Post 5195854)
gune starter la...adesss...

starter eletric sampai gear2 dalam enjin saya dah buang.... buat berat enjin nak runnning... tinggal gear basic racing je tinggal

syayzr 15-11-2009 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by razali85 (Post 5195884)
starter eletric sampai gear2 dalam enjin saya dah buang.... buat berat enjin nak runnning... tinggal gear basic racing je tinggal

ni cam da wat fully je...ngat nk suggest wat stdrd modi jek...:D

Anonymous89 15-11-2009 03:28 PM

Quote:

Originally Posted by razali85 (Post 5195884)
starter eletric sampai gear2 dalam enjin saya dah buang.... buat berat enjin nak runnning... tinggal gear basic racing je tinggal

yg ko g buang wat pe :)) :p

razali85 15-11-2009 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by syayzr (Post 5195902)
ni cam da wat fully je...ngat nk suggest wat stdrd modi jek...:D

TT nak bagi laju LC dia... aku rasa dia nak belomba kat sepang ni.... :eek:

razali85 15-11-2009 03:34 PM

Quote:

Originally Posted by Anonymous89 (Post 5195910)
yg ko g buang wat pe :)) :p

x mau gear starter eletric numpang kat gear box... bikin beban je..:D

anip.excel 15-11-2009 03:48 PM

ramai berbakat masuk team motogp air asia ni..

jani 15-11-2009 08:58 PM

TT tukar plug NGK iridium..dlm rm30 sebiji..set spoket balik..tukar cdi..klau leh amik yang ada clucth kt tgn..air cleanear pkai open pod..biasa set spoket dh ada beza..klau nk laju lg pkai fz150 la..x pun rxz catalyzer..

Mitokondrion 15-11-2009 09:14 PM

140km/h tu pun dah cukup dah tu.... pastu, speed lak kalau maintain 110-130 tu pun ok dah.. yg pnting, pikap mencanak... power.. best woo main kat traffix light.. :)

bg aku lar...


All times are GMT +8. The time now is 08:37 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.