CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   News, Current Issues, Rumours (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Warga Asing dlm TENTERA!!!. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=345041)

talibanes 29-06-2012 06:18 PM

Warga Asing dlm TENTERA!!!.
 
http://3.bp.blogspot.com/-khc9bGIZlf...25281%2529.gif http://2.bp.blogspot.com/-PJbqUwuVC1...25282%2529.jpg

SURAT KEPADA TUKAR TIUB

Salam tukartiub. Foto bakal menantu PM tu adalah di Kolej Tentera Darat (KTD), Ulu Tiram, Johor. KTD terletak di dalam Kem PULADA, Ulu Tiram. KTD merupakan institusi ketenteraan yang melatih bakal pegawai Tentera Darat selain dari UPNM. KTD juga menerima pegawai kadet dari tentera negara lain.

Saya cam gambar ini kerana saya pernah menerima latihan disini yang pada masa itu dikenali sebagai Maktab Tentera Diraja- Divisyen Kadet (Divisyen Putera di Kem Sg Besi). Semasa zaman saya terdapat pegawai kadet dari negara lain sama-sama menerima latihan di MTD.

Tapi saya 100 peratus sure, foto bakal menantu PM tu (foto di padang kawad) adalah di padang kawad Kolej Tentera Darat (dulu MTD-Divisyen Kadet), Kem PULADA, Ulu Tiram, Johor.

Beret yang dipakai oleh bakal menantu PM tu adalah beret pegawai Kadet Kolej Tentera Darat. Untuk maklumat pegawai kadet tentera negara asing yang menjalanai latihan di KTD atau MTD turut menggunakan beret dan uniform yang sama dipakai oleh pegawai kadet kita. Terima kasih.

putrialya 29-06-2012 06:22 PM

so???????????

[V]endetta 29-06-2012 06:45 PM

apa motif ni TT?

talibanes 29-06-2012 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by [V]endetta (Post 13688584)
apa motif ni TT?

jumpa kt sini

http://tukartiub.blogspot.com/?zx=b35efc77fea6d9e4

Pakcik Din 29-06-2012 06:50 PM

x pham aku....pki copy paste ke?? motif tt??? dafuq

Megat Sri Rama 29-06-2012 06:52 PM

standard....

TMJ service kat dalam Tentera India.

French Foreign Legion hampir semuanya bukan warga Perancis.




But still, yang pelik si bakal menantu Bijan tu la, kalau betul itu dia kenapa dia boleh ada kat situ.

boyz371 29-06-2012 06:54 PM

Aku xpahammm

kucimkerom 29-06-2012 06:55 PM

pak hitam pun dapt masuk tentera jugak...

talibanes 29-06-2012 06:57 PM

Quote:

Originally Posted by kucimkerom (Post 13688642)
pak hitam pun dapt masuk tentera jugak...

menantu najib tu...

ihw666 29-06-2012 06:59 PM

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...35869258_n.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-8PXXAKNPJi...50_634x451.jpg


pasal gambar ni ker?

ish tak paham lah...

sejak bile aku main politik nih...

xxen 29-06-2012 07:02 PM

sembunyi kat sini ke?

talibanes 29-06-2012 07:04 PM

Daniyar guna nama samaran untuk sembunyi di Malaysia
 
AKHBAR berpengaruh New York Post sebelum ini ada melaporkan bahawa bakal besan Najib Razak, Maira Nazarbayev memiliki beberapa nama samaran.

Tujuan dia menggunakan nama samaran, bagi mengelakkan diri daripada ditahan oleh Pihak Berkuasa Kazakhstan termasuk Polis Internasional, Interpol kerana dikatakan terlibat dengan jenayah penculikan dan peras ugut.

New York Post turut melaporkan bahawa bakal menantu Najib, Daniyar Nazarbayev yang dikatakan terlibat dengan kes penipuan pula menghilangkan diri dan tidak dapat dikesan [New York Post].

http://3.bp.blogspot.com/-GMEv7CLOXB...Nazarbayev.png

Semalam cerita ini kembali hangat apabila Maira Nazarbayev, bakal besan Najib ditangkap oleh Interpol di Dubai [Maira Nazarbayev ditangkap].

Berita itu turut dihangatkan lagi pendedahan dua keping gambar bakal menantu Najib Razak itu yang dilihat sedang menjalani latihan ketenteraan dipercayai di Malaysia.

Kalau melihat kepada gambar yang didedahkan itu, nampaknya Daniyar turut mengikut jejak langkah ibunya yang menyamar mengunakan beberapa nama samaran.

