CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Services Offered (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=188)
-   -   Pembekal barangan aksesori tentera dan lain-lain badan berkanun atau penguatkuasa (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=341525)

Bro_Izantie 14-06-2012 10:08 PM

Pembekal barangan aksesori tentera dan lain-lain badan berkanun atau penguatkuasa
 
Salam geng...

Kami di TUAHTIGA ENTERPRISE menawarkan servis membekal peralatan ketenteraan seperti baju, seluar, kasut dan segala mak nenek aksesori dari hujung rambut sampai hujung kaki (kecuali senjata dan barangan kawalan). Antara jabatan yang boleh berurusan dengan pihak kami adalah:

- Angkatan Tentera Malaysia (ATM).
- Polis Diraja Malaysia (PDRM).
- RELA
- JPA
- Dan lain-lain pasukan beruniform.

Sebut sahaja apa barangan yang tuan/puan mahukan, InsyaAllah kami cuba mendapatkannya dengan harga yang paling berbaloi. TETAPI....Dengan syaratnya, setiap barangan haruslah melebihi dari 5 item untuk mendapatkan harga borong ini.

Kalau nak masuk tender, lagi la cantekkk...:D:D:D
Jika ada yang berminat, bolehlah hubungi kami segera di talian 013-6068441 atau email tuahtiga@yahoo.com.my.

Terima kasih.:)cgrock

koboygurun 14-06-2012 10:21 PM

wah.....hebat jugak bro nie....

Bro_Izantie 15-06-2012 09:08 AM

Quote:

Originally Posted by koboygurun (Post 13539969)
wah.....hebat jugak bro nie....

mender yg hebatnya?:D:D:D
biasa la..cari makan bos....
janji halal dan tak menyalahi undang2...:D:D

azmi_tshirt 15-06-2012 09:09 AM

pm aku email, aku tgh carik barang rela nih..

sangkelembai2 15-06-2012 10:01 AM

pm me details please...
syukor05@gmail.com

CH4 15-06-2012 10:02 AM

aku nk cari bomb 2-3 biji..ada ke tt...
free bum utk tt...

wong_fei_hung 15-06-2012 10:05 AM

bro ... kau Q ker ... mudah dapat ... nanti aku tanya abg aku. Dia nak tak. mmmm resen makanan ada tak?

Bro_Izantie 15-06-2012 10:43 AM

Quote:

Originally Posted by CH4 (Post 13543313)
aku nk cari bomb 2-3 biji..ada ke tt...
free bum utk tt...

thanks tolong bump..
giler mana aku nak cari bom?
ko ni nak melawak pun agak2 bro..:p:p:p

Bro_Izantie 15-06-2012 10:46 AM

Quote:

Originally Posted by wong_fei_hung (Post 13543337)
bro ... kau Q ker ... mudah dapat ... nanti aku tanya abg aku. Dia nak tak. mmmm resen makanan ada tak?

uiii...sorry to say la bro..
aku tak tergamak sara anak bini ngan duit haram bro..
insyaAllah barangan sah! bukan diambil dari mana2 inventori duit rakyat!
aku ada link dengan pembekal dan dapat special price utk supply..:D:D:D


p/s: ration tu takder la...hanya barangan clothes jer..:D:D:D

Jenglott 15-06-2012 10:47 AM

berminat ni, barangan apa yang dikatakan sebagai barangan kawalan, senaraikan lah senang orang macam aku nak faham

azrulazman 15-06-2012 10:50 AM

bump tok tt........

Bro_Izantie 15-06-2012 10:54 AM

Quote:

Originally Posted by Jenglott (Post 13543746)
berminat ni, barangan apa yang dikatakan sebagai barangan kawalan, senaraikan lah senang orang macam aku nak faham

senjata, kelengkapan perang, cota, gari dan benda2 yg korang rasa mempunyai nombor siri atau barangan yang hanya dipinjamkan kepada anggota...:D:D:D

Bro_Izantie 15-06-2012 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by azrulazman (Post 13543780)
bump tok tt........

woiiii...
terima kasih....:D:D:D:)cgrock

wong_fei_hung 15-06-2012 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by Bro_Izantie (Post 13543734)
uiii...sorry to say la bro..
aku tak tergamak sara anak bini ngan duit haram bro..
insyaAllah barangan sah! bukan diambil dari mana2 inventori duit rakyat!
aku ada link dengan pembekal dan dapat special price utk supply..:D:D:D


p/s: ration tu takder la...hanya barangan clothes jer..:D:D:D

SORRY BRO ...
kasut jenis apa kau ada ... kulit kraft ke? satu lagi .. kasut potong pegawai ada (kalau boleh dah yang berkilat) ...
sweater tentera darat ada ... tak nak yang warna merah tu

puyuk 15-06-2012 10:58 AM

bro..ak nk ak47...haha..umah ak bru je kena rompak bln lps..hehe..nk wat stndby...

wong_fei_hung 15-06-2012 11:00 AM

bro .. aku sarankan lebih baik kau buat sesuatu mcm kau list kan mana kau maik brg tu ataupun jenis barang barang tersebut. takut takut ada RISIK atau MP dalam ni ...

