CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Loans, Credit Cards (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Housing Loan Untuk CTOS, CCRIS, BLACKLIST (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=51304)

kaki_pancing 26-09-2008 11:11 PM

SAYA DAH DAPAT...

mmg tak payah byr upfront. sy baru keluar Letter offer dari bank tadi...
alhamdulillah..

salmiah_salim 27-09-2008 10:54 PM

Seronok ni... saya nak cuba lah.... Kaki Pancing dpt letter offer dari maner?? berapa dia suruh byr commission??

bintang4 27-09-2008 11:00 PM

baguih..ada perkembangan baik kat sini..
nanti pas raya baru mau story dgn en. help me ni :D

salmiah_salim 28-09-2008 11:33 PM

tuan tanah dah cuti raya ker? senyap jer...

kaki_pancing 30-09-2008 08:24 AM

dia charge RM2500. dia cakap saya tak bleh bagitau bank mane, tapi rate BLR-1.75, agak2 korang bank mane tu??? ;)

tuan tanah dah cuti ke? baru aku nak belanja gi berbuka nih...

kaki_pancing 30-09-2008 08:39 AM

memandang kan tuan tanahtak ade... sy kuar dulu la yer...

selamat hari raya pd semua warga CG. maaf zahir batin..:)

aes 30-09-2008 12:59 PM

sayang le area kl ngan selangor je. Tp klu nak wat sewa pun cun gak? Ada ke org nak sewa?

Kamarul-Baharain 03-10-2008 04:19 AM

Quote:

Originally Posted by prodigies (Post 2311679)
Salam,

Pada Sesiapa yg berminat nak beli rumah, tapi ada problem seperti diatas, CTOS, CCRIS, BLACKLIST, atau kurang document. Saya ada org yg boleh tolong korang dapatkan loan rumah.

Loan rumah ni dari bank, dan org kerja swasta pun boleh apply. call 013-2914402 untuk maklumat.

bagi tahu dapat dari Zaid.

:)cgrock

for more info tentang loan ni klik disini

"baca nombor 14"


Salam bro , aku berminat, camane nak apply ni , umah tu brp ratus riby ye , dan camana calculationnya , tq

eena 03-10-2008 03:17 PM

wa pun nak apply tapi 80K je..boleh ke utk housing loan?

kasyah 04-10-2008 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by kaki_pancing (Post 2435995)
SAYA DAH DAPAT...

mmg tak payah byr upfront. sy baru keluar Letter offer dari bank tadi...
alhamdulillah..

waaaaa..... syok ler hang!!! dpt dok umah baru nanti naaaa..... tahniah!!! :)cgrock

tajul_forex 06-10-2008 12:26 AM

Salam bro..helmi ada sms hr tu...dia kata nanti kawan dia nak call..tp sampai skrg tak call lg..

prodigies 11-10-2008 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by tajul_forex (Post 2468972)
Salam bro..helmi ada sms hr tu...dia kata nanti kawan dia nak call..tp sampai skrg tak call lg..

alamak... masalah gak tu...
try lagi lah ingat kan dia.:D

prodigies 11-10-2008 08:10 PM

Quote:

Originally Posted by kaki_pancing (Post 2452783)
dia charge RM2500. dia cakap saya tak bleh bagitau bank mane, tapi rate BLR-1.75, agak2 korang bank mane tu??? ;)

tuan tanah dah cuti ke? baru aku nak belanja gi berbuka nih...

waahh :)cgrock

bagus ni testimoni baik nih, ahaks! :)paid

ayoi82 12-10-2008 01:51 AM

refinance boleh ke?

tajul_forex 12-10-2008 09:07 PM

Quote:

Originally Posted by prodigies (Post 2311679)
Salam,

Pada Sesiapa yg berminat nak beli rumah, tapi ada problem seperti diatas, CTOS, CCRIS, BLACKLIST, atau kurang document. Saya ada org yg boleh tolong korang dapatkan loan rumah.

Loan rumah ni dari bank, dan org kerja swasta pun boleh apply. call 013-2914402 untuk maklumat.

bagi tahu dapat dari Zaid.

