CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Suspicious Business/Scheme Activities (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=182)
-   -   Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia - Adakah mau scam juga ??? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=395405)

slvrchair 04-02-2013 01:56 PM

ciri2 scam yg jelas...duit masuk...pastu duit keluar...mane produktiviti nye? selain dari tajaan? mcm ponzi pn ader...sampai satu tahap tepu...the system itself will collapse like sh!t.....

cukup2 la kene kencing dgn bangsa sendiri....bawak2 bertobat!!!

slvrchair 04-02-2013 01:57 PM

Quote:

Originally Posted by eeqyn88 (Post 16075789)
if u knew YDP pn shima very well...please explain to us...jgn pndai ckp ajer

kot ye pn marah...pastu register id baru takyah la double.tripple post...semak!!!!!!!!!!!!

kang kene banned tak pasal2...adoiiii ~X(~X(

eeqyn88 04-02-2013 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by slvrchair (Post 16076019)
kot ye pn marah...pastu register id baru takyah la double.tripple post...semak!!!!!!!!!!!!

kang kene banned tak pasal2...adoiiii ~X(~X(

xde makna nye nk register id baru...mcm ni la org melayu suka menuduh tnpa unsur periksa sbb tu la melayu xmaju2..pegi siasat n selidik dulu ...

eeqyn88 04-02-2013 02:11 PM

saya pon baru kenal kelab ni..dah 2 kali pg rawang..sy masih siasat n selidik lagi dgn lebih lanjut..bkn sedap2 mulut ckp jer...sikit2 ckp itu scam ini scam...

eeqyn88 04-02-2013 02:17 PM

Quote:

Originally Posted by che tak (Post 15743036)
Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia... Yg ni daftar atas nama co ke society. Nak tau gak

daftar bawah ROS..KKDSTTM ni adalah satu badan NGO...sijil NGO ni tak bole ditarik balik..mcm kelab Genting..kelab lumba kuda..kelab golg...di sebalik jana ekonomi diorang melalui investment saham..kita org melayu yg xde duit nk msuk kelab diorang mmg tak mmpu la..lagi2 invest dkat tmpat2 yg tak patuh syariah...

eeqyn88 04-02-2013 02:29 PM

Quote:

Originally Posted by watakutama (Post 15735269)
aku masuk yg investment bawah OSK punya...bawah kak hajar..tahun ni kak shima start buat kelas pasal stock...

kak...sy nk tanya..kalau sy masuk bawah kak hajar..kak hajar ada dpat apa2 keistimewaan ke??maksud sy komisen ke hadiah ke atau apa2 la....

abg1qapla 04-02-2013 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by slvrchair (Post 16076009)
ciri2 scam yg jelas...duit masuk...pastu duit keluar...mane produktiviti nye? selain dari tajaan? mcm ponzi pn ader...sampai satu tahap tepu...the system itself will collapse like sh!t.....

cukup2 la kene kencing dgn bangsa sendiri....bawak2 bertobat!!!

Kalau ikut ckapa cikgu din, diorang mmg ada satu company yg bertindak sebagai pemangkin ekonomi.Company tu kepunyaan penaung dan ydp KKDSTTM.siapalah lagi kalau bukan yeop din dan pn shima.

Duit yg ahli sumbang tu digunakan utk import dan export gaharu, invest, dll.Ada urusniaga perniagaan dalam tu tak silap aku.Means duit yg ahli dapat tiap2 bulan lebih kurang 2% drp CTO syarikat datangnya daripada aktiviti keuntungan syarikat.

Aku cuma yg tak berkenan, muka2 kaki scam money games bolehkatakan majoriti disini.Kenapa ek?? Lagi satu kenapa diorang perlu open sangat kelab ni.786 kuota AJK seluruh Malaysia.Modus operandi diorang lebih mensasarkan golongan kaki money games.Kalau diorang ingin mencontohi cara kelb golf diraja selangor tarik ahli, kena padang golf, kemudahan aktiviti sukan dll. Ni takde dia pukul rata semua orang.Janji orang tu minat dan ada duit.

Sepatutnya cari org yg minat nak tahu sejarah kesenian warisan Tun teja.Dari situ cuba cari kepentingan bersama.Tak semestinya duit bhaiii dapat menduduki jawatan dlm organisasi ni.Cubalah ajar org melayu berpegang kepada pendekatan yg bukan duit.Asyik nak kencing orang je kerjanya.mmg lanunlah diorang ni.

encik bentayan 04-02-2013 03:42 PM

aku pon ada org ajak join..tetiba tanya aku free ke tak ajak minum teh.., so dia tag gbr kat wall fb aku..aku pon dok godek la info....http://i306.photobucket.com/albums/n...icon-1-054.gif

slvrchair 04-02-2013 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by abg1qapla (Post 16077208)
Kalau ikut ckapa cikgu din, diorang mmg ada satu company yg bertindak sebagai pemangkin ekonomi.Company tu kepunyaan penaung dan ydp KKDSTTM.siapalah lagi kalau bukan yeop din dan pn shima.

Duit yg ahli sumbang tu digunakan utk import dan export gaharu, invest, dll.Ada urusniaga perniagaan dalam tu tak silap aku.Means duit yg ahli dapat tiap2 bulan lebih kurang 2% drp CTO syarikat datangnya daripada aktiviti keuntungan syarikat.

Aku cuma yg tak berkenan, muka2 kaki scam money games bolehkatakan majoriti disini.Kenapa ek?? Lagi satu kenapa diorang perlu open sangat kelab ni.786 kuota AJK seluruh Malaysia.Modus operandi diorang lebih mensasarkan golongan kaki money games.Kalau diorang ingin mencontohi cara kelb golf diraja selangor tarik ahli, kena padang golf, kemudahan aktiviti sukan dll. Ni takde dia pukul rata semua orang.Janji orang tu minat dan ada duit.

Sepatutnya cari org yg minat nak tahu sejarah kesenian warisan Tun teja.Dari situ cuba cari kepentingan bersama.Tak semestinya duit bhaiii dapat menduduki jawatan dlm organisasi ni.Cubalah ajar org melayu berpegang kepada pendekatan yg bukan duit.Asyik nak kencing orang je kerjanya.mmg lanunlah diorang ni.

kat situ pn dah tak betul dah...mana bleh kutip deposit...nk kene freeze account bleh la....ke sebab bertopengkn yayasan segala bala? aku try trace domain tadi...perghhhhh sangat tulus....

Quote:


ClientProhibited

Registrant:
Domains By Proxy, LLC
Fishy smelly-smelly ni...

watakutama 04-02-2013 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by eeqyn88 (Post 16076409)
kak...sy nk tanya..kalau sy masuk bawah kak hajar..kak hajar ada dpat apa2 keistimewaan ke??maksud sy komisen ke hadiah ke atau apa2 la....

sejak bila aku jadi kak pulak.heheheh..komisen tetap ada..tapi sekali je la..

invest min 10k....skrg pulangan min 5.7% sebulan...

apa2..boleh call or whatsapp kat no teman kat bawah.


All times are GMT +8. The time now is 03:35 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.