CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Suspicious Business/Scheme Activities (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=182)
-   -   Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia - Adakah mau scam juga ??? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=395405)

none 02-01-2013 10:08 AM

Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia - Adakah mau scam juga ???
 
Selamat tahun baru 2013.
Baru 2 hari kat tahun baru ni aku dh didatang org yg ajak masuk skim ni...bagai nk rak punya ajak..
bayar rm3800 dpt melancung dlm negara tarap 5 bintang dan yg best nya duit tu akan dikembalikan sedikit2 setiap bulan
sehingga cecah rm4800 dan 1001 mcm kekayaan.
Link dia www.yds2u.com.
Sape tau..kasi info sikit...takut2 awal tahun dh kena scam..:)

Dato Apai 02-01-2013 10:19 AM

Jaga2x tt. Macam terbau unsur2x scam nie. Too good to be true

none 02-01-2013 10:43 AM

Quote:

Originally Posted by Dato Apai (Post 15687334)
Jaga2x tt. Macam terbau unsur2x scam nie. Too good to be true

Tu la Dato...pergh..:)
La ni macam2 skim dan biz yg kita pun xtau mana satu betul...
xlayan....kawan baik lak..kang putus silaturahim..
lg satu la...perasan tak...banyak benda2 camni yg berkaitan dgn perlancungan lak...
pelaburan emas dh bungkus dikejekan dik BNM..
tp yg ni..persatuan..ke depa tipu aja...
sape2 ahli persatuan ni...kasi unfo ckit...

none 02-01-2013 03:30 PM

xada ke geng2 cg yg jadi ahli persatuan ni atau tau program ni?
ke ada org yg saja petik nama persatuan ni?

Broccoli 02-01-2013 04:00 PM

xpun tt join dlu tgk kalo scam gtau la kami.. huhu.. gurau ja tt

none 02-01-2013 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by Broccoli (Post 15691509)
xpun tt join dlu tgk kalo scam gtau la kami.. huhu.. gurau ja tt

Cisss...terjoint juga ler jawabnya..:))
klu masuk 29k...tiap2 bulan leh dapat rm5100.00... wa cakap lu...:)
cam na aku cakap kat kawan aku tu...tuk kasi jauh benda yg xpasti ni:-?

none 03-01-2013 10:32 AM

mari2...tlg bagi info sape yg tahu & ada pengalaman atau suda kena..

boyz371 04-01-2013 06:18 AM

Lebih baik jangan tu nasihat aku tt
baik putus kawan,duit selamat
dari putus kawan,duit pon ilang

che tak 04-01-2013 03:59 PM

Ape yg Che Tak tau, org kuat dyeorg nie dari Wanita UMNO Bdr Tun Razak, leh check tgok...

syukranjz 04-01-2013 04:10 PM

pernah gk dgr ..tgk fb member ade tulis Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia..

nasgold 06-01-2013 12:27 AM

Quote:

Originally Posted by none (Post 15691804)
Cisss...terjoint juga ler jawabnya..:))
klu masuk 29k...tiap2 bulan leh dapat rm5100.00... wa cakap lu...:)
cam na aku cakap kat kawan aku tu...tuk kasi jauh benda yg xpasti ni:-?

salah tu rm5100 dana yg pertama je dan
kemudian ape yg dpt
rm56000 dlm bentuk PCI 2%, di bayar sedikit2 selama lebih kurang 7tahun

AzMiLLioNaiRe 06-01-2013 12:29 AM

Haritu member cg gk dh closing...kum join lg tgh wt gwg

nasgold 06-01-2013 12:34 AM

Ape yg kite dpt bile join 29k...
1) Melancung ke asia pasifik
2) Melancung ke asia tenggara
3) melancung ke pulau2 m'sia
4) Rebet rm 5100
5) 20gram emas 999 bernilai 4480
6) Aset pokok gaharu 300k (dah di tanam di baling kedah)
7) 1 tapak chalet di baling
8) PCI 2% berjumlah 56000 dibayar secara bulanan. (anggaran 7 Tahun)

locos 06-01-2013 12:37 AM

skim piramid

nasgold 06-01-2013 12:39 AM

bukan skim piramit...
kelab warisan org2 melayu...
bhg ekonomi menggunakan osk bank invesment

nasgold 06-01-2013 12:45 AM

KELAB KEBAJIKAN DAN SOSIAL TUN TEJA MALAYSIA (KKDSTTM)

