CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   servis : Bateri kereta anda kong?? Khidmat menghantar bateri kami sediakan (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=380200)

dizket 09-11-2012 10:45 PM

servis : Bateri kereta anda kong?? Khidmat menghantar bateri kami sediakan
 
Assalamualaikum semua..

Kereta anda mengalami masalah bateri kong???

Tidak mempunyai masa untuk hantar ke bengkel???

Sy sedia membantu dengan membuat penghantaran dan siap pasang..

Kawasan jajahan..Lembah Kelang Sahaja..


http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...87621121_n.jpg

• Ada pelbagai saiz bateri
• Bateri kering only
• New Batteries from factory
• 15 month warranty
• Area Klang valley
• Free delivery service
• Delivery method can be discuss


NAZ
012-6702400 / 019-3016132

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...14960365_n.jpg

testimoni rakan cg

Quote:

Originally Posted by ramos (Post 15365438)
thanks bro for the delivery hehe..sory banyak2 sbb jauh :D...x tau lak bro naik motor..

Quote:

Originally Posted by oreo85 (Post 15304051)
Terima kasih tuan...
tukar bateri kereta sy dalam hujan lebat...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Quote:

Originally Posted by Yadut-kun (Post 15384232)
ok bro..tip top..:)paid:)cgrock

Quote:

Originally Posted by soyabean84 (Post 15491223)
Baru lepas berurusan dgn tt. Service terbaik! Siap bagi tips penjagaan battery lagi. Bukan setakat on time,siap dtg awl lagi... hehehhe. kasi 10 bintang utk tt...

Quote:

Originally Posted by zairol (Post 15412650)
Trima kasih TT @ Naz.

Service terbaik, sharp on time walau sesat hehhehe.

Dari gombak ke Bukit Rimau, jauh tapi tetap bagi service terbaik :)cgrock:)paid

Quote:

Originally Posted by soyabean84 (Post 15491223)
Baru lepas berurusan dgn tt. Service terbaik! Siap bagi tips penjagaan battery lagi. Bukan setakat on time,siap dtg awl lagi... hehehhe. kasi 10 bintang utk tt...

Quote:

Originally Posted by shah09 (Post 15703820)
nak bagi testimonial sikit.pagi tadi dalam pukul 10 pagi macamtu masa tengah meeting,wife aku call bgtau kereta tak boleh start.aku suspek battery dah kong sebab lama tak tukar.so aku pun teringat servis ni.

call TT cepat je angkat..dia otw pegi putrajaya hantar battery.pastu dia kata dia akan datang rumah aku terus kat keramat tukar battery..lepas tukar dia call aku bgtau dah settle..aku pun call wife aku tanya ok ke tak..wife aku kata TT cekap buat kerja tukar battery,punctual and pantas..TERBAIK! :D

Quote:

Originally Posted by asrul07 (Post 16132733)
Terbaik!!..call ptg, ptg gak sampai.. TT mcm berada dimana2 bersedia utk kita..haha.. yg lagi dasyat, tukar dulu, bayar kemudian (sbb TT tukarkan utk org rumah yg berada dirumah) saya lak kat ofc... huhu

Quote:

Originally Posted by nikyah (Post 17149718)
trader rating +1 untuk TT. kereta mati di parking lot putra gombak. sampai lagi awal dari saya :)

Quote:

Originally Posted by kaka (Post 17372904)
servis TT memang terbaik..dlm stgh jam bole smpai walaupn time malam..dh la tersalah bg info psl bateri keta sndiri,TT siap dtg umh lg skali utk tukar dgn bateri yg sesuai..:D:D
servis yg boleh dipercayai..:)cgrock:)cgrock

Quote:

Originally Posted by abe_zonda (Post 17380311)
bro servis terbaik..aku dh promote dkt budak2 opis..hihi
sapa2 yg ada masalah contact je TT..berdesup dia dtg..harga pun ok mmg puas hati :)paid:)cgrock

Quote:

Originally Posted by AZRANO (Post 17507375)
Baru deal ngn tt tadi. Tbaik

Quote:

Originally Posted by procomphys (Post 17650660)
BUMP untuk servis penghantaran bateri yg ontime dan efficient. Highly recommended to all!!

Quote:

Originally Posted by seiful_v2000 (Post 19833973)
bagus serbis ni....parking dulu klu perlu servis sek sok...

Quote:

Originally Posted by spellbinder (Post 19829531)
semalam guna khidmat tt..mudah dan pantas..

dpt diskaun ahli cg..hehe..tq tt..