Bro_Izantie 15-06-2012 11:03 AM

Quote:

Originally Posted by wong_fei_hung (Post 13543861)
SORRY BRO ...
kasut jenis apa kau ada ... kulit kraft ke? satu lagi .. kasut potong pegawai ada (kalau boleh dah yang berkilat) ...
sweater tentera darat ada ... tak nak yang warna merah tu

bro ada gambor tak?
lagi clear kalau ada nak yg patern camner..:D:D:D

kasut potong leather every shine original (branded) tu hrga market sepasang rm150 dijual area mindef..
kat aku murah sikit...tp kena amik banyak la..:D:D:D

Bro_Izantie 15-06-2012 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by wong_fei_hung (Post 13543892)
bro .. aku sarankan lebih baik kau buat sesuatu mcm kau list kan mana kau maik brg tu ataupun jenis barang barang tersebut. takut takut ada RISIK atau MP dalam ni ...

masih meragui aku?:)):)):))
cer tanya tailor kat pasukan tu mana diaorg beli aksesori?
aku dah jumpa lubuknya...:">:">:">
disebabkan aku jual kasut...so maka utk melebarkan lagi sayap ni aku kena upgrade...ye la..persediaan utk pencen..:">:">:">..

aku sedia disiasat..insyaAllah..clean...
trace ip aku ni dan buleh tau aku di mana...
apa nak takut....aku buleh bawak diaorg ke lokasi..
kamon la...


p/s: ramai cgrian dari risik....dan insyaAllah..depa tau aku sapa..:">:">:">

Bro_Izantie 15-06-2012 11:11 AM

lupa nak cakap...thanks atas advise bro wong...:)

wong_fei_hung 15-06-2012 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by Bro_Izantie (Post 13543976)
masih meragui aku?:)):)):))
cer tanya tailor kat pasukan tu mana diaorg beli aksesori?
aku dah jumpa lubuknya...:">:">:">
disebabkan aku jual kasut...so maka utk melebarkan lagi sayap ni aku kena upgrade...ye la..persediaan utk pencen..:">:">:">..

aku sedia disiasat..insyaAllah..clean...
trace ip aku ni dan buleh tau aku di mana...
apa nak takut....aku buleh bawak diaorg ke lokasi..
kamon la...


p/s: ramai cgrian dari risik....dan insyaAllah..depa tau aku sapa..:">:">:">

kalau kau dah ckp mcm tu ok lah ... aku tak meragui kau cuma risau sj .... benda yang kita buat elok takut nanti tidak dielokkan oleh org tertentu ... nak makan atas angin ...

Bro_Izantie 15-06-2012 11:13 AM

bro wong_fei_hong...
pm aku detail ko..
pkt, nama, unit...
nnti aku detailkan diri aku...:)

rasanya kit abuleh berbisnes ni...huhuhuhu

wong_fei_hung 15-06-2012 11:14 AM

Quote:

Originally Posted by Bro_Izantie (Post 13543936)
bro ada gambor tak?
lagi clear kalau ada nak yg patern camner..:D:D:D

kasut potong leather every shine original (branded) tu hrga market sepasang rm150 dijual area mindef..
kat aku murah sikit...tp kena amik banyak la..:D:D:D

tak ada gambar ... cuma kalau aku tanya q sarjan tu .. kasut potong pegawai .. yg ada lubang lubang kat depan tu ...tapi dulu aku pakai kasut potong B sedap pakai .. ni jenis pattern baru .. tak berapa nak sedap.

nak kena amik banyak tu nak kena tnya geng lain. but kulit kraft kau amik berapa? size 9 .. sebab q sarjan ckp ada size 8 jer yg byk tinggal.

sweater tentera darat ada ?

wong_fei_hung 15-06-2012 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by Bro_Izantie (Post 13544012)
bro wong_fei_hong...
pm aku detail ko..
pkt, nama, unit...
nnti aku detailkan diri aku...:)

rasanya kit abuleh berbisnes ni...huhuhuhu

aku tak ada unit ... merayap keje aku ... kah kah kah

Bro_Izantie 15-06-2012 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by wong_fei_hung (Post 13543998)
kalau kau dah ckp mcm tu ok lah ... aku tak meragui kau cuma risau sj .... benda yang kita buat elok takut nanti tidak dielokkan oleh org tertentu ... nak makan atas angin ...

tu la...
aku paham keluh kesah anggota....
permasaalahan dari Q...
apa yg sepatutnya dan tidak patutnya...