MISI/VISI (OBJEKTIF UTAMA)

1. Menjalankan aktiviti kesedaran, kebajikan, kemajuan dalam bidang sosial, ekonomi, kesihatan dan sebagainya demi agama, bangsa dan nagera.

2. Memperkasakan kekuatan dan daya saing yang tinggi dalam diri setiap ahli agar menjadi pemimpin yang disegani serta mempunyai kekuatan rohani melalui jalinan kasih sayang dan keikhlasan sekaligus dapat membina kejayaan di atas kejayaan orang lain demi merakyatkan ekonomi ahli-ahlinya.

3. Mengadakan dan menjalankan tabung amal atau apa-apa kutipan lain bagi kemajuan dan faedah tabung kelab.

4. Melahirkan usahanita yang intelektual global dan glokal di dalam menjadikan wanita yang berkarisma serta dapat merealisasikan impian ke arah menuju kejayaan di dalam perniagaan disalurkan.

5. Memberikan khidmat rundingan kepada ahli-ahli menerusi methadalogi ilmu dan kemahiran dalam memperjuangkan aplikasi pelan tindakan dan latihan visulisasi yang disediakan seperti seminar, bengkel dan kursus dianjurkan.

6. Merealisasikan motto "Kelab Kebajikan Dan sosial tun Teja Malaysia" iaitu: "GERBANG PERJUANGAN, LAMBANG PENGORBANAN"

che tak 06-01-2013 04:19 AM

Quote:

Originally Posted by nasgold (Post 15732101)
KELAB KEBAJIKAN DAN SOSIAL TUN TEJA MALAYSIA (KKDSTTM)

MISI/VISI (OBJEKTIF UTAMA)

1. Menjalankan aktiviti kesedaran, kebajikan, kemajuan dalam bidang sosial, ekonomi, kesihatan dan sebagainya demi agama, bangsa dan nagera.

2. Memperkasakan kekuatan dan daya saing yang tinggi dalam diri setiap ahli agar menjadi pemimpin yang disegani serta mempunyai kekuatan rohani melalui jalinan kasih sayang dan keikhlasan sekaligus dapat membina kejayaan di atas kejayaan orang lain demi merakyatkan ekonomi ahli-ahlinya.

3. Mengadakan dan menjalankan tabung amal atau apa-apa kutipan lain bagi kemajuan dan faedah tabung kelab.

4. Melahirkan usahanita yang intelektual global dan glokal di dalam menjadikan wanita yang berkarisma serta dapat merealisasikan impian ke arah menuju kejayaan di dalam perniagaan disalurkan.

5. Memberikan khidmat rundingan kepada ahli-ahli menerusi methadalogi ilmu dan kemahiran dalam memperjuangkan aplikasi pelan tindakan dan latihan visulisasi yang disediakan seperti seminar, bengkel dan kursus dianjurkan.

6. Merealisasikan motto "Kelab Kebajikan Dan sosial tun Teja Malaysia" iaitu: "GERBANG PERJUANGAN, LAMBANG PENGORBANAN"

Misi mmg gempak...Pelaksanaan???:-?

nasgold 06-01-2013 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by che tak (Post 15733088)
Misi mmg gempak...Pelaksanaan???:-?

