CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Santai, Others (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Santai : Tahniah Juruteknik J17 yg akan naik gred J29. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=406042)

shamputra 05-02-2013 12:53 AM

Tahniah Juruteknik J17 yg akan naik gred J29.
 
tahniah kawan2...:">


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...76337557_n.jpg

zeal_tech 05-02-2013 12:56 AM

untung le....rezeki kwan2...

shamputra 05-02-2013 01:00 AM

ft17 bila lg nk naek..huhu....

true investor 05-02-2013 01:10 AM

syukurla kalau jadi, tapi tak nak berharap sangat. nanti jadi macam sbpa dah sain last last tak jadi

mffitri 05-02-2013 01:19 AM

dah tu pe jd dgn J29 yg ade??
xkan dah same level?

Duffayoi14 05-02-2013 01:19 AM

Maknanya semua j17,22,26 automatik naik jd j29?

So technician semua wujud lg ke x?

Confius jap...

Combat69 05-02-2013 10:39 AM

Klu betul lah Alhmdulillah lah..

lama dah dok dengar pasal nie, tp xtau betul ka tak.

adamdaniel81 05-02-2013 10:42 AM

J17 masih wujud. Bulan januari aritu baru buat pengambilan baru utk ke ILP, IKBN & Kolej Komuniti.

nham 05-02-2013 12:08 PM

wahh
tahniahla sapa yang J17 tu..
bilalah turn aku????

smileyjawa 05-02-2013 12:10 PM

better skrg minimum utk isi jawatan tu kene ada diploma.

malrockstar 05-02-2013 12:23 PM

untung la dpt keje gomen..huhu

nazri zaini 05-02-2013 12:28 PM

entah bila plak ft17 nk naik..

seronok 05-02-2013 12:34 PM

J17 dari IPG je..untung la member aku

akudandia 05-02-2013 12:35 PM

harap2 jadila hendaknya.....

joee 05-02-2013 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by shamputra (Post 16083852)
ft17 bila lg nk naek..huhu....

FT17 ni hidup segan mati takmau... :D

kipaskertas_108 05-02-2013 12:39 PM

untung laaaaaaaaa

ajipai 05-02-2013 12:42 PM

Alhamdulillah....

Irwan De Gea 05-02-2013 01:37 PM

JKR shj atau utk semua agensi kerajaan??

Irwan De Gea 05-02-2013 01:48 PM

Eh.. Kejap2.. Apsal tajuk Institut Pendidikan Guru.. Tapi, kat perenggan 3 tu JKR plak....

kapten_kit 11-06-2013 08:17 PM

betul ke hari ni umumkan juruteknik j17 naik gred j29? td ada staf jbtn ptanian bg tahu diaorg dh naik j29.ada sesapa blh share perkara ni?

amuk293 11-06-2013 08:22 PM

kenaikan ke J29 tu dari J17 kena ada diploma ke apa?klu J17 dari sijil tak naik ke?

WMComm 11-06-2013 08:27 PM

Bukan ke j17 yang ada diploma sahaja akan naik ke j29?

jeplo 13-06-2013 10:40 AM

Semua naik ke 29 serentak kecuali yang berkhidmat bawah 10 tahun. Akan naik dahulu j29 tetapi akan dihantar berkursus kemudian.

joee 13-06-2013 10:44 AM

asik2 skim J jer... FT terabai....kesian skim F

ahchan 13-06-2013 10:50 AM

tahniah
rezki yg baik dpt

Nick McAlfy 14-06-2013 11:02 AM

Dari sumber yang dipercayai, semua Jt17 naik J29 tak kira intake SPM, Sijil atau yang memiliki Dip. Jt yang memiliki Dip, mempunyai pengalaman kerja lebih 6 tahun, akan diberi anjakan gaji setara dengan Dip. Federal akan jalan dulu. Bagi state... tak pasti. Apa2 pun semua ini berkuatkuasa 1 Julai 2013. Apapun, alhamdulillah diucapkan dan jalankan tugas dengan berhemah dan berwibawa. Sekian.

satriahitam 14-06-2013 11:11 AM

Quote:

Originally Posted by shamputra (Post 16083852)
ft17 bila lg nk naek..huhu....

FT nak naik kena tunggu semua network, internet down satu mesia... pastu bila dah kritikal baru diaorg nak pandang....

nangka madu 14-06-2013 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by amuk293 (Post 17449265)
kenaikan ke J29 tu dari J17 kena ada diploma ke apa?klu J17 dari sijil tak naik ke?

biasa akan kena kursus utnk syarat kenaikan gred.

connect 14-06-2013 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by shamputra (Post 16083852)
ft17 bila lg nk naek..huhu....

tunggu presiden ceupacs dari kalangan org F jgk yer.. skrg org J yg pegang :D

dejavu 14-06-2013 11:36 AM

J29 gak rugi xdiupgrade mcm degree holder...sedangkan J17 dari sijil terus naik ke diploma

vardenafil 14-06-2013 11:42 AM

kesian la pada yg gred c27..terus kene cantas dengan juruteknik j17 yang naik ke j29 terus..confirm juruteknik pandang sebelah mata je kt c27 tu..huhu

mat_letop 14-06-2013 11:55 AM

ada diploma level sijil pon boleh join
hahaha
untung sijil kesian bebudak diploma
takziah
kihkih

eriq 14-06-2013 12:08 PM

j17 tu termasuk tak untuk pembantu pemeriksa kilang dan jentera? ada sesapa dari JPA boleh jawab???

nangka madu 17-06-2013 12:04 PM

btl ke dr j17 ke j29, setahu kwn ke j27 jer.

eriq 26-06-2013 11:55 AM

saya baru telepon jpa.... staff jpa sahkan tiada apa2 kenaikan pun bulan tujuh ni untuk j17... surat tu minta ketua jabatan kemaskini rekod jer...

zunnur 26-06-2013 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by satriahitam (Post 17476374)
FT nak naik kena tunggu semua network, internet down satu mesia... pastu bila dah kritikal baru diaorg nak pandang....

saya sokong sesangat...

hyfactive 27-06-2013 11:25 AM

hari ni mtsu bersidangn dengan jpa untuk kenaikan julai ni..harap pekeliling cepat kuar..

shafizan86 27-06-2013 12:15 PM

Quote:

Originally Posted by hyfactive (Post 17600976)
hari ni mtsu bersidangn dengan jpa untuk kenaikan julai ni..harap pekeliling cepat kuar..

harap2lah
dah xlama mana dah julai ni :-?

nangka madu 27-06-2013 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by eriq (Post 17590356)
saya baru telepon jpa.... staff jpa sahkan tiada apa2 kenaikan pun bulan tujuh ni untuk j17... surat tu minta ketua jabatan kemaskini rekod jer...

hbs tu omar osman ckp aritu..bohong jela. btl ke bro call sndiri JPA?

hyfactive 27-06-2013 05:17 PM

mana ada tiada pengesahan jpa..semua jkr daerah arahkan HR dorang kumpul maklumat pemegang jawatan J17..


All times are GMT +8. The time now is 05:59 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.