Apa yg penting aku mencari rezeki yg halal...
Sapa nak tangkap / siasat aku, dipersilakan...
tp kalau terbukti aku tak bersalah,
aku saman balik! serius!


Sebagai maklumat semua, barangan yang aku jual ni TIDAK SESEKALI diperolehi dari inventori tentera/pdrm! Ini adalah terus dari pembekal! Sekian, terima kasih!

Bro_Izantie 15-06-2012 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by wong_fei_hung (Post 13544025)
tak ada gambar ... cuma kalau aku tanya q sarjan tu .. kasut potong pegawai .. yg ada lubang lubang kat depan tu ...tapi dulu aku pakai kasut potong B sedap pakai .. ni jenis pattern baru .. tak berapa nak sedap.

nak kena amik banyak tu nak kena tnya geng lain. but kulit kraft kau amik berapa? size 9 .. sebab q sarjan ckp ada size 8 jer yg byk tinggal.

sweater tentera darat ada ?

cx ur pm bro..:D:D:D

tawkeyestate 15-06-2012 11:24 AM

Pangkat n unit aku taknak ke...binocular yg atm guna tu supplier ko blh dpt x..

Bro_Izantie 15-06-2012 11:29 AM

Quote:

Originally Posted by tawkeyestate (Post 13544107)
Pangkat n unit aku taknak ke...binocular yg atm guna tu supplier ko blh dpt x..

barang kawalan tu...tak dapat la bro..:D:D:D

p/s: kasut amtek ritu pecer? tanak renew lagi ker?:">:">:">..try la pulak SWAT...:">:">:">

tawkeyestate 15-06-2012 11:32 AM

Ok lg..amtek tu ok lg..ko jual swat mahal sgt taknak aku..

Bro_Izantie 15-06-2012 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by tawkeyestate (Post 13544174)
Ok lg..amtek tu ok lg..ko jual swat mahal sgt taknak aku..

mahal?
termurah dah di pasaran tu bro...:D:D:D
cuba selak2 balik thread aku..:)cgrock

haudli 15-06-2012 11:49 AM

kalau org biasa pakai ssweater atau jaket askar leh x??

Bro_Izantie 15-06-2012 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by haudli (Post 13544334)
kalau org biasa pakai ssweater atau jaket askar leh x??

kalau nak ikut memang takleh...
tp pakai jer..janji takder kat baju tu pangkat, nama dan kor atau aksesori lain mcm wing atau pingat...dan tak menyerupai mcm anggota..

Bro_Izantie 15-06-2012 02:22 PM

kasi untuk tatapan umum...

Jenglott 18-06-2012 11:41 AM

kalau seluar yang ada poket tepi berapa pulak hergenye

Bro_Izantie 18-06-2012 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by Jenglott (Post 13568570)
kalau seluar yang ada poket tepi berapa pulak hergenye

bro kena bg spesifik...
jenis yg macmana...tq:D:D:D

lambda123 18-06-2012 02:04 PM

TT aku nak epaulette kain untuk baju vest imigresen. leh tau rege dulu.

gombakman 18-06-2012 02:04 PM

Bump for TT...Aku nak uniform yg Dato' Yusof Haslam pakai tu ada bro?? hehehe

Bro_Izantie 18-06-2012 02:08 PM

Quote:

Originally Posted by lambda123 (Post 13569882)
TT aku nak epaulette kain untuk baju vest imigresen. leh tau rege dulu.

brpa kuantiti? spec ada tak?:D:D:D..kalau ada contoh lg senang....

Bro_Izantie 18-06-2012 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by gombakman (Post 13569888)
Bump for TT...Aku nak uniform yg Dato' Yusof Haslam pakai tu ada bro?? hehehe

ko ni la...uniform camner?
yg pilem harimau rimba ke pilem gelak khas??:p:p:p

skafever69 21-09-2012 02:37 PM

TT, baju lengan panjang, atas baru ada span berapa eh.. pm me harga

maxpda 05-10-2012 05:15 PM

seluar no 3 ada jual ka?


All times are GMT +8. The time now is 07:12 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.