Setakat ni in progress. Projek penanaman gaharu lebih 100ekar sedang dijalankan.
Sebanyak 30k pokok gaharu telah di tanam.
Tapak chalet, hotel, kilang, dewan dll dah disediakan untik ahli kelab.

nasgold 06-01-2013 10:09 AM

Dulu depa present kat aku depa kata ada tapak chalet, pokok gaharu akan dibuat....
aku kata bohong, janji tipu je tu... tp skrg semua terbukti malah lebih dr itu.
Planing tahin ini belajar tread kat BSKL dgn puan Shima.

nasgold 06-01-2013 10:20 AM

KKDSTTM adalah sebuah kelab membantu menaikan elonomi melayu.
Kalau cina berjaya dlm perniagaan kerana kelab2 mereka mengapa org melayu taka boleh.
Mondes operasi kelab tun teja ini sama dgn sebuah kelab cina yg telah berjaya iaitu
Chines chamber.. Kelab cina yg ini lah yg banyak memastikan setiap perniagaan ahlinya pasti berjaya.

nasgold 06-01-2013 10:25 AM

Cina kalau buat perniagaan menggunakan persatuan untuk berjaya.
Mungkin kite org melayu susah utk guna persatuan sbb org melayu susah utk bersatu.
Kita yg kena merubah sokap org kita.

siddiq18 06-01-2013 11:21 AM

Yg kelab ni persatuan bg duit ke klo kita nk bukak bisnes?hehe..ke kite kua kan duit utk psatuan

MugenMTX5 06-01-2013 11:29 AM

apekebenda la..

nasgold 06-01-2013 11:35 AM

Semua persatuan hanya menolong ahlinya sahaja.h
Sekurang2nya kena bayar yuran ahli dan ikut beberapa program dulu baru la kelab boleh tlg.

nasgold 06-01-2013 11:52 AM

Anda tahukah bagaimana cina berpesatuan?

Apabila seorang anak cina dilahirkan mereka akan letak duit pada pesatuan mereka rm5000(amaunt 20tahun yg lepas)
dan setelah anak itu melebihi 20 thn duit itu dah berganda 100k ke 200k
dan kemudian mereka akan guna duit ini untuk pelajaran atau bukak bisnes utk anak mereka.

Persoalannya beranikah kita buat ni?
Org kita susah nak percayakan bangsa sendiri.
...
Dtg dan tgk kelab ini dan setelah dgr penerangan sepenuhnya...
baru buat keputusan...

watakutama 06-01-2013 12:19 PM

TT,,,kalao tak tahu apa2..jgnla tulis scam...siasat dulu..paling senang gi la report BNM..tgk apa BNM nak jawab kat ko...

aku tahu la aku dah join...

watakutama 06-01-2013 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by nasgold (Post 15734267)
KKDSTTM adalah sebuah kelab membantu menaikan elonomi melayu.
Kalau cina berjaya dlm perniagaan kerana kelab2 mereka mengapa org melayu taka boleh.
Mondes operasi kelab tun teja ini sama dgn sebuah kelab cina yg telah berjaya iaitu
Chines chamber.. Kelab cina yg ini lah yg banyak memastikan setiap perniagaan ahlinya pasti berjaya.

aku masuk yg investment bawah OSK punya...bawah kak hajar..tahun ni kak shima start buat kelas pasal stock...

watibalruyub 06-01-2013 12:32 PM

makam teja aku taula kat mana.. kawasan lombong suatu masa dulu kat kota bharu, perak.
memang best mancing kat situ

nasgold 07-01-2013 04:11 AM

Quote:

Originally Posted by watibalruyub (Post 15735370)
makam teja aku taula kat mana.. kawasan lombong suatu masa dulu kat kota bharu, perak.
memang best mancing kat situ

bagus kalau tau kat mane makamnye...
lebih bagus kalau tau bagaimane sejarah 500tahun tun teja....

