CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Yamaha LC135 : Macam Mana Nak Buat Bagi Laju? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=51774)

hazwan17 01-06-2009 03:21 AM

Quote:

Originally Posted by proceez (Post 4260820)
oh,ko cr je LC first edition..

aku nye standard pun dah g 160km/j..

klu nak bikin mcm trek nye,tukar la ekzos tu gne YY Pang nye ekzos..

buang part yg x gne sgt,biasa klu trek nye mtr,dorg buang yg x perlu..smpikan tongkat pun xde..haha..

mat rempit uitm shah alam...
dah3 kaki ko pn x baek lg...
jgn nk bwk moto laju2

proceez 01-06-2009 03:33 AM

Quote:

Originally Posted by hazwan17 (Post 4260825)
mat rempit uitm shah alam...
dah3 kaki ko pn x baek lg...
jgn nk bwk moto laju2

haha..bikin kantoi gua je..kaki ni dah nak baik la..hahaha..wek..:p

adioz88 01-06-2009 05:33 AM

cuba untuk main2 dengan setting sprocket
ada dyno lagi best
boleh tengok graf
sebab, perlu ambil kira RPM
perlu ambil kira tahap kerja enjin.
andai over rev, tork kuat tapi top kurang
begitu jugak sebaliknya.
next, CDI . BOleh guna CDI racing dari thai atau programable cid
ikut kemampuan poket.
cdi rata2 harga Rm300 ke atas.
ada lah 10-15% peningkatan top speed.

otaida00taj 01-06-2009 06:37 AM

baik ambil motor besar je...
kalu buat adjustment terhadap motor kecil nie, buang duit je.
ada duit banyak, tak kisah la..

acan 01-06-2009 10:06 AM

ejas sprocket..

cari CDI 1st model@siam punye LC..

buat ejos..

masuk rim alumunium..

dah boleh pegi rsenyer..

acan 01-06-2009 10:08 AM

ksi rendah fork sket..

ngan taruk balencer fork..

bg handling ok sket..

neosa 01-06-2009 10:14 AM

nak laju x payah beli lc.. beli superbike kompem laju:eek:

acan 01-06-2009 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by neosa (Post 4261475)
nak laju x payah beli lc.. beli superbike kompem laju:eek:

xrempit la..

he3..

hamtaro77 01-06-2009 02:43 PM

hehehe....lc ek...
pape hal rx-z gak best...
tapi lc nie lau setting spoket pun dah best...
aku xminat lc sbb meter kelajuan nye menipu...meter kelajuan sama dengan meter kelajuan ex-5 jee....hehehe...
meter rx-z baru naik 120km/h,meter lc dah dekat 140-150km/h....
hehehe...jgn marah ek pengguna2 lc

barely 01-06-2009 02:47 PM

nak carik lc second. ade x?? :-?:-?:-?

kerunai 12-06-2009 08:08 AM

ko nak lagi laju ke ? muakaka

brozul 12-06-2009 08:35 AM

setau aku plg laju bawah treler....

so, ko nak yg standard ke nak yg laju???

razali85 12-06-2009 08:38 AM

tt pasang ekzos roket apollo kompem laju....

aloong_05 12-06-2009 08:40 AM

TT dh lamer ilang...g maner ekkk...

brozul 12-06-2009 08:40 AM

Quote:

Originally Posted by NurRich2U (Post 2347900)
tapi aku tgk bdak2 cina tempat aku(balakong+connaught)
pakai RGV je kejar 125z ngan LC..
biar betik..
mau goyang aku tgk..

itu pon mesti cine tu tk pakai helmet....:)):)):)):))

taw sangat perangai cina tu...

tp skang diorg dah up dah...

byk dah pakai LC....

:eek::eek::eek::eek:

old_code 12-06-2009 08:49 AM

tukar la sticker moto tuh pada 2500cc....

org tgk pun da kecut.....

fauzi32 12-06-2009 03:24 PM

aku tahu macam mane nak laju lc tu. pergi kedai potong keta. beli enjin turbo. tukar engin standert tu ke engin turbo. baru lagu terbang pun boleh wawawawaw :))

alonso 12-06-2009 03:32 PM

buang kepok
kompom lajuh
:eek::eek::eek:

zhang 12-06-2009 04:29 PM

X gn klu mod enjin la..hang msk CDI,High Cam, Rebore ape mende..body x stabil...coz kwn aku dia mod LC jd 200cc entah betul ke x..tp aku try mmg x best body ringan ba...lupakan..

sirapbandung 12-06-2009 04:30 PM

lc tu dah cukup laju dah...nak laju2 pun watpe...merbahaya kan orang sekitar jer...kalo penunggang tak kisah kalo kena apa2 pun sebb dia sendiri yang cari penyakit...

PinguSpy 12-06-2009 05:01 PM

kasi k0rek lah...
sprocket, karburator, clash etc...

hazwan17 13-06-2009 12:47 AM

seme sal lc leh bncg kat sini..http://www.kom135.com

Arxtivation 13-06-2009 02:29 AM

bro klu nk lju korek block,valve tka yg racing,tuka spocket kcik,pki bearing racing,sumbat ekzoz buloh,jgn pki rim pki sport rim 8batang racing boy....pas buat nie mste kapcai mne2 xley challeng ko pnye mto arh...lc ko stock maen dgn superbike jer...
mto kwn ak,260km/h.....tpi mantainence tnggi r...

Mr.Zapa 13-06-2009 02:33 AM

dah pakai barang2 racing ni..
duit standby jela..
kalau nk pakai lasak pg balik keje standard suda..