-basement flora damansara-


dizket 09-11-2012 10:46 PM

Testimoni 1:

Car Model: Avanza
Battery: NS40
Location: Petaling Jaya

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...71139307_n.jpg

dizket 09-11-2012 10:47 PM

Testimoni 2:

Car Model: Saga BLM
Battery: NS60s
Location: Seksyen 19, Petaling Jaya

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...73437204_n.jpg

N70 09-11-2012 10:49 PM

bagus tt... terbaik.. :)cgrock

dizket 09-11-2012 10:49 PM

Tips untuk kita menjaga bateri kereta...

a) Pastikan kepala bateri bersih sentiasa, kalau rosak tukar kepala bateri tu, kadang-kadang charge kereta tidak baik, akan menjadikan kita susah untuk start ejin disebabkan kepala tembaga yang bermasalah.

b) Pastikan wire bateri berada dalam keadaan baik.

c) Pasang volt stablizer, grounding wire seeloknya.

d) Periksa altenator, andainya recharging bateri tidak berjalan dengan baik, bateri kereta kita akan cepat rosak.

e) Seeloknya kurangkanlah penggunaan amplifier, sportlight dan sebagainya.

dizket 09-11-2012 10:53 PM

testimoni 3 :

Car Model: Kancil
Battery: Ns40
Location: Wangsa Maju

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...50233207_n.jpg

dizket 09-11-2012 10:55 PM

testtimoni 4 :

Car Model: Hyundai
Battery: Din 55L
Location: Maxwell Tower, PJ

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...49748772_n.jpg

dizket 09-11-2012 10:57 PM

>> Ada ketikanya luck tak baik, enjin tidak dapat dihidupkan walaupun kunci sudah diputar ke arah "start". Ia ada kaitan dengan bateri, Hal ini terjadi kebiasaannya disebabkan bateri yang telah weak... ada juga kes tertentu dimana pemandu lupa mematikan sistem eletrik kereta seperti lampu kenderaan,sistem stereo dan sebagainya...

>> Tanda-tanda bateri kereta dah kong (lemah)

-Kereta tak leh start..
-Hon bunyik slow..
-Lampu malap..
-Alarm jadi bengong..
-Ade bunyi "tik tik tik tik"..

rustam 09-11-2012 11:00 PM

Terbaik, selamat maju jaya bro

p/s; banyak masyukkkk bro

thumbelina0802 09-11-2012 11:02 PM

Sy pkai bateri kering tp tiap2 thn,asal cukup sthun mst kong..tp mber2 pkai bateri lebih dr sthun still ok..nape?

dizket 09-11-2012 11:22 PM

Quote:

Originally Posted by thumbelina0802 (Post 15092691)
Sy pkai bateri kering tp tiap2 thn,asal cukup sthun mst kong..tp mber2 pkai bateri lebih dr sthun still ok..nape?

Tips untuk kita menjaga bateri kereta...

a) Pastikan kepala bateri bersih sentiasa, kalau rosak tukar kepala bateri tu, kadang-kadang charge kereta tidak baik, akan menjadikan kita susah untuk start ejin disebabkan kepala tembaga yang bermasalah.

b) Pastikan wire bateri berada dalam keadaan baik.

c) Pasang volt stablizer, grounding wire seeloknya.

d) Periksa altenator, andainya recharging bateri tidak berjalan dengan baik, bateri kereta kita akan cepat rosak.

e) Seeloknya kurangkanlah penggunaan amplifier, sportlight dan sebagainya.

dizket 10-11-2012 12:17 AM

Testimoni 5:

Car Model: Produa Viva
Battery: NS40
Location: PV 6 Taman Melati

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...46014432_n.jpg

dizket 10-11-2012 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by thumbelina0802 (Post 15092691)
Sy pkai bateri kering tp tiap2 thn,asal cukup sthun mst kong..tp mber2 pkai bateri lebih dr sthun still ok..nape?

Ada kereta batterynya tahan 1 tahun, ada yang tidak sampai, tetapi ada yang pakai sampai 4 atau 5 tahun. sebenarnya banyak faktor yang menyebabkan battery tidak tahan lama.