ADI78 07-01-2013 04:20 AM

Quote:

Originally Posted by nasgold (Post 15732036)
Ape yg kite dpt bile join 29k...
1) Melancung ke asia pasifik
2) Melancung ke asia tenggara
3) melancung ke pulau2 m'sia
4) Rebet rm 5100
5) 20gram emas 999 bernilai 4480
6) Aset pokok gaharu 300k (dah di tanam di baling kedah)
7) 1 tapak chalet di baling
8) PCI 2% berjumlah 56000 dibayar secara bulanan. (anggaran 7 Tahun)

Bro....ko bg aku lokasi kt baling tu aku nk g tgk....

che tak 07-01-2013 05:53 AM

Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia... Yg ni daftar atas nama co ke society. Nak tau gak

ghazaliseman 07-01-2013 10:01 AM

tuan2,
dapatkan maklumat yg sahih dari sumber yg betul.

tq

miehensem 07-01-2013 10:36 AM

mcm lawak pun ada.. hehe.. rasanya mcm indah khabar dari rupa aja..

nasgold 07-01-2013 11:34 AM

Baling kat mukim siong.

nasgold 07-01-2013 11:38 AM

Quote:

Originally Posted by che tak (Post 15743036)
Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia... Yg ni daftar atas nama co ke society. Nak tau gak

Kelab didaftarksn di bawah ros bawah kdn

zaini_uitm82 07-01-2013 11:53 AM

kisah saya satu ketika dahulu.....

ko masuk lah skim dang dung dam ni... company ni buat bisnes real punya... kasi untung bulan2 dekat ko, itu pun kalau ko masuk skim ni...

ko nak tau tak, dulu aku pun tak percaya.. tp sekarang ko tgk lah, aku dah pakai BMW dah ni... rugi oo ko tak masuk. rasanya hujung bulan ni aku nak letak jawatan, coz nak bt full time..

kalau ko tak percaya lagi, ko cuba tanya bank negara... skim/company ni legal punya.. jgn risau... setakat 10k.. bukan banyak pun.. hujung tahun dah balik modal dah...

yang paling penting.. skim ni tolong melayu punya... naik kan ekonomi orang melayu...

------------------------------------------------------

itu pengalaman yang aku alami dahulu... kawan ajak join.. nasib baik tak join.. klu tak melingkup...

ayat2 macam ni adalah ayat sepanjang zaman..

yang aku tgk skim tun teja ni.. dibuat oleh orang MLM... so faham2 lah apa matlamat owner skim ni...

ape2 pun.. good luck la yer kepada yang join skim ni... semoga anda kaya raya dan boleh bantu bangsa,agama dan negara..

amin

:)

nasgold 07-01-2013 11:58 AM

Aku tau kelab nie dlm musim raya yg lepas(bln 9) walaupun aku tiap hari aku lalu depan opisnye aku tak tau ada kelab nie kat situ. Jenuh member yg bawak aku ke kelab nie aku bantai. Aku kata kelab nie menjalan kan ponzi skim. Aku mcm korang dah tak minat dgn ponzi skim. 2bln setengah aku siasat kelab ini.
Dan segala jawapannye samada ok ke tak kena dtg sendiri tgk dan kemudian pegi la selidik le jabatan yg berkaitan.

ADI78 07-01-2013 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by nasgold (Post 15745670)
Baling kat mukim siong.

Bro...bg la lokasi yg tepat....siong tu bukan kecik bro....aku nak gak g tgk macam mane bentuk pokok gaharu ni:-?:-?

FOZISTUDIO 07-01-2013 12:53 PM

Quote:

Originally Posted by none (Post 15691804)
Cisss...terjoint juga ler jawabnya..:))
klu masuk 29k...tiap2 bulan leh dapat rm5100.00... wa cakap lu...:)
cam na aku cakap kat kawan aku tu...tuk kasi jauh benda yg xpasti ni:-?

wow....RGCX pn xleh dpt mnthly camnih!

syah_zakri 07-01-2013 12:56 PM

baik trade forex aje duit 2..
tapi kena belajar dulu la ..


All times are GMT +8. The time now is 04:21 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.