PinguSpy 13-06-2009 05:54 AM

Quote:

Originally Posted by Arxtivation (Post 4289374)
bro klu nk lju korek block,valve tka yg racing,tuka spocket kcik,pki bearing racing,sumbat ekzoz buloh,jgn pki rim pki sport rim 8batang racing boy....pas buat nie mste kapcai mne2 xley challeng ko pnye mto arh...lc ko stock maen dgn superbike jer...
mto kwn ak,260km/h.....tpi mantainence tnggi r...

agak2 r bai sampai 260KM tu dah melampau2 dah tu..
aku bkn mat rempit. tp setakat setting moto sesaje je..sebab aku pun ade gk moto...(suke gain knowledge)
RGV paling gile ba.... diorang wat pun bole pegi 240km
tupun xder org nk lumbe..

nieh moto 4 stroke sampai 260km dah gile dah..

LC standard bole pegi top 140km je..
lagenda top 120km je tu pun dah kire bersyukur..

aku rase lc kalau wat gile2 pun bole pegi dlm cukup2 180 je kowt..

lain lah panther, rxking dan lain2(moto yg diharamkan) hehe

nk tambah 10... setting mende2 kecik cm sprocket, CDR, carb, tayar kecik, rantai..clash, spring clash, cam,

nk laju top baru kasi korek dan etc...(kacau engine)

:)

kerunai 13-06-2009 07:28 AM

ko masuk aje H22A ..muahahaha

ulam 13-06-2009 08:25 AM

aku rasa dah laju dah...
nak wat apa lg lelaju nie... :))

rc36v4 13-06-2009 08:33 AM

TT ni..LC tu dh laju...cakap 180km/h...sebnarnya 140km/h je..meter kapcai tak calibrate pun...atau masa laju tu on je gps..baru tau actual speed dia brapa....jgn plak terkejut tgk tgk meter dh 180km tapi speed kt gps tu baru 135 km/h...so tak payah la laju2...nk laju pakai sportbike la...:)):))

aloong_05 13-06-2009 09:08 AM

TT dh ilang dibawa oleh kelajuan LC nye....

zamreda 13-06-2009 12:30 PM

klau nak laju....buat rumah kat cameron highlands...turun laju aje takyah ubah aper2...

zeal_tech 13-06-2009 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by zamreda (Post 4290075)
klau nak laju....buat rumah kat cameron highlands...turun laju aje takyah ubah aper2...

anto kat ko boleh zam...??
dngor cite dah bukak bengkel...
keh2...:D:D

milcom 13-06-2009 12:43 PM

pasang spoiler,skirting...
NOS 2 tong.
tengok boleh pegi bulan atau tidak...

raisudin 13-06-2009 12:44 PM

letak enjin jet jer... :)):))

zamreda 13-06-2009 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by zeal_tech (Post 4290105)
anto kat ko boleh zam...??
dngor cite dah bukak bengkel...
keh2...:D:D


bengkel kereta aje....not moto..:)):)):)):))

ade budak poli sas mau tukau minyak itam moto LC kat cni..buat ajelah..

hamtaro77 13-06-2009 01:03 PM

kih kih kih
kih3x

Arxtivation 13-06-2009 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by PinguSpy (Post 4289484)
agak2 r bai sampai 260KM tu dah melampau2 dah tu..
aku bkn mat rempit. tp setakat setting moto sesaje je..sebab aku pun ade gk moto...(suke gain knowledge)
RGV paling gile ba.... diorang wat pun bole pegi 240km
tupun xder org nk lumbe..

nieh moto 4 stroke sampai 260km dah gile dah..

LC standard bole pegi top 140km je..
lagenda top 120km je tu pun dah kire bersyukur..

aku rase lc kalau wat gile2 pun bole pegi dlm cukup2 180 je kowt..

lain lah panther, rxking dan lain2(moto yg diharamkan) hehe

nk tambah 10... setting mende2 kecik cm sprocket, CDR, carb, tayar kecik, rantai..clash, spring clash, cam,

nk laju top baru kasi korek dan etc...(kacau engine)

:)

gua bkn ckp letop pnya...nie mmbe gua pnye mto,gua sndri tgk dpn mato nie eh...mm,stakat 180 bek xya bwat..gau da try mto die out of meter..nk ckp ap??180 gak ke....2 rider bese,klo rider btol2nye....xcaye ko cri die kat perak...

pesukec 13-06-2009 07:44 PM

bawak naik keta F1...

Arxtivation 13-06-2009 07:45 PM

mmbe ak abg die pki LC,die juz tuka ekzoz AHM,bleh je seng2 capai 180km/h..
mmbe ak nie mto die mmg da full modified that y ak brani ckp 260..
ak sndri da rse...

maliq7776 13-06-2009 08:00 PM

buat blue print. biar cun semula clearance components yg lari.
catalytic converter tu ko buang bagi kasi ringan sikit. exhaust ko coating guan ceramic. head pun boleh ko coating. buat kat ceramico kat subang. nak buat sgt mcm racing, buat dyno test kalo nak giler sgt laju. bahagian grant shaft ko grind supaya flow engine piston tahap efficient yg boleh. tapi tak payah la laju2 mcm org giler, atas jalan tu bukan ko sorng yg guna jalan, ramai lg yg guna.

kerunai 14-06-2009 12:00 AM

baik hang simpan duit tu wat bayar muka keta besh2 sket.. deras2 moto ngan deras2 keta, rasanya awek nak keta lagi..muakakaka


All times are GMT +8. The time now is 04:45 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.