CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Automotive (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Nimota CK9 150cc (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=345460)

abeInc 01-07-2012 07:25 PM

Nimota CK9 150cc
 
5 Attachment(s)
Salam Tuan/Puan..

aku buka tread baru sebab aku nmpak tread nimota ck9 ni tumpang org punya jea..hehehe klau dh ada tread nyer kasi merge la tuan admin..

ada sapa2 dh pakai ke motor ni? aku mcm berminat cuma xde kekuatan jea nk p booking moto ni..maklum la nama nimota x gah mcm yamaha:D


layan gambar duluuuuuuuuuuu
p/s= gambo aku sedut dr sebelah:">

aku pun x paham berapa harga sebenarnya moto ni sebab ada kedai jual RM7500 ada juga jual RM6600..yang terbaru RM 6480

Mohon share pendapat dan pandangan dr segi sparepart mcm mana..perfomance motor ni ok ke? tq

juweialhaj 01-07-2012 07:28 PM

Gambar tumbesaran

http://carigold.com/portal/forums/at...3&d=1341141766

-RIZUAN- 01-07-2012 07:30 PM

Pikap mantap sama ranger..
Nimota blh kata semua model 150 dia sbnrnya 200cc..
Design ni sebijik amik yamaha punya..
Dgr2 limited kluarnya mod3l ni..aku plan nk amik satu tp takut tk sempat ler

wandotshop 01-07-2012 07:31 PM

material murah bro.. :( ... tak setanding dgn jenama yg ada... tgk pun dah tau...

abeInc 01-07-2012 07:35 PM

tank dia plastik kan..tangki minyak tatau la besar mana tersorok bawah tank plastik tu

-RIZUAN- 01-07-2012 07:36 PM

Quote:

Originally Posted by wandotshop (Post 13704106)
material murah bro.. :( ... tak setanding dgn jenama yg ada... tgk pun dah tau...

Satu soklan..ko ada tk gi kedai mtr baru2 ni..try2 pgg nimota punya plastik ke..ada tk????

aap 01-07-2012 07:47 PM

tank plastik ker
waja pon tank plastik jer sma gn bmw kai plastik gak

abeInc 01-07-2012 07:49 PM

Aku sedut komen dr thread sebelah..



Apa yang aku nampak kat motor ni

Pro:
1. Saiz agak muscular dari FZi.
2. Plastik cover kat body agak berkualiti.
3. Rim depan belakang agak lebar
4. Diameter fork depan agak besar.
5. Lampu belakang LED.. rasanya lagi cun dari FZ16.
6. Enjin nampak kemas.
7. Trottle agak lembut.

Cons
1. Kesan welding kat chasis tak kemas. Lebih-lebih lagi kat motor demo. Kat motor yang jual ada improvement sikit. Aku rasa cat chasis pun nampak tak kemas.
2. Wiring macam boleh improve sikit.
3. Clutch agak keras. Bagi aku elok lembut sikit senang nak pakai dalam bandar.
4. Carb patut pakai yang lebih elok sikit la. Banyak motor scram china pakai carb keihin/mikumi.
5. Sticker motor ni takleh nak tanggal sebab dia letak laquer. Aku tak suka la design sticker dia.

mysuperfx 01-07-2012 08:30 PM

Cun juga motor nimota ck9 ni, leh servey kat kedai
Motorcycle Bestbuy, Lot 13 & 15, Batu 10, Federal Highway, Petaling Jaya

JanggutPerang 01-07-2012 10:15 PM

aku da beli...huhuhu

hum 01-07-2012 10:22 PM

Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705257)
aku da beli...huhuhu

max speed boleh pegi sampai brapa?

JanggutPerang 01-07-2012 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by hum (Post 13705319)
max speed boleh pegi sampai brapa?

alamak bro,xkan aku nak lenjan moto blom pecah 'dara' lagi..jahanam la,moto ada pantang gak bro..tunggu da abis tempoh pantang aku henjut la top speed

akongb 01-07-2012 10:27 PM

overall ok x bro?

JanggutPerang 01-07-2012 10:32 PM

Quote:

Originally Posted by akongb (Post 13705365)
overall ok x bro?


ok bro,mantap..siyes...member2 pejabat aku pon da sibuk booking..mane leh tahan

JanggutPerang 01-07-2012 10:32 PM

daripada amik fz,aku rasa amik ni lagi cun awek tengok meleleh beb...haaha

JanggutPerang 01-07-2012 10:34 PM

klu x pon korg pegi la kedai moto n wat test drive camne aku wat...puas ati baru angkat,aku memula nak angkat scrambler dtm,pastu tengok2,survey2,wat kajian sikit n aku rasa ck9 terbaek utk bajet aku

car_they 01-07-2012 10:42 PM

Akku nak tolak lc aku nak ambik yang ni la...

hum 01-07-2012 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705351)
alamak bro,xkan aku nak lenjan moto blom pecah 'dara' lagi..jahanam la,moto ada pantang gak bro..tunggu da abis tempoh pantang aku henjut la top speed

ingatkan dh lama beli..haha..

brapa harga moto ni? tgk dari segi bentuk, lagi lawa dari FZ

TT 01-07-2012 10:52 PM

brek blkg dram tu yg ak marah motor2 cmni..adoi mcm wt benda xsiap

mysuperfx 01-07-2012 10:54 PM

Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705257)
aku da beli...huhuhu

TT kasi ler testimoni... best ke menunggang nyer. Bape harga motor ni TT...

