CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   General Stuffs & Products (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187)
-   -   WTS : Periuk Tekanan Ajaib Serbaguna Multifungsi Elektrik Noxxa RM 695.00 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=352785)

Zarith 28-07-2012 08:36 PM

WTS : Periuk Tekanan Ajaib Serbaguna Multifungsi Elektrik Noxxa RM 695.00
 
Tercari - cari periuk yang serbaguna di musim perayaan ini?

Dapatkan PERIUK TEKANAN MULTIFUNGSI ELEKTRIK NOXXA



[

Ciri - Ciri :


* Pilihan Tekanan Tinggi & Rendah.
* Pelbagai fungsi - Masak Perlahan, Mengukus, Menumis.
* Memanas semula dan memastikan makanan sentiasa hangat.
* Pelewat Masa sehingga 8 jam.
* Periuk tidak melekat 8L.

[IMG]http://img37.imageshack.us/img37/3092/periuk1.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



Saiz periuk bahagian dalam :

Diameter : 26.2cm
Height : 17.5cm



KELEBIHAN MEMASAK - JIMAT MASA & TENAGA :
* DODOL = 20 MINIT
* KACANG HIJAU EMPOK = 15 MINIT
* SUP TULANG / SUP EKOR / SUP GEAR BOX = 45 MINIT
* AYAM GOLEK = 17 MINIT
* SEBARANG JENIS NASI (NASI MINYAK / NASI BERIANI / NASI TOMATO / NASI BUKHARI / NASI PADANG / NASI SAYUR / NASI PULUT / NASI LEMAK) = 7 MINIT
* POP CORN = 1 MINIT


[IMG]http://img337.imageshack.us/img337/8387/periuk2.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Zarith 28-07-2012 08:37 PM

Panduan Pembersihan/Penyenggaraan:

1) Tanggalkan plag dan biar unit menyejuk sebelum membersihkannya.

2) Cuci periuk memasak yang boleh ditanggalkan dengan air suam bersabun. Bilas dan keringkan betul-betul.

3) Lap pendakap luar dan tudung dengan kain bersih. Jangan rendam dalam air.

4) Tanggalkan takungan pemeluwapan dengan menariknya ke bawah. Bersihkan dengan air suam bersabun. Bilas dan keringkan betul-betul. Letakkan semula dengan menolaknya ke atas.

5) Terbalikkan penutup, pegang gasket silikon di satu lagi bahagian dan tarik. Bersihkan gasket silikon dalam air suam bersabun. Bilas dan keringkan betul-betul. Letakkan semula gasket dengan menolaknya ke bawah ke dalam sisi penutup. Pastikan alur di bahagian tengah gasket diletakkan di sekeliling gegelang logam di bahagian dalam sisi penutup. Jika gasket tidak diletakkan dengan betul, unit tidak akan berfungsi.

6) Demi mengekalkan prestasi periuk anda yang baik, bahagian dasar periuk masak yang boleh ditanggalkan di bahagian pad sensor mesti dibersihkan setiap sekali selepas menggunanya. Lap dengan kain basah yang lembut dan pastikan ia dikeringkan dengan betul.

7) Jangan sesekali guna pembersih yang melelas atau pad penyental untuk membersihkan mana-mana bahagian.



PERHATIAN: Gasket silikon mestilah diletakkan dengan betul pada bahagian bawah penutup. Periksa secara berkala untuk memastikan ia bersih, fleksibel dan tidak retak atau terkoyak. Jika gasket silikon rosak, ganti ia sebelum mengguna periuk itu.

Zarith 28-07-2012 08:39 PM

Membersihkan tombol pengawal tekanan:

1) Periksa bahawa tombol pengawal tekanan dan injap keselamatan tekanan adalah berfungsi dengan baik sebelum setiap kali menggunanya.
i) Selepas unit telah menyejuk, tanggalkan penutup.
ii) Tekan ke bawah dan putar tombol pengawal tekanan berlawanan arah pusingan jam melepasi seting STEAM dan tanggalkan dengan berhati-hati.

2) Terbalikkan penutup dan letakkan di atas meja. Tarik keluar penutup penghalang. Dengan mengguna berus, periksa dan keluarkan sebarang makanan atau partikel asing yang mungkin terdapat dalam injap terapung. Letakkan semula penutup penghalang.

3) Letakkan semula tombol pengawal tekanan dengan melapisi takuk sehingga ke atas dinding bahagian dalam kebuk pengawal tekanan dalam penutup dan putar ke arah pusingan jam.

Zarith 28-07-2012 08:40 PM

Waranti satu (1) tahun daripada kerosakan pengilangan. Sila maklum bahawa peralatan ini hanya untuk KEGUNAAN DI RUMAH sahaja.


