CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Health, Beauty, Wellness Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=282)
-   -   Ubat Resdung - Dah Tutup Kedai (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=48061)

vedder9 05-10-2008 02:40 PM

Quote:

Originally Posted by ammal07 (Post 2462698)
setelah 6 hari makan ubat ni, memang berkesan,takda bersin dah,hingus tak melelehdah,gatal-gatal kerongkong/batuk sejak lebih sebulan yang lepas dah hilang. sebelumni makan ubat batuk cap anak & emak 1botol,brokol 1botol, ubat klinik penal 1botol,ubat klinik kilang 2botol,strepsol berpeket-peket habis,batuk dan gatal kerongkong tak hilang, ALhamdulillah, setelah makan ubat resdung ni,batuk dan gatal kerongkong dah hilang.

saya nak cuba stop makan ubat ni, nak tengok resdung datang balik tak,kalau datang balik maknanya kena makan berterusan...

Alhamdulillah Bro..
TQ untuk testimoni...

I pun still makan ubat nie bro...cuma kadar pengambilan ubat bergantung kepada keadaan dan situasi, kalau i makan sotong/udang/ketam..automatik i kena telan sebiji lepas makan seafood untuk elak masalah gatal2 muka....

Untuk hari2 biasa, mean i x makan seafood or makanan ada belacan..mmg i x perlu lagi makan ubat resdung ni...

Anyway...harap2 Bro berupaya sembuh sepenuhnya :)paid

nurmillionare 05-10-2008 10:26 PM

Sempena bulan Syawal yg mulia ini...Kaknur berdoa utk semua yg membaca mesej ini...Ya Allah...Engkau muliakan dan sayangilah saudara-saudara ku ini,kuatkanlah iman mereka,terimalah ibadah mereka dan ampunilah dosa-dosa mereka,jauhkanlah mereka dari segala fitnah dan mala petaka,bahagiakan keluarga mereka,sihatkan tubuh badan mereka,berkati dan murahkanlah rezeki kepada mereka...Amin Ya Rabbal Aalamin...."Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin"

lau_kau 05-10-2008 10:38 PM

salam
 
Quote:

Originally Posted by vedder9 (Post 2466606)
Alhamdulillah Bro..
TQ untuk testimoni...

I pun still makan ubat nie bro...cuma kadar pengambilan ubat bergantung kepada keadaan dan situasi, kalau i makan sotong/udang/ketam..automatik i kena telan sebiji lepas makan seafood untuk elak masalah gatal2 muka....

Untuk hari2 biasa, mean i x makan seafood or makanan ada belacan..mmg i x perlu lagi makan ubat resdung ni...

Anyway...harap2 Bro berupaya sembuh sepenuhnya :)paid

bro lokasi kat mana...
aku kat alor star

vedder9 06-10-2008 01:44 PM

Quote:

Originally Posted by lau_kau (Post 2468306)
bro lokasi kat mana...
aku kat alor star

Semalan je i gi tesco :)
I kat kangar nie Bro, nak buat COD ke..? Tapi i rasanya bulan depan baru turun AS kot, bulan nie dah 3 kali gi sana

vedder9 06-10-2008 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by nurmillionare (Post 2468215)
Sempena bulan Syawal yg mulia ini...Kaknur berdoa utk semua yg membaca mesej ini...Ya Allah...Engkau muliakan dan sayangilah saudara-saudara ku ini,kuatkanlah iman mereka,terimalah ibadah mereka dan ampunilah dosa-dosa mereka,jauhkanlah mereka dari segala fitnah dan mala petaka,bahagiakan keluarga mereka,sihatkan tubuh badan mereka,berkati dan murahkanlah rezeki kepada mereka...Amin Ya Rabbal Aalamin...."Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin"

Selamat Hari Raya Untuk Kak Nur Juga :)paid

vedder9 06-10-2008 02:05 PM

Quote:

Originally Posted by vedder9 (Post 2100391)
Assalamualaikum.....

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, saya ingin memperkenalkan sejenis ubatan herba tradisional untuk melegakan dan mengurangkan simptom resdung dan juga alahan kepada makanan laut.

Untuk makluman semua..saya merupakan penderita penyakit resdung hampir puluhan tahun...bersin hari-hari terutama sebelah pagi dan malam, belacan dan makanan laut merupakan makanan yang terpaksa saya berpantang untuk mengelak simpton yang berpanjangan...

Berbagai-bagai rawatan telah saya cuba...
1. Homeopathy
2. Hospital <-- derang kasik ubat alergik ngan nasal spray tu je
3. Pawang resdung <-- teknik asap dan macam2 lagi
4. Rawatan penjual ubat pasar malam

Semua di atas tidak memberikan kesan kepada diri saya..hinggalah saya diperkenalkan dengan ubat tradisional oleh rakan saya...setelah mencuba selama seminggu..saya tidak lagi bersin dan sudah boleh memakan makanan laut tanpa ragu2 lagi....namun begitu simpton resdung saya tidak hilang 100% tetapi gejala resdung berkurangan secara ketara....

Saya mengambil kesempatan ini untuk memperkenalkan pula ubat ini kepada rakan2 yang turut mengalami masalah resdung seperti saya..mudah-mudahan..apa yang saya lakukan ini dapat membantu mengembalikan keceriaan hidup anda :)

Untuk makluman semua, Sudah hampir 2 tahun saya mengambil ubatan ini...dan dos yang saya ambil bukan lah setiap hari...cuma bila perlu sahaja...sekitar 1-2 biji seminggu manakala sebiji selepas makan makanan laut....

Untuk permulaan...dos yang diperlukan ialah sebiji sebelah pagi..dan sebiji sebelah malam, ambilan selama seminggu berturut-turut, lazimnya kesan akan diperolehi selepas seminggu pengambilan ubat ini, dan selepas itu pengambilan ubat digunakan bila perlu sahaja.

Kos yang dikenakan seperti berikut :-

Sebotol : RM 30.00
Kos Pos : RM 5.00 ( Menggunakan Pos laju Malaysia )


Kepada yang berminat, sila PM saya untuk butiran lanjut.

Terima kasih.....

Up semula..untuk kawan2 yang ingin mencuba :)cgrock

eapui 06-10-2008 02:06 PM

aku telan ubat resdung bumiku..:D

helmihussain 06-10-2008 04:26 PM

ada lagi tak ubat resdong nih..

vedder9 07-10-2008 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by helmihussain (Post 2473708)
ada lagi tak ubat resdong nih..

Ade lagi..
bro nak brapa botol..?

Gimme ur address and contact number, hujung minggu ni i kurier

smartrader 07-10-2008 05:29 PM

Hai obat.. Hai obat.. Mari beli obat....
Huhuuuu...

Aku nk bg testimoni kat sini..
Oder dlm bulan pose yg lepas n still mkn smpai skrg..
Stkat nie alhamdulillah mmg terasa perubahan resdung aku..
Nk telan seafood selamba jer skrg.. Aku suggest pada sape2 yg ada resdung utk try obat ini.. Try dulu baru tau.. Xde kesan xyah oder lagi..
Tuan tanah x bagi duit raya kat aku pn aku kasi specel bump.. :D:D
Coz obat nie mmg wat aku puas hati (dengan izin dari-NYA)..


All times are GMT +8. The time now is 10:00 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.