CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Travel, Vacation, Tour, Adventure (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Bercuti dan memancing. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=341394)

emasmoden 14-06-2012 12:12 PM

Bercuti dan memancing.
 
Salam,
aku nak cari tempat bercuti yg ada kretiria camni:
1. Chalet tepi laut
2. Boleh memancing dari chalet tu..
Lokasi, area perak, png, kedah.

sapa tau tempat camtu bgtau ek.
:)cgrock:)cgrock

joee 14-06-2012 12:14 PM

idea lu mmg menarik bro...

ooz 14-06-2012 12:40 PM

kelong mau?
ada tempat tido...
kelong kat tengah laut...
mancing sampai lebam...
bujang ok lah

CH4 14-06-2012 12:41 PM

kalong lg best.....kt jb bykk kalong

PainKiller 14-06-2012 12:43 PM

kat Kuala Selangor pun ada

emasmoden 14-06-2012 01:01 PM

Quote:

Originally Posted by joee (Post 13534044)
idea lu mmg menarik bro...

haha..sj je nak g mancing sambil bawa family sekali.

emasmoden 14-06-2012 01:02 PM

Quote:

Originally Posted by ooz (Post 13534358)
kelong mau?
ada tempat tido...
kelong kat tengah laut...
mancing sampai lebam...
bujang ok lah

tghlaut tu..bawa family mcm tak sesuai pulak.

emasmoden 14-06-2012 01:02 PM

Quote:

Originally Posted by CH4 (Post 13534377)
kalong lg best.....kt jb bykk kalong

kalong mmg besh tapi bawa family.
tak sesuai kot

emasmoden 14-06-2012 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by PainKiller (Post 13534392)
kat Kuala Selangor pun ada

apa nama tempat tu,
mungkin blh jd options nanti.
tq.

Lobey 14-06-2012 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by PainKiller (Post 13534392)
kat Kuala Selangor pun ada

jom wat trip kelong sekali.

rizq_6241 14-06-2012 01:09 PM

Kat hutan belum klu tk silap aku ad....try search kat google....hehe...

ooz 14-06-2012 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by emasmoden (Post 13534608)
apa nama tempat tu,
mungkin blh jd options nanti.
tq.

kat bagan nakhoda omar..
nak p kena booking advanced dulu..
ngan member mmg best...
ngan family anak kecik tak sesuai...

Diamond Club 14-06-2012 02:20 PM

bro gi kuala gula pon syok ...sesuai utk bawa family ...

emasmoden 14-06-2012 03:07 PM

Quote:

Originally Posted by Diamond Club (Post 13535318)
bro gi kuala gula pon syok ...sesuai utk bawa family ...

kola gula? ermm perak kan.

emasmoden 14-06-2012 11:44 PM

lagi lagi, sapa tau blh bg cdgn.

sueweal 14-06-2012 11:48 PM

pasang khemah kt jeti lumut. hehe

emasmoden 14-06-2012 11:57 PM

Quote:

Originally Posted by sueweal (Post 13540712)
pasang khemah kt jeti lumut. hehe

hehehe pastu kena angkut dng MDL. haha

Adika 14-06-2012 11:58 PM

Try Kelong Paradise, naik dr Bagan Nakhoda Omar , Sg Besar. Antara kelong mewah yg popular.. ada dewan, cafe, karok dll..

TT 14-06-2012 11:59 PM

bercuti bercuti. memancing memancing. cm xbest je bwk family

emasmoden 15-06-2012 12:00 AM

Quote:

Originally Posted by Adika (Post 13540802)
Try Kelong Paradise, naik dr Bagan Nakhoda Omar , Sg Besar. Antara kelong mewah yg popular.. ada dewan, cafe, karok dll..

