CariGold Forum

CariGold Forum (http://www.carigold.com/portal/forums/index.php)
-   Santai, Others (http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=106)
-   -   Ask/Help : Apa beza Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana Muda? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=338001)

periamuda 30-05-2012 06:58 AM

Typing error je tu...tertinggal perkataan ijazah kat sarjana muda tu. Dua-dua pun sama ijazah sarjana muda @ bachelor.

zaralove 30-05-2012 07:20 AM

Quote:

Originally Posted by periamuda (Post 13382429)
Typing error je tu...tertinggal perkataan ijazah kat sarjana muda tu. Dua-dua pun sama ijazah sarjana muda @ bachelor.

tu la... sama jer

sekarang aku tengah amik master kat UTM = ijazah sarjana


kalau ada perkataan "muda" = degree/bachelor

:)cgrock

ArrLee 30-05-2012 07:23 AM

Quote:

Originally Posted by cidin (Post 13382107)
di sini aku nk tanya sikit.apa beza ijazah sarjana muda dan sarjana muda ye?byk gak aku tgk universiti yg kdg2 ada nama yg berlainan.cth ambil mcm uitm ni

http://i.imgur.com/Bphyg.png

adakah perbezaan course ni bole menjejaskn peluang pekerjaan pada graduan nnt?

adakah ijazah sarjana muda lebih tinggi berbanding sarjana muda?

typing error le

Ijazah sarjana muda = Sarjana muda ( sebab apa apa panggil muda:Dsebab ini baru ijazah pertama, undergraduate lagi:D )


Sarjana = Master ( haaa ni postgraduate,lepas dah buat ijazah pertama baru leh buat Sarjana/Master, tapi di luar negeri dan sesetengah u dalam negeri sekarang mengambil calon2 TANPA 1st degree tetapi berdasarkan pengalaman kerja pada kursus yang dipohon dan akan di temuduga utk melihat prestasi dan kecekapan calon2 ini )

lepas Sarjana masuk pulak ke level pHd = pelajaran Habis dah:D

sanggoroapi 30-05-2012 07:57 AM

bestnyer korang blaja tinggi˛... xdapat merasa lagi aku ni... huhuhu... hajat masih suram...

pogee752 30-05-2012 07:59 AM

ijazah sarjana muda/bachelor/sarjana muda...sama je tu...yang penting ada honest....gaji lebih tinggi berbanding ijazah sarjana muda tanpa honest/kepujian...

abdul_ir 30-05-2012 08:00 AM

Quote:

Originally Posted by zaralove (Post 13382493)
tu la... sama jer

sekarang aku tengah amik master kat UTM = ijazah sarjana


kalau ada perkataan "muda" = degree/bachelor

:)cgrock

bro kos ape?? jgn2 sekelas..hahaha

soulsix 30-05-2012 08:09 AM

sama je tu. mungkin diorang lupa letak nama penuh kot

p.s: CS225 dlm kenangan

skillway 30-05-2012 08:10 AM

Quote:

Originally Posted by ArrLee (Post 13382507)
typing error le

Ijazah sarjana muda = Sarjana muda ( sebab apa apa panggil muda:Dsebab ini baru ijazah pertama, undergraduate lagi:D )


Sarjana = Master ( haaa ni postgraduate,lepas dah buat ijazah pertama baru leh buat Sarjana/Master, tapi di luar negeri dan sesetengah u dalam negeri sekarang mengambil calon2 TANPA 1st degree tetapi berdasarkan pengalaman kerja pada kursus yang dipohon dan akan di temuduga utk melihat prestasi dan kecekapan calon2 ini )

lepas Sarjana masuk pulak ke level pHd = pelajaran Habis dah:D



Macam Leftenen Muda = 2nd Lieutenant (bukan full Lieutenant)
Kalau Imam Muda plak???? :-?:-?:-?

Nazzrie 30-05-2012 08:14 AM

ijazah sarjana muda = sarjana muda = degree.

sarjana = master = sarjana tua[hehe]

satriahitam 30-05-2012 08:15 AM

Quote:

Originally Posted by kopirait (Post 13382133)
ijazah sarjana muda = degree
sarjana muda = master (kena ada degree dulu)

harap membantu!!!

:) :) :)

Yaaa betul... lain la klau TT tanya Ijazah Sarjana Muda dengan kepujian berbanding tanpa kepujian....:D


All times are GMT +8. The time now is 09:09 PM.

Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.