CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Vacancies (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Pencarian pelakon-pelakon dan bakat-bakat baru untuk produksi !! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=47512)

sangbadut 16-08-2008 01:51 PM

Pencarian pelakon-pelakon dan bakat-bakat baru untuk produksi !!
 
Salam untuk semua warga CG semua ,

Pihak Darkwave Pictures sedang melakukan pencarian untuk bakat2 baru dalam bidang lakonan.Sesiapa yang berminat boleh hadir untuk ujibakat/casting.Bawak 2 keping gambar(kalau ada) dan yang lain2 isi borang je kat sana.

Nama : Dark Wave Pictures Sdn Bhd
Alamat : No 32-2B 2nd Floor , Jalan UP1/7 Ukay Perdana , 68000 Ampang Selangor.(atas Restoran Hanna)
No tel : 03-41074473
Masa : 10 pagi - 6 petang
Tarikh : Bila-bila masa je (Isnin sampai Jumaat)

Sila bawa bersama 2 keping gambar.Pemohon yang berjaya akan dihubungi apabila ada watak yang bersesuaian.Bergantung pada kesusaian watak.

Kalau ada apa2 nak tanya pun leh bgtau aku kat sini gak.In case kalau berminat tapi bley gi atas kul 5 bgtau la nanti aku try arrange ngan bos dia.Tapi jangan la lewat2 sangat.Paling lewat kul 7 should be ok la.Tapi maklumkan kat sini dulu la in case nak gi casting atas pukul 5 ok...Good luck !!

duzzz 16-08-2008 01:54 PM

jauh sangat..

klu kt ampang..

klu kt jb boleh aku try gak..

watak hero ade kosong x..

:)) :)) :))

raimy_m9 16-08-2008 01:55 PM

berlakon wooo...

tengkubasri 16-08-2008 02:08 PM

Quote:

Originally Posted by duzzz (Post 2065368)
jauh sangat..

klu kt ampang..

klu kt jb boleh aku try gak..

watak hero ade kosong x..

:)) :)) :))

:)) :)) :)) nk tanya tuan tanah, nnti berlakon dlm cite pe nih?? :p

muorian 16-08-2008 02:10 PM

waa... ada ofer berlakon la :D

adamma 16-08-2008 02:13 PM

yg xensem, yg senget sure xdpt ni

onetarmizi 16-08-2008 02:13 PM

Wah kat CG skrg pun ada org cari pelakon tambahan. Macam2 ada kat CG:)cgrock

sangbadut 16-08-2008 03:26 PM

Wat skrg ni untuk pelakon tambahan/extra je dulu hehehe.Kalau ada yang berminat gi je casting/ujibakat tu.Untuk next 2 week nyer shooting wat kat Kelantan , tapi untuk yang layak dan takleh gie akan dipanggil untuk next project di KL/Selangor.

sangbadut 16-08-2008 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by tengkubasri (Post 2065412)
:)) :)) :)) nk tanya tuan tanah, nnti berlakon dlm cite pe nih?? :p

Dendam Seorang Puteri ->RTM

Gila Komik 16-08-2008 03:27 PM

huhu...trasa cam nak try je hehehe....xpe la malu la huhu

tengkubasri 16-08-2008 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by Gila Komik (Post 2065701)
huhu...trasa cam nak try je hehehe....xpe la malu la huhu

apply ar GK, bila lagi aku nk ada member artist.. 8-> 8-> 8->

Gila Komik 16-08-2008 03:32 PM

Quote:

Originally Posted by tengkubasri (Post 2065707)
apply ar GK, bila lagi aku nk ada member artist.. 8-> 8-> 8->

aku kurang kacak la...xdpt kot...ko try la...mst boleh nye...:D

sangbadut 16-08-2008 03:36 PM

Apa nak malu.G je try.Bukan kena bayar ape pun.Kalau dapat alhamdulillah.Production house bukan nak pakai untuk satu projek je, diorang akan simpan profile korang.Let say ada shoot lagi korang akan dipanggil lagi (kalau korang free la).Jadi extra jerit panggil 'Oitt' pun dah RM100 hehehe.Lalu blakang actor/actress RM50 hehehe

tengkubasri 16-08-2008 03:40 PM

Quote:

Originally Posted by Gila Komik (Post 2065720)
aku kurang kacak la...xdpt kot...ko try la...mst boleh nye...:D

aku lg la x kacak... :p ko try ler...

asrul07 16-08-2008 03:45 PM

Menarik gak ni..mula2 part time, pastu full time...glamor2..alamak,rugi,maya karin dah kawin laa... :)

mamasit 17-08-2008 02:44 AM

Nih bagus ni.. mama memang ada bakat berlakun.. Boleh cuba nih..

eapui 17-08-2008 02:48 AM

Quote:

Originally Posted by tengkubasri (Post 2065746)
aku lg la x kacak... :p ko try ler...

ko ambik aku punya awek ke tengkubasri..:eek: :eek:

tengkubasri 17-08-2008 03:03 AM

Quote:

Originally Posted by eapui (Post 2067688)
ko ambik aku punya awek ke tengkubasri..:eek: :eek:

original tu banggg... tulen.. :p
kalu aku lawa cenggini, blh le g ujibakat tp... :(

abu85 17-08-2008 03:03 AM

hmm tuan tanah model tak der ker.. hmm berminat la aku dr kecik.. tp skrg dah besar.. bdn pun besar jgk wekwkewkekw

eboss 17-08-2008 05:48 AM

Quote:

Originally Posted by sangbadut (Post 2065360)
Salam untuk semua warga CG semua ,

Untuk sesaper yang berminat untuk wat part time sebagai pelakon tambahan/extra bley datang untuk casting.Bawak 2 keping gambar dan yang lain2 isi borang je kat sana.

