CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Offline Business, Entrepreneur Discussion (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=177)
-   -   Biz Waffle n Kaya Ball. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=38715)

hyfactive 04-06-2010 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by sun_flower124 (Post 6384724)
produk kak ini dr malaysia

syarikat bumiputra & malayu

sesiapa berminat boleh la hubungi 013-7744799

*serious buyer only

aku nak buat biz nie...nanti saya tel..lokasi dia johor ker?:)cgrock

kayaball 25-06-2010 01:07 AM

Quote:

Originally Posted by mybob (Post 5623071)
aku nak citer kayaball..geng pasar malam aku nie..buat kayaball..mesin beli di batu pahat johor..gambar mesin ada cam page sebelum nie...memang rata2 pasar malam aku pi sebelah bangi dan kajang jarang nampak orang buat kayaball..so member aku nie dah bermula dalam 3-4 bulan lepas...alhamdulilah maju dia..kerana semua pasar malam yang dia masuk takde pesaingan..secara purata modal dia rm50..sale rm150-200 semalam pun dah untung bersih rm100-150 satu malam..memang limit la sebab dia pakai satu dapur jer..kapasiti 30 biji satu kali masak..sedangkan customer dia tak putus2 dan sekali order takde yang bawah 20biji..mahu tak terkejar2..

memang orang suka beli lagi2 cuaca sejuk lg laku...sebab kayaball nie inti dalamnya panas..hehehe..selain tu..tentang tepung adalah penting kerana ada kawan yang sama buat kayaball try bancuhan sendiri tapi tak dapat selembut dan sesedap kawan kayaball saya nie...kalau nak try mamat nie punya kayaball...boleh temui dia di pasar malam bandar seri putra,tasik kesuma semenyih,bukit mahkota...sekali masuk mulut...sodap tak terkata...hehehe

dia ada guna resepi rahsia ni... aku ade dapat dan dah guna resepi dari chef li (penulis buku jutawan senyap)untuk jualan kayaball aku... memang amazing. murah, mudah dan pelanggan bertambah2. sama cam suasana member diatas. agak2 aku jual resepi ni berbaloi tak??? susah dan berbayar nak dapat resepi cam ni sebelum ni... sebelum ni aku guna tepung instant mix dari jenama agak terkenal s**o tapi memang mahal dan pelanggan kurang suka. apa pun aku dah tak niaga dah kayaball ni.... dapat keje lain. namun saya cakap biz kayaball memang berbaloi dan boleh buat duit.

kayaball 25-06-2010 01:10 AM

Quote:

Originally Posted by sun_flower124 (Post 6384724)
produk kak ini dr malaysia

syarikat bumiputra & malayu

sesiapa berminat boleh la hubungi 013-7744799

*serious buyer only

sokong!!:)cgrock

kayaball 25-06-2010 01:23 AM

Quote:

Originally Posted by maxpda (Post 6384673)
resipi kaya ball

resepi kayaball dari chef li:
tepung gandum, garam, gula, serbuk penaik, minyak masak, telur,kaya atau jem dan tutttt... itu aje tuk buat kayaball. modal tak sampai rm10 tuk ukuran sekilo tepung gandum. hasilnya jualan leh dapat rm30 ke 40. ada untung rm20 untuk setiap kilo tepung. apa pun hasil bergantung tgk pada saiz kayaball dan biji dan harga yang nak di letak. saya dulu jual rm1=6 biji tuk apa2 inti. ada inti sekaya, coklat dan strawberi.

barang2 keperluan pasar malam terpakai tuk biz kayaball hendak dijual. hubungi saya jika berminat.

anakinx 05-07-2010 09:07 AM

Aku mmg sokong gile2 la kalo org melayu nak berniaga...asik tgk kaum lain je yg kayo...nk jgk tgk ramai melayu yg kaye raye..

ayie206 05-07-2010 09:40 AM

aku minat biz ni.. tgk laku je dorang jual.. tgh search maklumat dia.. :)paid

shahjb 07-07-2010 12:26 AM

Salam tuan kaya ball ,ada masa msg aku..terima kasih..i love kaya ball!!!
Quote:

Originally Posted by kayaball (Post 6738588)
resepi kayaball dari chef li:
tepung gandum, garam, gula, serbuk penaik, minyak masak, telur,kaya atau jem dan tutttt... itu aje tuk buat kayaball. modal tak sampai rm10 tuk ukuran sekilo tepung gandum. hasilnya jualan leh dapat rm30 ke 40. ada untung rm20 untuk setiap kilo tepung. apa pun hasil bergantung tgk pada saiz kayaball dan biji dan harga yang nak di letak. saya dulu jual rm1=6 biji tuk apa2 inti. ada inti sekaya, coklat dan strawberi.

