CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   Penternakan Rusa....Meh Borak Tentang Rusa .!!!! (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=46965)

kingkhalios 28-08-2010 04:00 AM

saya baru2 mencuba membela rusa dari 2ekor sekarang saya mempunyai 18 ekor rusa jenis timorneste, bagaimanakah saya boleh dapat baka rusa jenis samba atau baka lain2 untuk menambahkan lagi koleksi rusa saya

lanjelang 28-08-2010 03:39 PM

OK, boleh kah terangkan sedikit berkenaan dengan kandang rusa?

Adakah memerlukan tempat teduh, kolam ?

share la skit tntang best practice tentang rupa bentuk kandang rusa.

Terima kasih

jefri82@gmail.com 29-09-2010 04:54 PM

Pembekal rusa
 
Kami adalah pembekal dan penternak rusa di gombak
Berminat sila hubungi : 016 6992342 (Jefri) call/sms untuk tempahan RUSA
http://penternakan.webs.com

along13 11-11-2010 09:39 PM

ingin menternak rusa tetapi tiada masa,tempat menternak dan sukar mendapatkan baka. kami menyediakan baka rusa dari pelbagai spesis seperti timorensis,sika,felore,red deer,nilgai,axis-axis.di samping itu kami juga menyediakan lot-lot untuk menternak. pakej menternak rusa komersial adalah seperti :

Bayaran Lot : RM 3500.00 (sekali sahaja)
Baka Rusa : RM 2500.00-RM 3500.00 (seekor)
Penjagaan : RM 200.00 (sebulan/22ekor)
Makanan : RM 0.40 (seekor/hari)

Dengan kos termurah anda boleh menjadi penternak Rusa.berminat boleh hubungi D'Paradise Deer Valley di talian : 012-6379835 (Rawang,selangor) dan 017-3458849 (kuantan,pahang).

Ladang kami di Bukit sentosa rawang dan sungai lembing,Kuantan

abahpunye 03-01-2011 02:50 PM

hang banting kat mane i org banting juge

abahpunye 03-01-2011 02:54 PM

salam
 
:D
Quote:

Originally Posted by heaven (Post 3177808)

Alhamdulillah...sy dh sebulan lebih dpt Ternak Rusa..:">:">:">

hang duduk banting kat mane?

abahpunye 03-01-2011 02:56 PM

i pun org banting jugak,boleh i datang tengok rusa you

Ziey 09-04-2011 09:37 PM

saya bercadang berjinak dlm rusa nie juga..

bole guide saya mane nak cari induk2 rusa yg murah and bape rege sekor..

Thanks

liverpool 09-04-2011 09:39 PM

bestt oo payau nie..tapi panas....

Cik Aisyah 14-04-2011 03:01 PM

hari tu aku makan satay ruse manis. heeeeeeeee. sedap!

eh, aku malas plak nk bace bnyak2. nak tanye die punye hasil perkumuhan bau die semerbak harum kasturi ke? MAksud aku, bau die kuat x?


All times are GMT +8. The time now is 08:06 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.