CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   bisnes steamboat (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=412790)

mnsarhan 28-02-2013 11:36 PM

Quote:

Originally Posted by analyzer_mike (Post 16358982)
hehe..sama la kita ye.. boleh gak sharing2 idea n ilmu :)
bukak lokasi mana bro? :)cgrock

Hehe. Bercadang area Puchong ni jek. Bro lak area mana? Kalau sama area, sy kena cari tmpt lain la plak.hehe :D

SilentWitch 01-03-2013 03:02 AM

TT sy pun tgh usha psl steamboat ni tp msh peringkat awal lg. yg penting
1.kuah kene sedap
2.menu kene pelbagai
3.steamboat + grill
4.lokasi mantap
5.harga kene berpatutan

skrg tgh research psl tempat steamboat+grill nk buat kelainan skit

:D

analyzer_mike 01-03-2013 07:29 AM

Quote:

Originally Posted by mnsarhan (Post 16359223)
Hehe. Bercadang area Puchong ni jek. Bro lak area mana? Kalau sama area, sy kena cari tmpt lain la plak.hehe :D

uishh..jgn mcm tu..Rezeki tu dari ALLAH..kalau tuhan kata tu rezeki kita..bukak kedai sebelah2 pon insyaALLAH ada sambutan..hehe..

saya buat kat perak..jauh sket hehehe... :)cgrock

analyzer_mike 01-03-2013 07:35 AM

Quote:

Originally Posted by SilentWitch (Post 16360821)
TT sy pun tgh usha psl steamboat ni tp msh peringkat awal lg. yg penting
1.kuah kene sedap
2.menu kene pelbagai
3.steamboat + grill
4.lokasi mantap
5.harga kene berpatutan

skrg tgh research psl tempat steamboat+grill nk buat kelainan skit

:D

saya pon mmg cadang nak buat 2 in 1.. steamboat and grill skali.. sbb kalau steamboat saje mcm dah ramai sgt org buat..

menu plak saya ada gak usya2 pembekal bahan2 ni..cuma nak taw kat mane boleh dapat sayur2 tambahan macam kat seoul garden tu..ade ke sape2 yg tau mana nak dapat ek? :)cgrock

mnsarhan 01-03-2013 10:03 AM

Quote:

Originally Posted by analyzer_mike (Post 16361397)
uishh..jgn mcm tu..Rezeki tu dari ALLAH..kalau tuhan kata tu rezeki kita..bukak kedai sebelah2 pon insyaALLAH ada sambutan..hehe..

saya buat kat perak..jauh sket hehehe... :)cgrock

Hehe. Gurau2 je. Betol TT, rezeki sume datang dari Allah. Sama2 la kita berusaha. Nanti kalau dh open, bgtau la lokasi, boleh bertandang ke sana klu ada kelapangan. :D

Quote:

Originally Posted by SilentWitch (Post 16360821)
TT sy pun tgh usha psl steamboat ni tp msh peringkat awal lg. yg penting
1.kuah kene sedap
2.menu kene pelbagai
3.steamboat + grill
4.lokasi mantap
5.harga kene berpatutan

skrg tgh research psl tempat steamboat+grill nk buat kelainan skit

:D

Semua pernyataan di atas adalah benar. Haha. Betol tu, menu nk kena variasi & nampak meriah, customer pon seronok nk pilih makanan. Selain pd kuah, pencicah pn mainkan peranan gk.

Dari segi harga, so far kalau kt KL ni, dlm RM20-25/head dh berpatutan dh.

Periuk utk steambot mana boleh dpt ek? Klu ada forumer2 CG yg tau, leh share2 info kt sini.

SilentWitch 01-03-2013 11:15 PM

Kat mana nak cr supplier utk brg2 steamboat hotplate/periuk.
Tlg up utk TT

:D:D

analyzer_mike 03-03-2013 10:49 PM

Quote:

Originally Posted by SilentWitch (Post 16370964)
Kat mana nak cr supplier utk brg2 steamboat hotplate/periuk.
Tlg up utk TT

:D:D

:)cgrock:)cgrock

Thanks tlg up kan..tu la skang ni tgh cari idea dapur steamboat mana yg paling sesuai nak guna untuk steamboat n grill ni.. ~X(

analyzer_mike 07-03-2013 09:33 AM

nak tanya pendapat semua.. mana yg elok pakai dapur yg pakai gas atau pon dapur yg elektrik ye?

ada org pakai dapur jenis mcm ni..

http://2.bp.blogspot.com/-Uh-A9NrGIg...112_224435.jpg

tapi saya berkenan jenis mcm ni...

http://www.klondajk.my/user_thumbnai...f8-375x260.jpg

Anda pula bagaimana ye?

boleh tak kongsi kebaikan dan keburukan dua dapur ni?

Thanks :)

SilentWitch 10-03-2013 02:23 AM

Quote:

Originally Posted by analyzer_mike (Post 16431321)
nak tanya pendapat semua.. mana yg elok pakai dapur yg pakai gas atau pon dapur yg elektrik ye?

ada org pakai dapur jenis mcm ni..

http://2.bp.blogspot.com/-Uh-A9NrGIg...112_224435.jpg

tapi saya berkenan jenis mcm ni...

http://www.klondajk.my/user_thumbnai...f8-375x260.jpg

Anda pula bagaimana ye?

boleh tak kongsi kebaikan dan keburukan dua dapur ni?

Thanks :)

Menarik soalan bro ni. sy pun nk tahu jugak PRO and CONS :-?

Pada pendapat peribadi sy sbg penggemar STEAMBOAT yg pakai gas lg sedap kot hehe :D

analyzer_mike 13-03-2013 07:36 AM

Quote:

Originally Posted by SilentWitch (Post 16460812)
Menarik soalan bro ni. sy pun nk tahu jugak PRO and CONS :-?

Pada pendapat peribadi sy sbg penggemar STEAMBOAT yg pakai gas lg sedap kot hehe :D

oo mcm tu ek..tapi pada pendapat saya...kalau skang ni nak pakai gas agak merbahaya la dan ada risiko paip bocor kot..dan makan ruang sikit..

sbb tu ingat nak beralih pada jenis elektrik pulak..hehe


All times are GMT +8. The time now is 03:53 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.