barang2 keperluan pasar malam terpakai tuk biz kayaball hendak dijual. hubungi saya jika berminat.


mattop 13-07-2010 05:38 PM

up thread baik nie...

pok wang 13-07-2010 06:38 PM

cam menarik je bisnis ni..ermmm....leh di pikirkan...besenyer brapa sewa kalu nak set up kat pasaraya/shoping mall...sewa kiosk kat luar...

wan andy 21-08-2010 04:15 AM

salam sume..aku br jer khatam thread ni...gile dr brbuka smpi skang ni br setel..sume post x trlepas..hehehe.

thread ni still idup lagi x???aku jmpe thread ni masa google sbb nk cari info psl waffle ni (cadang nk buat biz ni)..tup2,jmpe lak kt forum CG ni.da penat baca br aku reg join d club..hehehe.

skang ni aku tgh ushar2 tmpt nk brniaga..aku bajet sekitar s.alam sbb partner yg nk bukak skali ngan aku ni kt area klang..sbb bg aku nk brniaga bnda ni tmpt yg pntng..psl bahan mentah pulak,ada x sape2 leh share instant mix yg trbaik?sbb aku tgk ada ramai org bg cadangan psl waffle mix kt sini..

kepada kayaball,aku salute ko sbb brani mncuba..=D> =D>

Quote:

Originally Posted by WMComm (Post 4277765)
bagi yang berminat untuk memulakan pernigaan waffle,boleh beli mesin waffle pada harga rm800++(harga pasaran).

kt mana jual mesin ni??boleh bg info lebih lagi???

ayie206 02-09-2010 03:12 PM

pas raya nak g serbis2 nak cari maklumat pasai biz ni.. mcam layannn je biz ni.. :)paid

mohdridzuan® 02-09-2010 03:38 PM

kaya ball...nyum3, sedapnye,
biz ni pulangan die boleh tahan tinggi kan?
modal x besar sangat.

ayie206 02-09-2010 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by wan2911 (Post 7264738)
kaya ball...nyum3, sedapnye,
biz ni pulangan die boleh tahan tinggi kan?
modal x besar sangat.

peralatan tak mahal..
maybe sewa tapak kat shopping complex yang mahal.. :-?

sweetfoods 29-09-2010 06:43 AM

waffle machine jenama eagle double maker 2hand baru guna skali sahaja keadan mcm baru function electricnak jual Rm1000.00,kayaball lubang 30biji jenama eagle function gas nak jualRm1900.00,corn steamer jenama eagle function gas nak jual Rm500.00 hubungi saya segera En azrin machine baru pun ada gak.utk melihat gambar just pegi ke web http://johorbahru.olx.com.my/machine...-iid-124745682

sweetfoods 29-09-2010 06:46 AM

http://images03.olx.com.my/ui/7/58/8...24745682_1.jpg ini mesin yang semua orang guna untuk meniaga kalu yg laen tu makan kat rumah boleh lah.

sweetfoods 30-09-2010 04:40 AM

waffle machine jenama eagle double maker 2hand baru guna skali sahaja keadan mcm baru function electricnak jual Rm1000.00,kayaball lubang 30biji jenama eagle function gas nak jualRm1900.00,corn steamer jenama eagle function gaiapa2 yg berminat hubungi saya En azrin 0177095516 .kalau nak machine baru pun saya ada.
s nak jual Rm500.00 untuk melihat gambar klik disini http://johorbahru.olx.com.my/machine...-iid-124745682

sygdanish7 01-10-2010 10:39 AM

biz ni ok.. tapi nak carik tempat yg sesuai tu problem sikit.. kalo kat pasaraya sewanye mahal pulak.. kekadang bau dia yg tak tahan.. wangi je

mee siput 01-10-2010 05:20 PM

fuhh habis sudah aku marathon thread ni...baru nak ucap tahniah pada kayaball, berani buat bis jual kaya ball kat pasar malam...last2 hujung2 tutup pulak...kenapa tak teruskan bro?

sweetfoods 02-10-2010 05:27 AM

tepung waffle berat 1.750Rm12.00 kayaball mix berat2kg Rm16.00 mesin waffle baru Rm1400.00 kayaball machine gas/electricRm2450.00 corn steamer Rm750.00
saya juga ada menjual yang secondhand dengan harga yg murah pop corn machine dan pelbagai peralatan ice blanded juga ada penghantaran seluruh malaysia sila emailkan detail untuk penghantaran kepada saya sweetfoods1@gmail.com//meadow_system@yahoo.com.my atau hubungi saya ditalian 0177095516

ahib0205 03-10-2010 01:16 AM

menarik dan tertarik juga bisnes ni. hm... nak belajar kat sapa ye?