Warranty :


Tujuan Perniagaan / Komersial yang dinyatakan adalah diletakkan di premis perniagaan (restoren, cafe, warung)



[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/2674/periuk5.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]


Dapatkan juga DVD RESEPI & Cara Menggunakan periuk Ajaib ini


[IMG]http://img811.imageshack.us/img811/7536/periuk12.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]


Dapatkannya melalui saya. Order boleh di PM @ hantar email ke maznah.zarith@yahoo.com

Zarith 28-07-2012 08:54 PM

[IMG]http://img26.imageshack.us/img26/7382/periuk3.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/3205/periuk4.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Zarith 29-07-2012 05:21 AM

Masal Lemak Labu Air



[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/4673/noxh.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]


Bahan - Bahan:

1 biji labu air dipotong kecil
2 cawan air
1 helai daun kunyit ( diracik )
1/2 cawan susu cair @ 1/2 cawan pati santan.
Gula dan garam secukup rasa



Cara Membuatnya:

1) Masukkan air, labu air dan daun kunyit didalam periuk

2) Setkan 1 minit low presure.

3) Selepas 1 minit, bebaskan tekanan

4) Masukkan 1/2 cawan pati santan @ susu cair serta garam dan gula secukup rasa

5) Tukar fungsi periuk kepada Stir/Fry 20 saat

6) Selepas 20 saat tekan "Stop"

7) Siap



:)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock

Zarith 29-07-2012 05:27 AM

Bubur Caca Rainbow



[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/6982/periuk6.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



Bahan - Bahannya:

1 cawan caca
3 cawan air
1/2 cawan gula
1 helai daun pandan
secubit garam dan gula secukup rasa



Cara Memasak:

1) Masukkan semua bahan kecuali santan, gula dan garam

2) Setkan "1 minit low pressure"

3) Selepas 1 minit, Bebaskan tekanan

4) Buka tutup periuk

5) Masukkan 1/2 cawan santan, gula dan garam.

6) Tukar fungsi periuk kepada "Stir/Fry - 20 saat"

7) Bubur Caca Rainbow telah siap

adn4488 29-07-2012 05:29 AM

terbaek!!!!!!

Zarith 29-07-2012 05:35 AM

Sayur Lemak Kacang Panjang



[IMG]http://img196.imageshack.us/img196/4843/periuk7.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



Bahan - bahan :

1/2 kg kacang panjang (di potong)
1/2 ulas bawang besar dimayang
100ml santan pekat
3 buku tauhu
sedikit ikan bilis
2 sudu teh garam
2 sudu teh gula
2 cawan air



Cara Memasak

1) Rebus kacang panjang + bawang besar + ikan bilis selama 1 minit ( low pressure )

2) Selepas 1 minit , "Bebaskan tekanan"

3) Buka tutup periuk

4) Masukkan 100 ml santan pekat dan tauhu

5) Tutup periuk

6) Tukar fungsi stir / fry - 1 minit

7) Dah siap

Zarith 29-07-2012 05:39 AM

Quote:

Originally Posted by adn4488 (Post 13999001)
terbaek!!!!!!

Terima kasih. Mudah je kalau nak memasak time puasa ni @ pada bila - bila masa dengan Periuk Tekanan Ajaib Multifungsi Elektrik Noxxa ni :)

Zarith 29-07-2012 05:49 AM

Ayam Goreng Noxxa



[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/7634/periuk8.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



Bahan - bahan

6 ketul peha ayam
serbuk kunyit
secubit garam secukup rasa
3 sudu Minyak masak



Cara memasak :


1) Campurkan garam ke dalam serbuk kunyit

2) Gaulkan ayam dengan kunyit dan perap selama 10 minit

3) Masukkan minyak ke dalam periuk Noxxa

4) Masukkan ayam ke dalam periuk

5) Tekan stir fry

6) Goreng selama 8 - 10 minit.

7) Selepas 8 - 10 minit, "on high pressure" lima minit

8) Bebaskan tekanan 3 minit.

9) Siap

Zarith 29-07-2012 05:55 AM

Ayam Panggang NOXXA


[IMG]http://img692.imageshack.us/img692/5753/periuk9.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



Bahan -Bahan :
= 250ml stok ayam
= 1/2 sudu teh lada hitam - dikisar
= 2 sudu teh sos soya manis
= 1/2 sudu teh garam
= 1 sudu teh garam
= ayam (kuantiti bergantung kpd bilangan si pemakan) - diperap dgn stok ayam, lada hitam, sos soya, garam
= beberapa helai daun kunyit
= 2 biji kentang - dipotong dadu
= 1 biji lobak merah - dipotong dadu
= minyak
= 1 keping pembalut aluminium utk membungkus ayam



Cara Memasak :

1. Perapkan ayam bersama - sama stok ayam, lada hitam yang dikisar, sos soya, garam, gula dan daun kunyit selama 20 - 30 minit.

