CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Santai, Others (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Santai : cara nak bawak masuk senapang angin dari indonesia (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=388933)

wss54 21-02-2013 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by tanpanamaselamanya (Post 16227058)
Gejlok .177 PCP Air Rifle available

gejlok susah nak guna

gUiTaR_tErBiAr 21-02-2013 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by wss54 (Post 15830162)
sikit2 je nih, bukan wat tembak org. suka2 je

Btul ni tt..jadilah pemilik yg berhemah..aku tau apa yg tt rasa..kalau da btul2 minat tu,mmg teringin sgt2 nak memiliki benda ni..good luck tt..:D:D:D

gUiTaR_tErBiAr 21-02-2013 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by wss54 (Post 16271488)
gejlok susah nak guna

jgn tengok gejluk ni sebelah mata..dia mcm semi auto ni..memang power..:)paid:)

wss54 21-02-2013 01:06 PM

power tu mmg power, cuma sistem pam dia tu susah. terbaik mmg gejluk la..

exofx 21-02-2013 01:07 PM

cina mudah je orang kata dapat lesen senjata api.. kes dorg duit banyak kut. nak buat jaga harta.

mumin 21-02-2013 01:07 PM

Yang ni boleh tt?

http://www.mudah.my/Senapang+bullet-20372241.htm

:D:D:D:D

wss54 21-02-2013 01:10 PM

Quote:

Originally Posted by mumin (Post 16271600)

hahaha...yg x best la...

juggernout 21-02-2013 01:11 PM

Quote:

Originally Posted by mumin (Post 16271600)

kalau tepat tembak x apalaa bro

ni peluru plastik bila angin kuat sikit lari melencong

lagi satu aku penah kena ni cuma lebam aja mcm paintball

gUiTaR_tErBiAr 21-02-2013 01:12 PM

Quote:

Originally Posted by wss54 (Post 16271587)
power tu mmg power, cuma sistem pam dia tu susah. terbaik mmg gejluk la..

pasal pump dia mmg susah la..x smart..aku stuju..tpi pasal power n jarak,mmg gejluk punya..

wss54 21-02-2013 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by gUiTaR_tErBiAr (Post 16271669)
pasal pump dia mmg susah la..x smart..aku stuju..tpi pasal power n jarak,mmg gejluk punya..

bro punya gejluk ke?

wss54 21-02-2013 01:15 PM

Quote:

Originally Posted by mumin (Post 16271600)

tembak cicak dlm rumah bulih la....:eek:

gUiTaR_tErBiAr 21-02-2013 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by wss54 (Post 16271640)
hahaha...yg x best la...

yg ni aku ada dulu..tpi da hancur..made in china..low quality plastik..kuat mmg kuat jgk la..kat mudah tu ckp bleh tmbak monyet dan tupai,hehehe..aku x pecaya la..:))

gUiTaR_tErBiAr 21-02-2013 01:22 PM

hope dpt berburu bersama..

zed82 23-05-2013 10:20 AM

Berminat jgak nak beli senapang angin indon ni.. sape ade jual bole pm saya..tq

Dewa19Kangen 15-06-2013 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by zed82 (Post 17272493)
Berminat jgak nak beli senapang angin indon ni.. sape ade jual bole pm saya..tq

bro,tu ari ang ada pm aku pasal nie?sila pm aku bila ang dah online,this is a very fu#king serious matter,boleh aku story panjang :D

amuk293 15-06-2013 01:38 PM

hari tu membe aku ada tunjuk senapang angin ni..dia kata dia beli kat area temerloh rasanya...harga lingkungan rm300-rm400...peluru leh g sejauh 200-400m..tu anggaran laa..hehe.aku tak minat..

zed82 17-06-2013 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by Dewa19 - Kangen (Post 17485770)
bro,tu ari ang ada pm aku pasal nie?sila pm aku bila ang dah online,this is a very fu#king serious matter,boleh aku story panjang :D

Salam bro... ade ape citerr tu?:o

AgK77 17-06-2013 10:00 PM

Kalau aku ajar kau step by step bikin senapang guli/peluru paku gune sprit yang 10 kali ganda kekuatannya dr senapang angin berapa mau bayar hehe

koboygurun 15-08-2013 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by AgK77 (Post 17506842)
Kalau aku ajar kau step by step bikin senapang guli/peluru paku gune sprit yang 10 kali ganda kekuatannya dr senapang angin berapa mau bayar hehe

ko ajar aku boleh?hehehhe

Duan82 15-08-2013 05:33 PM

Benda yg tt nak beli ni, kena memang makan tak habis. Kalau berjaya pun, tt guna kat kg ke nanti, org report..memang tak sampai 3 jam polis mari ambil, siap ambil nga tt sekali. Jadi kat member kat kelantan, polis datang ambil, nasib baik tak jadi kes. Duit habis RM5k, nak selesai kes.

ikhmal_ok 15-08-2013 05:33 PM

nak tembak apa tu ? kalau vavi tak jalan der,,,panah lagi kuat.

desmoquattro 15-08-2013 05:52 PM

Quote:

Originally Posted by azanney (Post 15433025)
bahaya tak senapang angin ni?

Ia diklasifikasi sebagai senjata api yang boleh membunuh. Akta kesalahan berat jika tertangkap dan boleh dihukum penjara.

silap2 dah ada org perhati dlm CG tunggu TT dpt brg jer. Sekadar menasihati, lebih2 lagi skarang byk kes bunuh kat malaysia ni.

belanja sket rupa air rifle hehe
http://203.21.74.28/pdimage/35/33004...vanixspeed.jpg

Yinsp 15-08-2013 11:42 PM

Kena ada Lasan ke bendalah ni?


All times are GMT +8. The time now is 01:46 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.