shidi2020 05-10-2010 09:15 PM

alamak...agak tergantung thread nie...ramai yang nak mencuba buat biz ni tapi xde yg sudi share ilmu biz nie lak...ape recipe dia?????

sweetfoods 07-10-2010 02:37 PM

Quotation



1 EAGLE WAFFLE CAKE MACHINE(TWIN TYPE) new >>Rm1400.00 2080wat
EAGLE WAFFLE CAKE MACHINE(TWIN TYPE) 2nd hand >>Rm1000.00 2080wat
CHINA WAFFLE MACHINE Rm800.00

WAFFLE CAKE MIX(12PKTS/CTN) >>RM144.00
CHOCOLATE JAM (5KG>>RM43.00
PEANUT JAM (5KG>>RM43.00
SRI KAYA JAM (2KG)>>RM10.00
S/BERRY, B/BERRY,KIWI (2KG)>>RM13.00
CUPPUCINO (2KG)>>RM18.00
CORN STEAMER (E)>>RM650.00
CORN STEAMER (E)2HAND>>RM450.00
SWEET CORN (2KG) >>Rm14.00
POP CORN MACHINE (8OZ)>>RM1200.00 1300WATTS
POP CORN SEED(50LBS)1BAG>> RM85.00
CAREMEL SUGAR (1KG)>>RM20.00
KAYA BALL MACHINE (E30)>>RM1950.00 2500wat
EAGLE KAYA BALL MACHINE(E30)>>RM2200.00 2300wat
EAGLE KAYA BALL MACHINE(E30) WITH WARMER>>RM2500.00
EAGLE KAYA BALL MACHINE(G30) GAS>>RM2400.00
KAYA BALL MIX(12PKTS/CTN)>>RM156.00
KAYA BALL KAYA(5KGX2/CTN)>>RM50.00
COTTON CANDY MACHINE>>RM1200 850WAT

EMAIL sweetfoods1@gmail.com//meadow_system@yahoo.com.my//0177095516 sms atau phone dilayan 24jam untuk pertanyaan lanjut terima kasih

AuraSuccess_88 07-10-2010 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by WMComm (Post 1489668)
Salam.
Aku duk terpk biz ni dah lama.mana tidaknya,tokei cina pekerja indon jual,melayu yg berderet membelinya.
so sapa2 ada info ttg harga n di mana untuk mendapatkan brg2 acuan waffle n kaya ball,leh la share2 kat sini.thx. :D

http://www.carigold.com/portal/forum...threadid=47032

nie ade link dia tt

bobromano 22-10-2010 03:10 PM

tumpang tanye , kalau jual kaya ball di shopping complex ,giant , mydin or sebaginye, boleh dapat bape dalam sebulan ? ade sesapa disni boleh kongsi x ? bukan ape saya ade dapat kiosk di mydin seksyen 18 , tapi sewa bulanan rm 2800 . boleh ke tampung keuntungan sekiranye saya menjual waffle, kaya ball and sweet corn . usahawan junior..

girlsilver 22-10-2010 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by shidi2020 (Post 7503610)
alamak...agak tergantung thread nie...ramai yang nak mencuba buat biz ni tapi xde yg sudi share ilmu biz nie lak...ape recipe dia?????

kalu skit boleh cuba yg ni...

resipi waffle

* 1/2 cawan tepung gandum
* 75 ml susu segar
* 2 biji telur ( saiz C) asingkan putihnya
* 1/2 sudu teh baking powder
* 1 sudu teh minyak masak
* 1 sudu teh gula halus
* secubit garam

Cara-cara

1. Pukul putih telur dan gula hingga kembang dan gebu.Ketepikan
2. Dlm bekas berasingan,gaul rata telur kuning,tepung( ayak bersama baking powder terlebih dahulu) ,susu,garam,minyak masak. Masukkan adunan ini ke dlm telur putih tadi.Gaul rata.
3.
Dsc01106
Panaskan snack maker,sapukan sedikit marjerin ke atas dulang waffle. Masukkan adunan dan bakar kira-kira 2 minit. Sedap di makan dengan jem,kaya,aiskrim atau madu.
4. Boleh juga di masak dalam kuali.Walaupun rupa tak serupa ,rasanya tetap sama.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

nk byk kena tgk klik ni PERNIAGAAN WAFFLE

shahjb 05-11-2010 02:53 PM

Salam semua, jualan mesin kaya ball akhir tahun. Hanya tingal 10 unit Sahaja untuk di habiskan. Hanya RM 1700 GAS 30 lubang!! Cepat dapatkan nya sebelum kehabisan ! Tel/sms 0127267647