oh ok, blh dipertimbangkan.
tapi lokasi pilihan area perak, png, kedah.
tq

steelheart 15-06-2012 12:06 AM

memancing di kelong tak sesuai bawa budak kecik bahaya wooo. sedang leka memancing kita tak sedar anak2 kita merayap atas kelong tu takut tercebur ke laut hati2 TT nanti memancing kemana takut duka yg dtg... apa2 pon cari tempat yg sesuai utk family . kalau main naik bot gi mancing tgh2 laut nie jgn lah bawa family sama bahaya .. sekadar berkongsi jer ...

kaberete 15-06-2012 12:07 AM

try g sini r

TamingSari 15-06-2012 12:08 AM

Quote:

Originally Posted by emasmoden (Post 13534026)
Salam,
aku nak cari tempat bercuti yg ada kretiria camni:
1. Chalet tepi laut
2. Boleh memancing dari chalet tu..
Lokasi, area perak, png, kedah.

sapa tau tempat camtu bgtau ek.
:)cgrock:)cgrock

klu johor tau la ambe..

emasmoden 15-06-2012 12:10 AM

Quote:

Originally Posted by steelheart (Post 13540873)
memancing di kelong tak sesuai bawa budak kecik bahaya wooo. sedang leka memancing kita tak sedar anak2 kita merayap atas kelong tu takut tercebur ke laut hati2 TT nanti memancing kemana takut duka yg dtg... apa2 pon cari tempat yg sesuai utk family . kalau main naik bot gi mancing tgh2 laut nie jgn lah bawa family sama bahaya .. sekadar berkongsi jer ...

betul betul betul, mmg tak plan nak g kelong atau naik bot.
nak cari chalet je yg tepi laut, family rehat dlm tu.
just nak mancing lepaskan gian je ni, hehehe

emasmoden 15-06-2012 12:11 AM

Quote:

Originally Posted by TamingSari (Post 13540892)
klu johor tau la ambe..

jauh lah pulak masta, hehe

emasmoden 15-06-2012 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by kaberete (Post 13540882)
try g sini r

mcm besh, fresh water lg,
hehe. tq.

zerovirus 15-06-2012 12:21 AM

mcm best je ni ... mesti banyak belanje

arialun 15-06-2012 12:24 AM

Cuba survey Chalet Teluk Bayu, Sungai Petani
aku ada pi sini tahun 2009. Ni blog aku;
http://kotaarialun.blogspot.com/2009...memancing.html

Atau goole teluk bayu sungai petani

emasmoden 15-06-2012 12:27 AM

Quote:

Originally Posted by arialun (Post 13541011)
Cuba survey Chalet Teluk Bayu, Sungai Petani
aku ada pi sini tahun 2009. Ni blog aku;
http://kotaarialun.blogspot.com/2009...memancing.html

Atau goole teluk bayu sungai petani

ohh kat situ dah penh pgi dulu, mancing tak dpt...last2 nak balik beli ikan kat sangkar tu, hahaha

noraini@azlan 15-06-2012 12:32 AM

try ni
http://img842.imageshack.us/img842/3787/16039198.png

Uploaded with ImageShack.us

emasmoden 15-06-2012 12:36 AM

Quote:

Originally Posted by noraini@azlan (Post 13541068)

thanks sis, dah 2 org suggest yg ni.
:)cgrock

fish 15-06-2012 12:09 PM

Kat Pulau Indah ada Anglers Resort. Nama jer resort tapi setakat ada chalet/bilik family dan cafe. Bole pancing kat jeti situ, anak bini rilex kat chalet atau disebabkan tak dak aktiviti lain bole la derang tengok TT pancing.

