CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Electrics, Electronics, DIY (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=251)
-   -   tolong!!! ..mesin basuh mana lebih bagus?? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=394071)

forexian 23-01-2013 10:19 AM

aduhh mesin basuh aku da start leaking la...
panasonic, 7kg topload beli da dekat 9 tahun da...
rasanya da sampai masa nak kena tukar ni...
duit lagi adoiiiii
elok repiar leaking tu ke or tukar baru ye ?

bidara 23-01-2013 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by forexian (Post 15937279)
aduhh mesin basuh aku da start leaking la...
panasonic, 7kg topload beli da dekat 9 tahun da...
rasanya da sampai masa nak kena tukar ni...
duit lagi adoiiiii
elok repiar leaking tu ke or tukar baru ye ?

Beli Samsung je...best of the Best jangan Sampai buat servery langsung tak jumpa beli...habis thared pun masih tak jumpa mesim basuh, pakaian kat rumah apa nak jadi ..duk pikiq2 lama sangattu.

sikundur 23-01-2013 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by bidara (Post 15938559)
Beli Samsung je...best of the Best jangan Sampai buat servery langsung tak jumpa beli...habis thared pun masih tak jumpa mesim basuh, pakaian kat rumah apa nak jadi ..duk pikiq2 lama sangattu.

Samsung jugak...aku tinguk org umah aku blasah je..dah pakai 3+ yrs..Setakat ni Alhamdulillah...

pintoo 23-01-2013 11:52 AM

LG 11 tahun pakai baru rosak...
kekerapan pakai = hari2 :)

elok dicadangkan juga tt fikir kapasiti loading nye
aku cadangkan beli yg lebih 10kg, bukan apa senang nk basuh totoo
long term maa :)

faris_sn 23-01-2013 11:52 AM

LG 4.5kh...beli thn 2001...baru letgo thn lepas nak upgrade (tak pernah rosak sekalipun)

LG 8.5kg turbodrum...baru beli thn lepas ganti yg lama...so far so gud...(hrap2 x rosak mcm yg lama)

kekerapan guna...seminggu 7 8 kali dengan muatan penuh....

pintoo 23-01-2013 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by forexian (Post 15937279)
aduhh mesin basuh aku da start leaking la...
panasonic, 7kg topload beli da dekat 9 tahun da...
rasanya da sampai masa nak kena tukar ni...
duit lagi adoiiiii
elok repiar leaking tu ke or tukar baru ye ?


kalau da lebih 9 tahun ada duit lebih skrg ni eloklah tukar..mmg da sampai waktu da tu :) 7kg ? yg baru ambilah lebih 10kg..best woo

faris_sn 23-01-2013 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by pintoo (Post 15938736)
kalau da lebih 9 tahun ada duit lebih skrg ni eloklah tukar..mmg da sampai waktu da tu :) 7kg ? yg baru ambilah lebih 10kg..best woo

aku pun skrg rasa nyesal x rembat yg 12.5 kg haritu...xpaaa la ni pun ok jerk....

nak beli ni kene amik kira brp kg blh sumbat...besar family kene ler pakai yg besar...mudah kemudian hari...ni tgh pikir2 nak tukar peti ais ni...:D

dfadzli 23-01-2013 12:05 PM

Boleh suggest brand mana yg ok utk 13kg keatas dgn range harga skali utk budget
Kalu dpt inverter lg cun..

Mesin basuh skrg, samsung 9.5KG dh berusia 9 tahun ++.. button pun dh hilang, nak start kena guna pen jolok dalam..hehehe

forexian 23-01-2013 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by bidara (Post 15938559)
Beli Samsung je...best of the Best jangan Sampai buat servery langsung tak jumpa beli...habis thared pun masih tak jumpa mesim basuh, pakaian kat rumah apa nak jadi ..duk pikiq2 lama sangattu.

hehehe ye2, btw ni bukan thread saya....huhuhuh :))

Quote:

Originally Posted by pintoo (Post 15938736)
kalau da lebih 9 tahun ada duit lebih skrg ni eloklah tukar..mmg da sampai waktu da tu :) 7kg ? yg baru ambilah lebih 10kg..best woo


da beli da petang tadi samsung wobble ape nama tah... 8.5 kg, rm760
huhu kopak duit aku #:-S
tapi samsung ni bunyi bising skit la compare panasonic lama aku tu :-?

arifi 01-01-2014 11:30 PM

amek samsung pun ok


All times are GMT +8. The time now is 07:48 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.