DreamCatcher 17-11-2010 05:56 PM

kat tempat den ada makcik melayu meniaga biz ni. Anak2 dia pun tau buat.

musashibest 17-11-2010 07:48 PM

buat masa ni aku tak terasa pun nak beli..memang ada je orang jual ni kat shopping complex..anyway semoga berjaya pada peniaga kaya waffle ball

emo.asia 18-11-2010 11:30 PM

Waffle mix Promotion
 
Special Promotion A
till 31 December 2010:

Buy 4 free 1 (at least 1 carton-20KG, so pay 16KG free 4KG)
* For new customer only and 1st 40KG only
* After discount is RM6.4/KG

RM8/KG ( 1KG can make 22 to 25pcs by using Eagle brand Waffle Machine)

Recipe : 1 KG powder + 1200 Water + 4 Eggs

HALAL TERJAMIN!!!

We are the manufacturer for waffle mix, pudding mix, jelly mix, ice blended powder and etc. Looking for business partner too.

Please call for appointment or sample.
012-376 6776 (JIM) Office hour only.

emo.asia 19-11-2010 03:06 PM

Sejak pagi tadi sampai sekarang, dah ada 3 orang call i make appointment. Tunggu apa lagi, Office i kat Damansara Damai, dekat sg. buloh dan kepong.

Jika tak nak bazir masa dan nak mula bisness anda secepat mungkin, saya boleh tolong u mula bisness waffle dan ice blended dalam masa 2 minggu. Termasuk concept creating, branding, training and business consulting. 2 Minggu garanti boleh start bisness.

:)cgrock

emo.asia 19-11-2010 08:34 PM

Waffle Mix Kami sesuai untuk machine Berjaya (CKE), Eagle brand dan lain lain. Dah cuba lebih 10 jenis jenama berlainan. Semua tak ade problem!!!

Waffle mix kami tak payah letak minyak. So bila hari ni tak dapat habis, boleh masuk ke dalam peti sejuk dan keesokan hari boleh pakai.

KawanBaik 05-12-2010 07:16 PM

Pembekal Barangan Waffle/Waffle Stick/Kayaball/Corn/Pop Corn
Sweetfoods @ Pembekal Mesin Waffle,kayaball,corn Steamer Dan Lain-lain - Wed 24/Nov/10, 12:04am

Quotation

WAFFLE STICK MACHINE RM1300.00
TOKAYAKI MACHINE RM1300.00
EAGLE WAFFLE CAKE MACHINE(TWIN TYPE) new >>Rm1400.00 2080wat
EAGLE WAFFLE CAKE MACHINE(TWIN TYPE) 2nd hand >>Rm1000.00 2080wat
CHINA WAFFLE MACHINE TWIN TYPE Rm800.00
WAFFLE STICK FLOAR (12PKT/CTN)RM144 WEIGHT 1.750KG
WAFFLE CAKE MIX(12PKTS/CTN)RM144.00WEIGHT 1.750KG
CHOCOLATE JAM (5KG>>RM43.00
PEANUT JAM (5KG>>RM43.00
SRI KAYA JAM (2KG)>>RM10.00
S/BERRY, B/BERRY,KIWI (2KG)>>RM13.00
CUPPUCINO (2KG)>>RM18.00
CORN STEAMER (E)>>RM650.00
CORN STEAMER (E)2HAND>>RM450.00
CORN ROLLER GRILL RM2000.00 (UNTUK JAGUNG BAKAR)
SWEET CORN (2KG) >>Rm14.00
POP CORN MACHINE (8OZ)>>RM1200.00 1300WATTS
POP CORN SEED(50LBS)1BAG>> RM85.00
CAREMEL SUGAR (1KG)>>RM20.00
KAYA BALL MACHINE (E30)>>RM1950.00 2500wat
KAYABALL MACHINE (G300RM2100 GAS FUNCTION
KAYABALL MACHINE (G60)RM3900 GAS FUNCTION
EAGLE KAYA BALL MACHINE(E30)>>RM2200.00 2300wat
EAGLE KAYA BALL MACHINE(E30) WITH WARMER>>RM2500.00
EAGLE KAYA BALL MACHINE(G30) GAS>>RM2400.00
KAYA BALL MIX(12PKTS/CTN)>>RM156.00WEIGHT 2KG
KAYA BALL KAYA(5KGX2/CTN)>>RM50.00
COTTON CANDY MACHINE>>RM1200 850WAT
SNOW ICE MACHINE RM1250.00
CREEPE MACHINE RM1400.00
CREEPE FLOAR RM14.00
ICE BLANDER MACHINE RM850.00
SEALING MACHINE FOR ICE BLANDER CUP RM750.00
FOOD WAMER RM990.00


