CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Electrics, Electronics, DIY (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Skybox F3 (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=352443)

SATiman 07-11-2012 07:57 PM

Firmware Skybox F3 youtube function
 
Quote:

Originally Posted by citros (Post 15067119)
helo bro....boleh bagi link fw update skybox f3 yg support youtube
Tq

http://www.skybox.cc/downinfo.asp?id=78

GreenDay 07-11-2012 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by SATiman (Post 15067920)

Mantap... Keep Update Bro...:)paid:)paid:)cgrock

fyrdaxus 08-11-2012 09:33 AM

Quote:

Originally Posted by rossifumi_wlf (Post 15066413)
Kemungkinan besar sebab aku check xde output dari power supply. Ade barang ke?

aku penah kena gak..tp skali check motherboard problem...sbb aku test power supply board kt other skybox ok plak..terpaksa return back..

gv_orex 08-11-2012 09:45 AM

Quote:

Originally Posted by fyrdaxus (Post 15072747)
aku penah kena gak..tp skali check motherboard problem...sbb aku test power supply board kt other skybox ok plak..terpaksa return back..

kalu boleh tgk la dulu fizikal setiap board...kalu mcm aku ritu aku test pakai multimeter power board tu mmg jahanam kena kilat...ada komponen yg trbakar xdpt nk gnti sendiri pasal kecik sgt....mmg negara china ni pandai buat produk yg tak bagi kita repair sendiri...dia suh kita beli baru je dgn dorang...

bidara 08-11-2012 10:51 AM

Quote:

Originally Posted by gv_orex (Post 15072884)
kalu boleh tgk la dulu fizikal setiap board...kalu mcm aku ritu aku test pakai multimeter power board tu mmg jahanam kena kilat...ada komponen yg trbakar xdpt nk gnti sendiri pasal kecik sgt....mmg negara china ni pandai buat produk yg tak bagi kita repair sendiri...dia suh kita beli baru je dgn dorang...

Power supply board SMPS for Original Skybox F3 satellite receiver power board free shipping post

http://www.aliexpress.com/item/Skybo...620138843.html

eszeree 08-11-2012 11:22 AM

As salam..

sy btul2 memerlukan pertolongan rakan2 yg sudi membantu..sy ade masalah dgn skybox F3 yg hanya bru di pkai x smpi sebulan..(sy belikn utk pakcik sy)

Sy beli skybox+cline drpd thread >>> http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=352346

mula2 sumenya ok..tp satu masa tu tetibe box tu padam terus! sy bertanya di thread tersebut & mndapt byk feedback yg baik..cuma skng sy call/sms kpd tt thread tersebut, tiada balasan malah phone juga telah di tutup sehingga harini..thread tersebut juga telah di closed!..

sy rasa mcm teraniaya skng ni n xtau ke mana sy perlu bertanya..duit dkat rm600 telah dibelanjakn & pakcik sy pon dh bising2..

skng ni skybox f3 tu xbleh ON langsung!..mcm power xmasuk, tp bile sy connect cable network ade lampu kelip2..sy ada fikir nk beli je box baru tp masalahnya mcm mne sy nk setting balik menggunakan Cline yg telah dibeli?? sbb pada box skng ni pon xbleh nk ON n masuk ke menu utk tgk info cline tersebut..

Drpd komen2 di thread tu mengatakan cline nya masih berjalan tp skng sy xtau mcm mna jalan nk settlekn utk masuk kn info cline ke dlm box baru..mohon bantuan rakan2 memberikn pandangan..

bidara 08-11-2012 11:34 AM

Quote:

Originally Posted by eszeree (Post 15074191)
As salam..

sy btul2 memerlukan pertolongan rakan2 yg sudi membantu..sy ade masalah dgn skybox F3 yg hanya bru di pkai x smpi sebulan..(sy belikn utk pakcik sy)

Sy beli skybox+cline drpd thread >>> http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=352346

mula2 sumenya ok..tp satu masa tu tetibe box tu padam terus! sy bertanya di thread tersebut & mndapt byk feedback yg baik..cuma skng sy call/sms kpd tt thread tersebut, tiada balasan malah phone juga telah di tutup sehingga harini..thread tersebut juga telah di closed!..

sy rasa mcm teraniaya skng ni n xtau ke mana sy perlu bertanya..duit dkat rm600 telah dibelanjakn & pakcik sy pon dh bising2..

skng ni skybox f3 tu xbleh ON langsung!..mcm power xmasuk, tp bile sy connect cable network ade lampu kelip2..sy ada fikir nk beli je box baru tp masalahnya mcm mne sy nk setting balik menggunakan Cline yg telah dibeli?? sbb pada box skng ni pon xbleh nk ON n masuk ke menu utk tgk info cline tersebut..

Drpd komen2 di thread tu mengatakan cline nya masih berjalan tp skng sy xtau mcm mna jalan nk settlekn utk masuk kn info cline ke dlm box baru..mohon bantuan rakan2 memberikn pandangan..

..eszeree..area mana..kalau dekat KL bolih bantu2 buat kat umah.

eszeree 08-11-2012 11:47 AM

Bidara, sy di shah alam..tp kalo nk ke kl xde masalah..cume sy xtau ape masalah ngn box ni..

geram dgn provider tu pon ade!

MR.MS 08-11-2012 11:56 AM

eszeree: bykkan bersabar. tu semua dugaan. mujur la bro bidara sudi membantu..

MR.MS 08-11-2012 12:00 PM

ada sape2 yg ada stok power supply F3 ni? kalu ada blh x info skit. sbbnya jika ada sape2 yg memerlukan power supply ni boleh la berhubung terus..


All times are GMT +8. The time now is 08:25 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.