Daniyar dilihat menggunakan nama "BEN" yang ditampal pada baju seragam ala tentera yang dipakainya semasa menjalani latihan.

http://1.bp.blogspot.com/-NNQ_CQmgBf...%2BDaniyar.png

source: http://***********************/2012/...#ixzz1zBAVm2uQ

a b c d e f 29-06-2012 07:32 PM

apa kecoh2 ada warga lain dalam tentera?

dalam US Army pun beribu askar kerakyatan mexico, filipina, iraq, korea dsb.

siap kene hantar sampai iraq dan afghanistan lagi.

kalau berkhidmat dengan baik, baru ditawarkan paspot USA.

Amberan 29-06-2012 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by a b c d e f (Post 13688883)
apa kecoh2 ada warga lain dalam tentera?

dalam US Army pun beribu askar kerakyatan mexico, filipina, iraq, korea dsb.

siap kene hantar sampai iraq dan afghanistan lagi.

kalau berkhidmat dengan baik, baru ditawarkan paspot USA.

kes ni kt Malaysia, x sama dgn US.
lagipun menantu hantu Najib tu lari dari Interpol

gudboy 29-06-2012 08:07 PM

mana pergi anak nya..
puas ku mencari d eropah:)):))

Syedz 29-06-2012 08:11 PM

huhu,
thread ni ada kena mengena ngan politik ke..

honeydew 29-06-2012 11:21 PM

apa kes tetiba masuk tentera

Actifast 29-06-2012 11:26 PM

hehe seang citer nye,

malaysia boleh disabitkan simpan org yg dicari interpol? cam tu? ada kaitan gan PM kita lak tu,

org luar pandang cam ne gan malaysia?
eakkk masuk army lgi tu. :D

Cartoon 30-06-2012 02:25 AM

tgk jerawat kat bwh mulut tu...kn same??? hehehe...

wolfverine182 30-06-2012 02:35 AM

Quote:

Originally Posted by ihw666 (Post 13688676)
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...35869258_n.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-8PXXAKNPJi...50_634x451.jpg


pasal gambar ni ker?

ish tak paham lah...

sejak bile aku main politik nih...

ko x faham ke???aku lagi x faham..hahaha..

hafizan78 30-06-2012 02:54 AM

jangan dikorek rahsia negara sudah...

Amberan 30-06-2012 04:43 AM

Quote:

Originally Posted by hafizan78 (Post 13692232)
jangan dikorek rahsia negara sudah...

yg dikorek anak PM ..
:p

CyberMachine 30-06-2012 04:49 AM

Quote:

Originally Posted by Megat Sri Rama (Post 13688629)
standard....

TMJ service kat dalam Tentera India.

French Foreign Legion hampir semuanya bukan warga Perancis.




But still, yang pelik si bakal menantu Bijan tu la, kalau betul itu dia kenapa dia boleh ada kat situ.

setuju..

tapi..dia ni ada rupe tentera ke :p

karchis 30-06-2012 11:45 AM

Quote:

Originally Posted by ihw666 (Post 13688676)
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...35869258_n.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-8PXXAKNPJi...50_634x451.jpg


pasal gambar ni ker?

ish tak paham lah...

sejak bile aku main politik nih...


sama ker?sorang nmpk kurus..sorang nmpk tembam...
klo nak kate same..cuba pgi kazakstan ke uzbek ker...cuba tgk muka diarg..sume lebih kurang jer..sbb ni gmbr dr tepi..
cuba amek dr depan..:(scam:(scam:(scam

Niyang 30-06-2012 11:52 AM

x ensem arr bakal menantu PM cam komunis jerk... lg ensem awang adek.... waakakakaakak

sangbogol 30-06-2012 11:55 AM

menantu,besan anak beranak semua penyamun mmg keturunan HJ :))

zinedine 30-06-2012 10:34 PM

Mungkin dia tu datang Ulu Tiram Johor sebab nak belajor jadik tentera kot. Latihan tentera jer sebab kolej latihan tentera kat negara Kazakhstan dia ketinggalan zaman tak secanggih & secantik kat Malaysia. Malaysia punya kolej latihan tentera moden & canggih siap ada raging-raging.

TAKZIM 30-06-2012 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by Amberan (Post 13692443)
yg dikorek anak PM ..
:p

haha pandai ko buat lawak eh

crown9916 30-06-2012 10:57 PM

Quote:

Originally Posted by sangbogol (Post 13693951)
menantu,besan anak beranak semua penyamun mmg keturunan HJ :))

terbaik punya ayat:)):))


All times are GMT +8. The time now is 06:10 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.