Aku penah tengok orang dapat kerapu dan siakap 7 kg kat situ

AureLia 15-06-2012 03:45 PM

Quote:

Originally Posted by emasmoden (Post 13534026)
Salam,
aku nak cari tempat bercuti yg ada kretiria camni:
1. Chalet tepi laut
2. Boleh memancing dari chalet tu..
Lokasi, area perak, png, kedah.

sapa tau tempat camtu bgtau ek.
:)cgrock:)cgrock

Kat Royal Belom bro, Perak. Ada 1 spesis ikan yg memang susah nak cari, ada kat sana. Ikan tu kira raja la kat sungai tu. Tapi nak pegi sana, kena jalan kaki sejauh kira2 20KM. So kalau bawa family rasanya tak sesuai la. Mungkin lbh baik pegi yg dekat2 punya.

nazells 15-06-2012 04:16 PM

aku dah pernah pegi kat kuala gula perak nie,oklah tuk family, boleh naik perahu yang telah di sediakan.harga pun murah..minggu depan aku nak g pancing kat situ..umah mak mertua dekat jer. kalau tt jadi jgn lupa makan ketam lembut dia.sedap tapi mahal cikitlah..

miracle81 15-06-2012 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by nazells (Post 13546487)
aku dah pernah pegi kat kuala gula perak nie,oklah tuk family, boleh naik perahu yang telah di sediakan.harga pun murah..minggu depan aku nak g pancing kat situ..umah mak mertua dekat jer. kalau tt jadi jgn lupa makan ketam lembut dia.sedap tapi mahal cikitlah..

Aku setuju....ketam sane mmg maveles...

ahib0205 15-06-2012 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by fish (Post 13544515)
Kat Pulau Indah ada Anglers Resort. Nama jer resort tapi setakat ada chalet/bilik family dan cafe. Bole pancing kat jeti situ, anak bini rilex kat chalet atau disebabkan tak dak aktiviti lain bole la derang tengok TT pancing.

Aku penah tengok orang dapat kerapu dan siakap 7 kg kat situ

macam best je tempat bro cadangkan ni :D


TT, kita buat trip ok tak?

sekurang-kurangnya kita p mancing sama-sama, orang rumah kita boleh dok sembang sama-sama :)paid

emasmoden 16-06-2012 12:55 AM

Quote:

Originally Posted by fish (Post 13544515)
Kat Pulau Indah ada Anglers Resort. Nama jer resort tapi setakat ada chalet/bilik family dan cafe. Bole pancing kat jeti situ, anak bini rilex kat chalet atau disebabkan tak dak aktiviti lain bole la derang tengok TT pancing.

Aku penah tengok orang dapat kerapu dan siakap 7 kg kat situ

wow 7kg??....tapi jauh lah pulak tu
kat selangor kan

emasmoden 16-06-2012 12:56 AM

Quote:

Originally Posted by Shiema_Kheiri (Post 13546098)
Kat Royal Belom bro, Perak. Ada 1 spesis ikan yg memang susah nak cari, ada kat sana. Ikan tu kira raja la kat sungai tu. Tapi nak pegi sana, kena jalan kaki sejauh kira2 20KM. So kalau bawa family rasanya tak sesuai la. Mungkin lbh baik pegi yg dekat2 punya.

hehe 20kilo jalan kaki, dng aku sekali tak sampai2.
haha

emasmoden 16-06-2012 12:57 AM

Quote:

Originally Posted by nazells (Post 13546487)
aku dah pernah pegi kat kuala gula perak nie,oklah tuk family, boleh naik perahu yang telah di sediakan.harga pun murah..minggu depan aku nak g pancing kat situ..umah mak mertua dekat jer. kalau tt jadi jgn lupa makan ketam lembut dia.sedap tapi mahal cikitlah..

mmm racun ni, hahaha..
perahu tu kena bayar extra ke dlm package. atau ada tak teko blh bawa g mancing jauh sikit.

emasmoden 16-06-2012 12:59 AM

Quote:

Originally Posted by ahib0205 (Post 13546749)
macam best je tempat bro cadangkan ni :D
TT, kita buat trip ok tak?
sekurang-kurangnya kita p mancing sama-sama, orang rumah kita boleh dok sembang sama-sama :)paid

jauh aa bro bg aku.
aku plan area perak png kdah je.


All times are GMT +8. The time now is 10:31 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.