Untuk battery yang bukan maintaince free,
-sentiasa memerhatikan paras air bateri, kalau kurang tambah.

battery yang maintainance free,
-selepas jaminan, seperti 1 tahun atau 1/2 tahun, kadang-kadang kena check paras air bateri. MAINTAINANCE FREE TIDAK BERMAKSUD SEL KERING!! cuma airnya kurang mengejat.

tips umum~
-pastikan kepala batery bersih sentiasa, kalau rosak tukar kepala bateri tu, kadang-kadang charge kereta tidak cantik, susah start engine disebabkan kepala tembaga tu.
-pastikan wire battery dalam keadaan baik
-Pasang volt stablizer, grounding wire kalau boleh
-check altenator, sebab kalau recharging battery tidak bagus, battery pun cepat rosak.
-kurangkan penggunaan amplifier, sportlight dan sebagainya.


Info berguna: jika hari ini hujan, besok cerah, cek paras air bateri, sebab air bateri akan mengejat. kalau bateri yang nyawa-nyawa ikan, akan rosak bateri dia

mbpuser 10-11-2012 12:24 AM

Terbaek la bro
Cuma agak confuse sikit iklan bro
Ni free delivery ke x?

tokputih 10-11-2012 12:26 AM

klu kt melaka tok dh panggil dah.. keter bateri kong laa pulop :((

dizket 10-11-2012 12:34 AM

Free penghantaran
Free cek
Free pemasangan

dizket 10-11-2012 12:57 AM

Quote:

Originally Posted by mbpuser (Post 15093511)
Terbaek la bro
Cuma agak confuse sikit iklan bro
Ni free delivery ke x?

Free delivery n free installation

dizket 10-11-2012 01:03 AM

Quote:

Originally Posted by tokputih (Post 15093525)
klu kt melaka tok dh panggil dah.. keter bateri kong laa pulop :((

Boley kurier...huhu xde hal

tokputih 10-11-2012 01:28 AM

Quote:

Originally Posted by dizket (Post 15093773)
Boley kurier...huhu xde hal

kurier lambar ler..;) dah sah sah nak pakai segera... anyway good bisnes... keep it uo and succses

thumbelina0802 10-11-2012 07:20 AM

Quote:

Originally Posted by dizket (Post 15093504)
Ada kereta batterynya tahan 1 tahun, ada yang tidak sampai, tetapi ada yang pakai sampai 4 atau 5 tahun. sebenarnya banyak faktor yang menyebabkan battery tidak tahan lama.

Untuk battery yang bukan maintaince free,
-sentiasa memerhatikan paras air bateri, kalau kurang tambah.

battery yang maintainance free,
-selepas jaminan, seperti 1 tahun atau 1/2 tahun, kadang-kadang kena check paras air bateri. MAINTAINANCE FREE TIDAK BERMAKSUD SEL KERING!! cuma airnya kurang mengejat.

tips umum~
-pastikan kepala batery bersih sentiasa, kalau rosak tukar kepala bateri tu, kadang-kadang charge kereta tidak cantik, susah start engine disebabkan kepala tembaga tu.
-pastikan wire battery dalam keadaan baik
-Pasang volt stablizer, grounding wire kalau boleh
-check altenator, sebab kalau recharging battery tidak bagus, battery pun cepat rosak.
-kurangkan penggunaan amplifier, sportlight dan sebagainya.


Info berguna: jika hari ini hujan, besok cerah, cek paras air bateri, sebab air bateri akan mengejat. kalau bateri yang nyawa-nyawa ikan, akan rosak bateri dia

Info yg sgt bguna..tq tt..smoge sukses..

dizket 10-11-2012 06:17 PM

Cara tukar bateri kereta ketika enjin hidup

1. Pastikan enjin kereta anda dihidupkan terlebih dahulu sebelum bateri ditukar. Sekiranya bateri kereta lemah atau mati, hidupkan enjin kereta anda menggunakan kaedah jumping start dari kereta lain.

2. Buka bonet kereta dan tanggalkan pengikat bateri.

3. Tanggalkan wayar terminal negatif bateri terlebih dahulu, diikuti dengan wayar terminal posit
if dan angkat bateri tersebut keluar.

4. Pastikan wayar terminal positif tidak bersentuhan dengan mana2 bahagian badan kenderaan. Balut wayar terminal positif tersebut sekiranya perlu.