2) Masukkan minyak ke dlm periuk dalaman dan tekan butang GORENG/STIR-FRY utk memanaskan minyak

3) . Masukkan ayam yg telah diperap bersama2 kentang & karot yg dibalut dgn pembalut aluminium ke dalam periuk

4) Tutup penutup 'pressure cooker' & pastikan kepala knop berada di posisi 'pressure'

5) Tekan butang 'High Pressure' sehingga menjadi 25 minit

6) Kemudian tekan butang 'On/Off' utk memulakan tekanan

7) Selepas 25 minit (alarm berbunyi), pusingkan kepala knop ke posisi 'steam' utk mengeluarkan stim

8) Periuk hanya akan boleh dibuka selepas semua stim dikeluarkan

9) Anda sudah bersedia utk MAKAN...

Zarith 29-07-2012 06:31 AM

Ayam Panggang Lemon Ala2 Kenny Rogers



[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/7199/periuk10.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]



Bahan-bahan

Seekor ayam yang telah dibersihkan
1 biji buah lemon
2 sudu mentega
Kertas Aluminium


Bahan - Bahan yang perlu dikisar :

2 ulas bawang putih
2 ulas bawang besar
1 biji bawang besar
1 inci halia
sedikit herba campuran
sedikit lada hitam
oregano
2 kiub ayam
2 sudu madu
sedikit serbuk kunyit
sedikit sos tiram
lada putih
3 sudu gula perang
sedikit garam.



Cara membuatnya:

1) Perap ayam dengan bahan kisaran dan perahkan lemon. Peram selama 3 jam untuk hasil yang memuaskan.

2) Masukkan mentega ke dalam periuk

3) On ‘stir=fry’ selama 4 minit

4) Masukkan ayam (ayam dibalut kertas aluminium)

5) On ‘High Pressure’ selama 30 minit

6) Keluarkan ayam dan sapukan minyak atau lebihan perapan tadi (supaya ayam tidak terlalu kering)

7) On 'High Pressure 'selama 1 jam.

Zarith 29-07-2012 06:41 AM

Anda dan keluarga sukakan DODOL?

Tapi tak ada masa untuk membuat dodol? Ye la, buat dodol ambil masa berjam - jam. Tapi sekarang dengan 20 minit, anda boleh membuat dodol.

Tak percaya? :-? :-? :-?

Dengan Periuk Tekanan Ajaib Serbaguna Multifungsi Elektrik Noxxa, ianya tidak mustahil.


Bahan - Bahannya:


2 cawan tepung pulut
1 sudu tepung ubi
2 cawan gula merah
1/2 cawan gula pasir
1 biji kelapa (4 cawan air santan)



[IMG]http://img684.imageshack.us/img684/3859/periuk11.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Zarith 29-07-2012 07:40 AM

Dapatkan DVD RESEPI

[IMG]http://img811.imageshack.us/img811/7536/periuk12.png Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

azanney 29-07-2012 07:41 AM

mcm menarik ni...

Zarith 29-07-2012 07:46 AM

Quote:

Originally Posted by azanney (Post 13999635)
mcm menarik ni...


Alhamdulillah menarik. Lebih - lebih lagi dimusim perayaan ini. Nak masak dodol pun hanya 20 minit. Pelbagai jenis masakan boleh disiapkan dengan cepat dari masa sebenar. Rasa pun enak :)

Zarith 29-07-2012 09:08 AM

TERBAIK untuk


[IMG]http://img12.imageshack.us/img12/1510/periuk16.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]


[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/4384/periuk17.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]


[IMG][IMG=http://img210.imageshack.us/img210/453/periuk20.png][/IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]


[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/3972/periuk18.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Zarith 29-07-2012 09:11 AM

[IMG][IMG]http://img825.imageshack.us/img825/7808/periuk19.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG][/IMG]

imahara 29-07-2012 03:51 PM

hargenyeeee???

Zarith 29-07-2012 05:53 PM

Quote:

Originally Posted by imahara (Post 14002902)
hargenyeeee???

Harganya RM 695.00 (tidak termasuk penghantaran). Disertakan DVD Resepi sekali.

Saya juga menawarkan hadiah MISTERI percuma bernilai RM50.00 .

Raja CariGold 29-07-2012 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by Zarith (Post 14003881)
Harganya RM 695.00 (tidak termasuk penghantaran). Disertakan DVD Resepi sekali.

Saya juga menawarkan hadiah MISTERI percuma bernilai RM50.00 .

Saya fikir mulanya RM200+ je, goodluck tt! Thanks for recipes.

Zarith 29-07-2012 07:09 PM

Quote:

Originally Posted by Raja CariGold (Post 14003947)
Saya fikir mulanya RM200+ je, goodluck tt! Thanks for recipes.

Harga ini harga standard. Saya tak boleh nak tawarkan kurang @ lebih dari harga RM 695.00.

Terima kasih.

Zarith 06-08-2012 05:04 PM

Hadiahkan kepada ibu @ ibu mertua sempena Syawal ini, pasti ikatan mesra lagi mesra......


All times are GMT +8. The time now is 10:02 AM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.