:)cgrock

for more info tentang loan ni klik disini

"baca nombor 14"

aku dah call...black list tak boleh buat..dia suruh guna nama org yg tak black list utk buat loan...poning pakcik...~X(~X(~X(

advanzato 13-10-2008 09:59 AM

Quote:

Originally Posted by tajul_forex (Post 2519101)
aku dah call...black list tak boleh buat..dia suruh guna nama org yg tak black list utk buat loan...poning pakcik...~X(~X(~X(

Aikkk.. dah terang2 tulih kat depan boleh CCRIS/CTOS/BLACKLIST, tetiba jer takleh... hmmm.....:-?

tajul_forex 13-10-2008 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by advanzato (Post 2522239)
Aikkk.. dah terang2 tulih kat depan boleh CCRIS/CTOS/BLACKLIST, tetiba jer takleh... hmmm.....:-?

TU LA PASAL...KALAU NAK BUAT JUGAK..KENA TUTUP B.LIST DALAM 5K DIA CAKAP..kalau mcm tu..baik aku settlekan black list aku...:(scam:(scam:(scam

PuTRa78 15-10-2008 02:59 PM

Quote:

Originally Posted by kaki_pancing (Post 2435995)
SAYA DAH DAPAT...

mmg tak payah byr upfront. sy baru keluar Letter offer dari bank tadi...
alhamdulillah..

bro, bleh bg contact no x?

aku pun bminat nnk wt home loan nih..

tq

prodigies 02-01-2009 06:47 PM

wahhh haaa hhaaa..

lame aku tak jenguk thread ni.. amacam ade yg berhasil ke?

hairul123 20-01-2009 08:18 PM

Ada lagi ke offer ni?

johnjanski 20-01-2009 08:23 PM

Tuan rumah ni kelentong jer..aku call dulu dia cakap x leh buat loan..pasal kompeni aku bukan panel Bank Rakyat(nama je bank rakyat..tapi nyusahkan rakyat)

hairul123 20-01-2009 08:51 PM

Bank Rakyat atau bank kahwin ni elok di gelar Bank Kakitangan Kerajaan, sbb byk tolong org kerajaan je.. org swasta susah nak tolong betul

azriusre 21-01-2009 12:33 PM

Aku ingat thread ni dah tak dak....

azmie007 21-01-2009 02:07 PM

Quote:

Originally Posted by tajul_forex (Post 2526658)
TU LA PASAL...KALAU NAK BUAT JUGAK..KENA TUTUP B.LIST DALAM 5K DIA CAKAP..kalau mcm tu..baik aku settlekan black list aku...:(scam:(scam:(scam


apa beza..blacklist, ctos, ccris

Ridzuan_AIA 21-01-2009 02:14 PM

kes mcmni salu org dalam bank negara buat..masa nak masuk application ke bank, 'org dalam' akan tutup sekejap ccris anda dalam sisitem, and bila bank nk tgk ccris customer, sebersih sabun fab, takda hutang, then bank kasi approve loan..

cuma kalau x silap aku bayaran yg dikenakan oleh org dalam adalah atleast 10% dari loan amount sebab tu tuantanah kasi approve 75% aje...

jgn marah yea tuan tanah...kalau hang ada lubang untuk tolong org baguih la..teruskn usaha murni anda...

aes 21-01-2009 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by johnjanski (Post 3337664)
Tuan rumah ni kelentong jer..aku call dulu dia cakap x leh buat loan..pasal kompeni aku bukan panel Bank Rakyat(nama je bank rakyat..tapi nyusahkan rakyat)

Bank Rakyat tp yg dpt kemudahan org gomen, baik letak Bank Org Keje Gomen.

azmie007 29-01-2009 03:01 PM

apa cerita ni. tuan tanah senyap ajer..kata nak call:mad:

mukhsin 29-01-2009 03:11 PM

usah mimpi ler nak kol..gagal ler tu...

gengjawa 29-01-2009 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by mukhsin (Post 3417468)
usah mimpi ler nak kol..gagal ler tu...

uik.. sampai loan rumah pon tuan terjah nie:D

zasa121 29-01-2009 07:42 PM

ada lagi ker projek ni..


All times are GMT +8. The time now is 12:06 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.