KUNJUNGI BLOG SAYA UNTUK MELIHAT PELBAGAI GAMBAR2 MESIN2 DAN BAHAN2 MENTAH DI>>>
http://sweetfoods1.blogspot.com
BERIKUT DIBAWAH ADALAH HARGA AMBIL DIRECT KE KEDAI KAMI DIJOHOR

QUATITION

WAFFLE MIX 1PKT WEIGHT 1.750KG RM10.00
WAFFLE STICK FLOAR WEIGHT 1.750KG RM 10.00
KAYABALL MIX RM12.00 WEIGHT2KG MILK INCLUDED NO NEED ADD UHT MILK
CREEPE FLOAR RM12.00
SWEET CORN 2KG RM13.00
CHOCOLATE SPREAD 5KG/TUB RM41.00
PEANUT SPREAD 5KG/TUB RM41.00
STRAWBERRY/BLUEBERRY 2KG RM12.00
CAPUCHINO 2KG RM17.00
TOKAYAKI FLOAR RM12.00

JAMINAN HALAL DAN PENGESAHAN ADALAH DARI JABATAN AGAMA ISLAM MALYSIA.
BARANGAN MENTAH DIJAMIN TIDAK AKAN PUTUS KERANA SYARIKAT KAMI MEMPUNYAI KILANG MEMPROSES TEPUNG-TEPUNG DENGAN MENGUNAKAN TEKNOLOGI DAN MESIN-MESIN YANG CANGGIH.
PENGHANTARAN SELURUH MALYSIA TERMASUK SABAH DAN SARAWAK.LUAR DARI MALAYSIA SEPERTI INDONESIA,SINGAPURA DAN BRUNAI JUGA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA UNTUK PERBINCANGAN PENGHANTARAN KELAK.UNTUK MELIHAT GAMBARAN KEDAI KAMI LAWATI BLOG SAYA
HTTP://SWEETFOODS1.BLOGSPOT.COM
HUBUNGI/SMS EN AZRIN 0177095516


ni aku jumpa kat internet sape2 nak mula biz ni leh lah servey2 ye.
aku memang sokong org melayu jual wafer n kaya ball ni. sbb aku suka mkn. aku pun lau ada rezeki nak buat biz ni gak la.

mafiachef 05-12-2010 07:26 PM

wah...mudah-mudahan ramai melayu yg berjaya ada biz sendiri....amin..

KawanBaik 05-12-2010 07:53 PM

kayaball saya nak beli resepi tepung kayaball dan wafer. berapa nak jual ( jual murah2 dah ler) . atau awak buat ebook pastu awak jual RM50 , mesti laku. kalau ebook awak terjual rm 50 x 1000 = ???$$$$. saya dah bg idea ni kasi free kat saya le.

deryl96 05-12-2010 08:02 PM

Quote:

Originally Posted by irsaffy (Post 2442496)
nmpk cm menarik gak...bau waffle yg tak tahan tu leh leleh..

cuba tengok nie...http://www.vzamcoffeeice.com/senarai_pakej_waffle.htm

CeiQ 14-12-2010 04:41 PM

aku follow citer ni dr awl..tiba2 semua hilang
mane kayaball??..aku nx tahu citer selanjutnye..dah tutup kedai ke??

WMComm 29-12-2010 03:47 PM

UP semula thread ni.

sekolah dah nak start next week.nak cari waffle maker yang sepadan dengan harga dan kualiti serta jaminan.share ramai2. :)

tepung waffle dan topping juga dikehendaki.HALAL!!! :p

WMComm 29-12-2010 05:52 PM

aku dah usha 1 pengedar waffle maker,rm1400.warranty 1 tahun.aku usha juga hot dog rolling machine,rm550.ikut kiraan,menarik juga.hot dog murah2 je skrg ni(HALAL).jual 1 cucuk RM1.yang ada cheese atau blackpepper RM2.ada stick lagi tu. :p

WMComm 05-01-2011 02:21 AM

waffle maker dah ada tempat nak beli.tepung,filling,beg kertas semua pun dah ada..

jutaONEfami 05-01-2011 05:09 AM

Quote:

Originally Posted by WMComm (Post 8267986)
waffle maker dah ada tempat nak beli.tepung,filling,beg kertas semua pun dah ada..

bro, yg ko beli ni kat sweetfoods johor tuh ke?
kedai ko kat mana?


All times are GMT +8. The time now is 12:28 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.