5. Letakkan bateri baru dan pasangkan terminal wayar positif terlebih dahulu, diikuti dengan terminal negatif. Kemudian pasangkan pengikat bateri.

hisham71 10-11-2012 06:31 PM

bro ada jual bateri AMARON. ...India mari.......dngr cite blh thn 3 tahun

dizket 10-11-2012 08:18 PM

Quote:

Originally Posted by hisham71 (Post 15098902)
bro ada jual bateri AMARON. ...India mari.......dngr cite blh thn 3 tahun

xda..buat masa sekarang fokus century

dizket 10-11-2012 08:19 PM

Cara tukar bateri kereta ketika enjin hidup

1. Pastikan enjin kereta anda dihidupkan terlebih dahulu sebelum bateri ditukar. Sekiranya bateri kereta lemah atau mati, hidupkan enjin kereta anda menggunakan kaedah jumping start dari kereta lain.
2. Buka bonet kereta dan tanggalkan pengikat bateri.
3. Tanggalkan wayar terminal negatif bateri terlebih dahulu, diikuti dengan wayar terminal posit
if dan angkat bateri tersebut keluar.
4. Pastikan wayar terminal positif tidak bersentuhan dengan mana2 bahagian badan kenderaan. Balut wayar terminal positif tersebut sekiranya perlu.
5. Letakkan bateri baru dan pasangkan terminal wayar positif terlebih dahulu, diikuti dengan terminal negatif. Kemudian pasangkan pengikat bateri.

tawkeyestate 10-11-2012 08:32 PM

Skrg guna panasonic dah 2 thn tp masih ok..so panasonic din 55 brp rm n century brp rm

dizket 10-11-2012 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by tawkeyestate (Post 15099767)
Skrg guna panasonic dah 2 thn tp masih ok..so panasonic din 55 brp rm n century brp rm

pakai kereta apa?

dizket 10-11-2012 10:11 PM

Testimoni 6:

Car Model: Persona
Battery: Din55r
Location: Mid valley parking

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...10550552_n.jpg

dizket 10-11-2012 10:13 PM

Testimoni 7 :

Car Model: Ford Escape
Battery: NS70
Location: Villa Putra Sg Buloh

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...10957971_n.jpg

dizket 10-11-2012 10:23 PM

Quote:

Originally Posted by tawkeyestate (Post 15099767)
Skrg guna panasonic dah 2 thn tp masih ok..so panasonic din 55 brp rm n century brp rm

din55 rm335

century rm260

dizket 11-11-2012 07:25 PM

penjagaan bateri ni penting... antaranya:

1. pastikan enjin dipanaskan selama 5 minit setiap kali anda menghidupkan enjin untuk memastikan alternator dicaj...

2. jangan pasang air-cond atau radio jika enjin tidak dihidupkan...

3. jangan pasang power-amp yang berlebihan...

4. jangan pasang aksesori yang berlebihan..

5. pastikan air bateri ditambah atau diperiksa setiap sebulan atau 2 bulan sekali...

6. jangan bubuh air bateri yang berlebihan...

dizket 12-11-2012 09:48 AM

sama-sama sebarkan kepada kawan2

dizket 12-11-2012 10:09 AM

Jika bateri kereta anda kong di sekitar lembah klang roger la saya

otaida00taj 12-11-2012 10:50 AM

bagus juga...

mx510 12-11-2012 11:01 AM

Terbaiklah bro

dizket 12-11-2012 11:04 AM

Quote:

Originally Posted by mx510 (Post 15114183)
Terbaiklah bro

cari makan skit2

dizket 12-11-2012 08:14 PM

Nak beli bateri kereta baru?
Harga dijamin murah
bandingkan harga kami !!
trade-in bateri lama anda diterima
Ada warranty 15bulan

hubungi saya: 019-301 6132
cepat stok terhad!
free delivery!!!!!

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...28807912_n.jpg

dizket 12-11-2012 08:16 PM

testimoni

Car Model: Proton Wira
Battery: ns60
Location: Taman Harmonis Gombak

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...45676425_n.jpg

dizket 12-11-2012 08:18 PM

testimoni

Car Model: Toyota Vios
Battery: ns60l
Location: Petronas Highway NKVE

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...78393073_n.jpg

Deen27 12-11-2012 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by dizket (Post 15120512)
Nak beli bateri kereta baru?
Harga dijamin murah
bandingkan harga kami !!
trade-in bateri lama anda diterima
Ada warranty 15bulan

hubungi saya: 019-301 6132
cepat stok terhad!
free delivery!!!!!

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...28807912_n.jpg

Bagus tt.. Tambah lagi servis tip-top dalam CG ni. Tngak stok tu yang gerun tu..

dizket 12-11-2012 08:23 PM

Quote:

Originally Posted by Deen27 (Post 15120591)
Bagus tt.. Tambah lagi servis tip-top dalam CG ni. Tngak stok tu yang gerun tu..

kecil-kecilan je tuan


All times are GMT +8. The time now is 09:48 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.