JanggutPerang 01-07-2012 10:59 PM

Quote:

Originally Posted by mysuperfx (Post 13705590)
TT kasi ler testimoni... best ke menunggang nyer

mesti la best..:D:D

mysuperfx 01-07-2012 11:07 PM

Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705632)
mesti la best..:D:D

harga berapa?

skyside 01-07-2012 11:09 PM

aku p kedai moto.
mula2 nk survey kawasaki ksr110.
pastu tgk kawasaki d tracker 150 mmg berkenan abis.
pastu p kedai kt johor kena racun moto nimota plak.
yg ni aku dh test duduk, mmg best.
goyah n penin gk nk pilih yg mana :D

JanggutPerang 01-07-2012 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by skyside (Post 13705701)
aku p kedai moto.
mula2 nk survey kawasaki ksr110.
pastu tgk kawasaki d tracker 150 mmg berkenan abis.
pastu p kedai kt johor kena racun moto nimota plak.
yg ni aku dh test duduk, mmg best.
goyah n penin gk nk pilih yg mana :D

tengok bajet la bro senang

noOb 01-07-2012 11:58 PM

Bape rege nye nimota ni..
Hati da bekenan ni..fz cm mahal je ak rs..

-RIZUAN- 02-07-2012 10:44 AM

M
Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705400)
ok bro,mantap..siyes...member2 pejabat aku pon da sibuk booking..mane leh tahan

Bro..stok m

-RIZUAN- 02-07-2012 10:45 AM

M
Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705400)
ok bro,mantap..siyes...member2 pejabat aku pon da sibuk booking..mane leh tahan

Bro..stok mmg ready ke.dgr2 limited.btl ke...ko rajin tk..upload skit bunyik dia..nk dgr dia punya kompres

disasu08 02-07-2012 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705413)
klu x pon korg pegi la kedai moto n wat test drive camne aku wat...puas ati baru angkat,aku memula nak angkat scrambler dtm,pastu tengok2,survey2,wat kajian sikit n aku rasa ck9 terbaek utk bajet aku

bro JanggutPerang, bleh share camne prestasi motor ni ngan lebih details sket memandangkan bro antara yg terawal beli motor ni..sy pasti ramai yang menanti review dr pemilik motor ck9 sebelum amik keputusan nk beli...mcm sy..:D:)cgrock..harap bro sudi share bunyi enjin ke, speed die ke, bwk smooth ke x,ade minor problem x stakat ni..klu boleh video skali ke..hehe

iwak 02-07-2012 01:16 PM

x brani lg nk beli moto china ni. x tau brape lme leh tahan. aku pnya 125z dh 12 taun aku pkai smpi skang masih ok lg

zaqwsx 02-07-2012 01:19 PM

bukak mudah pon kedai kat batu caves je yg pos..kedai kat selangor kat mana ada jual nimota ni ye...mmg cun la body dia..

disasu08 02-07-2012 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by JanggutPerang (Post 13705632)
mesti la best..:D:D

Mane bro JanggutPerang nie..xsabar nk dgr review bro..:D

isz_shinigami 02-07-2012 05:53 PM

http://bikesexpert.com/wp-content/up...rbon-black.jpg

lain ke ngn bimota nih..:D nama dekat2 dh...

zaqwsx 02-07-2012 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by isz_shinigami (Post 13714129)
http://bikesexpert.com/wp-content/up...rbon-black.jpg

lain ke ngn bimota nih..:D nama dekat2 dh...

pehh...lagi mengancam...pehhhhhh...

isz_shinigami 02-07-2012 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by zaqwsx (Post 13714162)
pehh...lagi mengancam...pehhhhhh...

smpi 2x pehh..mengancam bebeno nih...:)):)):))

isz_shinigami 02-07-2012 06:03 PM

http://www.youtube.com/watch?v=AYtXt...eature=related

Jeb 02-07-2012 07:29 PM

kat mana kat kajang bangi ni ade jual.aku nak beli nih

abeInc 02-07-2012 07:35 PM

P usha dlm mudah tu bro..hehe

zaqwsx 02-07-2012 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by isz_shinigami (Post 13714225)

xapaham apa dia cita...tapi mmg pehhhh...meter leh jugak cecah 249..apa spec nya boss???

peehh...pehhh...pehhh:)cgrock:)cgrock:)cgrock

KaZuMa_KiRyUu 02-07-2012 08:04 PM

best motor ni.. layan corner pon sedap... huhuhuhu..

KaZuMa_KiRyUu 02-07-2012 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by Jeb (Post 13714790)
kat mana kat kajang bangi ni ade jual.aku nak beli nih

kalau kat kajang.. bleh pergi ke metro kajang.. btol2 depan pintu masuk metro tu.. :D:D


All times are GMT +8. The time now is 05:43 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.