Nama : Dark Wave Pictures Sdn Bhd
Alamat : No 32-2B 2nd Floor , Jalan UP1/7 Ukay Perdana , 68000 Ampang Selangor.(atas Restoran Hanna)
No tel : 03-41074473
Masa : 10 pagi - 5 petang
Tarikh : 15/8 (Jumaat) , 17/8(Ahad) dan 18/8(Isnin)

Sila bawa bersama 2 keping gambar.Pemohon yang berjaya akan dihubungi apabila ada watak yang bersesuaian.Bergantung pada faktor umur dan lain.

Kalau ada apa2 nak tanya pun leh bgtau aku kat sini gak.In case kalau berminat tapi bley gi atas kul 5 bgtau la nanti aku try arrange ngan bos dia.Tapi jangan la lewat2 sangat.Paling lewat kul 7 should be ok la.Tapi maklumkan kat sini dulu la in case nak gi casting atas pukul 5 ok...Good luck !!

teringat dulu-dulu zaman aku kerja LHDN aku pernah terlibat jadik pelakon tambahan nie. Filem ada ler 2 kali. Filem INTERLUD dan PENGHUJUNG MALAM dan drama TUAN GURU.

Ok ler juga carik pengalaman dan suka-suka.

:eek: :eek: :eek: :eek:

NEMO 17-08-2008 06:12 AM

kalu belakon dgn fazura ke..jue ke..wow....mesti mau

Pakcik_Kordi 17-08-2008 09:17 AM

TB.. ko nak berlakon jadi apa...Tiang Telepon ke

Kimie 17-08-2008 09:30 AM

Quote:

Originally Posted by sangbadut (Post 2065740)
Apa nak malu.G je try.Bukan kena bayar ape pun.Kalau dapat alhamdulillah.Production house bukan nak pakai untuk satu projek je, diorang akan simpan profile korang.Let say ada shoot lagi korang akan dipanggil lagi (kalau korang free la).Jadi extra jerit panggil 'Oitt' pun dah RM100 hehehe.Lalu blakang actor/actress RM50 hehehe

mak aih.. kalau ade dialog plak dapat beraper?~X( ~X(

zuleyaiyo 17-08-2008 12:26 PM

Pelakon kanak2 diorang takmo ke?

ikscentre 17-08-2008 12:34 PM

berlakon cite ape nih?

sekam padi 17-08-2008 12:38 PM

Quote:

Originally Posted by ikscentre (Post 2069236)
berlakon cite ape nih?

filem Jangan Pandang Bawah....:)) :)) :))

sangbadut 17-08-2008 12:48 PM

Quote:

Originally Posted by ikscentre (Post 2069236)
berlakon cite ape nih?

Untuk latest projek cerita 'Dendam Seorang Puteri'/Tapi kalau profile korang dah ada kat comp. next projek kalau ada watak yang bersesuaian diorg akan panggil lagi la:)

eapui 17-08-2008 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by sangbadut (Post 2069312)
Untuk latest projek cerita 'Dendam Seorang Puteri'/Tapi kalau profile korang dah ada kat comp. next projek kalau ada watak yang bersesuaian diorg akan panggil lagi la:)

tawaran masih terbuka ke?:-?

ikscentre 17-08-2008 12:55 PM

oic..
sape pelakon utamanye?

sangbadut 17-08-2008 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by ikscentre (Post 2069357)
oic..
sape pelakon utamanye?

Pelakon utama tengah buat pemilihan bergantung pada yang free untuk time shooting tu.

Datang la utk audition/casting kat sana.Hari ni ngan esok pun ada ni aku baru je call tadi.Casting akan dibuat oleh Fiena ngan Zabri Gerak Khas tu.Kanak-kanak pun bleh...

sangbadut 17-08-2008 01:06 PM

Quote:

Originally Posted by eapui (Post 2069325)
tawaran masih terbuka ke?:-?

Yup.Hari ni ngan esok.Pegi saja try hehehe.Tak rugi pon :D

eapui 17-08-2008 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by sangbadut (Post 2069430)
Yup.Hari ni ngan esok.Pegi saja try hehehe.Tak rugi pon :D

rasa nak gak cuba tp...:"> :">

najibian 17-08-2008 01:22 PM

cte la skit ape kriteria/ciri2 yg dia nk..utk watak apa..mana tau ada yg aku knl ade bakat besar.

sangbadut 17-08-2008 02:13 PM

Untuk detail apa kata call je ofis Darkwave tu bro

kamal_kampong 17-08-2008 02:16 PM

woo..

boleh berlakon la pulak..:D :D

Gila Komik 17-08-2008 02:22 PM

spe yg berani menyahut cabaran????

sangbadut 17-08-2008 02:35 PM

Mari2 hehehehe

hakeem 17-08-2008 03:32 PM

Quote:

Originally Posted by eapui (Post 2069442)
rasa nak gak cuba tp...:"> :">

pegi je bro...mane tau ko plak jln atas karpet merah kat genting nanti ...hehee...:D

sangbadut 17-08-2008 07:38 PM

PENGUMUMAN
Di atas sambutan yang menggalakkan pihak Darkwave Pictures melanjutkan tarikh ujibakat hingga Selasa ini.

mfadhlan 17-08-2008 07:54 PM

agak2 brape bayaran utk pelakon tambahan eh?kira jam atau hari?
-cam best je..


All times are GMT +8. The time now is 03:45 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.