CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Lands, Properties Sale/Rent (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Rumah Untuk Dijual - BTHO Cheras [SOLD!!! TQ] (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=352914)

insyiİ 03-08-2012 09:03 PM

di BTHO skrg, pembangunan bandar nya sedang giat dijalankan...

masjid sudah hampir siap, dan hospital terbaru yg akan ada di town BTHO ialah hospital az-zahrah (sblm ni ada kat Bangi)...kalau dr rumah ni dlm 5 minit jer....

kalau yg suka makan kat luar, gi jer area carrefour, deretan kedai kat situ ada Bangi kopitiam, restoran arab Barada, Domino's pizza ada, pizza hut ada, mcdonald pun ada

btho ni tak le besar sgt, so segala kemudahan tu mmg sgt berdekatan dgn rumah :)

insyiİ 05-08-2012 09:59 AM

Quote:

Originally Posted by insyiİ (Post 14001076)
Bismillahirrahmanirrahim....

First time buka thread kat section ni...

Rumah 2 tingkat END LOT TYPE B untuk dijual di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

- saiz 22 x 70

- built-up area 1629 sqft

- freehold

- 4 bilik + 3 bathroom 1 store room

- Usia rumah 6 tahun

- renovasi dalaman :

built-in wardrobe di master bedroom,
plaster ceiling di semua bilik + dapur + hall n coloured plaster ceiling in master bedroom + hall.
kitchen cabinet + awning porch + awning ajiya di blkg rumah
alarm system (detector kat semua tingkap) + CCTV
aircond 3 bijik (master bedroom, 2nd room, hall)
all bathrooms occupied with water heater
all rooms and halls ada kipas (7 fans) actually rumah aku ni ada sistem door access

- berdekatan dgn semua kemudahan

4 minit ke Jusco terdekat + econsave + hospital colombia asia, 3 minit ke kedai runcit / restoran + 4 minit ke carrefour dan town area of Bdr Tun Hussein Onn, 5 minit ke sek men + sek rendah + sek agama(ada sek rendah dlm pembinaan 2 minit je dr rumah), Giant hypermarket ada 4 yg berdekatan + 10 minit ke the mines + 15 minit ke UPM

- kawasan kejiranan yang aman dan seronok, ada privacy coz dpn rumah takde rumah lain...mengadap jalan je

- gated n guarded 24 jam

- asking price : RM600k

Berminat ? Inbox kak insyi atau Mr. K atau sms 016-253 9422 / 010 251 3237

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...63029268_n.jpg

yg pagar terbuka tu utk dijual

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...40955239_n.jpg

Ruang tamu utama, wall paper baru pasang hujung tahun 2011

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...42132082_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...05757426_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...32405934_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...32405934_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...74785165_n.jpg

L-Shaped built-in wardrobe kat bilik utama

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...35500202_n.jpg

toilet master bedroom

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...45946107_n.jpg

L-shaped kitchen cabinet

- grill + electric gate dr wrought iron, pagar antara rumah dan tukar ke tembok batu... moving in condition

REASON for sale : owner dah beli rumah lain :)cgrock

Berminat ? Inbox kak insyi atau Mr. K atau sms 016-253 9422 / 010 251 3237


MOVING IN CONDITION....:)cgrock

sebahagian besar perabot akan dijual bersama...kecuali katil2 dan tilam2

price still can be nego :)cgrock

zia 05-08-2012 11:29 AM

Kak..
"Sek rendah(sekolah agama dalam pembinaan) 2 minit dari rumah.." kat mane?..suarasa ker?

insyiİ 05-08-2012 03:22 PM

Quote:

Originally Posted by zia (Post 14083350)
Kak..
"Sek rendah(sekolah agama dalam pembinaan) 2 minit dari rumah.." kat mane?..suarasa ker?

Quote:

sek rendah + sek agama(ada sek rendah dlm pembinaan 2 minit je dr rumah)
sek rendah yg dlm pembinaan....kat suakasih ni jugak....tgh ratakan tanah...mmg masa nak beli rumah ni dulu dh tau area situ akan ada sekolah, cuma tatau bila nak buat.

sekolah agama yg ada kat suakasih ni sek agama ar-rahman...kalau yg Sek Keb agama, kena gi taman tun perak...baru siap

den4ex 08-08-2012 10:26 PM

Lamo xmasuk CG...tau2 kak insyi nk pindah somban lak...apo kono eh dok somban?dapek tukar skolah ko?mai la dtg sendayan...eden pun dh dok somban....:)

Rumah ni bumi lot/non bumi?
Market bank kasi bapo kak?
Den nk tolong juakan buleh ko?


Tq

insyiİ 11-08-2012 01:49 AM

Quote:

Originally Posted by den4ex (Post 14129991)
Lamo xmasuk CG...tau2 kak insyi nk pindah somban lak...apo kono eh dok somban?dapek tukar skolah ko?mai la dtg sendayan...eden pun dh dok somban....:)

Rumah ni bumi lot/non bumi?
Market bank kasi bapo kak?
Den nk tolong juakan buleh ko?


Tq

akak belum dpt tukar lg....apply pun belum...ekekekkee

tggu rumah sana siap akak apply la pindah. rumah yg akak beli tu, sek men dia dlm pembinaan gak lg....yg best nyer (dan juga tak best), sek tu hanya sbrg jalan je ngan rumah yg akak beli....jalan kaki je la gi sekolah... :))

lot bumi...nak jual kan pun blh....nnt sms akak yer. no kat siggy tu haaa....

oldskoolrocka 11-08-2012 01:50 AM

100k saya kompem amik kak..

insyiİ 11-08-2012 02:07 AM

Quote:

Originally Posted by oldskoolrocka (Post 14159874)
100k saya kompem amik kak..

:)):)):))

kalau rumah ni 100k, akak beli 3 bijik dah :))

susah2je 13-08-2012 02:19 PM

Nak tanya, berapa market sewa rumah area BTHO ni?

insyiİ 14-08-2012 09:18 AM

Quote:

Originally Posted by susah2je (Post 14186237)
Nak tanya, berapa market sewa rumah area BTHO ni?

nnt akak tanya kat jiran2 yg ada menyewa yer

kalau rumah setingkat tu 600-650

kalau setingkat setengah 800 pun ada

itu semua unfurnished lah....mmg rumah kosong jer...


All times are GMT +8. The time now is 09:50 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.